Şimdi Ara

Pioneer vsx921 en ucuz nerede? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
1.323
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Satıcı herkeze her zaman ürün fiyatı bazında, eşit mesafede olmak zorundadır. Ayda 15000 lik alışveriş yapanada 1000tl lik bir sefer alışveriş yapanada.

Sanıyormusunuz ki satıcını sözde siz iyi müşterisine verdiği fiyat bir süre sonra ortaya çıkmayacaktır.?

Egomuz yüzünden aldığımız özel sanılan fiyatı, sırf "ben işte böyle müşteriyim, bana yaparlar" demiş olmak için sözde laf çıkmayacak dostlarımıza fısıldarız.

Şunu unutmayın ki, herzaman ilk gittiğiniz mağazada ilk alışverişinizde "kazık" yemeyi kabullenmektir aksi.

Daha sonra iyi müşteri olduğunuzda (aylık 15000 lik alışveriş eden, farz-ı mishal ) evvelden 1500 e aldığınızı size artık 1200 den verirlerse bu hoş bir durummudur sizce?

Satıcı devamlı ve fazla para harcayan müşterisini, çok daha değişik ve adil şekildede kollayabilir. Örneğin, açık hesap ürün verebilir, ekstra vade uygulayabilir, az miktarda gelen popüler bir ürünü size öncelikli ayırabilir, eve servis yapılmayan bir cihazı servis edebilir, servis ücreti varsa almayabilir, genel indirim günlerini size erkenden haber verebilir, ürün gamında olmayan bir seriyi sizin için tearik edebilir, Çalışma saatleri dışında da size hizmet verebilir. Bunun gibi daha bir çok sizi özel hissettirecek davranışlarda bulunabilir ve bu gerçektende size özel olur. Yeni müşteriyide hiç bir suretle rahatsız etmez.

Ama farklı fiyatlar, hem satıcı için ileride problem çıkarır hemde sizi bir gün canınızı sıkacak bir sürprizle karşılaştırabilir.

Yukarıda yazdıklarım beni bağlar zamanında benim uyguladığım esnaflık biçimidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CESAJANS -- 23 Şubat 2013; 22:52:41 >

• quote:

Orijinalden alıntı: tolbay

quote:

Orijinalden alıntı: Barış26

quote:

Orijinalden alıntı: Delerıum

Adab-ı muaşeret gereği satan şahısların verdiği fiyatları buraya yazmazsanız daha doğru olur.

Yurtdışındaki forumlarda ürünlerin fiyatları rahat bir şekilde dile getirilebilirken bizde neden herşey sır gibi saklanıyor? Bunun mantıklı bir nedeni var mıdır acaba?

Bir ürünün fiyatını paylaşmanın görgü kuralları ile ne ilgisi var?

Yurt dışıyla f/p global satışlar ülkemize göre mukayese edilip tartışılır o ayrdır. Kültür ve görgü kurallarını yurt dışında şöyle diye başlarsak konunun ucu kaçar.

Ayrıca paylaşılan liste fiyatıdır önerilen fiyatlar oda ayrıdır bir sorun yok. Sonrasında her satıcı ödeme koşuluna göre artık kişi daimi müşteri falan da olabilir farklı fiyatlara alabilir bu satıcı ile o kişi arasındadır. Belki çok çok uyguna son kalan ürünü veriyordur.

Özel mesajlar forumlarda bunun için kullanılabilir.

Siz kendinizce haklısınızdır oda kabulümdür. Tek bir şey söyleyeyim genel olarak, görgü ve adab diyip sivriltmeyelim konuyu herkesin kendince değerleri vardır. Örneğin benim birine 50TL borcum varsa gidip o kişiye 100TL çıkarıp para üstü beklemem bozdurur ve 50TL borcumu verip teşekkür ederim bu benim için mantıklı olandır ve sonrasında,

Sizin için mantıklı neyse onu yapın arkadaşlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: erkin_sprs

Gsa yı aradım aynı fiatı verdi netteki , proav zaten 1800 gibi bir şey yazmış düşse anca gsa daki gibi bir fiyat vermiş gerçi yarın tel ile dönecek Tuncay bey şu an başka bir müşteriye bakıyormuş

Merak ettim şimdi, en çok satılan avr'lerden biri olduğu için fiyatı bellidir heralde vsx-921'in, buna rağmen başka müşterim var deyip fiyat vermek için ertesi güne gün veren proav sizi ertesi gün arayıp fiyat konusunda bilgilendirdi mi.
  • Açıkcası dün telefonum çaldı yetişemedim 506 lı bi numaraydı ,ben de geri aramadım kimsiniz diye ya proav idi ya da başka biri.
  • Temiz 2.ci elde alinabilir 5e6 ya

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben her zaman bir satıcının bana verdiği fiyatı paylaşırım, bence görgü kuralları ile alakası yok. Haa bir de klasik satıcı söylemi vardır ki " bu fiyat sana aman kimseye söyleme" külliyan yalandır. Bu lafa inana da şaşarım, neyse uzatmayayım, pioneer için en fiyatı her zaman Ankara'dan Gsa Orhan Beyden aldım. Bu arada yurtdışında kesinlikle Türkiye'deki gibi liste fiyatı ve satıcı iskontoları söz konusu değil. İnternet, mağaza, liste fiyatı hep aynıdır.

• quote:

Ben her zaman bir satıcının bana verdiği fiyatı paylaşırım, bence görgü kuralları ile alakası yok. Haa bir de klasik satıcı söylemi vardır ki " bu fiyat sana aman kimseye söyleme" külliyan yalandır. Bu lafa inana da şaşarım, neyse uzatmayayım, pioneer için en fiyatı her zaman Ankara'dan Gsa Orhan Beyden aldım. Bu arada yurtdışında kesinlikle Türkiye'deki gibi liste fiyatı ve satıcı iskontoları söz konusu değil. İnternet, mağaza, liste fiyatı hep aynıdır.

Butceniz musaitse 922 daha iyi tercih

• quote:

Ben her zaman bir satıcının bana verdiği fiyatı paylaşırım, bence görgü kuralları ile alakası yok. Haa bir de klasik satıcı söylemi vardır ki " bu fiyat sana aman kimseye söyleme" külliyan yalandır. Bu lafa inana da şaşarım, neyse uzatmayayım, pioneer için en fiyatı her zaman Ankara'dan Gsa Orhan Beyden aldım. Bu arada yurtdışında kesinlikle Türkiye'deki gibi liste fiyatı ve satıcı iskontoları söz konusu değil. İnternet, mağaza, liste fiyatı hep aynıdır.

İşte benim de değinmek istediğim nokta buydu. Yurtdışında internet, mağaza, liste fiyatları hep aynıyken bizde saçma sapan aşırı yüksek liste fiyatları üzerinden yapılan "SÜPER" indirimler oluyor ve bu sistem destekleniyor.

Ben internette, mağazada alabileceğim son fiyatı görmek istiyorum. Şişirilmiş fiyatların üzerinden yapılan garip indirimleri gördükçe sinir oluyorum. Burada suçlu hem TR distribütörleri hem de yetkili satıcılardır malesef. Aralarında danışıklı dövüş yapıyorlar resmen. Distribütörler bilerek fiyatları şişiriyorlar ki satıcılar da "SÜPER,HİPER,MEGA" indirimleri yapabilsin.

• en uygun güncel fiyat nedir acaba vsx520 i yükseltmek istiyorum...?
  • bütçe uygunsa tercih 922 olmalı bencede
  • quote:

Orijinalden alıntı: özgüç55

en uygun güncel fiyat nedir acaba vsx520 i yükseltmek istiyorum...?

Al 921 güzel cihaz proav s
    Den iste aynı gun kargo yapsın Tuncay bey

• Merhaba istanbul hi-fi de vardı oraya bi bakın derim :)
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.