Şimdi Ara

Pioneer teyp tamiri ACİLL

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
1
Favori
3.081
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar iyi forumlar benim elime pioneerın deh-2950 modeli geçti fakat çalışmıyor içini açıp ne problemi olabilir diye baktığımda chip kısmında lehimlerde bi problem olduğunu tespit ettim başka bir problemi olup olmadığını çalışmadığı için bilmiyorum elektronik devre ölçen bi aletim olmadığı için de deneyemedim caba ekte resim olarak verdiğim chipin değişimi veya lehim tamiri olurmu? Bu tamir bana kaç tlye mal olur yoksa çöpe atıp yenisini mi alayım cevaplar için şimdiden çooook teşekkür ederim
     Pioneer teyp tamiri ACİLL Pioneer teyp tamiri ACİLL Pioneer teyp tamiri ACİLL

• Lehim emici tel-havya yardımıyla lehim artıkları temizlenir, tiner ile yıkanır. Sonra teybe start verilip denenir..

Bunlar yapılamıyorsa bir tamirciden yardın alınır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VRMS -- 26 Mayıs 2014; 10:29:11 >
  • VRMS kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler hocam
  • brkmsal kullanıcısına yanıt
    Aşırı ısıdan olsa gerek nolmuş orada öyle
  • o entegre okadar ısıya gelmez ekran sürücüsü galiba geldiysede tahtalı köye muhtar olmuştur tamiri yapan kişi acemi çıkışları değiştirirken lehim artıkalarını temizlememiş onlarda oraya yapışmış.. şimdi gördümde sizin tape muhtar olmuş..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kadircitak -- 26 Mayıs 2014; 18:32:39 >
  • hadi ya okadar kötü demek ztn teyp tamiri yapan adam direk yenisini al dedi bunla uğraşamam dediydi
  • Yaww şu entegreyi değiştirecek ekipman olmadan artistlik yapan elektronikçi denen şahsiyetlere acayip kızıyorum illa bi elden geçirecek yapsada yapmasada yaw bırak bari bilen bi adam alsıp tamir etsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: tda 1562q

Yaww şu entegreyi değiştirecek ekipman olmadan artistlik yapan elektronikçi denen şahsiyetlere acayip kızıyorum illa bi elden geçirecek yapsada yapmasada yaw bırak bari bilen bi adam alsıp tamir etsin

Ömer kardeşime katılıyorum. Devre tahminimce çalışmayacaktır. Lehim kaçakları mikro işlemciye kısa devre yaptırmıştır. 12 V DC ile çalışan teyp devresinde mikro işlemcinin çalışma voltajı 5v dc dir. 12 Voltun kısa devreler ile bir an mikro işlemciye ulaşması, entegrenin yanması için yeterlidir.

Yine de devreyi çalıştırma hevesiniz varsa flux, iğne uçlu havya, kalın kesik uçlu havya, tiner, blendaj sargısı veya lehim emici tel gereksiniminiz olacaktır.
    Bu malzemeler varsa mikro işlemci de onarım için deneme yapabilirsiniz...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muhsin kamer -- 29 Mayıs 2014; 1:09:37 >

• tda 1562q kullanıcısına yanıt
    işi ekipman yapmıyo insan yapıyo.. 20 sene önce o aletler yoktu ama o 4 köşeler gene vardı..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kadircitak -- 29 Mayıs 2014; 12:33:33 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.