Şimdi Ara

PİONEER SUBWOOFER S-21W YARDIM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
0
Favori
1.661
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar evimde kuracağım ev sinema sistemim mevcut amfi olarak Sony Am-Fm Receiver Str DE-685, hoporlör takımı olarak Pioneer S-Sp24 Hop.Seti, subwoofer olarak Pioneer S-21W, Medya player olarak Phılıps Hmp7001 Mkv kullanacağım, dün tüm sistemin kablolama işini bitirdim kablo kanallarının içerisinden kapı üstlerinden pervaz diplerinden kabloları çektim tüm hoporlörlere enerji gidiyor fakar son parça sub'u taktım amfi kapalı iken çok kötü bas bile diyemiyorum acayip bir ses çıkartıyor arkasından açtıkça sesi dayanılmaz bir hal alıyor receiver'ı açtığımda ses kesiliyor sizce buradaki sorun ne olabilir? Aldığım jakları biraz kalitesiz bulduk gittim kaliteli iki adet jak aldım lehimledim kablo uçlarına kısa devre kontrollerini yaptım avometre ile herşey normal ama bu ses ne anlam veremiyorum, deneme amaçlı birbuçuk metre uzunluğunda ucu boşta ses kablosu takıyorum sub'a ses gelmiyor fakakt tesisatını çektiğim kabloyu taktığıma ortalığı yıkıyor yarın bir video dahi çekmeyi planlıyorum sorunumu çözmekte bana yardımcı olursanız çok sevinirim, bu arada aynı kablo kanalı içinde rear kablosuda geçiyor bu bir parazite neden olabilirmi?+diğer tavaların içerisinden teledünya kablo tv birde sub'a enerji veren nyy kabloda kanalın yanından geçmekte unutmadan kablo uzunluğu takriben 16 mt civarında fotoğraflar inceleyebilirsiniz..

-

-

-

-

-

-

-

-

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi omerkutay41 -- 3 Aralık 2013; 0:22:39 >

• subu kısa bir kablo vasıtası ile receiver e bağlayıp deneyin bence ilk olarak
  • quote:

Orijinalden alıntı: yavuzazgin

subu kısa bir kablo vasıtası ile receiver e bağlayıp deneyin bence ilk olarak
    Kullandiginiz kablo yuzunden oluyor.
  • JakX kullanıcısına yanıt
    nasıl bir kablo kullanmam lazım hocam, bu arada diğer arkadaşındediği gibi kısa bir kabloda bu akşam deneyeceğim size geri bildirimini yapacağım kablo konusunda bildiğimiz düşük seviyede 0,75 lik ses kablosu kullandım hoparlörlerde sorun yok ama sub'un çalışması anormal sürekli vibrasyonda ve sesi açtıkça dahada artıyor yanacak diyede korkuyorum açıkcası, kablonun uzunluğu önemlimi? takriben bi 17 mt civarı bunu önerdiğiniz kablo ile yapsam sorun ortadan kalkarmı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: omerkutay41

nasıl bir kablo kullanmam lazım hocam, bu arada diğer arkadaşındediği gibi kısa bir kabloda bu akşam deneyeceğim size geri bildirimini yapacağım kablo konusunda bildiğimiz düşük seviyede 0,75 lik ses kablosu kullandım hoparlörlerde sorun yok ama sub'un çalışması anormal sürekli vibrasyonda ve sesi açtıkça dahada artıyor yanacak diyede korkuyorum açıkcası, kablonun uzunluğu önemlimi? takriben bi 17 mt civarı bunu önerdiğiniz kablo ile yapsam sorun ortadan kalkarmı?
    Normal rca kablo vardir elinde, direk amfiden suba tak bakalim dene duzelecekmi..
  • omerkutay41 kullanıcısına yanıt
    Receiver'ın sub çıkışı ile subwoofer'ın girişi arasında blendajlı kablo kullanman gerekir.

0.75 mm2 kabloyu bu bağlantıda mı kullandın?
  • Kursun_ kullanıcısına yanıt
    Evet ama inanın bilmiyorum bu işlerde çok yeniyim diğer grup hoporlörlerimde sıkıntı yok aynı kablodan suba çektim netice bu aşşağıda sesleri ve kablonun resmini paylaşacağım beyler yardım lütfen..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Evet ama inanın bilmiyorum bu işlerde çok yeniyim diğer grup hoporlörlerimde sıkıntı yok aynı kablodan suba çektim netice bu aşşağıda sesleri ve kablonun resmini paylaşacağım beyler yardım lütfen..
    quote:

yeniyim diğer grup hoporlörlerimde sıkıntı yok aynı kablodan suba çektim

Olurmu yahu oyle

Coax kablo kullanacaksin sub aktif cunku.
    Normal 1mt uzunluğunda videoda gördüğün kabloyu bağladım ses biraz daha az oldu sadece, fakat subun arkasından jakı çıkarttığım an ses gidiyor sonuna kadar açıyorum subun sesini tık ses yok buyrun video ve resimler aşağıdadır..

http://s1238.photobucket.com/user/omerkutay41/media/22.mp4.html
    -
    http://s1238.photobucket.com/user/omerkutay41/media/21.mp4.html
    -
    -

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi omerkutay41 -- 3 Aralık 2013; 19:56:28 >

Bilmiyorum işte :) nedir bu coax bi açın bakalım uzman tavsiyesi bekliyorum ;)
    Araştırmalarım sonucu elde ettiğim bilgi şu şekilde

Ortasında bakır bir iletken olan ve bu iletkenin plastik hammadde ile izole edilip üzeri de metal örgü ile kaplanarak yine plastik bir dış kılıf içinde korunan data,görüntü ve ses iletiminde kullanılan bir kablodur.

Arkadaşlar bu kablonun incesinden bana takriben 17 mt lazım en ekonomik şekilde bu sorunumu nasıl ve nereden çözebilirim?
    Elinden havya, lehim işi geldiğine göre sorun olmaması gerekir.
    Elektronik malzeme satışı yapan bir dükkana gidip "blendajlı kablo" isteyeceksin. Blendajlı kablo yerine koaks kablo terimi kullanma akıllarına TV anten kablosu gelebilir.
    Yalnız blendajlı kablolar tip tiptir. En kalınını iste. Zira 17 m. mesafe az değil. Bu arada, blendajın (prazit önleyici örgü) içinde bir, iki veya daha fazla iletkenli tipleri de var. Senin blendaj içinde tek iletken kablolu tipini kullanman gerekiyor. Fişe lehimlerken blendaj örgünün ortasındaki iletkeni fişin ortasına, blendaj örgüsünü de dış terminale bağlaman gerekiyor.

0.75 mm2 kabloyu müzik sistemlerinde hoparlör kablosu olarak da kullanmanı tavsiye etmem
  • Kursun_ kullanıcısına yanıt
    Blendajlı olarak aradım nette pek birşey çıkmadı bir iki seçenek okadar zaten teknik olarak kpaks dediğiniz kablo anten kablosu ile aynı gibi tabiki iletimde daha iyidir daha temizdir zaten anten kablosundan ayıran özelliğide budur şimdi bana mümkünse inceleme yapabileceğim bir link verebilirmisiniz bu arada net ölçüm yaptım sub ile amfi arası uzaklık 13,5 mt net, ben çok pahallı olsun demiyorum orta halli bizim sesimizi bozmayacak bir kablo olsun zaten bütçeyi aştık son kablo işi kaldı nereden nasıl ve görsel olarak nasıl bir kablo tercih etmeliyim yardımcı olursanız çok sevinirim, ses kablosu yerine anten kablosu satmasınlar sonra bize:)
    Genelde anten kablosu gibi şeyler çıkmakta bu terimde arattığımda hocam
  • quote:

Genelde anten kablosu gibi şeyler çıkmakta bu terimde arattığımda hocam
    Herkesin evinde mutlaka olan en basit bir kablodan bahsediyoruz burada.

http://urun.gittigidiyor.com/ses-goruntu/15-metre-3-rca-to-3-rca-goruntuve-ses-kablosu-97405227

3 tane 15 er metre var burda iste. Bunlardan birini kullanicaksin. Daha ucuzu olmaz sanirim. Kalitesini bilemem tabii.

• quote:

Orijinalden alıntı: JakX

http://urun.gittigidiyor.com/ses-goruntu/15-metre-3-rca-to-3-rca-goruntuve-ses-kablosu-97405227

3 tane 15 er metre var burda iste. Bunlardan birini kullanicaksin. Daha ucuzu olmaz sanirim. Kalitesini bilemem tabii.

Bedava!
    En azından şuna göre:http://www.canhifi.com/markalar/supra-cables/subwoofer-kablolari/sublink-rca-15-metre-192.109.575.aspx

:)

Not: "1.5 metre Mesafeli bağlantılar için kullanılır" yazıyor... Acaba bir virgül hatası mı var?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kursun_ -- 4 Aralık 2013; 20:45:23 >

• quote:

Blendajlı olarak aradım nette pek birşey çıkmadı bir iki seçenek okadar zaten teknik olarak kpaks dediğiniz kablo anten kablosu ile aynı gibi tabiki iletimde daha iyidir daha temizdir zaten anten kablosundan ayıran özelliğide budur şimdi bana mümkünse inceleme yapabileceğim bir link verebilirmisiniz bu arada net ölçüm yaptım sub ile amfi arası uzaklık 13,5 mt net, ben çok pahallı olsun demiyorum orta halli bizim sesimizi bozmayacak bir kablo olsun zaten bütçeyi aştık son kablo işi kaldı nereden nasıl ve görsel olarak nasıl bir kablo tercih etmeliyim yardımcı olursanız çok sevinirim, ses kablosu yerine anten kablosu satmasınlar sonra bize:)

Eğer JaX’ın verdiği link’ten netice alamazsanız,

Sizin için iyi haber şu ki subwoofer kablosu ses sistemlerinde en az önemli olan kablodur. Neden mi? Zira sadece [en fazla] 150 Hz ve altı frekans bandında çalışır. Kablonun kapasitif etkisi pek bir önem taşımaz.

Aradığınızı internetten bulma şansınız az olabilir. En iyisi elektronik malzeme satan bir mağazaya gidip kalınca, tekli ve ortasındaki iletken tek olan blendajlı kablo alabilirsiniz. RCA fişleri evde lehimlersiniz.
    Sizin alacağınız kablo şöyle bir şey olacak:http://mcdn01.gittigidiyor.net/9112/PROLINK-MARKA-STEREO-SES-KABLOSU-FATURALI__91121023_0.jpg
    Tek farkı sizinki böyle birbirine bitişik çiftli kablo değil, tekli olacak.

Esasında blendaj örgüsü iyi olan bir koaks TV kablosu dahi kullanmanız mümkün. Koaksiyel TV kablosu da bir tür blendajlı kablodur. Ancak orta iletkeninin tek telli olması nedeni çok fazla hareket ederse kırılabilir. Ancak sizin sisteminizde kablolar kablo kanalı içinden gittiği için böyle bir tehlike az.

• quote:

Orijinalden alıntı: Kursun_

quote:

Orijinalden alıntı: JakX

Bedava!
    En azından şuna göre:http://www.canhifi.com/markalar/supra-cables/subwoofer-kablolari/sublink-rca-15-metre-192.109.575.aspx

:)

Not: "1.5 metre Mesafeli bağlantılar için kullanılır" yazıyor... Acaba bir virgül hatası mı var?

Alıntıları Göster
    Acikcasi daha kaliteli bir kablo kullanmaya gerek kalacagini sanmiyorum. Yani kimsenin 150 tllik bir sub icin 110 euroluk bir kablo alacagini sanmiyorum.

Hocam ilgin ve alakan için çok teşekkür ederim fakat benim bir adet jaklı kabloya ihtiyacım var zaten jaklarıda elimde mevcut biraz kaliteli yada pahallı olanından aldım diyeyim sizin verdiğiniz linkte 3 adet jak mevcut benim subun çıkışıda bir adet anten kablosu gibi düşünelim geri kalan ikisini zaten kablo kanalım almaz neyapalım şimdi :) ?
  • quote:

Hocam ilgin ve alakan için çok teşekkür ederim fakat benim bir adet jaklı kabloya ihtiyacım var zaten jaklarıda elimde mevcut biraz kaliteli yada pahallı olanından aldım diyeyim sizin verdiğiniz linkte 3 adet jak mevcut benim subun çıkışıda bir adet anten kablosu gibi düşünelim geri kalan ikisini zaten kablo kanalım almaz neyapalım şimdi :) ?

Kabloları birbirinden ayırırsın istediğini kullanırsın
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.