Şimdi Ara

PİRATES muhteşem bir klasik...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.271
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

son 25 yılda commodore 64-amstrad-specturum -amiga-pc xbox-wii gibi neredeyse butun major platformda çıkmış ,olağanustu guzel bir oyun ,çoçukluğumdan beri yüzlerce oyun oynadım ama ilk 3 derseniz kesinlikle biri pirates olucaktır.

yıllardır oynadığım bu oyunla ilgili ipuçlarını burda paylaşıcam. özelde pc geneldede bütün diğer platformlar için gecerlidir çünkü oyunun c64 dekı oynanışıyla pc deki oynanışı -grafikler harici- aynıdır neredeyse

*oyun arcade strateji tarzındadır yani 1 arcade yeteneğınız yoksa oyunu oynayamazsınız 2 staretjiniz yalnışsa oyunu oynarsınız ama kısa bir sürede kaybetmeye mahkumsunuz

*oyunun temel amacı akrabalarınızı kurtarmaktır bunun dışındakı herşey bu amaca uzanan yollardır yani her gemıyı yağmalayıp zengin olup sonrada margaritada taverna acığım rum satıp emeklılık yapayım demek doğru değil

*oyuna başlarken kendinize ülke olarak ispanyayı seçmeyin diğer ülkelere göre sempatik olabilir ancak ticaret gemilerinin yuzde 80 , kasabalarında nerdeyse yarısı ispanyollara ait bu yuzden sırtınız ispanyollara dayarsanız saldırıcak yer ve yağmalıycak gemi bulmakda sizi çok yoracaktır.

sırtınızı mutlaka bir devlete dayamalısınız nasıl oluyo bu anlatıyım bir devlet seçin ingiltere yada holandayı tavsiye ederim ve o devlete ait gemilere yada kasabalara saldırmayın; bunun nasıl bir faydası var anlatayım devletınızle arayı iyi tutarsanız hem toprak kazanırsınız hem lımanlarına guvenle girip yağmaladığınız malları satacağınız limanlar olur hemde rütbe alarak gemınızı ucuza çok ucuza ve sonundada bedavaya tamir etirebilirsiniz.ve ilerlediğiniz zaman bir valinin kzıını alarak içgüveysi olabilirsiniz.

*zaten bilinenın aksıne tarihdede başarılı korsanlar sırtlarını bir ülkeye dayarlar

• bir bakayım dostum, sen güzel diyorsan mutlaka öyledir
  • WolF-EyE kullanıcısına yanıt

wii versiyonunuda çok merak ediyorum ,wii nin o muthiş controluyle kılıç salamak nasıldır ki?
  • faydalı ipuclarına devam

*bir ülkenin kıyısında o ülkenin gemisini yağmalamayın,şöyle ki: eğer bir fransız şehrinin hemen dibinde fransız ticaret gemisine saldırırsanız şehirden hemen korsan avcısı gönderiyolar mutlaka çatışmak zorunda kalıyorsunuz,gemi korsan avcısı olduğu için hem top atışlarında hem kılıç dövüşlerinde size oldukça zarar veriyor,kazansanız da gemiden avcı olduğu için fazla miktarda alltın veya mal çıkmıyor

*müretebatın moralini yüksek tutmak için yağmaya devam etirmeniz lazım yani varmak istediğiniz noktaya gidene kadar kimseye saldırmayıp zaman kaybetmeyim derseniz tayfanızın morali düşer mumkun olduğunca çok gemiye saldırmanız lazım

*uğradığınız bir kasabada tayfanın morali düştüyse sebebi sizin yeni tayfa almanız çünkü yeni aldığınız her adam altınlara durduk yerde ortak olur ve sizin yanıınızdakı eski tayfaların altın payını düşürür şöleki 100 adamınız ve 1000 altınız var adam başına 10 altın düşüyor ,o sırada atıyorum floridaya uğradınız ve atıyorum 100 adam size katıldı ,bir anda eski tayfanın altını 5 e düştü durum böle olunca moral düşmesi kaçınılmaz

• Amiga' da insan gibi oynamadım Hey gidi günler. Şimdi grafik beğenmiyoruz.
  • benimde en beğendiğim versiyonu amigadakiydi
    musikleri muhteşemdi handel in water music i kullanılmıştı,klasik muzik merakımı artırmıştı.

resimler amiga versiyonundan hey gidi hey...
     PİRATES muhteşem bir klasik... PİRATES muhteşem bir klasik...

• Bu tarz oyunlar bana göre değil. Commodore 64 ile tanıştım ilk olarak sonra NES almıştım sonrası çorap söküğü gibi geldi. Şimdiler de ise hem arcade oyunları hem yeni nesil oyunlar ile vakit geçiyorum. Hayatım oyun olmuş işten fısat kalırsa direk oyundayım kafayı güzel yapıyor yanında birkaç şey daha olunca.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Amiga'daki oyunlar gerçekten özenli ve kaliteliydi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Orchid

Bu tarz oyunlar bana göre değil. Commodore 64 ile tanıştım ilk olarak sonra NES almıştım sonrası çorap söküğü gibi geldi. Şimdiler de ise hem arcade oyunları hem yeni nesil oyunlar ile vakit geçiyorum. Hayatım oyun olmuş işten fısat kalırsa direk oyundayım kafayı güzel yapıyor yanında birkaç şey daha olunca.

bu oyun sevdiğim için sölemiyorum gerçekten oyun tarihinde yer almış bir oyun,tarz olarak bende senin gibi arcade oyunları seviyorum ama yanına birazda anlaşılır strateji katarsan işte pirates.
  • quote:

Orijinalden alıntı: last blade

quote:

Orijinalden alıntı: Orchid

Bu tarz oyunlar bana göre değil. Commodore 64 ile tanıştım ilk olarak sonra NES almıştım sonrası çorap söküğü gibi geldi. Şimdiler de ise hem arcade oyunları hem yeni nesil oyunlar ile vakit geçiyorum. Hayatım oyun olmuş işten fısat kalırsa direk oyundayım kafayı güzel yapıyor yanında birkaç şey daha olunca.

bu oyun sevdiğim için sölemiyorum gerçekten oyun tarihinde yer almış bir oyun,tarz olarak bende senin gibi arcade oyunları seviyorum ama yanına birazda anlaşılır strateji katarsan işte pirates.

Dostum ben Sunset Riders'ı sevmeyen bir adamım oradan anla oyun zevkimi. Sittin sene oynamayacağım oyunlar vardır istenildiği kadar beğenilsin ilgi görsün insanlar tarafından olmayınca olmuyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: John Shepard

Amiga' da insan gibi oynamadım Hey gidi günler. Şimdi grafik beğenmiyoruz.

amiganın oyunları bi başkaydı ...wings -turrican-sensible soccer-full contact-canon fodder-shadow of beast.....daha niceleri hepsi birer klasikti
  • Oyun ilgimi çekti. Gündüz baktığımda ilk resim yerli yerinde duruyordu şimdi görünmüyor. Gümlemiş.

Edit gümlememiş. Torrent interneti sömürdüğünden resim çok geç açıldı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kartal Göz -- 16 Aralık 2014; 17:25:43 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kartal Göz

Oyun ilgimi çekti. Gündüz baktığımda ilk resim yerli yerinde duruyordu şimdi görünmüyor. Gümlemiş.

bende aynı durumdaydım,tam yazılanlara hızlıca göz atıp konudan çıkıyordumki senin yorumunu gördüm
  • quote:

Orijinalden alıntı: Holy Templar

quote:

Orijinalden alıntı: Kartal Göz

Oyun ilgimi çekti. Gündüz baktığımda ilk resim yerli yerinde duruyordu şimdi görünmüyor. Gümlemiş.

bende aynı durumdaydım,tam yazılanlara hızlıca göz atıp konudan çıkıyordumki senin yorumunu gördüm

to.rrent to.rrente karşı derler sen de üzüldün mü

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kartal Göz -- 16 Aralık 2014; 18:13:55 >

• mal satmak için limana girdiniz yüklü gemiyi boşaltıcaksınız ama oda ne tüccarda 100 altın ya var ya yok ,yada hollandalılardan hacıladığınız canım baharatlar için çakal tüccar 2 altın çekiyor ton başına
    bunun sebebi o şehirde ekonominin kötü olması denizde gördüğünüz yeni vali taşıyan gemi o şehre vardıktan sonra ekonomi bariz olarak yükselecektir yani yapıcağınız kente yeni valinin gemisinin girmesinden sonra girmek.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.