Şimdi Ara

Piranha Charger Y Type Geri Vites Kamerası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
1
Favori
4.463
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Piranha Charger Y Type model teyibime geri vites kamerası bağlamamam gerekiyor. Geri Vites Kamerasında 2 çıkış var. bir tane çıkış sarı video kablosu. HEr 2 kenarından kırmızı kablo çıkmış. Muhtemelen artı elektriğin bağlantılarından birisi diye düşünüyorum. diğer çıkış ise kırmızı ve siyah kablosu bulunan ekeltrik kablosu. Kamerayı evde denedim. Sarı kabloyu tv'ye bağladım, elektrik giriş kısmına da laptopun şarj cihazına taktım ve çalışıyor.

Sorum ise şudur. Piranha Charger Y Type model teyibime geri vites kamerasını nasıl bağlamalıyım. kameraya elektrik geldiğinde kendisi otomatik mi çalışacak yoksa benim bir şeymi yapmam lazım. Denedim fakat çalışmadı. Destekleriniz için teşekkür ederim.

Piranha Charger Y Type Geri Vites Kamerası Piranha Charger Y Type Geri Vites Kamerası Piranha Charger Y Type Geri Vites Kamerası

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi adofm -- 20 Eylül 2014; 17:27:38 >

• aynı soruyu bende merak ediyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: adofm

Merhaba,

Piranha Charger Y Type model teyibime geri vites kamerası bağlamamam gerekiyor. Geri Vites Kamerasında 2 çıkış var. bir tane çıkış sarı video kablosu. HEr 2 kenarından kırmızı kablo çıkmış. Muhtemelen artı elektriğin bağlantılarından birisi diye düşünüyorum. diğer çıkış ise kırmızı ve siyah kablosu bulunan ekeltrik kablosu. Kamerayı evde denedim. Sarı kabloyu tv'ye bağladım, elektrik giriş kısmına da laptopun şarj cihazına taktım ve çalışıyor.

Sorum ise şudur. Piranha Charger Y Type model teyibime geri vites kamerasını nasıl bağlamalıyım. kameraya elektrik geldiğinde kendisi otomatik mi çalışacak yoksa benim bir şeymi yapmam lazım. Denedim fakat çalışmadı. Destekleriniz için teşekkür ederim.

Piranha Charger Y Type Geri Vites Kamerası Piranha Charger Y Type Geri Vites Kamerası Piranha Charger Y Type Geri Vites Kamerası

Sayın adofm,

Geri vites lambalarında yer alan + ve - kablosunu teybin arka kısmında bulunan bağımsız Siyah - ve Kırmızı + renkli kablolara bağlamanız gerekmektedir. Geri vitese aldığınız zaman otomatik olarak çalışacaktır.

Kolay gelsin.

• Sevgili Rıdvan,

Eğer yanılmıyorsam tam bilgi şöyle olmalı.

Teybin arkasında iki adet multimedia detect cable(s) var. Biri siyah, diğeri kırmızı.

Teybin arkasındaki siyah kablo hareket halinde video oynatmayı sağlayan BRAKE yani fren tetik kablosu. Yani siyah kabloya teybin şasesi olan scart üzerindeki siyah kablo bağlanmalı ki sürekli el freni çekili gibi görsün ve sen hareket halinde iken dahi video dosyasını oynatabilesin.

Bunun yanında kırmızı yani BACK diye yazdığınız kablo da geri vitese takıldığının anlaşılması için olan kablo. Bu kabloya ise geri görüş kamerasının takıldığı sarı renkte jack ı olan video aktarım kablosunun üzerinde bulunan yaklaşık 20 cm lik kırmızı renkteki kablo bağlanmalı ki bu video aktarım kablosunun iki ucunda da vardır. Birisi teybin arkadasındaki bu BACK yazan kabloya diğeri ise geri vitesin besleme yani + ucuna bağlanacak ki iletim(detect) böyle sağlanacak.

Ha bir de tavsiyede bulunmak isterim ki ön tarafa da bir kamera bağlayın ve bu defa yine bu kırmızı renkteki BACK kablosuna bu kameranın da kırmızı kablosunu bağlayın ve kameraya bağlanan sarı uçtaki video jack ındaki kırmızı serbest ucu ise düşünüyorum... mesela... meselaaa. Hah tamam! Hava sirkülasyon düğmesinin + ucuna bağlayın. Ne de olsa en az kullandığınız düğmedir kendisi. Veya boşta bir anahtar/düğme varsa onun + ucuna bağlayın ve o düğmeye basınca 1. vitese de takmış olacağınız için yani geri vitesten arabayı çıkaracağınız için bu sefer ön kamera aktif olur ve öne taktığınız kameranın görüntüsünü kullanırsınız bu sefer. Tabii ki sarı uçlu video aktarım kablosunu takmak için de 2 giriş(dişi) bir çıkış(erkek) olan V tipinde ikileyici lazım olacak ki onu da temin etmek kolay. Normalde bunun için bazı teyplerde KEY B denilen 3. bir detect kablosu olabiliyor ama işte yoksa da çare yok demek değildir :)

Kolay gelsin

edit: denedim ve aynen yazdığım gibi durum. fakat ilginçtir ki altlı üstlü olan video girişlerinden sadece alttaki video girişinden sinyali alabiliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi itsme -- 19 Ekim 2014; 3:43:31 >

• kolay gelsın arkadaslar piranha charger Y type geri görüş kamerası baglanmıyor dıye bılıyorum bazı yerlerde ozellıklerınde var bazı yerlerde yok.baglayan yada bılgısı olan var mı yardımcı olursanız sevınırım almayı dusunuyorum. şimdiden tesekkurler
  • Ben bagladim y teybe calisiyor ama ekranin ustunde dalgalanma cikiyor bazende mavi ekran geliyor beck yaziyor onu neden yapar saseden mi kaynaklaniyor acaba

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.