Şimdi Ara

PIONEER Plazma TV Tavsiyesi (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
0
Favori
4.397
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Bu resmi zamanın birinde ben çekmiştim telefonla

Pıoneer 5090 & Pıoneer 46v

PIONEER Plazma TV Tavsiyesi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Am@deus -- 26 Nisan 2009; 0:41:11 >
  • ben bu işlerden sizin kadar anlamıyorum ama gözlerdeki fark çok bariz
  • Am@deus teşekkürler ancak bırak telefonla çekileni, DSLR makina ile çekilen bile fikir vermez böyle üst seviye ürünlerde.
    Panellerin kendilerini çıplak gözle, hatta yanyana görünce bile o kadar itibar etmiyorum gördüklerime. Çünkü panellerin bir kere renk kalibrasyonu yapılmıyor, diğer ayarlar zaten hak getire, default değerleri çok çok farklı oluyor, aldıkları ışık bile farklı, plazmalarda break-in yapıldı mı? yapılıyorsa kaçıncı saatte, yapılmadı mı belli değil, kaynak iletimleri hangi kablolarla, parazitten arınmış mı. Böyle gider bu. İnanın forumlarda şundan bundan okuduğunuzla aldığınız bilgi daha çok ipuçları taşıyor görüntü hakkında. Am@deus senin kelimelerin daha değerli bizim için. Selamlar.
  • 46v'nin ayarlarını değiştirmiştim ben geçenlerde. Keşke ondan sonra çekseydin dostum...
  • quote:

Orjinalden alıntı: ozay06

quote:

Orjinalden alıntı: Fennezs

@kamer1234
    Pioneer üretimi henüz durdurmadı 2010'da durduracak diye biliyorum. Kaldı ki 7 yıl mı ne parça ve destek garantisi var. Pioneer kapanmıyor ki, sadece TV üretimini durduruyor. Bir de bu arıza ihtimali galiba en az olan marka bu. 7 sene sonra bozulunca zaten muhtemelen iyi ki bozuldu da şu 3 boyutlu, kokulu fazer tv'lerden alabileceğim diyeceksiniz. (Not o verdiğiniz linkteki satıcıya ben güvenmiyorum, dolayısıyla sayfasına bile bakmıyorum bu arada belirteyim).

Anlatmanıza gerek yok zaten bu konuları iyi biliyor Verdiği linkteki satıcıda zaten o Kendisi İstanbul Bilişim çalışanı Mesajlarında "tesadüfen"istanbul bilişim linklerinden örnekler veriyor Ellerinde pioneer olsa öve öve bitiremezlerdi Panasonic olduğu için en iyisi bu diyolar

Biz panasonic düşünenleri niye eziyorsun hocam ayıp oluyor

• Polemik olmasın diye yazmamıştım ama hazır girmişken sizde sormuşken direkt görüşümü söylüyorum

Burda tercih önemli LCD/PDP ? ikisininde sistem işleme şekilleri farklı bilindiği gibi Lcd %80 oranında Samsung S-pva modül kullanılıyor pıoneer lcd olay Sharp asv modül olması ekran tepki süresinin yakın zamanda piyasaya giren led'den iyi olması bu arada iyi gaz verildi led'e bugün yine inceledim hiç beğenmedim ,

Konuya dönücek olursak sd için alınacaksa pıoneer lcd fazla bir farkı yok pdp'den Hd hiç söylemiyorum bile , nacizane görüşüm ben bu tercihi yapıcak olsam sadece boyut ve fiyatına takılırım ,

Beni bilen bilir toshıba zf çok tutarım ama söz konusu sharp asv modül ise led dahil hiçbirini almam Pıoneer 46v beni keser

• quote:

Orjinalden alıntı: HiGHWAYMOUSE

46v'nin ayarlarını değiştirmiştim ben geçenlerde. Keşke ondan sonra çekseydin dostum...

İki gün önce yine gittim inceledim senin ayarları bozmuşlar dostum
  • quote:

Orjinalden alıntı: MajestiC

quote:

Orjinalden alıntı: ozay06

quote:

Orjinalden alıntı: Fennezs

@kamer1234
    Pioneer üretimi henüz durdurmadı 2010'da durduracak diye biliyorum. Kaldı ki 7 yıl mı ne parça ve destek garantisi var. Pioneer kapanmıyor ki, sadece TV üretimini durduruyor. Bir de bu arıza ihtimali galiba en az olan marka bu. 7 sene sonra bozulunca zaten muhtemelen iyi ki bozuldu da şu 3 boyutlu, kokulu fazer tv'lerden alabileceğim diyeceksiniz. (Not o verdiğiniz linkteki satıcıya ben güvenmiyorum, dolayısıyla sayfasına bile bakmıyorum bu arada belirteyim).

Anlatmanıza gerek yok zaten bu konuları iyi biliyor Verdiği linkteki satıcıda zaten o Kendisi İstanbul Bilişim çalışanı Mesajlarında "tesadüfen"istanbul bilişim linklerinden örnekler veriyor Ellerinde pioneer olsa öve öve bitiremezlerdi Panasonic olduğu için en iyisi bu diyolar

Biz panasonic düşünenleri niye eziyorsun hocam ayıp oluyor

Anladım ben onu Yani ellerinde panasonic olmasaydı da seg,vestel vb. olsaydı tam felaketti Allahtan pana var

• quote:

Orjinalden alıntı: Am@deus

Polemik olmasın diye yazmamıştım ama hazır girmişken sizde sormuşken direkt görüşümü söylüyorum

Burda tercih önemli LCD/PDP ? ikisininde sistem işleme şekilleri farklı bilindiği gibi Lcd %80 oranında Samsung S-pva modül kullanılıyor pıoneer lcd olay Sharp asv modül olması ekran tepki süresinin yakın zamanda piyasaya giren led'den iyi olması bu arada iyi gaz verildi led'e bugün yine inceledim hiç beğenmedim ,

Konuya dönücek olursak sd için alınacaksa pıoneer lcd fazla bir farkı yok pdp'den Hd hiç söylemiyorum bile , nacizane görüşüm ben bu tercihi yapıcak olsam sadece boyut ve fiyatına takılırım ,

Beni bilen bilir toshıba zf çok tutarım ama söz konusu sharp asv modül ise led dahil hiçbirini almam Pıoneer 46v beni keser

Polemik yapanları boşverin. Burada kişisel fikirlerin hepsi değerli, önemli olan başkasına dayatmamaya çalışmak ve başkasını hor görmemek, siz de bunu yapanlardan tabii ki değilsiniz. Benim tam da aradığım bu, kişisel bakışlar. Bunlar bazen düşünmediğimiz bir açıdan bakmamızı sağlıyor zira. 46v evet bence de süper. Banding korkum olmasa aslında 46 olması da daha iyi 3-3.25 metre izleme mesafesinden. Gerçi 5090'ın yanında siyahlar biraz grimsi kalabiliyor ve top havadayken hafif iz oluyor ama 5090 olmayacak evde nasıl olsa. Benim için zor karar. Hemen almayacağım, az bir süre bekleyeceğim fikrim tam otursun diye. Keşke bir odada her iki tv ile bizi başbaşa bıraksalar oynasak 2 saat ayarlarla filan. Satıcı nezaretinde ve de özellikle o konuşurken ve de ya bilgisiz ya da kendi fikrini fazla vurguluyorsa rahat edemiyorum boşa gidiyor ziyaret hiç bir halttan emin olamıyorum. Hakikaten 5090 daha siyahtı, HD daha iyiydi ama 46v ayarları nasıldı bakalım. Mesela satıcı bu olabilecek en siyah gibisinden bir şeyler deyince , yahu peki o piano black kasa ne diyor insan zira 5090'da bile kasa siyahı ile görüntüdeki siyah arasındaki ton farkını görebiliyorum ben. Bu siyah olayı belli bir yerden sonra zaten tatmin edici oluyor, zifiri olmasına gerek yok. Önemli olan ton geçişlerini kaybetmeden siyah vermektir. her iki tv de bunu başarıyor zaten.

Bilemiyorum, ikisi de pişman edecek tv'lere benzemiyor. Benim tek tercihim plazma idi ancak 46v değişik bir LCD. Bu iki TV için, önce plazma mı LCD mi alacan ona göre seçecen lafı bence geçersiz kalıyor. PC performansı desen 5090'da bir zerre eksi durum yok ki LCD'lere göre. HD performansı desen aynen. LCD'de HD daha iyidir diyenleri anlayamıyorum zaten. Nasıl daha iyi? Renk gamut'ı mı geniş? Zira parlaklık ve keskinlik olamaz o konularda LCD kaybediyor, çok olan değil az olan iyidir o konuda. Benim evde HP'nin H-IPS panel 24 inç monitörü var (lp2475w) renk gamut'ı çok geniş. Parlaklığı da öyle bu yüzden parlaklığı %11'de kullanıyorum.

Ben alacağım tv'yi ana amaç olarak blue ray ve HD için kullanacağım, PC oyunu nadiren, ama küçük salonum dolayısıyla ne kadar üzülsem de 92 ekran panasonic crt'mi tutamayacağım o yüzden sd performansı da önemli. Zaman olarak yüzde vermek yanlış. %80 SD seyredilecekse de %20 HD esas amacım. O %20 %80'dan daha önemli yani (bir de o %80'de ben yokum ) Her iki TV'de tatminkar her açıdan bence..

• Sevgili , fennezs sizin seçiminiz bayağı derin hatta kapkaranlık şahsen ben bu soruyu bu topiği gömeden uzman birine sordum çok zor bir karar olduğunu söyledi bu cevapı alacağımıda biliyordum , sizin seçiminiz ne olursa olsun umarım içinize sineni alırsınız
  • Teşekkür ederim Am@deus, evet zor karar işte; ama sonuçta dünyanın da hayatımızın da en önemli meselesi değil, birini alınca olay anında biter bende Allah'tan. Asla pişmanlık da çekmem. Şu bandingi test edip alma hakkım olsa alacağım valla 46v'yi aslında. Neyse teşekür ederim.
  • Fennezs, yapacağınız test ve denemeleri paylaşmanızı isterim, görüşmek üzere...
  • ......................????????
    quote:

Orjinalden alıntı: kamer1234

Bence Pionneer hakkında piyasada konuşulan dedikodulara bakılırsa Tv üretimini bitirdi deniyor bu koşullardada alınsa alınsa plazma alıcak olsam Panasonic
    almayı tercih ederdim. Panasonıc yeni modellerini piyasaya çıkarmış incelemek isterseniz yanlış anlamayın panasonic elemanı falan değilim linkleri atıyorum bakmak isteyenler için...

http://www.istanbulbilisim.com.tr/PANASONIC_VIERA-TX-PF42X10E-PLAZMA-TV,8274.html

http://www.istanbulbilisim.com.tr/PANASONIC_VIERA-TX-PF42G10-PLAZMA-TV,8666.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0sedan -- 27 Nisan 2009; 9:57:54 >

• Ben zeytinburnu Olivium alısverıs merkezınde pioneer 5090 ,46v lcd tv ve 42 inc pioneer hd ready plazmayı yanyana görme fırsatı buldum.İncelememde kesınlıkle 5090 plazma hd yayınlarda diğer 2 pioneer modelıne göre çok daha net gösteriyor.46v modelinin siyahları çok iyiydi.Hd ready plazmada hd yayınlarda basarılıydı.Sanırım tv nın markası pioneer olunca gözü kapalı alabilirsiniz
  • Tekrar merhabalar,

TV seçimimi LX5090 plazma alarak sonlandırdım, görüş ve önerileriniz için hepinize teşekkür ederim. Orhan Bey de satış konusunda yardımcı oldu ayrıca belirtmem gerek. Şimdi sıra geldi ses sistemine;
    anfi olarak yamaha rx-v665 seçeneklerin başında görünüyor, speakerlar için de baştan wharfedale 9.6 serisi düşünmeme rağmen, TV ünitesinin buna müsade etmemesi nedeniyle tercihim jamo 405 A 5+1 sistemine kaydı.

Umarım ses sisteminde de doğru tercihi yapmayı becerebilirim :)
  • @ murtitotti

Hayırlı olsun yeni panelin, kesinlikle doğru bir tercih.

@osedan

Hocam bana da bi tv satacaksın ama ben para durumlarını ayarlıyamıyorum ki. Ayrıca komik bir şey daha var;

5080 ve 428 i zamanında gidip inceleyip izleyip hayran olmuştum. Hemen sonra KRL 46V çıktı ve bu kez arkadaşlardan fiyatı duydum ve alamayacağım TV için ne gidip bakıcam dedim kendi kendime, keşke gidip baksaydım zamanında

Şimdi senden 46V alamaya çalışıyorum ama ben daha TV'yi görmedim bile

Konu pioneer olunca katılanların rütbesi sanki genel kurmay toplantı yapıyormuş gibi olmuş :)

Yahu osedan sana da sorulacak soru değil bu ama "görmeden KRL 46 v alınır mı, kardeşim?"

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.