Şimdi Ara

Pioneer HTP 921 ev sinema sistemi aldım (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
3.692
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • ARC icin öncelikle 1.4 destekleyen hdmi kabloyu amfinin out çıkışı ile tv ninzin ARC yazan ( genellikle hdmi1 girişi oluyor) girişine bağlayın.VSX-921 in ayarları içerisinde hdmi ayarları var. O kısımdan control ü on yapın ARC özelliği çalışacaktır. ARC özelliği avr'nin tv sat girişinde çalışır.

Pioneer avr lerde volume maksimum +12 ye kadar çıkar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: PRODJ

ARC icin öncelikle 1.4 destekleyen hdmi kabloyu amfinin out çıkışı ile tv ninzin ARC yazan ( genellikle hdmi1 girişi oluyor) girişine bağlayın.VSX-921 in
    ayarları içerisinde hdmi ayarları var. O kısımdan control ü on yapın ARC özelliği çalışacaktır. ARC özelliği avr'nin tv sat girişinde çalışır.

Pioneer avr lerde volume maksimum +12 ye kadar çıkar.

Öncelikle ilginiz ve bilgiler için teşekkür ederim , öncelikle şunu söyleyim sizin bu yazdıklarınızı yarın deneyeceğim , benim denemelerim şöyle olmuştu ve sonuç alamadım;
    cihazın arkasında 4 HDM girişi IN olarak var yanında da 1 adet OUTO yazan HDM girişi var
    ve bu dört girişten de HDM kablo laptop bağlayarak ses aldım problem olmadı
    fakat HDM kabloyu TV ye bağlayıp denediğimde bu 4 girişe ses gelmiyor OUTO yazana da HDm bağlayıp denemiştim fakat sizin söylediğiniz gibi menü den ayar yapmadım
    sizin söylediğinizden anladığım şu ; HDM kablosunun 1 ucunu TV nin HDM 1 girişine bağlayacağım dediğiniz gibi ARC yazmata bu bağlantı yerinde ve HDM kablosunun diğer
    ucunu da AVR nin OUTO yazana HDM girişine bağlayacağım sonra avr nin HDM ayarlarından Contral ON yapıcam doğru mu ? AVR de ki bu ayar kumanda daki düğme olarak
    AUDIO PARAMETER yazan yerden mi yapılmakta yoksa HOME MENU de yer alan HDM SETUP bölümünden mi yapılıyor ? son cümlenizi anlamadım
    ARC özelliği avr'nin tv sat girişinde çalışır." demişsiniz TV SAT bölümüne UYDU alıcısı bağlanmıyor mu bir yeri kırmızı diğer yeri beyaz olan IN girişi
    ve ben uydu alıcısını kırmızı beyaz kablo ile bu girişe bağladım fakat bir türlü ses alamadım diğer girişlere uyduyu bağlayınca ses alıyorum CD DVD VIDEO gibi
    fakat sadece bu TV SAT bölümden alamadım bunu da anlamadım ? son sorum şu elimde JBL 1000 w kabinli 38 CM araba bası var ve bu sebepten aktif bas almak istemiyorum bu bası aktif basa çevirmek istiyorum ,
    aktif bas olarak satılan basların arkasında ki elektrik aksamı trafo sanırım sadece bunun satıldığı yer var mı bilginiz , teşekkürler saygılar

• Sizin tam olarak amacınız nedir.Tvnin sesini VSX-921 den almak mı ? (televizyona takılı usb'den film vs. izlerken sesini yada televizyonda dahili uydu alıcısı varsa onun sesini amfiden almak mı? ) Bu kısmı açıkça yazabilirseniz ona göre cevap vermeye çalışacağım.
  • Her ikisinden de ayri kablo ile ses almak istiyorum tv den hdm kablo ile uydu alicisindanda kirmizi beyaz ses kablosuyla ses almak istiyorum , uydu alicisindan sesaliyorum ama anfinin arkasindaki cd dvd gibi girislere baglayina geliyor sadece arkasindaki tv sat yazan yere baglayinca uyduyu ses alamiyorum tv sat girisinden neden alamiyorum o kafama takildi diger konuda ise tv den hdm ile hic ses alamadim simdiye kadar

• quote:

Sizin tam olarak amacınız nedir.Tvnin sesini VSX-921 den almak mı ? (televizyona takılı usb'den film vs. izlerken sesini yada televizyonda dahili uydu alıcısı varsa onun sesini amfiden almak mı? ) Bu kısmı açıkça yazabilirseniz ona göre cevap vermeye çalışacağım.

Her ikisinden de ayri kablo ile ses almak istiyorum tv den hdm kablo ile uydu alicisindanda kirmizi beyaz ses kablosuyla ses almak istiyorum , uydu alicisindan ses
    aliyorum ama anfinin arkasindaki cd dvd gibi girislere bağlayinca ses geliyor sadece arkasindaki tv sat yazan yere bağlayinca uyduyu ses alamiyorum tv sat girişinden
    neden alamiyorum o kafama takildi, diger konuda ise tv den hdm ile hic ses alamadim simdiye kadar
  • tv sat girişinden analog ( kırmızı ve beyaz kablo ile ses alamamanizin sebebi ARC ile tv ye bagli olması olabilir.
    Öncelikle kumanda uzerinde signal sel tuşu var. Bu tuş ile hdmi digital ve analog ses arasında geçiş yapabilirsiniz. Bu tuş ile bir deneyin. Yine olmazsa
    Amfi ayarlarından home menü system setup hdmi setup icerisinde control u off yapıp bir tv sat girişini test edin

Tv den ses alma kısmında ise öncelikle amfinin hdmi çıkışı ( out) ile tvnizin ARC yazan girişine hdmi kabloyu bağlayın. Sonrasinda amfi ayarlarından home menü system setup hdmi setup icerisinde control ü on yapın. Sonrasinda tv den de ARC yi açtığınızda televizyonun sesini amfiden alabilirsiniz.
    Bu noktada hem ARC hemde tv sat girişinin analog girişini aynı anda kullanamayabilirsiniz. Bunu deneyerek test ederek bulabilirsiniz.

• quote:

tv sat girişinden analog ( kırmızı ve beyaz kablo ile ses alamamanizin sebebi ARC ile tv ye bagli olması olabilir.
    Öncelikle kumanda uzerinde signal sel tuşu var. Bu tuş ile hdmi digital ve analog ses arasında geçiş yapabilirsiniz. Bu tuş ile bir deneyin. Yine olmazsa
    Amfi ayarlarından home menü system setup hdmi setup icerisinde control u off yapıp bir tv sat girişini test edin

Tv den ses alma kısmında ise öncelikle amfinin hdmi çıkışı ( out) ile tvnizin ARC yazan girişine hdmi kabloyu bağlayın. Sonrasinda amfi ayarlarından home menü system setup hdmi setup icerisinde control ü on yapın. Sonrasinda tv den de ARC yi açtığınızda televizyonun sesini amfiden alabilirsiniz.
    Bu noktada hem ARC hemde tv sat girişinin analog girişini aynı anda kullanamayabilirsiniz. Bunu deneyerek test ederek bulabilirsiniz.
    çıkışın
    Evet sayenizde HDM kablo ile TV den ses aldım teşekkürler, diğer kırmızı beyaz kablo ile TV SAT çıkışına uydu alıcısını bağlıyorum ama ses alamadım fakat problem değil çünkü
    diğer DVD çıkışına bağlayınca uydu alıcısını ses geliyor, sadece HDM kablo kullanarak TV den ses almayı düşünüyorum sanırım uydu alıcısını da anfi ye bağlamaya gerek yok, sadece HDM kablo yu bağlayıp ses alınca cihaz
    otomatik seçiyor bu çıkışı fakat ben ikinci bir cihaz bağladığımda anfiye bu durumda kumanda dan bu OUTO HDM girişi nasıl seçiliyor ? birde cihaz 7+1 fakat arkada 9 giriş var en sonda 2 adet daha front var FRONT
    HIGH Whıte diye geçiyor bunların ikisine kolon bağladım ama ses gelmiyor neden ? tekrar teşekkürler

• bu 921 modelde arkasında toplam 4 front var baştaki 2 front tan ses geliyor fakat sonda ki HIGH ev WHİTE yazan 2 front dan gelmiyor neden ? nasıl ayar yapabilrim ?
  • En sondaki hoparlörlerin calışma mantığı biraz farklıdır. O nedenle o hoparlörlerden ses alamamanız normaldir.
    Cihazın speaker setup ayarlarından ayar yapark bu çıkışı speaker B olarak ayarlayıp ses alabilirsiniz ama bu noktada bu defa sadece front yazan hoparlörler çalışır. Diğer hoparlörler çalışmaz. O nedenle sz o çıkışları kullanmayın.

• quote:

En sondaki hoparlörlerin calışma mantığı biraz farklıdır. O nedenle o hoparlörlerden ses alamamanız normaldir.
    Cihazın speaker setup ayarlarından ayar yapark bu çıkışı speaker B olarak ayarlayıp ses alabilirsiniz ama bu noktada bu defa sadece front yazan hoparlörler çalışır. Diğer hoparlörler çalışmaz. O nedenle sz o çıkışları kullanmayın.

Üstad sana çok teşekkür ederim yardımların için , elimde ki eski araba hoparlöri vardı onu bağladım center çıkışına yetersiz geldi iyi güçlü hoperlörler almam
    gerekir merkez ve front için , bir şey daha sorucam elimde 1000 w JBL kabinli 38 cm araba bası var bunu aktif bas olarak kullanmak istiyorum bunun için sanırım
    normal aktif bas olarak satılan basların arkasında ki anfisi trafosu gerekir sadece bu şekilde satılmakta mı aktif basın anfisi trafosu bilginiz var mı ? anfinin menüsünü TV de
    görmek için analog kablo olan kırmızı beyaz ve sarı 3 uçlu olan kablo ile mi bağlamam gerekir ? teşekkürler

• quote:

Orijinalden alıntı: RIDVANBAL

quote:

Orijinalden alıntı: cihanchn

Rıdvan bey,
    yardımınız için tesekkurler.Yukarıda yazan kablosuz bağlantı ile çalma olaını çözersem sanırım bu problemde ortadan kalkmış olacak.

Rica ederim. Yukarıdaki çözüme ek olarak, iphone ipad vs kullanıyorsanız, AirPlay ile tüm müziklerinizi kablosuz olarak avr'ye aktarabilirsiniz. Ya da herhangi bir apple ürünü kullanmasanız dahi, bilgisayarınıza itunes yükleyerek, onu Media Server olarak açabilirsiniz.

AVR'yi ethernet ile yerel ağa bağlayın,
    Itunes yüklü laptobu wifi ya da ethernetten aynı ağa bağlayın,
    Itunes/Edit/Preferences/ Sharing adımlarını takip edin ve resimdeki gibi Music listelerinizi ağda paylaşıma açın.

Bu işlemden sonra AVR'nin arayüzüne girdiğinizde Itunes Media Server olarak gözükcek. İstediğiniz gibi hem Itunes üzerinden hemde AVR'den kumanda ile MP3'leri seçebilir ve çalabilirsiniz. Bu işlem aynı şekilde PS3'tede işe yarıyor. Ben uzun süredir bu şekilde evin tüm odalarına müzik paylaştırıyorum. Aynı anda 5 cihaz'dan 320kbps kalitede media stream edebiliyorum.

Aynı mantıkla Samsung TV'ye 1080p MKV bluray filmleride stream edebiliyorum ama bunu AVR'ye nasıl aktarırız onu denemedim. Oda sistemi alınca inşallah :)

Pioneer HTP 921 ev sinema sistemi aldım

evin tum odamlarına muzık paylasıyorum demıssınız bunu nasıl yapıyosunuz acaba

• renaccan kullanıcısına yanıt
    Mesajda belirttiğim gibi itunes home sharing ile yapmıştım ozamanlarda ama şimdi Plex Media Server adında basit bir program var onunla daha kolay oluyor hemde video sharing yapabiliyor. Onu tavsiye ederim.

Sistem şu şekilde olmalı:

- Plex yüklü PC (Müzik ve video dosyalarını barındıran) ethernet ile wifi router'a bağlı olmalı.
    - TV Wifi destekli ise, router'a bağlanması yeter, wifi yoksa ethernet ile router'a bağlı olmalı.
    - Wifi olan tüm cihazlarda (ipad, iphone vs) Plex uygulaması yüklenmeli.

PC, Router ile tüm odalardaki cihazlara stream edebilir bu şekilde.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.