Arkadaşlar filmin kendi konusunda okudum,yüzlerce kişi yazmış yok topaç dönüyor, yok yalpalıyor, yok duruyor düşme sesi geliyor bilmem ne. Bunları yazanlar filmi nasıl izledi merak ediyorum.
Filmin içerisinde bir tüyo duymuşlar, "rüyada topaç hep döner,gerçek dünyada durur" diye. Bütün buna dayanarak filmi anlamaya çalışıyorlar. Yahu Filmin sonlarında 3. katmanda eşiyle konuştuğu sahneyi izlemediniz mi? Kadın sürekli arafta kalmak istediği için, onu gerçek dünyaya geri döndürebilmek adına eşine fikir aşılıyor.( gerçek dünyada olmadığı ve kendisini öldürmesi gerektiği ) Kadın da hızını alamayıp gerçek dünyaya döndüğünde bile hala rüyadayız deyip kendisini öldürüyor. Bütün bunlara rağmen hala yok topaç dönüyor da dönmüyor da bilmem ne
adam hala rüyadaydı. devam filminin işaretçisi hareketler bunlar
ne alak anlamadım adam bence gerçekte hem çocukların kıyafetleri farklı hem sonda oynayan çcouklar farklı oyuncular hemde cobbun parmağında yüzük yok rüyadayken hep yüzük vardı
Leonardo fanıyım zaten avatardan da belli ama hayatımda izlediğim en berbat filmdi bence olmamış hiç hoşuma gitmedi yarıda bıraktım kapattım uykum geldi resmen.
quote:
Orijinalden alıntı: Win River Win
Leonardo fanıyım zaten avatardan da belli ama hayatımda izlediğim en berbat filmdi bence olmamış hiç hoşuma gitmedi yarıda bıraktım kapattım uykum geldi resmen.
Yaşama.
quote:
hayatımda izlediğim en iyi 3 filmden biri tek kelimeyle inanılmaz
Yaşama.
Haddini bil
@ Silver Shadow
Devam filmi gelir ya da gelmez bilemem, ama rüyada değildi film biterken, bunu anlatmaya çalışıyorum.
@ haygogo
Ben de aynı şeyi diyorum zaten, film biterken adam rüyada değil gerçekte. @ Win River Win
Leonardo fanımısın nesin bilmem ama film izlemeyi bilmediğin ortada.
quote:
Orijinalden alıntı: adilazimdegilx
quote:
Yaşama.
+1
O zaman kadının kasaya topaçını kilitlediği, adamın da o dönen topaçı bulup durdurduğu falan olayları da sen izlemedin.
Filmin kilit noktası topaç, sen bence filmi 8 kere daha izle.
Usta hafif sendeleme olayı da var . Rüyada hiç etkilenmiyo bile dümdüz dönüyo . Adam sadece düştüğünü göstermek istememiş işte izleyiciye bırakmış ama bence son sahne gerçekti yani rüya değil .
bide arkadaşlar son sahnede saitoya dikkat edin etrafa şaşkınlıkla falan bakıyor yani arafta o kadar yıl geçirip yeniden genç olarak gerçeğe döndüğünü belli ediyor hareketleri zaten direk arayıp verdiği sözütutuyor ve cobb çocuklarına kavuşuyor yani gerçek
quote:
Orijinalden alıntı: DieselTRoniC
Usta hafif sendeleme olayı da var . Rüyada hiç etkilenmiyo bile dümdüz dönüyo . Adam sadece düştüğünü göstermek istememiş işte izleyiciye bırakmış ama bence son sahne gerçekti yani rüya değil .
Kesinlikle. Yani rüya değil, gerçek dünyaya dönüyor tamamen. Dediğin gibi yönetmen sadece filmi topacın düşüşünü göstermek istememiş, failmi daha değerli kılmak için. Olay bundan ibaret. Kafa yorulması gereken bir durum yok yani, herşey açık ve net olarak ortada.
@ Lokomatif Portakal
ok
film ne mantık hatası var aslında
lan olum biri bile mi uyanırken sabah ereksiyonu olmaz
quote:
Orijinalden alıntı: sanal-insan
niye ekşiden (ç)alıntı yapıyon olm
quote:
Orijinalden alıntı: haygogo
quote:
Orijinalden alıntı: sanal-insan
niye ekşiden (ç)alıntı yapıyon olm
film baştan sona rüya içerisinde geçiyor. yani adamın yaşadıklarının tamamı rüya kadın uyanmak için intihar etmekle akıllıca bir şey yapmış
Bence sen rüyadasın usta uyanda gel.
SPOILER
kardeş bu sinema bölümü'ndeki konuda çok tartışıldı.4 tane ipucu var:
1-hatırlarsın bir kız bir erkek çocuk vardı ancak imdb'ye göre bunları 4 farklı kişi oynamış.kaynak da burada:
cobb da bir süre çocuklarını görememişti,çocukların büyümüş hâlleri var ve onları başkaları oynamış yani.
2-çocukların kıyafetleri hep aynı zannediliyor ancak son sahnede çocuklar ufak da olsa farklı şeyler giymişlerdi(hatırladığım kız olan üstüne beyaz polar almıştı ekstradan)
3-filmde "rüyaların nasıl başladığını asla hatırlamassın." diyordu ancak biz kısa kısa sahnelerle cobb'un eve nasıl ulaştığını gördük,yani bu tezi çürüttü c.nolan filmde.
4-buna dikkat etmemiştim ben ancak izleyenlere göre rüya olan sahnelerde cobb'un parmağında hep yüzük var ancak gerçek olan sahnelerde cobb'un parmağında yüzük yokmuş.ve son sahnede de yüzük yoktu(veya bunun tam tersi olabilir.rüyalarda yüzük yok,gerçekte yüzük var.son sahnede yüzük vardı.şu an hangisi var hatırlayamadım ama bu gerçek)
ben bu 4 ipucuna bakarak diyorum ki,son sahne gerçekti.zaten yanlış hatırlamıyorsam topaç yalpalıyordu.