Şimdi Ara

-_-‖‖ Piranha GRANDE - ANA KONU ‖‖ -_- (47. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
937
Cevap
13
Favori
56.172
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4344454647
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Beyler bu telefondan dilim yandı dizinde yanmasin. Garantiye gönderdim, şarj soketi kırıldı 2. Kez. Adamlar bana anakart bozulmuş deyip 350 tl fiyat çıkardılar. Kendi sitesinde sıfırı 472 tl idi.

Alın telefonu başınıza çalın dedim.

Telefonu kullanırken çok dikkat edin,hicbir yerini siz bozmayin, dusurmeyin, aman zarar gelmesin. Yoksa parayı kitlemek için garanti hiç acimiyor, 200 liralık telefona bile 300 500 fiyat verirler.

Şikayet var sitesine sikayetimi yazdım, piranhaya da alın siz busunuz yazdim, dedikleri cevap, hesabımız yok, diyemiyorlar biz buyuz, niye cevap verelim diye, sözde kurumsal firmaymis... sadece dolandırıcılar ...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: awakado

quote:

Orijinalden alıntı: realwayy

hocam alma arefesindeyimde hopalör sesi nasıl? bilmiyorum gmd kullandınızmı ona göre nasıl, yani telefon çalıca bangır bangır olması önemli benim için .daha önce hb dan dark evo p60 aldım ölü pixel ve ekranda ışık sızması mevcuttu geri gönderdim birde yatay çizgiler çıkıyodu ekranda bunlar alanların çoğunda varmış , grandede bu tip kronik sorunlar duydunuzmu?

edit: ana kameradan bir foto çekip elinizle iyice yakınlaştırdıkça kumlama oluyormu, oluyorsa ne derecede, ( daha önceleri kullandığım samsun wave3 marka telefonun 5 mp kamerası vardı taa 100 metre ilerdeki adamı yakınlaştırdıkça sanki hususi çekmişsin gibi pırıl-pırıl gösteriyordu ama discoeryde 8mp kam var azcık yakınlarştır aşırı kumlama oluyordu endişem bu)
    son olarak uygulamasız görüntülü konuşma yok galiba, bu özelliği eklemek için rom falan atabilirmiyiz? sanki youtubeda android 4.4 sorumu gördüm??? teşekkürler

dostum konudaki ilk mesajlarımı gördüysen tam olarak dark evo p60 almaktan vazgeçmemin sebebi , senin yaşadığın sorunlardır. demek ki almamak ile doğru karar vermişim.ama dark evo belli ki baştan sorunlu bir cihaz. bu telefonun ekranında şükür gram sorun yok. hem parmak ile hem kalem ile gayet hassas kullanıyorum. her türlü testi yaptım. tabi ki şans işi bu teknoloji.

telefonu kullananlar ( teknoloji ile alakalı kişiler ) arkasına bakıp markasını görene kadar note 2 veya s4 ile karıştırıyor :)

telefonunu kamerası cihazın fiyatına göre iyi sayılır. aşırı kumlama yok ama 4x zoom yapınca kumlama oluyor. özellikle yakım çekimlerde çok iyi. 13 mp diyorlar ama biliyorsun ki bu çinden gelen telefonlarda yazılımla yükseltiyorlar. ama kötü değil. hele video çekimi çok iyi. ben tatmin oldum. günlük foto ve video çekimlerinde memnun edici görüntüler aldım. konunun ilk mesajında foto ve video örnekleri koymuştum. onlara bakabilirsin...

görüntülü konuşmayı ben 3g üzerinden tango ile yapıyorum. ön kamera çok iyi görüntü yolluyor karşı tarafa. kendi içinde görüntülü görüşme özelliği yok şimdilik. Herkes bütün markaların konularında bu soruyu soruyu soruyor ama benim bildiğim kadarıyla Türkiye'ki hiçbir telefonda yok bu özellik. belki ilerde eklenir. telefona 4.4 kuruluyor ama ben daha kurmadım. piranha'dan bekliyorum resmi rom. bakalım neler olacak...

* * * * * *

27 MART 2014 TE konuyu açmışsınız. Yıllar sonra bile verdiğiniz bilgiler işe yarıyor. Bu nedenle size çok teşekkür ederim. ALLAH RAZI OLSUN. Büyük ihtimalle bu telefonu alacağım. Siyah rengini istiyorum.

Bir kaç aydır telefon arayışı içersindeydim. Nice markaları araştırdım. Forum donanımda bir çok topikte yazıları telefon özelliklerini inceledim.

Benim isteğim: internetsiz FM radyosu olsun, 5,5 inç ekrandan büyük olsun, fotoğrafları videoları gece ve gündüz güzel çeksin kriterlerim bunlar. Oyun filan oynamam. internetten haber okurum sadece. Alacağım telefon ilk akıllı telefonum olacak. Acemi işi olacak. Eski tip tuşlu telefonum var Nokia 8383 ve 9 senedir kullanıyordum. Bozuldu artık. PTTSELL kullanıyorum aylık 2 gb internet hediyesi var. Şimdiye kadar telefonda internet kullanmadım. Piranha Grande alırsam bu PTTSEL operatör Telefon ayrımı yapmaz heralde internet kullanımında hızında.

Tekrar tanıtımınız için çok teşekkür ederim. ALLAH RAZI OLSUN.

• MAALESEF siyah yok piyasada. Tam karar vermişken tlf yok bu seferde. Geçen haftada Lumia 1520 alayım dedim oda piyasada sıfırı yoktu. Buda bitmiş. Şansa bak : (
  • piranha grande dahili hafızayı nasıl arttırabiliriz ? hafıza artık yetmiyor . yardımcı olusanız çok iyi olur
  • 2 sene 3 ay dır hizmet veriyor.. erken yaşlandı!!
    şöyle ki; 2 hat birden yok oluyor, arayan ulaşamıyor... fark edersem: açıksa, önce wi-fi kapatıyorum, olmadı uçak moduna alıp çıkıyorum...
    Hala normale dönmedi ise, telefonu kapatıp, pili çıkartıyorum... açınca sorun çöz¨¹l¨¹yor!!! Belli bir d¨¹zen yok bozulmada..
    yakın zamanda fabrika ayarlarına dönd¨¹m fayda etmedi.. dayanabildiğim m¨¹ddette ce devam!!

2 sene 3 ay sonunda;

Bir daha bu markadan (Piranha..) (ve /veya bunlar gibi olanlardan) satın alırmı yım? hiç sanmıyorum.. yerli şirket dedik, hepsi fos çıktı..
    satana kadar.. o zaman "alınabilse" Çin den gelen telefonlardan ne farkı kaldı!! aldığımız fiyata en az aynısından veya benzerinden 3 tane alınırdı..
    android 4.2.1 de çakıldı kaldı, g¨¹venlik açıkları falan.. hiç destek verilmedi.. o tarihte (579TL dolar kuru 2,10= 275 USD) pek bedavaya da almadı yani..

amacım belli bir markayı falan köt¨¹lemek değil ama bunlar ¨¹lkemizin gerçekleri.. en azından kazanıp en pahalısından alış veriş yapıyoruz. asıl T¨¹rk mucizesi bu olsa gerek!!

son söz;
    Şimdi bir aklı selim çıkarda "bak sorunsuz bu kadar kullanmışsın.. " derse, valla bende 8-10 senelik markası lazım değil, her daim yedekte duran,
    çok kişinin acil ihtiyacını karşılamış olan telefon, hala sapa sağlam.. elektronik biraz şans birazda kullanım işi, bozulur da kırılır da durduk yere ama
    satanın, sattığı ¨¹r¨¹n¨¹n arkasında durması bambaşka bir şey!! demiyorum 5 veya 6 desteği versin ama 4.4 kitkat vermeliydi en azından!!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi B.E -- 20 Eylül 2016; 14:28:02 >

• Bataryasının satışını piyasadan çekmişler, serviste de 100 lira. Servisi dışında bataryasını bulabileceğimiz bir yer bilen veya Grande'si bozulup da bataryasını satmayı planlayan biri var mı? :)
  • karakartal_okan kullanıcısına yanıt
    100 tl mı? Altın mı satıyor bunlar?

• A.T.U. A kullanıcısına yanıt
    Sitelerindeki fiyatı yeniden 40 TL olarak güncellediklerini görünce almaya gittim, orijinali 150 TL yan sanayisi ise 90 TL dediler. Söylenip çıktım almadan...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karakartal_okan -- 23 Eylül 2016; 9:53:40 >
  • Aliexpreste gfive g9 diye aratırsanız bataryanın 7$ olduğunu görürsünüz

• arkadaşlar sesimi duyan olursa bu grande şarj soketi bir kere serviste yapıldı kullanıcı hatasına sokmuşlar, kaç gün telefonsuz kaldım, sonra 1 daha bozuldu bu sefer telefoncuya yaptırdım, şimdi tekrar bozuldu bu sefer telefoncuya götürdüm yapamadı, şarj yolu bozuk diyor, ne yapacağım bilmiyorum öneriniz var mı bu konuda?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cszero -- 24 Ekim 2016; 16:47:57 >
  • Mart 2014 de telefonu almış ve bu ana konuyu açmıştım :) Telefonu uzun süre kullanıp yine bir çin telefonu %100 çin markası :D "Meizu m2 note" almıştım. Piranha Grande hala çalışıyor şuan annem kullanıyor. Tabi ki artık telefon da belli başlı sıkıntılar oluyor. Şuan telefonda sıkıntımız pili artık öldüğü için şarj tutmuyor ve çok az gidiyor. Çinde muadil batarya var ama ben yinede bir sorayım;

Grande ailesinden elinde fazla - sağlam orjinal batarya olan var mı? Ücretsiz veya ücreti ile vermek isteyenden İstanbul - İzmir den teslim alabilirim
    .

* Not : Bu telefonu alıp kullananların yorumlarını okuyunca şunu tecrübe etmiş olduk ; Yerli marka basıp ülkede satış yapan ve sattığı ürünün arkasında durmayan Piranha gibi firmalardan ürün alacağınıza , garantisiz direk çin'den alın daha iyi. Böyle firmalara daha fazla para kazandırmayalım.

• quote:

Orijinalden alıntı: awakado

Mart 2014 de telefonu almış ve bu ana konuyu açmıştım :) Telefonu uzun süre kullanıp yine bir çin telefonu %100 çin markası :D "Meizu m2 note" almıştım. Piranha Grande hala çalışıyor şuan annem kullanıyor. Tabi ki artık telefon da belli başlı sıkıntılar oluyor. Şuan telefonda sıkıntımız pili artık öldüğü için şarj tutmuyor ve çok az gidiyor. Çinde muadil batarya var ama ben yinede bir sorayım;

Grande ailesinden elinde fazla - sağlam orjinal batarya olan var mı? Ücretsiz veya ücreti ile vermek isteyenden İstanbul - İzmir den teslim alabilirim
    .

* Not : Bu telefonu alıp kullananların yorumlarını okuyunca şunu tecrübe etmiş olduk ; Yerli marka basıp ülkede satış yapan ve sattığı ürünün arkasında durmayan Piranha gibi firmalardan ürün alacağınıza , garantisiz direk çin'den alın daha iyi. Böyle firmalara daha fazla para kazandırmayalım.

Gerçi 4 ay geçmiş ama, bende pil için Ali Express'den sipariş verdim. Gelen pil, sanırım raf ömrünü doldurmaya yakın, elimdeki orjinal pil performansından çok da iyi değil. Çok satılan bir marka olmadığı için Gfive G9 pili Ali Express'den de bulmak çok zor.

• iyi günler benim cihazı rootlamıştım. rom yüklemek için recovery moda geçiyorum. orada yere yatmış bir android robotu oluşuyor. internette yer alan videolardaki gibi romu yüklemeye çalışıyorum ama bir türlü olmuyor. bu konuda yardımcı olur musunuz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: erzard

iyi günler benim cihazı rootlamıştım. rom yüklemek için recovery moda geçiyorum. orada yere yatmış bir android robotu oluşuyor. internette yer alan videolardaki gibi romu yüklemeye çalışıyorum ama bir türlü olmuyor. bu konuda yardımcı olur musunuz?

1. Kurtarmak için fabrika ayarlarına dönmeniz lazım. Nasıl yapılacağı kullanılacak dosyalar bu video'da anlatılıyor;https://www.youtube.com/watch?v=7zF94vRnbnA&spfreload=10

2. Sonra framaroot veya başka bir root yazılımı ile root atabilirsiniz.

3. Olasılıkla kullandığınız recovery.bin dosyası Grande için değildi. Buradaki dosyayı indirinhttp://bsp.needrom.com/2014/01/recovery4.img (CWM 6.0.3.0) ve Clock Work Mode ile yükleyin, yerde yatan Android ikonu geçilip CWM çalışır hale gelecektir.

4. Bu adımdan sonra, varsa, yedeğinizi geri yükleyebilir veya başka bir ROM kurabilirsiniz.

Şimdiye kadar paylaşılan ROM'lar fabrika ROM'undan daha iyi değil, google güncellemeleri nedeni ile telefon çok yavaşlasa da ben hala fabrika ROM'u ile kullanıyorum.

• barisg B kullanıcısına yanıt
    Onerileriniz icin tesekkur ederim. Hafta sonu yapmaya calisayim. Yuklemeye calistigim romlari vermis oldugunuz needrom sitesinde gfive g9 icin olanlardan secmistim. Tekrar oradan alayim mi yoksa bildiginiz baska bir site var mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: erzard

Onerileriniz icin tesekkur ederim. Hafta sonu yapmaya calisayim. Yuklemeye calistigim romlari vermis oldugunuz needrom sitesinde gfive g9 icin olanlardan secmistim. Tekrar oradan alayim mi yoksa bildiginiz baska bir site var mi?

Ben oradaki pek çok ROM'u denedim memnun kalmadım, fabrika ROM'unu kullanıyorum.
  • barisg B kullanıcısına yanıt
    Siz memnun kalmadiysaniz ben de hic ugrasmayayim o zaman. Zaten gravity yuklu baya ozellestirdim onunla telefonu.

• 
Sayfa: önceki 4344454647
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.