Merhaba. Malum konu pis yedili oyunu arkadaşlar. Oyuncu sayısı 4 ve üç kişinin elinde en az 7 kağıt var diyelim. Benim elimdeki kağıt sayısı ise 2. Sıra bana gelince elimdeki biri vale diğeri joker olan kağıtlardan vale olanı atıp -hatta rastgele bir kağıt türü söyleyip- (bilirsiniz vale sonraki kağıdı değiştirebilir) oyuna devam ediyorum. benden sonraki 3 sonraki 7 ve benden önceki de 7 atıp oyun bana geliyor. Normalde iki tane 7 yediğim için altı kağıt çekmem lazım fakat elimde joker olduğu için bitiyorum -ki arkadaşlar itiraz ediyorlar-. şimdi özel kağıtlar olan yani onunla bitildiğinde rakibe ceza yazdıran '' vale , joker ve 7'' ile her türlü senaryoda bitilebileceğini biliyorum yada hep öyle oynadım diyelim. Oyunun kurallarının yazılı olduğu herhangibir site bu tür durumlardan bahsetmemiş. son kağıdım vale, 7 veya joker olursa bir önceki kartta 7 yesem bile bitebilmem gerekmiyor mu? şimdiden okuyup vakit harcamalarına sebep olduğum herkesten önce özür diler sonra teşekkür edrim:) Olayın aslı nedir arkadaşlar. |
Pis Yedili: Az Bilinen Kurallar Dizisi
Pis Yedili Nasıl Oynanır
Pis Yedili, amaçları elindeki tüm kartları rakiplerinden önce atmak olan 2-4 oyuncuyla oynanan eğlenceli bir kart oyunudur. Oyun, standart bir 52 kartlık desteyle oynanır ve her oyuncuya 7 kart dağıtılır.
Pis Yedili Kuralları
- Amaç: Eldeki tüm kartları rakiplerinden önce atmak.
- Kartlar: Oyun, standart bir 52 kartlık desteyle oynanır ve her oyuncuya 7 kart dağıtılır.
- Kartların Sıralaması: Kartlar, As'tan 2'ye kadar sıralanır. As en yüksek karttır, 2 ise en düşük karttır.
- Oynama Sırası: Oyuncular, kartları saat yönünde sırayla oynarlar.
- Kart Oynama: Bir oyuncu, elindeki bir kartı masanın ortasına koymalıdır. Bu kartın, masanın üzerindeki kartla aynı sayıya veya aynı değere sahip olması gerekir (örneğin, bir 7 veya bir maça 7).
- Kart Yokluğu: Bir oyuncu elinde masanın üzerindeki kartla eşleşen bir kart yoksa, deste desteünden bir kart çekmelidir. Çekilen kart eşleşiyorsa oynanabilir, değilse oyuncu sırasını kaybeder.
- Özel Kartlar: Pis Yedili oyununda aşağıdaki özel kartlar bulunur:
- Yedililer: Herhangi bir kartın üzerine oynanabilir.
- Vale: Herhangi bir kartın üzerine oynanabilir ve oyuncu sırasını atlar.
- Kız: Sonraki oyuncu deste desteinden iki kart çekmelidir.
- As: Masadaki tüm kartları toplamak için kullanılabilir.
- Kazanma: Bir oyuncu elindeki tüm kartları attığında oyunu kazanır.
Pis Yedili Kurallarında İpuçları
- Yüksek Kartları Erken Oynayın: Yüksek kartları (Aslar ve krallar) oyunun başlarında oynamak, rakiplerinizin bunları biriktirmesini önlemenize yardımcı olur.
- Vale ve Kızları Stratejik Olarak Kullanın: Vale ve kızları, rakiplerinizi geciktirmek veya onları deste desteinden daha fazla kart çekmeye zorlamak için kullanabilirsiniz.
- Dikkatli Çekin: Deste destesinden kart çekerken, hangi kartların zaten oynandığını takip edin. Bu, elinize gelen kartı tahmin etmenize ve daha iyi oynamanıza yardımcı olur.
- Rakiplerinizi Gözlemleyin: Rakiplerinizin elindeki kartlara ve oynama şekillerine dikkat edin. Bu bilgiler, onların stratejilerini tahmin etmenize ve buna göre oynamanıza yardımcı olur.