Şimdi Ara

-_-‖‖ Piranha GRANDE - ANA KONU ‖‖ -_- (44. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
937
Cevap
13
Favori
56.172
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4243444546
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: barisg

quote:

Orijinalden alıntı: luthender

Çok zengin ve telefon düşkünü biri değilim, aslına bakarsanız fazlada kullanmam. Bu telefonu görüp almak istemiştim.

İlk sıkıntısı herkes kameranın 13 mp olmadığını söylüyor. Kamera pek kullanmam ama neden yalan söylüyorlar? Firma bu olayla 1-0 geride başladı, orada gerçek değer verilip örneğin 8'de yazılabilirdi ve bu beni rahatsız etmezdi.

İkincisi baya sorun var gibi ve muhattap bulunamamış. Benim şehrimde servisi yok, her gönderişimde 3 hafta bekleyemeyeceğim kusura bakmasınlar. Soket, sensör ve batarya sorunu ne yazık kronik olmuş. Her forumda ve yorumda bu tarz şikayetler, firmanın zerre umurunda değil; nasıl olsa satmışlar.

Şuan piyasası 450 lira, daha az randımanlı düşük bir telefon ya da daha çok para vererek aynı emsalde ki telefonu alabilirim.

Ben rom kurup,rootlamayada karşıyım. Firma ucuza satıyor diye, ilgilenmeyecek, yazılımı geliştirmeyecek diye bir şey yok.

Firma ilgileniyor ve yazılımı geliştiriyor da bizim mi haberimiz yok? Telefonu alalı 2 sene olacak, 1 kere güncelleme gelmedi :) Oysa telefon şu anda Android 4.4.2 koşturuyor. Yakında Android 5.1 ROM'ları uyarlanacak. Ne yapalım dersiniz? ROM arızası nedeni ile sizin gibi telefonu servis'e gönderip servisin bize aynı şekilde iade etmesini ve "yazılım güncellemesini bekleyin" demesini mi bekleyelim?

Öneriniz nedir?

Merhaba,

Telefonu alacağımı; fakat bu sebeple almaktan vazgeçtim dedim ve gerekçelerini yazdım. Gerekçelerden biriyde oydu. Firmanın ilgilenmesi lazım, parayı sokakta bulmuyoruz.

• quote:

quote:

quote:

Çok zengin ve telefon düşkünü biri değilim, aslına bakarsanız fazlada kullanmam. Bu telefonu görüp almak istemiştim.

İlk sıkıntısı herkes kameranın 13 mp olmadığını söylüyor. Kamera pek kullanmam ama neden yalan söylüyorlar? Firma bu olayla 1-0 geride başladı, orada gerçek değer verilip örneğin 8'de yazılabilirdi ve bu beni rahatsız etmezdi.

İkincisi baya sorun var gibi ve muhattap bulunamamış. Benim şehrimde servisi yok, her gönderişimde 3 hafta bekleyemeyeceğim kusura bakmasınlar. Soket, sensör ve batarya sorunu ne yazık kronik olmuş. Her forumda ve yorumda bu tarz şikayetler, firmanın zerre umurunda değil; nasıl olsa satmışlar.

Şuan piyasası 450 lira, daha az randımanlı düşük bir telefon ya da daha çok para vererek aynı emsalde ki telefonu alabilirim.

Ben rom kurup,rootlamayada karşıyım. Firma ucuza satıyor diye, ilgilenmeyecek, yazılımı geliştirmeyecek diye bir şey yok.

Firma ilgileniyor ve yazılımı geliştiriyor da bizim mi haberimiz yok? Telefonu alalı 2 sene olacak, 1 kere güncelleme gelmedi :) Oysa telefon şu anda Android 4.4.2 koşturuyor. Yakında Android 5.1 ROM'ları uyarlanacak. Ne yapalım dersiniz? ROM arızası nedeni ile sizin gibi telefonu servis'e gönderip servisin bize aynı şekilde iade etmesini ve "yazılım güncellemesini bekleyin" demesini mi bekleyelim?

Öneriniz nedir?

Merhaba,

Telefonu alacağımı; fakat bu sebeple almaktan vazgeçtim dedim ve gerekçelerini yazdım. Gerekçelerden biriyde oydu. Firmanın ilgilenmesi lazım, parayı sokakta bulmuyoruz.

Mecbur değilseniz almayın, üstüne 250 TL daha koyun 2GB RAM'li bir cihaz alın. 1GB RAM artık yetmiyor.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Öneriniz nedir?

Merhaba,

Mecbur değilseniz almayın, üstüne 250 TL daha koyun 2GB RAM'li bir cihaz alın. 1GB RAM artık yetmiyor.

Sanırım dark p60 alacağım hocam. İyi güzel gösteriyorlar alıyoruz, sonra pişman ediyorlar; umarım pişman olmam.

• Sistem partition'u 800 mb yaparak note 4 romunu yükledim. Genel olarak güzel portlanmis, ön kamera yok, kamerada titreşim simgesine basınca galeri durdu hatası verip çıkıyor.. Başka bir hata görmedim ,

Şimdi şunu sormak istiyorum, ben tekrar eski roma dönmek istesem telefondan aldigim yedeği yüklemeden önce tekrar eski partisyona çevirerek mi yukleme yapmam gerekiyor, birde telefon hafızasında hiçbirşey yok artık , Allahtan yedeği pc ye attim dahili hafızada twrp klasörünün içindeydi, tekrar yüklemek için aynı yere atsam ve yüklesem olur mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi z@bers -- 3 Mayıs 2015; 23:21:23 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ön kamera da zamanla gelir sanıyorum. Turkdevs forumundaki arkadaşlar da aynı eksikliği dile getirmişler zaten. Burada yeni bir güncellemenin geleceği yazıyor;http://forum.turkdevs.com/konu-4-4-2-1-1-galaxy-note-4-rom-for-general-mobile-discovery-v1-1.html?page=13 Güncelleme geldikten sonra Needrom'da da Gfive G9 için uyarlaması yapılarak paylaşılır. Sorunsuz hale geldikten sonra bu ROM da güzel bir alternatif olacak.

Turkdevs forumundan MTK6589 işlemcili telefonlar için uyarlanan diğer ROM'ları da indirip deneyebilirsiniz. Gerekiyorsa, partition olayına yine dikkat edersiniz.

TWRP veya CWM ile aldığınız yedek varsa, onu "Restore" seçeneği ile doğrudan yüklerseniz, telefon hafızasındaki tüm bilgileriniz geri gelir. Partition ayarını değiştirmenize gerek yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi barisg -- 4 Mayıs 2015; 11:17:04 >

• quote:

Ön kamera da zamanla gelir sanıyorum. Turkdevs forumundaki arkadaşlar da aynı eksikliği dile getirmişler zaten. Burada yeni bir güncellemenin geleceği yazıyor;http://forum.turkdevs.com/konu-4-4-2-1-1-galaxy-note-4-rom-for-general-mobile-discovery-v1-1.html?page=13 Güncelleme geldikten sonra Needrom'da da Gfive G9 için uyarlaması yapılarak paylaşılır. Sorunsuz hale geldikten sonra bu ROM da güzel bir alternatif olacak.

Turkdevs forumundan MTK6589 işlemcili telefonlar için uyarlanan diğer ROM'ları da indirip deneyebilirsiniz. Gerekiyorsa, partition olayına yine dikkat edersiniz.

TWRP veya CWM ile aldığınız yedek varsa, onu "Restore" seçeneği ile doğrudan yüklerseniz, telefon hafızasındaki tüm bilgileriniz geri gelir. Partition ayarını değiştirmenize gerek yok.

Cevabınız için teşekkür ediyorum hocam, Note 4 bana bu haliyle bile iyi geldi, bundan önce en son verdiğiniz miui romunu denedim pek hoşuma gitmedi alışılmışın dışında olduğu içindi herhalde, birde miui romu kurar kurmaz otadan güncelleme geldi roma sürümü 5.4.24 oldu ve doğru çalışan ekran ışığı ayarları sapıttı, ekran ışığı kısılmaz oldu, otomatik ışık sensörü de çalışmadı.. ve sonunda Note 4 romunu kurdum. Umarım dediğiniz gibi sonraki sürümleri daha sorunsuz olur..

• Note4 ROM'u ile Antutu skor kaç görüyorsunuz?
  • quote:

Note4 ROM'u ile Antutu skor kaç görüyorsunuz?

Hocam dün akşam macera olsun diye stock roma döndüm, biraz da hoparlör sesi az çıkıyor ve resim çekme kalitesini beğenmedim. Stock romda çekilen fotolar 13 mp. ve daha doygun renklerde ama bu romda en yüksek 8 mp boyutunda çekiyor ve renkler soluk, ön kameranın çalışmadığını biliyorsunuz zaten. Şayet bir daha yüklersem test eder ve paylaşırım inşaallah..
  • Merhaba Arkadaşlar.
    İlk piranha markası ile deneyimim almaz olduğum bin pişman olduğum bir tablet ile başladı. 2 Haftada ekran bozuldu. Garantisi olduğu halde kargoyu karşı taraf ödemeli kabul etmediler illa ben ödeyecekmişim. Her neyse hem gönderirken hem geri geldiğinde bana kitlediler. 3 Hafta sonra yine bozuldu ekranı yine kargo parası yine gönderdim. 1 ayda gönderdiler ve 4-5 gün sonra ekran yine gitti. Ben ne yaptım evet bildiniz duvara çaldım parçaladım bana daha hesaplı gelmiş oldu.

Gelelim telefona.
    Ucuz büyük bir telefon lazım oldu eşime araştırdım bu özellikde ve aradığım fiyata yine piranha çıktı karşıma. Almamak için elimden geleni yaptım para zaten kısıtlı fazla çıkamıyorum yukarı tüm direnmeme rağmen almaya karar verdim korkarak. Gittigidiyordan siparişi verdim.
    Telefon geldi kutusunu açtım powera bastım tık yok lan şarjımı yok dedim fişe taktım bekledim felan yine tık yok bildiğiniz ceset. Gömsün diye yollamışlar bana mezarcımıyım ben la.
    aynı dakika iade .....
    lanet ettim bir kez daha markaya.Okuyun ders alın abiler kardeşler ablalar.

• Bugün ihtiyacım oldu, Piranha Grande'de çalışan Clock work recovery bulmak için neredeyse 18 saat uğraştım ve internetten, piranha Zzen ile ilgili olanlardan, başka MTK6589 işlemcili telefonlar için bulduklarımdan hiçbiri çalışmadı. En son bu link'dekini buldum ve canavar gibi çalışıyor.

Bir gün mutlaka ihtiyacınız olacaktır, indirin yedek'de dursun;http://bsp.needrom.com/2014/01/recovery4.img (CWM 6.0.3.0)
  • Agustos 2014 tarihinde almış olduğum
    Piranha grandeyi satıyorum. Almak isteyenler mesaj atabilirler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Piranha'nın kronik olan, telefonla konuşurken karşı tarafa ses gitmeme sorunun çözümü burada. Çözüm sadece root'lu telefonlara uygulanabiliyor;

1. Root'lu telefon'u recovery mod'da açın. Bunun için CWM veya TWRP kullanabilirsiniz.
    2. SD kart'a buradaki dosyayı indirin;https://drive.google.com/file/d/0B31wzifv60poQS1Ic1BvOEs1U0k/view?usp=sharing
    3. Recovery'de açtığınız telefonda, CWM veya TWRP üzerinden "Install zip from SD Card" seçeneğini seçin ve SD Kart'a indirdiğiniz yukarıdayı dosyayı yükleyin,
    4. Telefonu yeniden başlatın.

Telefon konuşması yaptığınızda, karşı taraf'daki kişilerin sizin sesinizi bariz şekilde daha iyi duyduğunu göreceksiniz.

Bizzat test edilmiştir.

• dostum selamlar

telefon biraz sapıttı yavaşladı vs. rom atıcam. kitkat rom yuklemenin grande acısından varmı bir avantajı? bir de forumu okudum ön kamera çalışmama sıkıntısı varmış galiba. Senin önereceğin rom var mı? need rom'da en ustte cıkan 3 romdan denediklerin oldu mu?

şimdiden teşekkürler.
  • demonsrealm D kullanıcısına yanıt
    Ben MIUI ROM'u denedim, kullanması biraz zor ama sanırım alışabilirsiniz;http://www.needrom.com/download/miui5-3-6-for-gfive-g9-mtk-6589/

Bunu kurmayın, normal'den dah abüyük bir partition istiyor ve bunu nasıl yapacağınızı bilmiyorsanız uğraşmayın;http://www.needrom.com/download/samsung-note-4-for-gfive-g9/

Diğer alternatifler HTChttp://www.needrom.com/download/htc-_-g9/ ve Sony ROM'larıhttp://www.needrom.com/download/xperia-z3-v-4-final-rooted/

Yeni çıkan 4.4.4 ROM'u da burada;http://www.needrom.com/download/aosp-4-4-4/

Ciddi bir kapasite artışı, yenilik, gelişme beklemeyin derim.

• barisg B kullanıcısına yanıt
    Dostum teşekkür ederim detaylı bilgiler için. Piranha Zen kullanıyordum Grande eşimde. Zen'de kitkat sorunlu ama kitkat yukleyince mesela Google Camera kullanılabiliyor ve bu Zen'de kamera performansını ciddi arttırıyordu. Yine kullanılan bazı farklı romlarda hem kamera hem ekran süresi ciddi değişiyordu. Onda uygulama hafızası daha beterdi 1gb'dı 3 - 5 bişey yukleyince doluyordu. Grande yine idare eder durumda.

Anladığım kadarıyla Grande için stock rom şu an en sağlıklısı mıdır dersin?

Zen'in yurtdışı versiyonu için olan romları xda dan takip edip yorumlara bakabiliyordum. Bu needrom'da yorum vs. goremedim. Normalde aosp romları genelde iyidir ama kurup 2 gun sonra sıkıntı cıkarır mı emin olamadım.
  • dostum romlara baktım. hicbiri icime sinmedi tekrar stock flashladım.

Ses yaması ve recovery onerin icin tesekkurler. Ses yaması ben de ise yaramadı. twrp kullanarak yukledim ama bir fark yok. eksik yaptıgım birseyler olabilir mi?

senin onerdigin recovery calısıyor. touch mevzusuna alıstıgım icin needroom gfiveg9 konusundaki twrp'yi yukledim. basarılı ve duzgun calısıyor. bilgin olsun.

l cıkarsa denerim ama simdilik en iyisi sanırım stock rom'a devam. ses konusu icin de engineering modu kurcalamayı planlıyorum.

kolay gelsin.
    Ben ses konusu için çok uğraştım, sadece verdiğim dosya işe yaradı. Onu da CWM ile yüklemiştim. Bendeki ses sorunu telefonda konuşurken sesin karşı tarafa gitmemesi idi. Şimdi Samsung'dan farkı yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi barisg -- 28 Mayıs 2015; 15:45:32 >
    Stock ROM çok kötüdür diyemem. 4.4.2 olan ROM'larda ufak tefek problemler oluyor ama Stock ROM stabil.

Benim için en büyük sorun, görüntüleri ve videoları akıllı TV'ye DLNA ile aktarmak diyebilirim. Bunu da 4.2.1 Stock ROM ile yapamıyorum.
  • Needrom da LG G3 romu çıkmış, deneyen var mı?? bu akşam denemeyi düşünüyorum..
  • Denemedim, görüş ve önerilerini bekleriz.
  • 
Sayfa: önceki 4243444546
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.