Şimdi Ara

Pioneer VSX-520 Kullananlar Topluluğu (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
875
Cevap
22
Favori
56.657
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ne demek ben de merak etmistim :)) bu arada sizin setin frontlarini stereo amfi ile dinledim cok hosuma gitti. Almayi dusunursem 527 ile demo yapacaklarini soyledi. Yamaha ile aralarinda 80 dolar gibi bi rakam var siz memnun musunuz uzun vadede?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kunduns K kullanıcısına yanıt
    Merhaba hocam ben memnunum açıkçası beni tatmin ediyor bu arada youtube kanalım var ordanda videolara bakabilirsiniz 527 daha rahat sürecektir diye tahmin ediyorum zaten 520 ye göre neden derseniz 450 watt trafo az değil

• Guzel hocam kafama yatti piolar. Ilk firsatta set halinde dinleyip son karati verecem artik. Fiyat olarak da uzmeyecek cinsten. Cok tesekkurler yardimlarin icin. Bu arada kanalina abone oldum yarin ofiste subla birlikte izlerim videolari

• hapsikoli'nin verdiği kullanma klavuzunu çıktı almak için pdf haline getirdim.

https://hotfile.com/dl/226977230/b656e36/pioneer_vsx520.pdf.html
  • Arkadaşlar Pioneer VSX-520 ve Harman Kardon HKTS-16 setimi satıyorum, fiyat için özelden mesaj yazabilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: des_955

Merhaba öncelikle sizin durum biraz karışık şöyle eğer sanal olarak kullanıyorsanız yani 2 kanal bi sesi dolby yaparsanız bunun olması normal çünkü ses çok kaliteli olmadığı için işlenirken bozulmalara uğrar tabi sıkıntı başkaysa biraz daha açın elimden geldiğince yardımcı olurum

Teşekkür ederim öncelikle.
    Sistemi subwoofer olmadan center + iki front (kule jbl) ve iki rear olarak kullanıyorum. (Amfi ayarlarında sub kapalı.)
    Center ve front ayarlarını kucuk/buyuk yaptım, frekansları 80 ve digerlerinde denedim, ama cok farketmedi,
    TV'de bazı kanallarda ses daha da fazla oluyor.
    Stereo ve multichannel stereoda sesde bir bozulma yok ama diger (surround) modlarda ses bozuluyor.
  • multimode M kullanıcısına yanıt
    Merhaba öncelikle dediğim gibi normal sesleri 5+1 sanal modları kullandınızmı pek keyifli olmuyor hem beni uyuz ediyor o yüzden orjinal tercih ediyorum ben orjinal surroundda bozulma var mı ? birde x-over ayarı sub için bu hepsi için etkili oluyor ama kule dışında diğerlerinin sürücü çapları ufak olduğu için sesi bozabilir boğabiliri 80 iyidir ideal bu arada önemli değil ayar vs konuda yardıma ihtiyacınız olursa elimden geldiğince yardımcı olurum
  • hocam eq ya basınca receiver üzerinde kırmızı bir ışık yanıyor, eq acık hale geliyorda, eq ne işe yarıyor anlamadım..

birde sp setupda ch ses seviyesi ayarları var, +- db seklinde ayarlıyoruz, onları mcc setupda cıktıgı gibi mi bırakalım yoksa kendimiz mi ayarlayalım...

bende receiver üzerinden direck seçili olarak kullanıyorum, indirdigim iso filmler true hd veya hdt hd master oluyor genellikle...onun için bir tavsiyeniz var mıdır..bende s-sp24-ql pioneerlar var uydu olarak, küçük olanlar, xover 200mhz de..sub olarak pio s-21w var...birtek center ı değiştirdim jamo aldım, film izlerken bence en önemlileri center ve sub olduğunu düşünüyorum
  • hozes H kullanıcısına yanıt
    Merhaba o eq mikrofonla yaptığımız ayar yani onu kendi yapıyor biz manuel eq ayarlayamıyoruz sp setup eğer otomatik ayardaki ses sizi tatmim ediyorsa kalsın mesela bende hepsi 0 db de duruyor orjinal kodeklerde zaten auto direct seçili olması lazım x-overı 150 ye çekebilirsiniz s.retriver açık mı açık değilse açın birde migniht ve loudnessi açıkçası bende merkezi değiştirdim ama gene memnun değilim bu yüzden dali zensor vocal alıcam gibi bakalım birde sub bakıcam sürücüsü 25 cm den aşağı almayı düşünmüyorum ben açıkçası gene anlamadığınız yer olursa sorun elimden geldiğince cevaplarım

• midnight ve loudness acayim mi hocam.. stretreiver nedir

merhaba açın bi deneyin bakalım fark olacaktır sretriver sıkıştırılmış ses dosyalarının sesini açar ama 2 kanal tabi
  • ben sadece true hd veya dts hd ma ile kullanıyorum hocam receiver ı..sadece film için yani...stereo ayrı
    Merhaba bende avr yi sizin gibi film için kullanıyorum daha hdmi nı bile kullanmadım benimde stereo ayrı o zaman kendi ayarları yeter kendine
  • hdmi niye kullanmıyorsunuz hocam..optic veya coxcial ile true hd veya hdt hd ma sesler aktarılmıyor diye biliyorum...
    Merhaba hocam açıkçası daha hd seslere geçemedim aslında geçmek istiyorumda 10 mb internetle dts oluyor anca ne yapalım haklısınız hd sesler optik ve koaksiyelle aktarılmıyor birde hd sesler için media oynatıcımı değiştirmem gerekiyor açıkçası biraz masraf yapıp interneti hızlandırırsam ilk yapacağım iş hd sesleri denemek
  • hocam benim nette 8mb :) onu bile dogru düzgün alamıyorum yaa neyse...pc yi aksamdan sabaha acık bırakarak iki aydır aylık 900gb download yamısım...masaüstü pc mi getirdim, artık hiç kapamam, hdd de yetmez diyip bluray yazıcı alacam gibi bende :))
    hocam sen artık aşmışsın ben daha 100 gb arşiv yaptım benim nette sıkıntı yokta beklemeyi fazla sevmiyorum o yüzden 720 p ile idare ediyorum ben en fazla aydaki rekorum 250 sizinkinin yanında hiçbir şey tabi bende işte fibernet birde dune media player birde 1 tb harddisk alıcam bana yeterde size yetmez 1 ayda doldurursunuz mazallah siz artık depolama ürünlerine ağırlık verin kalın sağlıcakla

• eyvallah hocam, benim ufukta bd yazıcı gözüküyor :)
  • Selam arkadaşlar. Ben de sizler gibi oyun ve film tutkunu olanlardanım ve apartman dairesinde oturmama rağmen evde Z5500, iş yerimde de Z906 kullanmaktayım.

Şimdilerde ise bu ürüne merak sardım. Elimde tam 800 GB'a yakın ham BluRay ISO film mevcut. Bazıları BluRay yazıcı ile disklere bile yazdım. Bu filmleri yine Pioneer markasının 3D filmlerde dahil Bluray ISO'ları CFW yazılımı ile açan Pioneer BDP-140'da izliyorum.

Şimdi gelelim asıl meseleye. Bu cihazı alırsam yukarıda kullandığım 2 sistemden de farklı olur mu ses durumu ? Yani kalite farkı illa ki vardır ama sizce elimde ki sistemlerin yanına almak mantıklı olur mu ? Yoksa elinde mevcut olan sistemler ile devam mı et dersiniz ? Ses olayında adeta devrim yaşar mıyım kısacası ?

Birde bu cihaza ayrı kolon mu bağlamak gerekiyor ? Elimde malesef kolon yok. Eğer yukarıda sorduğum sorulara olumlu cevap alabilirsem sizlerden kolon tavsiyesi de isteyeceğim.

Şimdiden teşekkürler. İyi forumlar.

• merhaba öncelikle eğer değişim istiyorsanız değiştirin birde fark olacaktır buna emin olun ama şu var kulaklarınız neye alışık birde yeniliklere açıkmısınız birde elimdeki sistemlerin yanına derken yani onlarla beraber mi kullanacaksınız birde vsx-520 artık yok yani son stoklar var onun yerine 322 alabilirsiniz yada biraz daha harcayarak 921 alabilirsiniz kolon işi karışık deneyip almanızda fayda var sonradan bizim önerdiklerimizden sıkıntı olmasın hem siz rahat olun hem biz kesin bir bütçe ve ne beklediğinizi belirtin ona göre yardımcı olalım
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.