malesef toyotalar genelde %80 bridgestone kullaniyor. suan yaristekilerde potenza.
onceki aracima almistim islak zeminde bile harikaydi...
bikaç Yariste bu lastiklerden gördüm ben.. Demekki seriden seriye değişiyor
michelin kullandım yumaşak hamurlu güzel bir lastik pirelli kullanmadığım için bir yorum yapamayacağım
quote:
Orjinalden alıntı: RuF_CTR3
pirelli sert lastiktir,uzun ömürlüdür ama yol tutmaz ben hayatta pirelli almam bir kere ağzım yandı,michelin iyidir
Pirellinin hangi modeliydi?
Fabrikadan takılı Bridgestone 175/65 R15" lastiklerimle yaşadığım tecrübeler: Aşırı vınıltı şeklinde yol sesi, zıplama, sürekli rot ayarında bozulma, uzun fren mesafesi, savrulma. Sonra bu lastikleri pahalı Michelin ile değiştirdim (pek çok araştırma ve görüşmeden sonra) ve 185/60 H15" taktırdım. Bir kere yol sesi neredeyse hiç yok, zıplama yerini hoş bir yaylanmaya bıraktı ve fren mesafesi düştü. Yol tutuş mükemmel. Daha önce 80'le zor döndüğüm hafif bir viraj vardı. Denedim ve 90'ıda biraz geçerek hiç savrulmadan dönebildim. Arabam resmen yere yapıştı. Ancak yakıt tüketimim biraz arttı. Tabi bunda havaların soğumasının da etkisi yok değil. Ama ben sert Bridgestone lastiğinden sonra Michelin aldım ve çok memnunum. Tabiki bunları yazarken yeni bir lastiğin eskisinden mutlaka tutuşta fark yaratacağının da farkındayım. Bunu dikkate alarak yazıyorum.
pirelli p7 ile michelin energy lastikleri arasında performans olarak oldukça fazla fark var. pirelli p7 çok daha iyi bir lastik. test verileride bunu doğruluyor zaten. ama michelin'in yeni çıkardığı primacy modeli de iyidir. energy serisi az yakıt tükettirmeyi amaçlayan bir seri yol tutuş olarak çok fazla şey beklemeyin.
acikcasi bende potenzadan hic memnun değilim dediğin gibi zipliyor ve cok kayiyor.
halbuki bridgestone u cok övüyorlar.
sirket aracinda michelin vardi cok sessiz ve yol tutusu basarili idi.
ama continental daha iyi sanirim.
michelin yumuşak ve konforlu bir lastik ancak bulunduğun yerde yollar çok çukurlu ve kötü ise lastik çabuk bozuluyor, Lastiğin üstünden ufak ufak kopmalar oluyor.
michelin liderdir.
quote:
Orjinalden alıntı: enoman
michelin liderdir.
emin misin? formula 1 de tüm f1 araçlarında ferrariler gibi performans araçlarında bridgestone mi michelin mi kullanılıyor acaba?..
f1 i baz alırsak zaten yıllar önce bir amerika gp si vardı ferrarilerin şov yaptığı diğer araçların ise lastiklerimize güvenemiyoruz diyio bu şovu izlemek zorunda kaldığı yarış :) markaları biliyosunuz ;)
selam aleyküm arkadaşlar bende 2008 dacıa logan mcv 1.5 dizel araç ım var bu araçlar da yok denebilecek kadar yalıtım yapılmamış aracın üstünde fabrikanın koymuş olduğu goodyear gt 3 t serisi lastik var ve bu lastikler yolun tüm sesini içeriye veriyor.... benim araç zaten performans aracı deil ben kaliteli ve yol un sesini pek vermeyecek lastik istiyorum ve çok kararsızım bütün satıcılar bir birini kötülüyor..bana yardımcı olursanız çok sevinirim 195.60.15
Michelin Energy yumuşak hamurlu ve sessiz bir lastik. Yuvarlanma direncide oldukça düşük olduğundan yakıt tasarrufuda sağlamakta. Ben Michelin Energy'i tercih ederdim.
eskiden michelin iyiydi ama şimdi bozdular galiba
quote:
Orjinalden alıntı: WarSaw
michelin tabiki
Nokian da çok iyi sessizlik açısından ...
Michelin'in primacy ile Bridgestone 300 er aynı sınıf lastikler midir acaba? Bana da lazım olabilri yakında 195-60-15