Şimdi Ara

Pioneer VSX 930 vs Denon X2200W

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
1
Favori
2.831
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evet arkadaşlar, sorum ortada. Bir başka topic'te de konuşuyorum fakat orası genel olarak hoparlör üzerinden gittiği için konu karmaşası olmaması açısından yeni konu açtım.

Amacım film izlemek, ve şu an VSX-520 kullanıyorum.

Amfileri, yabancı forum incelemeleri ile ikiye kadar düşürdüm, hangisini önerirsiniz?

Pioneer VSX 930 mu yoksa Denon X2200W mu?

• Vsx 930 çünki denonda sesler sert. Uzun süreli dinletide baş ağrısı yapıyor genelde bu üst model stereo modellerindede aynı.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben Denon x2200 sahibiyim hangi kolonla eşleştireceğiniz önemli Dali+Denon iyi bir seçim olabilir.
  • jakobien1234 J kullanıcısına yanıt
    Örneğin zensor 7 nasıldır x2200 ile? film izleyeceğim
  • Apache Air Fighter kullanıcısına yanıt
    bu avr'leri dinlemişliğiniz var mıdır? yabancı forumlarda, denonun geçen serisine oranla bir çok şeyi çok geliştirildiği yazmış ve epey olumlu yorumlar almış (x2100 ile de kıyaslanmıştı sanırım)...
  • crimsonrivers C kullanıcısına yanıt
    Dali ile Denon çok uyumludur gönül rahatlığı ile alabilirsiniz demo olarak dinlemiştim x2200 ü müzikal anlamda ciddi derecede başarılı idi.
    Dinlemişliğim var sert ses karakterleri var. Pio daha tatlı bir sese sahip. Arada müzikte dinliceksen hele hiç denon alma müzikte çöp hepsi. Ben sevmiyorum sen sevebilirsin demo etmek en mantıklı şey.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    vsx 930 dinlemiş birine denk gelmemiştim, henüz nispeten yeni bir avr...

müzik mi dinlediniz film mi izlediniz? midler, tizler, bas karakteri nasıl? kaç mm'lik kablo bağlıydı ve hoparlör neydi?....

dinlemiş birini bulmuşken tecrübesinden yararlanmak isterim..
    930 dinlemedim ama 920 dinledim. Denondada 2200 dinledim. 920'nin sesi daha güzeldi. Sistem monitor audio bx setti kablolar hakkında hatırlamıyorum dikkat etmedim blurayde pio'nun kendi cihazıydı model numarasına bakmamıştım. Ses karekteri 930'da da aynı olur. Sadece yeni teknoloji codec ve görüntü eklerler seste biraz daha iyileşme olur. Ses karakteri yumuşak tonda dengeli ama tabi bütçesine ve avr olduğunu göz önüne alarak yazıyorum. Denonda ise bana göre sertti midler az kayıptı. Tizlerde sert zaten basslar gibi hoşuma gitmemişti. Çok çok üst model cihazlarını dinledim 2200'e göre mesela 2020 stereo amfisi. Ses karakterleri aynı sert ınkyo-marantz-ve pio'ya göre. Kimisi bunu sevebilir mesela rock metal dinleyen adam denon almalı bana göre.

hmm... sert derken rahatsız eden bir sesi mi var denonun yoksa baskın manasında mı? aslında sert ses genelde sinema için daha iyidir diye düşünüyorum. müzikalite derdim pek yok..
    haaa, ama derseniz ki sertten kastım midlerin kaybolması ve bassın çok öne çıkması ve tizlerin ötmesi, o zaman haklısınız, alınmaz bence de.

japonların her şeyi yumuşak. toyota, honda kullanıp, opel kullanınca farkı anlaıyorsun :)
    midler hafif geriye çaçıyır. s ve f harfleri parlıyor ve basslar (kısa atınlı olanlar) tak tak vuruyor. Ve bass seslerde uzun atımlılar biraz fazla uzuyor. Film için aslında daha iyi ama bende baş ağrısı yapıyor 2 film arka arkaya izleyemessin mesela yada başın ağırır jazz müzikte. Bunlar pio'da biraz daha az. Basslar daha yumuşak midler daha önde denoba göre s ve f harfleri daha z parlıyor. Ama tabi ondada basslar uzuyor müzikte sinama amfisi sonuçta. Sahneye ve detaya gelince ikiside felaket orası ayrı sinama ayrı dünya müzikle olmaz.(üst modeller hariç)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Zensor 7 x2
    zensor 1 x2
    dali vokal
    dali ef 12

salon küçükse

zensor 7 yerine 3 yada 5
    dali ef 9

:)
  • Dali'de merak ettiğim bir konu da var. Örneğin zensor 7'de hem mid hem low sürücüsü woofer. yani mid için, bu daha küçük çaplı bir sürücü olmaması sıkıntı yaratmaz mı? mid frekanslarda bu büyük woofer'lar tepki olarak yeter mi? detaysız çalma durumu olur mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Apache Air Fighter

midler hafif geriye çaçıyır. s ve f harfleri parlıyor ve basslar (kısa atınlı olanlar) tak tak vuruyor. Ve bass seslerde uzun atımlılar biraz fazla uzuyor. Film için aslında daha iyi ama bende baş ağrısı yapıyor 2 film arka arkaya izleyemessin mesela yada başın ağırır jazz müzikte. Bunlar pio'da biraz daha az. Basslar daha yumuşak midler daha önde denoba göre s ve f harfleri daha z parlıyor. Ama tabi ondada basslar uzuyor müzikte sinama amfisi sonuçta. Sahneye ve detaya gelince ikiside felaket orası ayrı sinama ayrı dünya müzikle olmaz.(üst modeller hariç)

denon x2200w ile ilgili hangi yabancı review'i okusam, "midler açık ve ses detaylı" ortak yorumunu görüyorum. acaba sizin hoparlörler mi denon ile uyumsuz çalan bir hoparlördü? wharfedale falan çok uyumsuzmuş örneğin...

http://www.whathifi.com/denon/avr-x2200w/review
    http://avproductreviews.com/denon-avr-x2200w-review
    http://www.audioholics.com/av-receiver-reviews/avr-x1200w-and-avr-x2200w
    http://www.crutchfield.com/ISEO-rgbtcspd/p_033AVX2200/Denon-AVR-X2200W-IN-Command.html
    .....
    ..

İncelemeler müzikal yönde değil. Sahne ve detay performansı kendi fiyatındaki entegre amfilerden kötü hem 920'nin hemde 2200'ün. What hifi ne ile dinlemiş bilmiyorum bx6 frontlardan hiçte müzikal ses yoktu tamamen ingilizlerin sevdiği düz ama dümdüz ses vardı. S ve f harfleri parlıyordu açıkça. Midler boğuk değildi fakat denge konusunda arkadaydılar ,azdı mid sesler. Sinama için iyi olabilir ama müzik için değil. Sinemadada american sniper'ı true hd formatında izlediydik onda hayet iyidi fiyatına göre ancak müzikte iyi değil. İkiside iyi değil. 920'de ses daha yumuşak ve haliyle s ve f harfleri daha az parlıyor. Parlamaları george michael feeling good parçasıyla test edin eğer parlamalar kulağı rahatsız ediyorsa benim için aşırı büyük bir problemdir. Kimisi için olmayabilir ama rahatsız etmemesi lazım uzun dinleti yapamassın. Mesele klipsch'lerin hepsinde böyle bu durum denondada aynı.

• jakobien1234 J kullanıcısına yanıt
    merhaba, sizce monitor audio BX6 nasıldır? Denon x2200 ile uyumlu olur mu?
    Bir de X2200W'dan memnun musunuz? Sizde hangi hoparlör var?
  • hort....

bir süredir BX6'larımı VSX-520 ile gayet zevkle kullanıyorum.

pioneer'ın rengine kulağım iyice alışmıştır muhtemelen. fakat baktığımızda MA markası açık çalan bir hoparlör. teorik olarak pioneer gibi açık çalan bir amfiyle rahatsız etmesi lazım, fakat bende böyle bir durum yok.

işin matematiği de denon gibi sıcak çalan bir amfiyle BX6'ların daha iyi uyacağı yönünde...

VSX-930 mu alsam denon x2200 mü alsam karar veremiyorum bu nedenle.. yabancı forumlarda da genelde denonla iyi eşleşeceğinden bahsedilmiş.
  • Uzun araştırmalar sonucunda Denon1200w dan vazgeçip Pioneer VSX930 almaya karar verdim. TR fiyatı 3000, 2000 e bulunabiliyormuş bakacağız. Sıra geldi surround ses sistemine karar vermeye. Toplam bütçe 4-5 bin en fazla. VSX930 la uyumlu kile tipi ne alabilirim acaba 5.0 veya 5.1. Magnat düşünüyorum ama pioneer ole uyumlu müdür acaba?

• quote:

Orijinalden alıntı: elessar13

Uzun araştırmalar sonucunda Denon1200w dan vazgeçip Pioneer VSX930 almaya karar verdim. TR fiyatı 3000, 2000 e bulunabiliyormuş bakacağız. Sıra geldi surround ses sistemine karar vermeye. Toplam bütçe 4-5 bin en fazla. VSX930 la uyumlu kile tipi ne alabilirim acaba 5.0 veya 5.1. Magnat düşünüyorum ama pioneer ole uyumlu müdür acaba?

Magnat giriş modeli
    Heco Victa
    Dali zensor
    Bunlar zaten giriş sistemler çok anfi seçmeyecekler ustat

Daha üst sınıfa gittikçe detaylar artmaya başlayın ca o ayrımlara gireceksiniz ustat

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Heco Victa ile Magnat Supreme arasında herkes Hecoyu tavsiye ediyor ama 3lde bi veri yok sanırım tecrübe galiba sadece. Alman6adan bingetirtebilsem vsx930 u sıra hoparlörlere gelecek ama hala karar ve cesaret gösteremedim avr konusu nda.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.