Şimdi Ara

Pitbull yasağı olmasın! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
87
Cevap
0
Favori
5.075
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Marksman84'nında dediği gibi problem pitbull'da değil onu o hale getiren insanlıktan nasibini almamış varlıklarda. Benim iki arkadaşımda da pitbull var ve şeker gibi köpekler. Gezmeye çıkarttığımızda onca zararsız diye sınıflandırılan köpeklerin kışkırtmalarına maruz kalmalarına rağmen (ki bir keresinde terrier'den biraz daha irice bir köpek bizimkinin burnunu ısırmaya kalktı ve bizimkinin değil saldırmak veya parçalamak, biraz sert bir pati darbesi bile onu canında edebilecekken bizimkinin tek hamlesi kafasını çevirmek oldu) tabiri caizse efendiliklerinden ödün vermiyorlar. Cins olarak saldırganlaşmaya son derece müsait bir yapıya sahip ve buna birşey demiyorum ancak "Yılda bilmem kaç kişiyi parçaladı" ya da "Yasak olmazsa döner diye seni yerler" gibi söylemlere de karşıyım. Hele ki kibar adı uyutmak olan öldürülmelerine de karşıyım. Vermediğiniz bir canı alma hakkını sizlere kim veriyor???
    Eğer "Yılda bilmem kaç kişiyi parçaladı" ve "Kurunun yanında yaş da yanar" söylemlerinin arkasında duruyorsanız o zaman size bir sorum olacak. Yılda kişi pitbull saldırısına maruz kalıyor ve de yılda kaç kişi bir başka kişi tarafından saldırıya uğruyor bir araştırın. Eğer ki hala bu iki söylemi savunuyorsanız insanoğlunun da uyutulması gerektiğini savunmanız gerekir. Siz kurunun yanında yanan yaş da olabilirsiniz ya da direkt kuru olanlardan da olabilirsiniz önemli değil. Bu söylemime karşın savunmanız "Pittbul doğal bir cins değil dövüştürülmek üzere oluşturulmuş bir cins" diyorsanız da o zaman kullandığınız arabaların kilometre saatlerine bakmanızı rica edeceğim ve de hız limitinin en fazla 120 km/s olduğunu hatırlatmak isterim. Pitbulllar gibi doğal olmayan arabalarımız nedeniyle yılda kaç kişi ölüyor acaba karşılaştırmak isteyen var mı? Hadi arabalarımızı da hurdalıklarda uyutalım. "Ben 120 nin üstüne çıkmıyorum ki" gibi bahaneleri de uydurmayalım ama. Her pitbull saldırgan olmadığı gibi herkes de 120'yi geçmiyor olabilir ama saldırgan olmayan bir pitbullun doğaya hiçbir zararı yokken altımızdaki arabaların eksozlarından çıkan gazlar sadece kendi türümüz için değil diğer canlıları da yavaş yavaş öldürüyor. Buna "Pitbullara ölüm" nidalarıyla bağıran kaç kişi arabasından vazgeçecek doğrusu merak ediyorum.
    Ben demiyorum ki pitbulllar komple zararsız bir tür. Bir canlıya bakmak ve onunla beraber yaşamak büyük bir sorumluluk getirir. Bu sorumluluğu alamayacak insanların değil pitbull, muhabbet kuşu bile edinmeleri engellenmelidir. Emin olun ki istenildiği takdir de en mülayim canlı bile bir ölüm makinesine döndürülebilir.
    Kısaca özetlemek gerekirse başta da söylediğim gibi problem pitbull'da değil onu o hale getiren insanlıktan nasibini almamış varlıklarda. Eğer hala pitbulllar tehlikeli ve zararlı uyutulmalı diyorsanız kendinizi de onların yanına koyup uyutmaya başlayın çünkü emin olun ki doğayı sırf kendi rahatını arttırmak için talan eden ve zarar veren bir türün üyesisiniz. Emin olun ki doğadan insan eli çekilince bütün yapay tür, ırk ve yapılar zaman içinde yok olacak ve de doğa kendi dengesini kuracaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aeronics -- 7 Eylül 2010; 9:49:21 >

• Orijinalden alıntı: slajer

Orijinalden alıntı: miko_miko

Böyle saçma şey mi olur. Afrikada insanlar açlıktan ölüyorsa yılda 20 tane insanın ölmesi mi gerekir? İnsanları parçalıyor bunlar. Pitbull besleyen görsem tüfek müfekle vurarım.

ya o 20'den 1'i tanıdıksa yine böylemi dicektin
  • Afrika'da açlıktan öle insanlarla pitbull'un işlediği cinayet oranın arasındaki ilişki nedir?Petrol fiyatlarının Taksimde gül satan ablam Sabayat'ın işlerine yansıması gibi birşey bu.Pitbull milleti kıyma makinesi gibi ince ince çeksin biz de kıymayın pitbullumuza yaşasın kokoreçlerin özgürlüğü diye naralar atalım meydanlarda
  • yasağı destekliyorum
  • Artık buldogla terierin melezi değil pitbullar, genleriyle oynayıp yaratık haline getiriyorlar. Orjinal pitbul yok gibi birşey. Ben yasağı destekliyorum arkadaş çok istikrarsız hayvanlar pitbullar. Kedi gibi büyütürsün evde saldırmaz havlamaz, ama bir saldırdımmıda durduramazsın. Benim kangalım var ve arkadaşımın pitbulu kedi gibiydi ne birkere sladırdığını ne havladığını gördüm. Birgün benim kangalıma saldırdı. 26 kiloluk köpek 130 kiloluk kangala saldırıyor! su sıktık sopayla vurduk banamasın demedi pitbul. Sonra sopayla ayırmaya çalışan sahibinin koluna sarılınca çözdüm kangalın ipini. Pitbul ağır yaralandı arkadaş oracıkta öldürecekti ben izin vermedim veterine götüremedende kaybettik zaten dayanamadı hayvan. Diğer yavru olanıda arkadaşım jandarmaya teslim etti. Kolu için 4 ay tedavi gördü...

Pitbull

• Ben de köpek beslemekteyim,king charles;fakat okadar sakin ve uysal ki hiç kimseye zarar vermeden sadece sevgi istemektedir.Fakat pittbulllar vahşi ve saldırgan hayvanlardır;verdikleri zararlar bazen ölüme yol açmaktadır.Bu yüzden bakımına yasak getirilmesini destekliyorum.
  • Konuya çok uygun olacağını düşündüğüm bir ata sözü.Adın çıkacağına canın çıksın. Türkiyede Pitbull dışında herhangibi bir ırktan her gün kaç kişiyi köpek ısırıyor??? Peki bunlardan hangisi Haberlere çıkıyor??? Benim kuzenime Kangal saldırdı yaklaşık 1,5 ay tedavi gördü.bunun gibi yüzlerce vaka..Kangal besleyen arkadaşlar bilir Türkiyede kangal döğüşleri meşhurdur.ama ne hbr.olur nede üstüne giden.Tek bir suçlu var oda PİTBULL...Vurun k.....ye
  • Sokaktaki köpeklerin haline baktığımızda ; buradaki kişilerin -ki bunlar internete sahip olan kişiler- böyle tepki vermesini şaşkınlıkla karşılamamak gerek.

Belki küçük bir ihtimal yasağa destek verenler çocuk yaşta kişilerdir diye düşünüyorum.

Konunun güncel kalmasını istiyorum.

Saygılar...
  • Çok güçlü bir köpek olduğu için, köpeğe doğru düzgün eğitim vermeyi bilmeyen, bırakın eğitimi sadece gösterilcek sevgi ile bile normal bi köpekten farklı olmayacak bir tür olmasına rağmen bu kötü amaçlı kişilerin tercihi oldukları için vukuatları olan bir köpek. Apaçi dediğimiz arkadaşlar bunlardan edinip saldırgan hale getirip bi b.k yediklerini zannediyorlar. Hangi köpeği bu şekilde büyütürseniz büyütün bir insana saldırıp yaralayabilir. Konu tür değil zihniyet. Adamlar pitbullu kavga olurda yanımda getiririm millet elimi öper kafasıyla besliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: timeless

Çok güçlü bir köpek olduğu için, köpeğe doğru düzgün eğitim vermeyi bilmeyen, bırakın eğitimi sadece gösterilcek sevgi ile bile normal bi köpekten farklı olmayacak bir tür olmasına rağmen bu kötü amaçlı kişilerin tercihi oldukları için vukuatları olan bir köpek. Apaçi dediğimiz arkadaşlar bunlardan edinip saldırgan hale getirip bi b.k yediklerini zannediyorlar. Hangi köpeği bu şekilde büyütürseniz büyütün bir insana saldırıp yaralayabilir. Konu tür değil zihniyet. Adamlar pitbullu kavga olurda yanımda getiririm millet elimi öper kafasıyla besliyor.

Aynen pitbull olmazsa başkası olur. Böyle saçma sapan bir yasak kesinlikle çözüm değil. Hele hele hepsini uyutmak, aklım almıyor böyle bir şeyi.
    Diğer taraftan tamamen serbest olması da yanlış bence. Özel lisans gibi bir yöntemle çözülmeli bu durum.

• Bir tane yawrudan alıcan alıştırcan kendine iyide kas yaptırcan ii bakıcan sevgini hisseddircen sonrada bileğine dolayıp sokakta gezicen senin komutunu beklemeden kediye bile saldırmıycak böyle bi tane olsa süper olur en kral dostundan yakın olur :)
  • yasak abartılmasın.
    yok köpekleri toplatıp uyutmak falan.
    kim neyi uyutuyormuş.??
    pitbull köpeklerini sırf etrafa hava atmak için kullananlar var.
    arkadaş bu köpekler de diğerleri gibi dost canlısıdır. fakat bana göre amaç dışı kullanılmaktadırlar.
  • köpekten korkmam fakat bu köpeği suistimal eden tipler görüyorum sokakta işte onlardan korkuyorum, zaten onların da amacı insanları korkutmak.
  • Herşeyin suyunu çıkaran bir toplum olduğumuz için yasağın devam etmesi daha sağlıklı....Birtakım cahillerin köpeğine sahip çıkamamasının sonuçlarını masum insanlar çekmek zorunda mı ?
  • Aslında köpeklerini kötü niyetle yetiştirenleri uyutmak en iyi çözüm olur...
  • Bir aracın tepesine çıkmış, korkuyla titreyen, sağa sola yardım edin diye bağırıp çağıran, belki kalp hastası olsa kriz bile geçirebilecek (milyarda bir ihtimal olsa bile...Belki kenya da açlıktan ölme ihtimalinden bile az...!!!) durumda olan bir insanı gördünüz mü hiç...Aracın etrafında bir sağa bir sola koşup havlayarak korkutma! görevini mükemmel yapan iyi eğitilmiş sevgili Pitbull köpeğini gördünüz mü hiç? Çevrede yardım edemeyen sadece benim gibi uzaktan izleyen insan oldunuz mu hiç? Ve kenarda kahkalarla gülen insanlıktan nasibini almamış, eğitim görevini yaptırmış, kemale ermiş insanları gördünüz mü hiç????

Ben gördüm...
  • Sorun köpeklerde değil sorun sahiplerinde. Bu sorunu çözmenin çok kolay bir yolu var. Eğer köpeğini dövüştürmek için yetiştirmiş veya köpeğine kötü davranarak onu hırçınlaştırmış sahipleri için 3 sene ile 5 sene arası paraya çevrilemeyen hapis cezası gelirse, buna ek olarak köpeğini dövüştürmek suretiyle köpeğinin ölümüne yol açmış kişilere de aynı şekilde 5-7 yıl arası paraya çevrilemeyen hapis cezası gelir ve iyi halden yararlandırılmazlarsa işte o zaman ortada ne pitbull sorunu kalır ne de başka birşey.

Önce sorunun kaynağına inmeliyiz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi plknts -- 24 Ekim 2010; 10:21:52 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: slajer

Senin o tüfeği doldurman 5 saniye nişan alman 5 saniye tetiği çekmen 5 saniye, hepsi 15 saniye.Benim köpeğimin komutumla beraber senin şah damarını parpa pinçik yapması 5 saniye :) İnsan olduğuna eminmisin sen?

Bu kafada olan insanın eline bu köpek verilirse her şey beklenir. Birde yasağı savunan kişiye insanmısın sen demiş.komik adam yahu.

Burda yasağa karşı olanlar insan hayatını nekadar hafife alıyor inanamıyorum. 20 kişi ölmüş ne olacak diyor. Senin bir evladın anana baban ölsün gel öyle yaz. Anamı parçaladı ama 15-20 kişi arasındaydı bir şey olmaz diye.
  • asıl yasağı gerçek hayvanlara getirmeleri lazım, bilinçsiz sahiplerine.
    Yazık o hayvanları nasıl uyutuyorlar ya, sanki kendi isteğiyle böyle oldu, aslında o vahşi olanların sahiplerini uyutacaksınız, vahşi olanlarıda bi barınak gibi biryere koyacaksınız, belki kapalı kalacak ama en azından yaşayacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1 HiT u DowN -- 24 Ekim 2010; 12:45:28 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: 1 HiT u DowN

asıl yasağı gerçek hayvanlara getirmeleri lazım, bilinçsiz sahiplerine.
    Yazık o hayvanları nasıl uyutuyorlar ya, sanki kendi isteğiyle böyle oldu, aslında o vahşi olanların sahiplerini uyutacaksınız, vahşi olanlarıda bi barınak gibi biryere koyacaksınız, belki kapalı kalacak ama en azından yaşayacak.

bu konudaki,, hattayi boyle tartisilan konular arasinda gordugum en iyi cevap
    kendisi oyle olmadi,,biz onlari oyle yaptik
    aslinda bazen korkutmak cok ise yariyor mesela 2 gun once benm rottweileri disarida gezdiriyordum cocugun teki geldi isirirmi falan diye hyr dedim korkarak falan geldi benimle gezmeye basladicocuga diorum eve gidecem(bu arada cocuk dedidim benmle ayni yasda 17) ,,tamam ben seni eve kadar birakirim eve vardik hersey ok gule gule falan
    sonraki gun sabah saat 9da kapi zili caliyor uykudan uyanip kapiya baktim cocuk hadi gezdirelim dior,,dedim olum sen manyak misin saat 9da eve gelion kopegini gezdiriim die falan...biraz tartistik orda gezdirmene izin vermior falan die,,,kapiyi yuzune kapattim sonra yine zile basti ,,,para veriim sat bana diye dedim olum git belani bende bulma ,,,,,sen anani babani kardesini bana satarmisin diye? dedim buda bana kardes gibi ,,seni bilmem ama benim ailemdeki hickimseyi satmam dedim kapiyi kapattim gittim...
    bir keresindede parkta benimkiyle geziorum cocuklar falan hav hav sesleri yapiolar ,,10 dakka falan yaptilar birsey demedim sonra bir daha yapmayin sinirleniyor isirir dedim ,,yok ya dun 1-2 cocuk bunu seviodu isirmaz dedi..bir kez daha ses cikardi ve cocuga bak bu son olsun yoksa ustune salarim dedim(ama salsam bile isirmiyo bizimkisi yalio sadece cok yalaka),,,cocuk birkez daha yapti bende "tut" diye bagirdim arkasindan kosmaya basladi ,,sana yapma demisdim dedim..oda bi daha yanima gelmedi
    yani demek istedigim cevreninde cok etkisi var ,,sadece sahiplerinin degil
    su videoya bakmanizi tavsiye ederim adam cok iyi bilgi veriyor (tanimayanlara soyleyeyim o adamin adi cesar millan ve dunyada kopek pisikolojisinden en iyi anlayan insan )http://www.youtube.com/watch?v=6U42ORCTDiU

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.