Şimdi Ara

Pioneer neden öldü arkadaşlar??? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
82
Cevap
0
Favori
14.983
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: duduco

quote:

Orjinalden alıntı: KillForYou!

Bizim öldü ile kastettiğimiz Ses sistemleri idi.

Evet sen incelememişsin linki. Buyur ses sistemi 2005-2006 Avrupanını en iyi ödülü

Buradan bakabilirsin

Pioneer neden öldü arkadaşlar???

Ben ödüllerden çok mağazalarda yaptığım dinletileri ve review'ları dikkate alıyorum.

• Pıoneer son zamanlarda ucuza işi çözmeye çalışıyor,yani tüketici ucuza kaçınca o da ucuza üretim yapmaya,malını ucuza satmaya çalışıyo. Örneğin piyasada mağazalarda 400 milyona pıoneer mp3 çalar 50 Wat bulabiliyorsunuz artık. Üstelik faturası ve garantisi ile.... Eskiden daha pahalı ve daha kaliteliydi. Bunu kabul ediyorum....
  • Yukarıdaki linklerin alayında home cinema setler goruyoruz, Hi-Fi lar degil... Zaten pioneerin yaptıgı hmle de bu oldu... Hi-fi denince akla gelen birsuru kaliteli marka olunca onlarla rekabet etmek yerine home cinema'ya yonelik kaliteli urunler yapmaya basladı... Sahsen ben bundan 10 sene once de Hi-Fi da pioneer'i tercih etmezdim... Hala da etmem... Ama is home cinema setlere gelince is degisiyor tabi...
  • Pıoneer denilince ilk akla gelen oto müzik sistemleri geliyor. şimdi 100 ytl ye mp3 çalarlı uzaktan kumandalı oto teybi bulabiliyorsunuz. Pıoneer kalitesini tutmaz elbette ama aradaki fiyat farkları çok olunca insanlar doğal olarak bütçesine uygun olanı tercih ediyor.

Pıoneer gerilemesinde ikinci bir nedende, artık yeni otomollerin hepsinde fabrika çıkışlı müzik sistemi var. Hemde yabana atılır gibi değil, gayet güzel. Durum böyle olunca kimse arabasındaki ses sitemini söküp Pıoneer taktırmıyor.

Pıoneer ın birde değişim yelpazesine yeteri kadar ayak uydfuramadığını düşünüyorum.
  • Bu seti distributöre sordum. 3.800 ytl gibi abuk bi fiyat verdi bana. Kafayı yemiş. O paraya definitive alırım hemde çok daha kaliteli ve güçlü. www.definitivetech.com
    pioneer adıyla satıyo ya, aklınca adam düdükleyecekler. Buldukları kerize yerleştirecekler. Sonra alan müşteri kapıdan çıkıncada arkasından el hareketi yapıp nasıl yerleştirdim ama diyecekler Bunlar tarafımdan görülmüş şeyler malesef...

quote:

Orjinalden alıntı: epsis

@duduco arkadaşlar verdiğin linke bakmaya üşenmişler sanırım
    pioneer ölmez yahu Tr ye pek gelmiyor sadece... logitechin bu kadar ürünü varmı????

http://www.pioneer-eur.com/eur/product_overview.jsp?category_id=161&taxonomy_id=42-99

http://www.pioneer-eur.com/eur/product_detail.jsp?product_id=9651&taxonomy_id=42-99

Pioneer neden öldü arkadaşlar???

• Her çıkısın bır ınısı wardır kardes
  • Zaten pioneer en başta ditirbütörden kaybediyor.Kendi seçtikleri modellerin dışındaki ürünleri getirmeyi reddediyorlar.Pioneer ın çıkardığı bir çok ürün Türkiye'ye gelmiyor.
  • Çok merak ediyorum,acaba içinizden kaç kişi pahalı Pioneer ses sistemi alıp EVİNDE kendi kulaklarıyla denedi?(dükkandaki denemeleri sormuyorum, çünkü, kulaklarım pek hassas olmamasına rağmen, heryerde tavsiye edilen Z5500'ü bile dükkanda biraz dinlediğimde beğenmedim,ama evde deneseydim eminim ki hayran kalırdım)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Katmai -- 16 Ocak 2006 2:24:35 >
  • Tüm firmalar gibi pioneer da trende uydu ve hi-fi dan home cinema ya ağırlık verdi.Artık hi-fi ile ilgili hiç yeni bir ürün çıkarmıyor.Şu an mevcut sıfır amfileri bile bilmem kaç sene evvelinin modelleri.Haksızda sayılmazlar tabi bu firmalar,onların işi nasıl daha fazla cihaz satıp kar edileceği olduğu için baktılar sadece hi-fi ile bu iş olmuyor çünkü hi-fi için büyük yatırım yapanların sayısı yeterli değil ama işi sinema sistemlerine çevirerek anlayan anlamayan çoluk çocuk,kadın-erkek herkesin ilgisini çekerek çok stamaya başladılar.Bunun sonucundada artık insanlar tamamen ev sinema sistemlerine yönelmiş durumdalar.Anlayış değişti stereo hi-fi ses yerine surround ses ve görüntüden oluşan sistemlere yöneldi-yöneltildi insanlar,meğer ne kadarda çok film seven sinema seven varmış?Acaba öylemi?Belkide çoğunluğu ömürlerinde bir kaçkezden fazla sinemaya gitmemiştir ama trend bu ya, tabi üreticilerinde iteklemesi bu yönde olunca bu kaçınılmaz oldu.
    Tekrar pioneera dönersek söylenenler doğrudur pioneer eskisi gibi değil ama hangi firma aynı eskisi gibiki.Pioneer şu anda sinema sistemlerine yönelmiş olduğundan ne kadar çok receiver ve sistem satarımın peşinde doğal olarak.Bunun sonucu olarakta kalitesinin vasatlaştığını söyleyebiliriz ama yinede sinema prfrormansı olarak çokda kötü olduğunu söylemek haksızlık olur çünkü sinemada hiçde fena değiller ve nispeten uygun fiyatlı ürünler çıkarıyorlar.Tabi çok yüksek fiyatlı ürünleride var ve Elite adıyla çıkardığı ve TR de olmayan modelleride var ama bunlar pahalı ürünler pahalı yapıp 3 tane satmaktansa ucuz yapıp 13 tane satmayı tercih ediyor TR de.
    Stereo ev sistemlerine gelince bence hiçde fena değil fiyat perfromans olarak.Amfilerinde bir gelişme yok aynı amfileri satıyorlar ama aynı fiyat aralığında dinlediğim bir çok markadan daha temiz sesleri olduğu yadsınamaz.Eski bazı amfileri bugün hala kendilerini aratırlar bu doğrudur ama berbat denebilecek eski amfileride yok değildir geçmişte.Hoparlörleri vasattır.Sıradan ev kullancısını tatmin eder belki ama daha iyisini arayanlar için yetersizdirler.(Hi-fi 7070,50.. vs için söylüyorum)Cd playerları,DVD playerları iyidir.

Araba sistemlerinde ise 80 li yılların tartışmasız lideri olan marka bugün için eski liderliğini kaybetmiş durumdadır.Özellikle hoparlör konusunda.Ben 80 lerde kullandığım TS-205 kolanlarımın sesini ve kalitesini bulabilmiş değilim hala.KEX 73 teybi bir efsanedir hala.TS-M4 tune up tweeterlarım hala durur nostalji olarak(yaşı büyükler bilir hani şu yassı traş makinası gibi olup üzerinde ses ayarı bulunan ve ön konsola cama doğru koyulan mid ve tizleri veren tweeter)
    Tabi pioneerın eski havasını yitirmesi sadece kendindende kaynaklanmıyor çünkü diğer firmalarında eli armut toplamıyor hepsi muazzam gelişmeler ve yenilikler peşinde koşturunca bu yarışın içinde mutlaka bir sıralamanız olması kaçınılmaz.

Kısaca pioneerı sadece şimdiki sinema sistemleriyle yargılamamak gerekiyor.Ben eski bir pioneer kullanıcısı olarak şu anki stereo pioneer sistemimden memnunum.Tabi bu demek değilki bir gün başka bir marka sisteme geçmem.Şu an kullandığımdan-değişikliğe değecek kadar- daha iyi bir sese sahip olan bir sistem bulursam neden değiştirmeyeyim.

• quote:

Orjinalden alıntı: Katmai

Çok merak ediyorum,acaba içinizden kaç kişi pahalı Pioneer ses sistemi alıp EVİNDE kendi kulaklarıyla denedi?(dükkandaki denemeleri sormuyorum, çünkü, kulaklarım pek hassas olmamasına rağmen, heryerde tavsiye edilen Z5500'ü bile dükkanda biraz dinlediğimde beğenmedim,ama evde deneseydim eminim ki hayran kalırdım)

Bende hayatında Pioneer haricinde kaç tane pahalı set dinledin diye merak ediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KillForYou! -- 16 Ocak 2006 12:30:52 >
  • her ne olsun insan o 90lı yılların ortalarındaki pıoneer efsanesini ozluyor
  • Ya topiği açan arkadaş o tarihten beri bir daha siteye uğramamış zaten. Yeniden alevlendirmeyin isterseniz
  • quote:

Orjinalden alıntı: sivil

sadece hi-fi ile bu iş olmuyor çünkü hi-fi için büyük yatırım yapanların sayısı yeterli değil ama işi sinema sistemlerine çevirerek anlayan anlamayan çoluk çocuk,kadın-erkek herkesin ilgisini çekerek çok stamaya başladılar.Bunun sonucundada artık insanlar tamamen ev sinema sistemlerine yönelmiş durumdalar.Anlayış değişti stereo hi-fi ses yerine surround ses ve görüntüden oluşan sistemlere yöneldi-yöneltildi insanlar,meğer ne kadarda çok film seven sinema seven varmış?Acaba öylemi?Belkide çoğunluğu ömürlerinde bir kaçkezden fazla sinemaya gitmemiştir ama trend bu ya, tabi üreticilerinde iteklemesi bu yönde olunca bu kaçınılmaz oldu.

sivil eline sağlık.

gereksiz bir konu... hem de çok.

• PİONEER,son yıllarda ülkemize 3.sınıf memleket muamelesi yaptığı için,özellikle bizim ülkemizde PİONEER ölmüş durumdadır.Bunun bir sebebi de,ülkemizdeki PIONEER distribütörünün DIGICOM olmasıdır
    Ayrıca Pioneer'ın sitesinde de bu yazıyor,yani bazı ülkelere gelen ürünlerin özellikleri ve bağlantı seçenekleri gibi ayrıntılar,ülkeden ülkeye değişebilir diyor,bu aynen şöyle oluyor:Mesela bizim ülkemize gelen bazu 6.1 AVR 'lerin 6.girişleri pasif,yani aktif bir kolon bağlamadan çalışmıyor,ancak Avrupa'daki aynı modelde böyle bir durum söz konusu değil vs...vs...
    İşte bunlar,PİONEER'ı bizim ülkemizde öldürdü...
    Hoşçakalın,saygılar...

• pıoneer kenwood sony jbl bu markalar artık çöküyo arkadaşlar adamların gözü paraya doymuş artık çok çalışmıyorlar bunu fırsat bilen diğer markalar ilerledi bu yüzden blaupunk osowa premier logitech bu ve benzeri markalar gittikçe ilerliyor logitech çok ilerledi örneğin blaupunk un subwoofer ına hiç birşeyi değişmem premier ise fzla ilerlemedi ancak yeni iki üç tane set çıkardı osowa ise mid lerde lider arkadaşın biri pioneer gibi markalar reklam yapmıyor diye düştüler diyor hiçbir alakası yok aslında dandik markalar ilerliyor bu yyüzden daha doğrusu ben böyle düşünüyorum
  • Hayır arkadaşlar, maalesef çok dar bakıyorsunuz olaya. Pıoneer dünya çapındaki pazardaki yerini koruyor. Sadece Türkiyenin pıoneer temsilcisi çok gevşek davanıyor bu konuda.... Yani Türkiyede bu marka hiç bişey yapmıyor maalesef. Tabi çin ekonomisinin etkisi çok fazla. Baksanıza etrafınıza bi sürü çin malı var ucuza. Bu tür markalar çin ile rekabetten dolayı üretimi ucuza çözmeye çalışıyor. Tabi buda kaliteyi düşürüyor. EEE ne kadar para o kadar kalite.... Çin piyasayı mahfetti. Adamlar herşeyin taklidini yapıyolar. Hemde neredeyse bedavaya satıyorlar.
  • quote:

Orjinalden alıntı: mongol_surat

pıoneer kenwood sony jbl bu markalar artık çöküyo arkadaşlar adamların gözü paraya doymuş artık çok çalışmıyorlar bunu fırsat bilen diğer markalar ilerledi bu yüzden blaupunk osowa premier logitech bu ve benzeri markalar gittikçe ilerliyor logitech çok ilerledi örneğin blaupunk un subwoofer ına hiç birşeyi değişmem premier ise fzla ilerlemedi ancak yeni iki üç tane set çıkardı osowa ise mid lerde lider arkadaşın biri pioneer gibi markalar reklam yapmıyor diye düştüler diyor hiçbir alakası yok aslında dandik markalar ilerliyor bu yyüzden daha doğrusu ben böyle düşünüyorum

Dostum kusura bakma;
    güldürme beni.

• quote:

Orjinalden alıntı: mongol_surat

pıoneer kenwood sony jbl bu markalar artık çöküyo arkadaşlar adamların gözü paraya doymuş artık çok çalışmıyorlar bunu fırsat bilen diğer markalar ilerledi bu yüzden blaupunk osowa premier logitech bu ve benzeri markalar gittikçe ilerliyor logitech çok ilerledi örneğin blaupunk un subwoofer ına hiç birşeyi değişmem premier ise fzla ilerlemedi ancak yeni iki üç tane set çıkardı osowa ise mid lerde lider arkadaşın biri pioneer gibi markalar reklam yapmıyor diye düştüler diyor hiçbir alakası yok aslında dandik markalar ilerliyor bu yyüzden daha doğrusu ben böyle düşünüyorum

Dostum evet biraz saçmalamışsın,JBL'in çöktüğü nerde görülmüş?SONY'nin çöktüğü nerde görülmüş,ses sistemlerinde evet fazla yeri yok ama TV'de,KAMERA'da vs...SONY çok iyidir Ayrıca yukarda yazımdada belirttim ve özellikle "BİZİM ÜLKEMİZDE PİONEER ÖLDÜ"dedim,yoksa adamların Avrupa'da manyak ürünleri var,birde bizim ;Türkiye distribütörü olan DIGICOM beceremiyor bu işi
    Hoşçakalın,saygılar...

• bende jbl ve sony den bahsederken ses sistemi bakımından söyledim ginede yanlış bilgi verdiysem özür dilerim
  • quote:

Orjinalden alıntı: Affan83

Türkiye distribütörü olan DIGICOM beceremiyor bu işi
    Hoşçakalın,saygılar...

Özellikle servisleri...gülermisin ağlarmısın türünden.Sadece plazma takıp receivera hoparlörleri bağlamasını biliyorlar o kadar.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.