Merhaba arkadaşlar, Ben eskişehir'de yaşıyorum. Sigara tiryakisi biriyim, fakat elimde şuan Captain Black tütünü var. Bende elime böyle bir pipo tütünü varken bu meredi deneyeyim bir tecrübe olsun diyorum. biraz araştırdığımda Eskişehir'de lületaşı nın baya ünlü bir pipo malzemesi olduğunu ve buranın baya ünlü bir pipo semti olduğunu öğrendim. Yeni başlayacağım, nasıl bir pipo almamı, nereden almamı ve başlangıç için gerekenleri anlatabilir misiniz?
Merhaba,
Pipo ilginç ve zevkli bir hobi. Sanılanın aksine pahalı da değil (örneğin sigaradan ucuz), ancak biraz sabır, emek ve çokça zaman istiyor.
Başlamak için 90-100 lira civarındaki pipolar iyidir. Daha ucuz olanlar da var ama bunlar ciddi anlamda kötü pipolar, sizi pipodan soğutabilir.
Tütün konusunda da Captain Black ve benzeri "parfümlü" tabir edilen kalitesiz tütünlerden ziyade "Türk Pipo Tütünü" nü öneririm. Zaten Türkiye'de satılması yasal olan 1-2 pipo tütünününden biridir.
Lüle taşı konusuna gelince lüle taşı pipo yapımı için çok elverişli bir ham madde. Ancak piyasada ucuza satılan dekorasyon amaçlı lüle taşı pipolar içim konusunda başarısız olabiliyor. Kaliteli bir lüle taşı pipo ise yeni başlayan biri için pahalı olabilir. Ama Eskişehir'de yaşıyorsanız muhtemelen uygun fiyatlı ve kaliteli bir lüle taşı pipo bulma ihtimaliniz daha yüksek olur.
İnternette pipo ve pipo malzemeleri satan yerler var. Bunlardan biri pipomarket.com, başka yerler de var sanırım ama en büyüğü bu olsa gerek.
Ayrıca pipo nasıl içilir vb. konusundahttp://pipoevi.com/ gerçekten güzel hazırlanmış bir Türkçe rehber.
Not: Pipo içmek sağlığa zararlıdır.
hocam pipo içmek ne sıgara ne de pıro içmeye benzemiyor hatta alakaları yok bile diyebilirim :) arkadaşın verdiği linki incelediysen o sitede detaylı anlatıyor. ama eline pipo tütünü geçti diye şu mereti bi deniyim dersen içmeyi beceremiyeceksin ( hiç kimse ilk seferinde becerememişitr) ve hevesle alınan 1000 parçalı puzzle yada bi müzik enstrümanı gibi bi köşeye bırakıcaksın. pipo ciğere çekilerek içilmediği için sıgaraya nazaran %70 daha az zararlıdır ve nikotin ihtiyacınıda (nikotini pipoda dil emer) karşılarsın. hem sıgara hem pipo içilmez mesela çünkü zamanla sıgaranın tadı da çok kötü geliyor. ben de yeni başlayan biriyim her türlü sorunu pm atarsanda cevaplıyabilirim. denildiği gibi pipo tamamiyle zevk amaçlı bir hobidir.