Şimdi Ara

PİONEER HPM-100 EFSANESİ 1976-∞ (25. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
535
Cevap
1
Favori
22.552
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Aux In veya Tape IN girişine sağ veya sol kanala , küçük bir tel parçası sokun ,volume hafifçe açın 1/4 gibi . bağladığınız kanalın önden düğmesine basın veya çevirin ,soktuğunuz kablonun diğer ucuna parmağınızı değdirin Daaarttt diye ses duyacaksınız bağladığınız hoparlörden duymuyorsanız preampli veya power ampli katı arızalı olma ihtimali yüksektir .
    kolay gelsin .
  • enverrss E kullanıcısına yanıt
    Aux In veya Tape IN girişine sağ veya sol kanala , küçük bir tel parçası sokun ,volume hafifçe açın 1/4 gibi . bağladığınız kanalın önden düğmesine basın veya çevirin ,soktuğunuz kablonun diğer ucuna parmağınızı değdirin Daaarttt diye ses duyacaksınız bağladığınız hoparlörden duymuyorsanız preampli veya power ampli katı arızalı olma ihtimali yüksektir .
    kolay gelsin .
  • elektürükçü kullanıcısına yanıt
    uğur abi ilgin için teşekkür ederim :) inşallah bir ses çıkar bu akşam eve gidince deneyip tekrar bilgi vereceğim.
    Denedim ama olmadi :( yarin aux kablosu ile bir umut tekrar deneyecegim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • elektürükçü kullanıcısına yanıt
    Ugur abi dediginiz gibi yaptim ama olmadi belki ben beceremedim yarin aux kablo ile tekrar deneyecegim ama eger gene ses cikmaz ise cok masraf olurmu. Aslinda ben radyosunu da aktif bir sekilde kullanmak istiyorum, gerci ordanda ses cikmamisti. Sansima bu ay hic hesapta olmayan masraflar da cikti cok calisir hale getirmek eger masrafli olacaksa mecburen ertelemem gerekecek.

Bu forumu oldukça işgal ettik . konusunu saptırdık . Özelden mesajlaşalım veya yeni başlık açın
  • Ugur abi ilgin icin tesekkur ederim. Hesapta olmayan masraflarim cikti yeni bulasik makinasi almam gerekecek anfinin parasini bulasik makinasina harcamam gerekecek :( dediginiz dogru bu sayfayi cok isgal ettik. Anfi icin sonrasinda raf tipi hoparlor icin yeni bir baslik acmakta fayda var dediginiz gibi ama mecburen biraz ertelemem gerekecek :(

• quote:

Orijinalden alıntı: elektürükçü

Restore etmek orijinale döndürmek derken ,günümüz teknolojisi kompenantlar eskiye göre daha uzun ömürlü daha kaliteli ,örnekle 40 yıl öncesi kondansatörlerin kalitesi ,yapısı ,günümüzün kondansatörleri ile arasında çok fark vardır ,sesin daha doğal ,berrak ,düşük gürültülü dirençler ,transistörler ve yarı iletkenler üretilmektedir .orijinalinden daha iyi olmaktadır , yeterki ne kullandığını bilip gerekli kalibrasyonu doğru yapabilmekten geçer . elinde 60 liralık D.M.M ile ben lehim yapmasını biliyorum diyenler ,bu işe kalkışıp bir çuval inciri berbat edenlerdir .

Günümüzde üretilen ticari kaygılarla kullanılan kompenantlar bu üst ses sınıfını karşılayan kompenantlardan uzaktır . Elektronik bilmeyen kişilerin ,kompenantları tanımayan kişilerin restorasyon yapıyoruz deyip nasıl cihazları katletdiklerini biliyoruz .

Herşey çok bilmişlikten kaynaklanıyor .

Restorasyon ve upgrade farkından bahsetmiştim.Anlatmak istediğim farkı daha iyi ifade edebilmesi açısından bu linkleri vermek isterdim.

Restorasyon :http://www.tayfelektronik.com/index.php/restorasyon/

Upgrade :http://www.tayfelektronik.com/index.php/sistem-upgrade/

• Tayf elektronik yaptığı işlerle saygı duyduğum firmadır fakat restorasyon ve upgrade terimlerini ayrı kullanmada oterite değildir .
    Yurtdışında eski cihazları veya yeni cihazların işleyişini düzgün hale getirmek düzene sokmak ,günümüz gelişen kompenant teknolojisi ile daha iyi ses sunmak için değişim yapılması ,kozmetik görünümü orijinal hale getirmek için yapılan tüm işlemlere restorasyon deniyor .

http://www.vintageaudiorepair.nl/sansui/uksansui_au-111.html
    http://audiokarma.org/forums/index.php?threads/another-restoration-9090-non-db-receiver.570904/
    http://www.tapeheads.net/showthread.php?t=15703

Gibi

Upgrade . Bir cihazda belli bir katı örnekle opamp devresini iptal edip veya o devre elemanının daha düşük noise değere sahip başka bir devre veya eleman ile değiştirilmesi .
    Örnekle 5532 opamp entegresini iptal ediphttp://www.bursonaudio.com/products/supreme-sound-opamp-v5/ Kullanmak gibi veya kartı tümden iptal edip farklı bir devre kartı uyarlanması .

Uzun yıllardır restorasyon işi yapıyorum bu ayırımları biliyorum sayın arkadaşım .

• quote:

Tayf elektronik yaptığı işlerle saygı duyduğum firmadır fakat restorasyon ve upgrade terimlerini ayrı kullanmada oterite değildir .
    Yurtdışında eski cihazları veya yeni cihazların işleyişini düzgün hale getirmek düzene sokmak ,günümüz gelişen kompenant teknolojisi ile daha iyi ses sunmak için değişim yapılması ,kozmetik görünümü orijinal hale getirmek için yapılan tüm işlemlere restorasyon deniyor .

http://www.vintageaudiorepair.nl/sansui/uksansui_au-111.html
    http://audiokarma.org/forums/index.php?threads/another-restoration-9090-non-db-receiver.570904/
    http://www.tapeheads.net/showthread.php?t=15703

Gibi

Upgrade . Bir cihazda belli bir katı örnekle opamp devresini iptal edip veya o devre elemanının daha düşük noise değere sahip başka bir devre veya eleman ile değiştirilmesi .
    Örnekle 5532 opamp entegresini iptal ediphttp://www.bursonaudio.com/products/supreme-sound-opamp-v5/ Kullanmak gibi veya kartı tümden iptal edip farklı bir devre kartı uyarlanması .

Uzun yıllardır restorasyon işi yapıyorum bu ayırımları biliyorum sayın arkadaşım .

"Tayf Audio restorasyon ve upgrade terimlerini ayrı kullanmada otorite değildir" den sonrasını okumadım.Odyofil camiasında cihaz satarken Tayf Audio da bakımı yapılmıştır diye (sadece ona özgü) özellikle belirtilir.Kendi reklamınızı tabiiki yapın ama bunu başkalarının üstüne basmaya çalışmadan yaparsanız daha hoş olur.Saygılarımla...

• Basit bir konuyu bu kadar agrasif hale getirip ,uslubunuzu bozmanız yakışmadı .
    Yazdıklarımı okumayın ,dostlar okusun . kimin kime inanıp inanmayacağını dostlar karar versin .
    Ağızımdan Tayf elektroniği yeren bir kelime çıktımı , Tayf elektronik yaptığı çalışmalardan dolayı saygı duyduğum firmadır diye bir kaç kez yazdım . Kimse Mükemmel değildir ,Ne Tayf ne başkası ne ben

Tanıyan dostlar beni bilir .
  • klonajinsky kullanıcısına yanıt
    Dostum Uğur abi benim onlarca cihazımın bakımını yaptı gerçekten işinin ehlidir reklama ihtiyacı bence yok hatta yoğunluktan kendi işini yapamayıp gelen işleride reddetme safhasında. Geçen bir dac'ım için ricada bulundum yoğunluktan beni bile kabul etmedi bende tuttum ismi lazım değil (merak edersen özelden yazarım) meşhur bir servise gönderdim onlar naptı tamir edemedikleri gibi çıkışın birini bozup usb konnektoru çaldı ve taktıkları konnektor o kadar kotu ki iki tane daha erkek sığar içine resmen laçka...

• stakanar S kullanıcısına yanıt
    Alicim reklam yapma
    Neye üzülüyorum biliyormusun , biz toplum olarak güzel güzel tartışamayacak ,düşüncelerimizi paylaşamayacakmıyız , kimse eleştiri kabul etmiyor , herkes en iyisini en doğrusunu biliyor , yazılarımı konuşmalarımı bilirsin ,çoğu zaman Can abimize Kursun abimize sor derim , asla iddiam yoktur herşeyi biliyorum anlarım diye bunu her zaman açıkca ifade ederim .
    İnternet var olduğundan beri yabancı forumları takip ederim ,70 milletten insanlar birbirleriyle yazışır konuşur ,bilmediklerini öğrenir ,yanlış bildiklerini doğrusunu öğrenmeye çalışır , bunu asla kırmadan yaparlar ,ispat ederler , doğru bildiğini sanan kişi özür diler ,üstelik teşekkür eder öğrendiği için .Biz en basit şeyden birbirimize hakaret ediyor ,aşağılıyoruz ,forumları yorumları okuyorum hep alaycı uslup hep küçümseme hep hakaret . İnan bu bize özgü .
    ne çok şey biliyoruz .72 yaşındaki Elektronik mühendisi ,yurtdışında yurtiçinde önemli firmalarda çalışmış dostum bile aklına takılan bir problem olduğunda dur bir bakayım kitaplarıma deyip ,bilgi tazelemesini biliyor ,bazı şeyleri benden iyi biliyorsun diye espri yapıyor , ama biz herşeyi çok çok iyi biliyoruz
    Tayf elektroniğin yaptığı çalışmaları görmüş ,üzerinde çalıştığı cihazları bizzat görmüş bir teknisyen olarak ,takdir etmişimdir ,bu firmayı kötülüyerek kendime prim yaratmak kendi adıma budalalık olur . fakat şu gerçekler göz ardı edilmemeli bir kavram telafuzu veya mealini yanlış bilmesi hatta benim yanlış bilmem firmayı kötüleyip üzerinden prim yapmam anlamı taşımaz herhalde sayın arkadaş ya sahibidir veya avukatı

Çalarlar Alicim , uzaktan kumandası bozuk televizyonu stand by açılmadığı için sırf masraf çıkarmak için bunun anakartı yanmış deyip bin lira isteyenleride gördük duyduk .
    Yazık diyorum başka bir şey demiyorum .

• yeminle şu forumdan artık nefret etmeye başladım abi.yazdığımda kızıyorum kendime bazen.alışkanlık 2002 den beri.bir anda bırak git git olmuyor.ama olacak o da zamanla kendimi de biliyorum.
  • ilkerinanç kullanıcısına yanıt
    Alış Güzel kardeşim alış ,bizler böyleyiz .
    Biri bana kalksa bir konu üzerinde sen otorite değilsin dese evet değilim derim ,düşüncemi söyledim derim .

Geçen gün elektronik forumda bir tanımadığım arkadaş dediki geçikme zamanlı kaçak akım rölesi vardır , bende duymadım görmedim dedim . bana firma linki gönderdi ,bir firma yurtdışında üretmiş ,Türkiyede yok . fakat yurtdışında var .demekki hiç bir şey için iddia etmeyeceksin , ispat edecek ,teşekkürü borç bileceksin

Bende Teşekkür ettim .
  • Uğur abi selam olsun.
  • bama_boyy kullanıcısına yanıt
    Selam Tolgacım . Havadisler sende ,memnunmusun HPM 100 den
  • quote:

Basit bir konuyu bu kadar agrasif hale getirip ,uslubunuzu bozmanız yakışmadı .
    Yazdıklarımı okumayın ,dostlar okusun . kimin kime inanıp inanmayacağını dostlar karar versin .
    Ağızımdan Tayf elektroniği yeren bir kelime çıktımı , Tayf elektronik yaptığı çalışmalardan dolayı saygı duyduğum firmadır diye bir kaç kez yazdım . Kimse Mükemmel değildir ,Ne Tayf ne başkası ne ben

Tanıyan dostlar beni bilir .

Üstadım bence moralini hiç bozma. Senin nasıl biri olduğunu bilen biliyor.
    Bu gibi insanlar ne yazık ki ülkemizde çok var ve amaçları meyve veren ağacı taşlamak.
  • Bir yanlış anlaşılmayı engelleyeyim.Ben elektürükçüye kötü usta demedim.Tanımıyorum ki diyeyim?Ama sektörde kendini ispat etmiş birisine "tayf audio bu kavramlar konusunda otorite değildir ve doğrusu böyledir" dediği için "keşke anlatmak istediğinizi başkalarını küçülterek anlatmasaydınız" dedim.Ama bakıyorum herkes estirmiş.Yok böyle adamlar da var,yok meyve veren ağaç taşlanır,yok tayf audionun sahibi/avukatı falan.Ben kimsenin sanatına,mesleğine laf etmedim.Zaten anlattığım kavramların teknik servis bilgisiyle de alakası yoktur.Ben ingilizce 2 terimin açıklamasını yaptım sadece ve tezimi Tayf audionun sayfasından bir linkle doğruladım.Kusura bakmayın "o öyle değildir,Tayf audio da bu konuda otorite değildir" derseniz size forumun kurallarına uygun bir üslupla cevap yazılmasına kızmayacaksınız.Tekrar belirtmekte fayda görüyorum.

Restoration : Normal haline geri gelme.
    Upgrade : Bir üst seviyeye geçmek,gelişmek.

Bu yazdıklarımdan da hakaret,taşlama vs. çıkartırsanız hepinize helal vallahi

• quote:

Alicim reklam yapma
    Neye üzülüyorum biliyormusun , biz toplum olarak güzel güzel tartışamayacak ,düşüncelerimizi paylaşamayacakmıyız , kimse eleştiri kabul etmiyor , herkes en iyisini en doğrusunu biliyor , yazılarımı konuşmalarımı bilirsin ,çoğu zaman Can abimize Kursun abimize sor derim , asla iddiam yoktur herşeyi biliyorum anlarım diye bunu her zaman açıkca ifade ederim .
    İnternet var olduğundan beri yabancı forumları takip ederim ,70 milletten insanlar birbirleriyle yazışır konuşur ,bilmediklerini öğrenir ,yanlış bildiklerini doğrusunu öğrenmeye çalışır , bunu asla kırmadan yaparlar ,ispat ederler , doğru bildiğini sanan kişi özür diler ,üstelik teşekkür eder öğrendiği için .Biz en basit şeyden birbirimize hakaret ediyor ,aşağılıyoruz ,forumları yorumları okuyorum hep alaycı uslup hep küçümseme hep hakaret . İnan bu bize özgü .
    ne çok şey biliyoruz .72 yaşındaki Elektronik mühendisi ,yurtdışında yurtiçinde önemli firmalarda çalışmış dostum bile aklına takılan bir problem olduğunda dur bir bakayım kitaplarıma deyip ,bilgi tazelemesini biliyor ,bazı şeyleri benden iyi biliyorsun diye espri yapıyor , ama biz herşeyi çok çok iyi biliyoruz
    Tayf elektroniğin yaptığı çalışmaları görmüş ,üzerinde çalıştığı cihazları bizzat görmüş bir teknisyen olarak ,takdir etmişimdir ,bu firmayı kötülüyerek kendime prim yaratmak kendi adıma budalalık olur . fakat şu gerçekler göz ardı edilmemeli bir kavram telafuzu veya mealini yanlış bilmesi hatta benim yanlış bilmem firmayı kötüleyip üzerinden prim yapmam anlamı taşımaz herhalde sayın arkadaş ya sahibidir veya avukatı

Çalarlar Alicim , uzaktan kumandası bozuk televizyonu stand by açılmadığı için sırf masraf çıkarmak için bunun anakartı yanmış deyip bin lira isteyenleride gördük duyduk .
    Yazık diyorum başka bir şey demiyorum .

"Alicim reklam yapma" diyerek bana gönderme yaptığınız için bir konuyu daha netleştirmek adına yazıyorum;Kendi reklamınızı yapmak en doğal hakkınızdır.Bende teknisyen olsam kendi reklamımı yapardım.Sonuçta bu bile forum kullanıcılarına yardımdır.Amaç ta yardımlaşma olduğuna göre bunda bir sorun yok.Ben size "kendi reklamınızı tabiiki yapın" derken samimiydim.Benim takıldığım olay bunun nasıl yapıldığıyla alakalıydı.Yoksa "Eline bilmem kaç liralık havyayı alan ustayım diye piyasada geziyor","72 yaşındaki teknisyen bile bana soruyor","herkes herşeyi çok biliyor" gibisinden kendi reklamınızı yapan bir çok postunuz mevcut ve bunda bir sorun görmüyorum.Saygılarımla...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi klonajinsky -- 10 Kasım 2016; 18:21:53 >

• 
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.