Şimdi Ara

Pipo X7 Windows 8.1 Full HD Film Vs İzleyemiyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.097
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    iyi günler pipo x7 windows 8.1 aldım fakat.
    ne internetten nede harici hdd nede makinaya kopyaladığım ister 720 ister 1080 olsun hiç bir medyayı oynatamıyorum
    Klite falan hepsini kurdum fakat halen 2-3 dakika geçtikten sonra takımalar başlıyor. belli bir süre sonra tamamen izlenemez bir hal alıyor.
    bu normal mi ? yapmam gereken bir şey var mı ?
    yardımcı olacak arkadaş var mı ?

• yardımcı olacak kimse yok mu ?
  • Valla bu tip bir cihaz kullanan olmayabilir forumda çünkü genelde Android işletim sistemi olan box cihaz kullanılıyor sanırım..

Cihazı sifirlayip fabrika ayarlarına çevirmeyi ve güncellemeyi falan denediniz mi diye sorasım geldi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Xmbc yükle sorunsuz oynarıyor

• quote:

Orijinalden alıntı: epoxy rıdvan

Xmbc yükle sorunsuz oynarıyor

Bu Dediğiniz internetten izlemek içinde geçerli mi ?

• quote:

Orijinalden alıntı: ozandalkiran

Arkadaşlar
    iyi günler pipo x7 windows 8.1 aldım fakat.
    ne internetten nede harici hdd nede makinaya kopyaladığım ister 720 ister 1080 olsun hiç bir medyayı oynatamıyorum
    Klite falan hepsini kurdum fakat halen 2-3 dakika geçtikten sonra takımalar başlıyor. belli bir süre sonra tamamen izlenemez bir hal alıyor.
    bu normal mi ? yapmam gereken bir şey var mı ?
    yardımcı olacak arkadaş var mı ?

Pipo x7 fiyatına göre güzel alet yalnız aşırı ısınma sorunu var , idleda 80derece , hafif load'da 90 derecelere çıkıyor , sonuçta işlemci hızını düşürüyor ve ciddi performans kayıpları oluyor(%90 a kadar).

Senin anlattığın sorun da tam olarak bu film izlemeye başladıktan sonra muhtemelen işlemci ısınmaya başlıyor ve kendini underclock ediyor yanmamak için.Sonuçta performansı ciddi şekilde azalıyor.

Bunun için birkaç çözüm var , altına laptop soğutucusu koymak , işlemcinin üzerine soğuk hava üfleyecek şekilde fan monte etmek vs gibi.

Ama en kalıcı çözüm thermal pad ve heatsink almak , toplamda 15-20 usd'ye geliyor ve sıcaklıklar nerdeyse yarı yarıya düşüyor alette.Montajı da gayet basip tek gereken biraz cesaret ve ingilizce :=)

http://freaktab.com/forum/tv-player-support/intel-based-tv-players/pipo-x7-tv-player/23219-heatsink-modding
    http://www.neowin.net/news/our-review-of-the-pipo-x7-the-128-quad-core-windows-81-mini-pc

• Dark_Soul kullanıcısına yanıt
    Hocam bende, TV Box bakıyorum.

Pipo yu bende beğenmiştim ama ısınması çokmuş.

Sizin önereceğiniz windows TV Box varmı acaba ?

Aslında hala kararsızım, windows mu android mi?

ben 1080p projeksiyonla kullanacağım. Çoğunlukla film izlemek için. usb harddisk ten yada internet üzerinden.

3D bluray gibi ağır film ler oynatmak istiyorum. Görüntü kalitesini çok önemsiyorum.

Onun dışında, klasik multimedya işleri falanda yaparım. Nadiren oyun oynarım galiba. (Tabi bu tip aletler FIFA yada PES oynatırmı hiç bilemiyorum.)
  • allaturcha A kullanıcısına yanıt
    Hometech ebox olabilir. Ben aldım win10 kurulu ve gayet akıcı. Online film izledim ve gayet yeterli. Daha önce mxq yada mqx gibi bi adı olan android box kullandım bi süre sonra şişiyor ve resmen eziyete dönüşüyor. Tabi bu benim tecrübelerim.dediğim cihaz fiyat olarak güzel kartlara 9 taksitte oluyor.şu an media mark ta en uygunu(399tl) cihaz emin ol ki hiç üzmez. Cihaz pipo x8 in aynısı ama sadece win10 ile çalışıyor.

Not: mesaj tarihine bakmadan yazmıştım yeni fark ettim ama birilerinin işine yarar belki burda dursun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uchuroom -- 11 Mart 2016; 12:44:43 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.