Şimdi Ara

PIONEER Plazma TV Tavsiyesi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
0
Favori
4.397
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 46v 4500 tl'lere bulunuyor diye biliyorum.
    5090 mı 46v mi kaldım ben de arada ama 5090 plazma olduğundan daha iyidir diye düşünüyorum, bir de özellikle bu işin hastası yabancı forumlarda (mesela avforums) 5090'a yaklaşan yok daha deniyor. Bilemiyorum, oldum olası LCD bana kötü geldi, aşırı keskinlik iyi bir şey gibi sunuluyor, çizgi filmlerde iy o sadece, normal hayat bile böyle parlak ve aşırı keskin ve güneş gözlüğünden bakar gibi değil ki? pio plazmalar mükemmel bir denge yakalamış durumdalar. 46v'yi biraz araştıracağım gerçi, zira lcd'ye benzemeyen bir lcd bu
  • @Fennezs

gözünle görmen en iyisi bak şunu başta ayırt ediceksin.5090 referance paneldir.doğru renk verir renkler olduğu gibidir bu ok..5090 plazmaların kralıdır ama 46v ile 1080p de yarışamaz.bunu ben sana 1000 kere yazsamda anlatamam..mutlaka kendin gözlerinle görmelisin ki neyi kastettiğimi anlayasın..bnm için sd önemli dersen 5090-5080 iyidir çok memnun kalırsın..ama 1080p de krl46v yi karıştırma farklı teknoloji farklı görüntü onu belirtiyim...
  • quote:

Orjinalden alıntı: groll

@Fennezs

gözünle görmen en iyisi bak şunu başta ayırt ediceksin.5090 referance paneldir.doğru renk verir renkler olduğu gibidir bu ok..5090 plazmaların kralıdır ama 46v ile 1080p de yarışamaz.bunu ben sana 1000 kere yazsamda anlatamam..mutlaka kendin gözlerinle görmelisin ki neyi kastettiğimi anlayasın..bnm için sd önemli dersen 5090-5080 iyidir çok memnun kalırsın..ama 1080p de krl46v yi karıştırma farklı teknoloji farklı görüntü onu belirtiyim...

+1000

Kesinlikle Doğru Tercüme

• @groll

aslında bunu 1000 kere de yazsam anlatamam git kendin bak demen en doğrusu sanırım.
    Gerçekten ikisi de 1080p olan panellerin fhd performansında neden benzer olamayacağını anlayamıyorum. Genel olarak plazmaların doğal renk ve derinlik vermesi hoşuma gidiyor ve LCD görüntülerini yapay buluyorum, fazla keskinlik ve fazla renk derinliği vs. aynen fazla oluyor benim için. Eksiği olmasın ama fazlası da olmasın. 46V ilk defa görüntü ile görünce beğendiğim LCD oldu. Mesela Philips'in övülen 42"lik 9803'ünü o kadar iyi bulmadım ki o LED galiba. Gidip aynı kaynağa bağlı olarak görmem gerekli 5090 ve 46v'yi aynı yerde evet. 46V çok umut verici. Yorumlarınıza teşekkür ederim.
  • Benim yaşadıgım bir kararsızlıktan yola çıkarak size bir fikir vermek istiyorum.Bende oldukça fazla ps3 oynuyorum.HD kaynaklı çok değil ama arada klipler izliyorum.Bunun dışında zaten SD yayın ve dvdler yer alıyor.Anladıgım kadarı ile siz daha çok ps3 ü kafanıza takıyorsunuz.Böle bir durumda bence full hd den ziyade Geri kalan kullanımınz içinde rahat edeceğinz hd ready lere yönelmelisiniz...Kendim 2,5-3 mt gibi bir mesafeden 5080 izliyorum.İnanın DT+ kullanmama ragmen muthiş memnunum...PS3 deseniz yine çok fazla keyif alıyorum çok şükür.Tabiki 2 ekran yanyanayken farklılıkları görürsünz ancak tek bir ekranda bunu kolay kolay farkeedemzsnz...Bu yüzden uzun vadede genel kullanımınzda memnun kalacagınız bir cihaz seçmelisinz.Sadece 1080p bir oyunda oo süper görüntü diyip kanallara geçtgnzde hayal kırıklıgına ugramayın.
  • Fennezs,
    46V ve 5090 ı yanyana izleme şansı bulursanız, görüşlerinizi paylaşmanızı isterim...

Rdegerli,
    5080 kullanıcından bu görüşleri almak, benim gibi plazma almaya hevesli biri için yol gösterici oldu, 2 sorum var,
    1.si 5080 ile 5090 arasında çok bariz bir fark var mı?
    2.si HD ready plazmada bluray bir film izlersem hayal kırklığı olur mu?

Teşekkürler...
  • 46v ve 5090'ı yanyana nerede bulabilirim Anadolu yakasında, Bostancı'ya kadar kısımda? Pioneer showroom'a bir bakacağım, şu Çiftehavuzlarda olan, orada vardır umarım.
  • Fennezs, sana söylediğimi şans eseri deneme şansım oldu bugün

bir arca bayiine gittim, 46V ile LX5090 ı üstüste koymuşlardı, benim için öncelikli önemli olan SD yayında test ettik, plazmanın görüntüsü daha doğal görünüyordu, LCD de kesinlikle kötü değildi ama daha parlak geldi, bu zevk meselesi bence isteyen parlak olanı beğenebilir, ben beğenmedim.

HD formatında Karayip korsanları filmini izledik, LCD den daha iyi performans beklerdim ama Plazmanın siyah görüntülerdeki performansı oldukça başarılıydı, siyah görüntüdeki detaylar daha belliydi.

Ama mutlaka kendi gözünle git gör derim.

LX5090 peşin fiyat 5500TL çektiler... üstadlar fiyat konusunda yorumda bulunursa sevinirim. Beni biraz aşıyor ama sınırları zorlıcam artık çünkü TV cidden süpperr, bunun yanına ses sistemi de alınması lazım onu da unutmadan söyliyim.

• @murtitotti teşekkürler.

Benim de korktuğum LCD'nin parlak, canlı ve keskin olması. Özellikle filmlerde, tüplü TV'de 100 Hz'den bile nefret eden biri olarak doğallık önemli benim için. Film çekimlerindeki hafif atlamalı panning bile bozulmamalı. Bu biraz plak dinlemek gibi birşey. CD kağıt üstünde ne kadar iyi durursa dursun plak daha güzel işte, yapacak bir şey yok.

Tüm bunları düşünmekle beraber tatmin olursam LCD olanı da alabilirim tabii. Kendim sanırım yarın bakabileceğim Pio showroom'da.

Bu arada mesela 46v'yi internette 4500 tl'ye (kdv dahil) satan yer var ancak Pio mağazasında 5400 lira. Pio mağazasından almanın bir avantajı var mı? Bu kadar farka değecek mi? 200 lira 300 lira olsa anlarım ama 900 TL fark var. Bu serilerde ölü pixel filan olayı da yok gibi bir şey üstelik.
  • Bu arada LX5090 sanırım pio mağazasında 5850 tl filan. Bu forumda sanırım 550'den ucuza satanlar da vardı, zaten muhtemelen sana özel mesaj atacaklardır. Ama burada satanlar nasıl bir sistemle satıyor, hangi firmayı temsil ediyor, nasıl bir garanti veriyor bilmiyorum. Onlarla konuşup sormalısın bunları
  • quote:

Orjinalden alıntı: Fennezs

Bu arada LX5090 sanırım pio mağazasında 5850 tl filan. Bu forumda sanırım 550'den ucuza satanlar da vardı, zaten muhtemelen sana özel mesaj atacaklardır. Ama burada satanlar nasıl bir sistemle satıyor, hangi firmayı temsil ediyor, nasıl bir garanti veriyor bilmiyorum. Onlarla konuşup sormalısın bunları

pioneer ın tüm lcd ve plazmaları Digicom garantisi altında diye biliyorum.
  • Bence Pionneer hakkında piyasada konuşulan dedikodulara bakılırsa Tv üretimini bitirdi deniyor bu koşullardada alınsa alınsa plazma alıcak olsam Panasonic
    almayı tercih ederdim. Panasonıc yeni modellerini piyasaya çıkarmış incelemek isterseniz yanlış anlamayın panasonic elemanı falan değilim linkleri atıyorum bakmak isteyenler için...

http://www.istanbulbilisim.com.tr/PANASONIC_VIERA-TX-PF42X10E-PLAZMA-TV,8274.html

http://www.istanbulbilisim.com.tr/PANASONIC_VIERA-TX-PF42G10-PLAZMA-TV,8666.html

• @jack_sparrow_82
    Evet digicom garantisi altında da birebir ilgilenme bazında satıcılar önemli oluyor, bir de mesela çiftehavuzlar bayii hem ücretsiz montaj yapıyor ve bir yığın ek malzemeyi ücretsiz veriyor hem de 2 yıl swap garantisi var. Yani arıza olunca direk yeni panel veriliyor. Ayrları gelip bizzat yapıyorlar filan.

@kamer1234
    Pioneer üretimi henüz durdurmadı 2010'da durduracak diye biliyorum. Kaldı ki 7 yıl mı ne parça ve destek garantisi var. Pioneer kapanmıyor ki, sadece TV üretimini durduruyor. Bir de bu arıza ihtimali galiba en az olan marka bu. 7 sene sonra bozulunca zaten muhtemelen iyi ki bozuldu da şu 3 boyutlu, kokulu fazer tv'lerden alabileceğim diyeceksiniz. (Not o verdiğiniz linkteki satıcıya ben güvenmiyorum, dolayısıyla sayfasına bile bakmıyorum bu arada belirteyim).
  • quote:

@jack_sparrow_82
    Evet digicom garantisi altında da birebir ilgilenme bazında satıcılar önemli oluyor, bir de mesela çiftehavuzlar bayii hem ücretsiz montaj yapıyor ve bir yığın ek malzemeyi ücretsiz veriyor hem de 2 yıl swap garantisi var. Yani arıza olunca direk yeni panel veriliyor. Ayrları gelip bizzat yapıyorlar filan.

@kamer1234
    Pioneer üretimi henüz durdurmadı 2010'da durduracak diye biliyorum. Kaldı ki 7 yıl mı ne parça ve destek garantisi var. Pioneer kapanmıyor ki, sadece TV üretimini durduruyor. Bir de bu arıza ihtimali galiba en az olan marka bu. 7 sene sonra bozulunca zaten muhtemelen iyi ki bozuldu da şu 3 boyutlu, kokulu fazer tv'lerden alabileceğim diyeceksiniz. (Not o verdiğiniz linkteki satıcıya ben güvenmiyorum, dolayısıyla sayfasına bile bakmıyorum bu arada belirteyim).

peki tükenen pioneer lar yeniden getirilecekmi türkiyeye.

• Eski modelleri sanmıyorum ama LCD'ler ve 9G plazmalarda 2010'a kadar stoklar sağlam deniyor.
    Benim de merak ettiğim LX5090'ın yannda bazı farkları olan LX5090D ve LX5090H'nin satılıp satılmadığı. H olanın bazı farklarını biliyorum da D'yi de şimdi gördüm nette ama detay bulamadım. Bir de bunların sanırım media boxları ayrılmış son halleri var KRP-500A diye. Yanılmıyorsam tamamen aynı panel ama inceltmek için tuner vs. elektronikleri ekran kasası sışına almışlar, o da yok galiba Türkiye'de.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fennezs -- 25 Nisan 2009; 23:07:18 >
  • Fennezs, hangi TV'ye karar verdim hocam, krl-46V mi 5090 mı?
    ben 5090 ı yanlışlıkla hatuna göstereyim dedim bugün, keşke demez olaydım, görüntüler çok büyük, yayık falan dedi :) hatun kısmı işte elektroniğe uzak...
  • Ikisini de gördüm, biraz üzülerek söylüyorum ki 5090 ile 46v arasında bayağı fark var. 46v'nin siyahları ne yazık ki plazma mertebesinde değil. Ama LCD hiç değil. Yani plazma 10 ortalama LCD 0 ise 46V 8 alır. Yani neden çerçeveyi antrasit rengi brushed aliminyum yaptıklarını anladım zira 5090 gibi piano black yapsalar, ekran kararınca tam oluşamayan siyah daha da açık renk duracaktı. Bir de Sharp panelde banding, clouding olma ihtimali de varmış yabancı forumlara göre, bu da can sıkıcı. Gerçi sanırm değişim yapılır bu durumda. Öte yandan response time çok gelişmiş ama hala plazma gibi değil. Görüntü tipik LCD yapaylığından uzaklaşmışsa da plazmayı görünce hemen kalite farkını anlıyorsunuz.

Yani 5090 hala en iyisi duruyor. Bununla birlikte 46v alıp da pişman olunmaz sanırım zira eve gelince yanına bir TV açmazsanız ne siyahlar rahatsız eder, ne görüntüdeki plastiklik. Göz alışır, beyin düzeltir, mühim olan seyrettiğiniz içeriktir. Filmin senaryosu berbat olduktan sonra plazma, LC ne yapsın. Bebat görüntülü ama konusu, kurgusu mükemmel ötesi filmler de seyrettim valla görüntü mörüntü umrunda olmuyor insanın.

46V'de bir de şu özellik var buna ben hastayım, 5090'da olduğunu sanmıyorum bunun: Auto Volume Control. Yani artık reklama geçince bangır bangır bağıran bir TV ve panikle irkilip uzaktan kumandayı arayan bir sinirküpü olmayacak demektir. Bazen sırf bu bile bir çok şeyin önüne geçebiliyor.

Sonuçta kararsızım ama ibre bayağı bir 5090'da artık. Şimdi bunu alırsam hoparlör ne bağlarım, bluray player mı alırım, ps3 mü? av receiver olayı, digiturk plus mı almalı yoksa şu diğeri mi iyi filan bunlara bir göz gezdiriyorum.

Hanımlara gelince, eşime Ferrari göstermiştim showroom'un önünden geçerken, ne tuhaf ve çirkin bir şey dediydi. Bok atmak için değil samimi ve masum bir şekilde. Buna kızar bazıları veya dalga geçer, ben sevindim. Bazı kadınların beyinleri yıkanmamış, bunu beğenmek zorundayım diye düşünmüyorlar, iyi de ediyorlar.

• quote:

@kamer1234

Anlatmanıza gerek yok zaten bu konuları iyi biliyor Verdiği linkteki satıcıda zaten o Kendisi İstanbul Bilişim çalışanı Mesajlarında "tesadüfen"istanbul bilişim linklerinden örnekler veriyor Ellerinde pioneer olsa öve öve bitiremezlerdi Panasonic olduğu için en iyisi bu diyolar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozay06 -- 26 Nisan 2009; 0:13:50 >

• :)
  • 5090 İyi Plazmadır Arkadaşlar
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.