Şimdi Ara

PİONER SW150 Mİ? MAGNAT SUB300'MÜ? JBL E150'Mİ veya WHARFEDALE'Mİ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
3.207
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • 16hz.'lik sesi kulağın duyması mümkün müdür? Sadece merak ettim. Benim bildiğim 20hz-20khz dışındaki sesleri kulak duyamaz. Buna mukabil, bir sub'ın 16hz'e kadar inebilmesi 20hz'e kadar inen sub'agöre nasıl bir farklılık sunmaktadır?

Saygılarımla.
  • aslında kulak zarı 16 kez sallanmaya müsait olsa biraz duyacakta eh işte. 15hz. frekans deneyim de hiç bişi duyamıyordum flap sesleri 15hz. sayılırsa veya bobinlere giden fırçaların sesi sayılırsa.
    aslında hissederiz hissedebilmek içinde geniş dalga boylarının yıkıcı hissini tahmin edersiniz.deprem gibi çünkü peryotları belli fakat genlikleri korkunç derece de.
  • Orjinalden alıntı: skL

bu gün Cumartesi hani cvp Yog. Yoksa Cihazların başındamı sabahladı...
    [/quote

Merhaba; Evvet bu gün cumartesi cihazın başında uyumadım ama son anda bir değişiklik yapmak zorunda kaldım. Malesef maddi durumdan dolayı, Def Sub1000 'i almaktan vazgeçtim. Magnat 300A aldım. Ürün Pazartesi günü elimde olacak. İnşallah pişman olmam. Saygılarımla.
  • Bir dakika bir dakika burada hemen müdahale etmek istiyorum!

Ben DefitiveTechnology Supercube Referance kullanıyoum ve 11 Hz'e kadar inebiliyor.
    Kaldı ki kullandığım front Bipolar kolonlar bile 13 Hz'e iniyor.

İnsan kulağı belli bir genelleme ile tabi ki 20-20000 Hz aralığında duyabiliyor. Bir kaç istisnai grup hariç ama onu katmıyorum.

Ancak burada olay 20 Hz'in altını duyamamak değil. Hissetmek!

Gerçek hayatta büyük bir patlama olduğu zaman bu patlama dalgaları bazen 4 Hz'e kadar inebiliyor. İşte bu durumda 20 hz'in altını inanılmaz ve sert bir şekildeki sallantı olarak hissediyoruz. Yani artık burada duymaktan ziyade, olayı tamamıyla hissetmekte önem kazanıyor. Bir patlamayı sadece duymak değil, onu basınç ve darbe şiddetiyle en gerçekçi şekilde hissetmek. İşte 20 Hz'in altı frekanslar bu nedenle önem taşıyor.

SACD müzik cd'lerinde de 20000 Hz'in üstünü çok nadir kulaklar duyabilse de 100 Khz'ye kadar çıkan yüksek bir frekans aralığı sunuyor. Zaten gerçek hayatta da siz duysanız da duymasanız da bu frekanslar var.

Bir Bugatti Eb112 model bir araba 480 Km hıza kadar çıkıyor diye onu alan kişi illa 480 Km hıza çıkmıyor. Ama gerekli olduğu zamanlarda da çıkacabileceğini de biliyor. Aynı zaman da bu güç, çok ani hızlanmalara da olanak sağlıyor sürücüsüne. (Alakasız bir örnek daha olsun dedim.)

Saygılar...

--------------------------------------------------------------------------------

16hz.'lik sesi kulağın duyması mümkün müdür? Sadece merak ettim. Benim bildiğim 20hz-20khz dışındaki sesleri kulak duyamaz. Buna mukabil, bir sub'ın 16hz'e kadar inebilmesi 20hz'e kadar inen sub'agöre nasıl bir farklılık sunmaktadır?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest -- 25 Mart 2007; 15:14:54 >

• Magnat Motion 300 A 'yı aldım kurdum. İlk izlenimin internette görünen resimden büyük geldi bana. İlk etapta sesi çok iyiydi halada iyi ama beni şaşırtan Cihaz 90 W RMS değerine sahip maxumün 160 w RMS değerinde oysaki millet ve ben bu cihazı alırken 160 W RMS değerinde diye alıyoruz. Ama 90 W RMS ye göre sesi ve bas dokluğu gerçekten harika. Elimde daha önceden kullandığım Sony SW 250 modeli Aktif Subwoferi susturuyor. Saygılarımla.
  • Arkadaşlar öncelikle ilgi alakanızdan dolayı Teşekkür ederim.

MAGNAT MOTİON 300A nın beni çok uğraştıran Subwooferin kapalı iken inilti yapması sorununu hallettik, Bilginiz olsun diye sizlerle paylaşmak istedim.

Magnat Motion 300A Aktfi Subwofer'ı ya kapatmak, fişini çekmek zorunda kalıyordum. Çünkü inleme rahatsız ediciydi, kablolama sistemi dahil bütün bildiğim sistemleri denedim sonuç nafile ancak sorunum; evime Topraklama hattı çektirene kadar bu sorunum gitmedi. Bir evde topraklama hattı çok önemli imiş bunu ben geçte olsa öğrenmiş oldum. Şu an cihaz sorunsuz çalışıyor.

Bu Sobwoforu alacak arkadaşlara küçük bir notum daha var, Bu subda çok enterasandır ama L ve R diye giriş var. Oysa ki benim bildiğim Subwofer girişi tek olması gerek. Örneğin; Bende Sony SW250 Modeli sub var onda Croxel (tost) giriş tek, Yine Samsung var onda da Sub girişi tek. Ayrıca Teknika ustanın Definty Tekn. Subwofurunda da tek. Bu bir artımı eksimi bilmiyorum. Saygılarımla.

• Arkadaşım sony ,pıoneer,jbl ve wherafalde bakma derim......

Bütçene göre magnat.infinity,dali,definitive veya kanton derim...

bunların içinde magnat daha ucuzdur....işini görür ......
  • jbl e150 ve wharfedale den herkez memnun
  • ARKADASLAR MAGNAT300S FİYATI NE ARALIKTA ACABA
  • Hort olmuş sanki
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.