Şimdi Ara

Pitbull yasağı olmasın! (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
87
Cevap
0
Favori
5.084
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Diğer yüzlerce köpek cinsleri dururken neden pitbull ? Daha akıllı, daha iyi huylu, daha iyi görünüşe sahip birsürü cins var.
    Özellikle bu vahşi cinsi beslemekte ısrar ediyorsanız işin içinde bir iş vardır, tamam siz eğitebilirsiniz belki ama hayvan şiddete meyilli.
    Şiddete meyilli bir sahibin eline de geçtimi tam bir canavar oluyor. 2-3 gün aç kalsa sizi bile parçalar mazallah.
    Yasağı sonuna kadar destekliyorum, yurda sokulmasın satışı yapılmasın böylece uyutulmasına da gerek kalmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vain -- 4 Kasım 2010; 21:29:10 >
  • Vahsi hayvan beslemenize saygı duyuyorum. Ama bu hayvanı halka açık mekanlara çıkarmanız çok cahilce bir davranış. Nasıl bir ruh hastalığı bu konuda ısrar eder anlamıyorum. İnsanlara ispatlamak istediğiniz bir eksikliğiniz mi var?
  • Suç hayvanda değil onu yetiştiren sahibinde.
    Sahibi onu vahşice yetiştirirse gördüğüne "Tut oğlum,yakala" derse hayvan napsın ?
  • ben de yasağı kesinlikle destekliyorum
  • kesinlikle yasaklanmalı, sahibine saldıran köpekten ne hayır gelir yahu
  • Köpeği düzgün eğitim vermeyip daha sonra tüm suçu köpekte bulmak çok yalnış.

Saldırgan köpek yoktur eğitimsiz köpek vardır
  • quote:

Orijinalden alıntı: Umutcan

Diğer yüzlerce köpek cinsleri dururken neden pitbull ? Daha akıllı, daha iyi huylu, daha iyi görünüşe sahip birsürü cins var.
    Özellikle bu vahşi cinsi beslemekte ısrar ediyorsanız işin içinde bir iş vardır, tamam siz eğitebilirsiniz belki ama hayvan şiddete meyilli.
    Şiddete meyilli bir sahibin eline de geçtimi tam bir canavar oluyor. 2-3 gün aç kalsa sizi bile parçalar mazallah.
    Yasağı sonuna kadar destekliyorum, yurda sokulmasın satışı yapılmasın böylece uyutulmasına da gerek kalmaz.

Kendi adıma cevap veriyorum. Size ne ?

İşin içinde bir iş olduğunu düşünüyorsan o senin fesatlığın...

• İnsanları doğru düzgün eğitemiyorken bir köpeğin eğitimine nasıl bu kadar güvenebilirsiniz?
    Bir anda eğitimini unutup komşunuzun 5 yaşındaki çocuğuna saldırmayacağını nasıl garanti ediyorsunuz? Böyle bir durumda bırakın vicdanınızı, canınızı o çocuğun ailesinden kurtarabilecek misiniz? Böyle bir riske girmeye değer mi?
  • bütün hepsi gebersin anasını satim sahibinin 2 yaşındaki oğlunu parçalamıştı bizim orda başınıza böyle bişey gelmeden uzak durun
  • Öğretmenine iş vermekten,adamakıllı maaş vermekten aciz devletin yapabileceği en iyi şey bu cinsi bu ülkede yasaklamaktır. Diyelim ki bu köpeklere sahip olmanın tek koşulu hem hayvanın hem de sahibinin eğitilmesinden geçsin (ehliyet almak gibi). Eee o denetim hakkıyla yapılabilecek mi(eğtim mrkezleri ve polis denetimleri),ehliyetin bile siparişle alındığı ülkede ''Pitbul besleme'' iznini almak çok mu zor olacak? Manzaraya tespit yapmak kolay.. arabasının orasına burasına salak bir ışık takarak dikkat çekmeye çalışan,köşe başını balgama boğan,tasmasını açıp insanların korkan yüzlerinden orgazm olan bir ''insan''a ben güvenmek zorunda değilim.
    Ayrıca bu cinsin bir çocukla olan fotoğraflarını koyarak kesinlikle zararsız izlenimini vermeye çalışmak yanlış. Yetişin bir insanın yanında hiçbir köpek odada öyle durup dururken hart diye çocuğun koluna bacağına durup dururken saldırmaz. Zaten köpeğin saldırılarına bakarsanız çoğunlukla yalnız yakalanmış çocuklar olduğunu görürsünüz. Hatta köpeğin alanını koruma içgüdüsü(bahçeye girmek vb) falan da değil.yani köpek saldırmanın kendisi için negatif bir sonuç yaratmayacağını düşündüğünde bu işi yapıyor.tabi ki hepsi yapar demiyorum her köpeğin kendi kişiliği vardır ama bu cinsin de sabıka kaydı öyle az buz değil. mesela siz hiç iki sokak arkadaki evin içine girip 7 yaşındaki bir kız çocuğuna birden bire saldırıp parçalamaya çalışan bir golden duydunuz mu? Saldıracak gücü kuvveti tabi ki var bunun köpek de farkındadır heralde dişlerinin ve çene kuvvetinin ama sonuç olarak böyle birşeye kalkışmıyor. UYUTMAK vb uygulamalara karşı olmakla birlikte TR'de yasaklanmasını destekliyorum.

• www.tamerdodurka.com/?p=203

Bu konuyla ilgilenenlerin bu güzel insanın yazısını okumasını istiyorum. Belki bana itibar etmeyenler bu insana itibar ederler.
  • Yasağın gelmesi gerçek manada sevgi ile büyüttüğ hayvan sahipleri için zor olacaktır,ve bu tür duyarlı insanlara saygı duyuyorum !

Olayın birde diğer yüzü var,Pitbull besleyen ama komlekslerini hasta beyinlerindeki sadizmi besledikleri hayvana öğretenlerde var ve bu kişiler malesefki çok fazla !

Zevk olsun diye,sokaklardaki kedilere diğer köpeklere elindeki Pitbullu saldırtan parçalamarını izleyen bu hasta veyinler,toplum için ciddi bir tehlike,ve bu hayvanların Toplum içinde dolaşmaması içinde çok ama çok yeterli bir sebeb !

PitBull ne kadar ehlileşirse ehileşsin safkan değildir böyle hayvanlarında bir anlık tutarsızlıkları çok ciddi olaylara sebeb olabilir !

Kim ne derse desin,en hayvan severde olsa Pitbullu en saf dugularla koruyanlar dahi olsa,somut ne gerçeği bilirler bu tehlike PİTBULL saldırgandır !

Bu cins neden beslenir ?Köpek sevdiğindenmidir yoksa Pitbull onlar için bir imajmıdır,malesefki hayvan sevisinden öte bir imajdır,pasif kişilerin elindede korkuç bir canavara dönüşmeleri an meselesidir !

National Geograficte ''Hayvanlara Fısıldayan adam'' adlı belgesel var,orda dahi bu profosyenel eğitmenin elinde düzelmeyen hayvanları gördük,sonucu uyutmakta buldular,çunki sakin yapılarına dönmeleri çok ama çok zorki,kimsede bu belgeseldeki gibi profosyonel olamaz !

Bu kararı üzülerekte olsa destekleyenlerdenim,Hayvan düşmanı değilim tam tersi bu masum canlılara hasta beyinlerindeki iğrenç tutkuları öğretenlere karşıyım !

PitbUll yasağı uygulanmalıdır,acıda olsa en iyi çözüm budur !

• pitbull yasağı bilinçsizce verilmiş bir karardır çünkü:

herşeyden önce pitbull u ülkeden tamamen silmiş dahi olsanız, hasta zihniyetteki insanlar en basitinden kolaylıkla bulunabilecek rottweilerla bile pitbull u aratmazlar. yasaklanması gereken hasta zihniyettir, ırklar değil . yoksa pitbullar iyi yetiştirildiklerinde cidden güzel ve insanlara karşı dengeli köpeklerdir. pitbullları katil olarak yetiştiren zihniyet, pitbull bulamazsa bunu başka ırkla da gerçekleştirebilir. o ırkıda mı yasaklayacaksınız ? ayrıca diyelimki iş çok ciddi ve pitbullar toplatılmaya başlandı, topladıklarınızı ne yapacaksınız ? hepsini topladınız diyelim, ülkeye yeni girişleri nasıl durduracaksınız ?

bugün insanlara karşı en ufak agresifliği bulunmaya dogo yasak. yasağı koyanlar acaba hiç dogo görmüşlermi ? dogo hakkında en ufak bir fikirleri var mı ? veya yasağı uygulayacak kişiler dogo ile pitbull ayrımı yapabilirler mi ? veya köpeğim dogo değil başka ırk desem, köpeğimin dogo olduğunu iddia edebilecek bilgi birikimine sahipler mi ? hadi dogo pek bilinmiyor, aynı şeyler aşağı yukarı pitbull içinde geçerli. televizyonda gördük, yasak çıktığında belediye ekipleri kameralar karşısında pitbull yakalıyoruz diye 2 saat boxer peşinde koştular...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iliqueur -- 2 Şubat 2011; 18:02:20 >

• BEN İLK ÖNCE BU YASAYI KESİNLİKLE DESTEKLEMİYORUM.ÇÜNKÜ SİZ HANGİ KÖPEĞE SALDIR KOMUTUNU ÖĞRETİRSENİZ O HIRÇIN,SALDIRGAN BİR YAPIYA BÜRÜNÜR ÖNEMLİ OLAN SAHİPLERİNİN NASIL ONLARI EĞİTTİDİR.İNSANLAR GENELDE PİTBULL İŞTE BÖYLE BİR CİNS YOKTA DENEY HAYVANI FALAN ONDAN ÇOK SALDIRGANMIŞTA BİLMEM NEMİŞ.BU KÖPEĞİN İNSANLARIN GÖZÜNDE BU HALE GELSİNDE KÖPEK DÖVÜŞLERİNİN ÇOK ÖNEMİ VAR HAYVANI YAVRUYKEN ALIŞTIRIP SONRA BAKIYORLAR BUNDA BİR İŞ ÇIKMIYOR SOKAĞA SALIP ONLARINDA ÜREYİP BÖYLE DEVAM EDEN VE BU ÖZELLİKLERİNİN GENLERLE AKTARILMASI SONUCU SOKAKLARDA BİR ÇOK SALDIRI VAKASI GERÇEKLEŞİYOR.AMA BUNLAR HEPKÖPEĞİN ÜSTÜNE KALIYOR.BEN SOKAKTA GİDERKEN GECELERİ BİR ÇOK KEZ SOKAK KÖPEKLERİNİN SALDIRISINA UĞRADIM AMA ÇOK ŞÜKÜR HEPSİNDE KAÇACAK BİR DELİK BULDUM .O ZAMAN BÜTÜN KÖPEKLERİ ÖLDÜRELİM BU OLAYDA BURDA KAPANIR.HAYVAN BİLE OLSA ODA CANLI BİTKİLERİN NE KADAR FAYDALARI VARSA HER HAYVANINDA EKOSİSTEMDE KENDİNE DÜŞEN BİR GÖREVİ VARDIR.UNUTMAYALIM EN VAHŞİ VE SALDIRGAN CİNS İNSANOĞLUDUR.!!!

• Afrikalılarla karlşılaştırman hata ölmek başka öldürülmek başka Allah korusun yüzünü köpek parçalasa öyle düşünmezsin
  • Kesinlikle desteklemiyorum.
    Hayvanın suçu yok sonuçta.Suç ona baktığını zanneden sahipleri.Ben bir pitbul bir de golden retriever sahibiyim.İkisinide evde besliyorum.Biri 6 yaşında biri 8.Etrafımdan hep övgü alıyorum pitbulla nasıl bakıyosun şeklinde.İnanın köpeğin bütün davranışları sizin yüzünüzden kaynaklanıyor.Yavruluğundan beri gereken şeyleri yaparsanız inanın her köpek uysal olur.Goldenlar uysallığı sakinliğiyle bilinirler.Siz alın o köpeği bodruma kapatıp karanlık ortamda kanlı etler yedirip "bakarsanız" o da saldırgan olur.Bu bizim bildiğimiz "saldırgan" pitbulların hepsine öyle bakılıyor.Kapatıyolar karanlık bi yere bütün gün orda duruyor hayvan artık pisliğinide oraya yapıyor yemeğinide orda yiyor.Tabi sonra gün ışığı görünce deli oluyor hayvan.Düşünün sizide bir gün boyunca karanlık bi yere bıraksalar ertesi gün gün ışığı görseniz sizde garip davranırsınız.Yani bütün her şey insanda bitiryor.Adam gibi bakarsan gayet uysal olur hayvanın.Köpekler sizin enerjinizi hissederek davranıyor.İsterseniz Cesar Milan 'ı araştırın.National Geoprahic Channel da programı var Köpeklere Fısıldayan Adam diye.Bende onun dedikleri şeyi yaptım kaç seneden beri ve köpeklerimin durumu ortada

• yasak değil ama +18 olması lazım
  • O değilde size pitbull ile ilgili bir anımı anlatmak istiyorum.Parçalama , yaralama falan deği , sadece biraz komik.

Bir gün bakırköy sahiline gittik ben ve 2 arkadaşım.Herneyse gezdik eğlendik falan geri dönüyoruz.Bakırköy meydanda pitbull gördük yanında sahibi.Gezdiriyor sanırım.Ben dedim " lan bunlar yasak değilmi ne ayak" arkadaşımda hemen çıkartı telefonunu aradı polisi.Ben şaşırdım tabi.Bu aynen şöyle diyor.
    "abi bakırköy meydandayız.Abi pitbull dolaştırıyor biri.Çok büyük abi kafam kadar ağzı var bir ilgilenin yav " diyor.Tabi biz arkada diğer arkadaşla ölmüşüz yerlere yatıyoruz.Polisler ilgileneceklerini söylemişler.

Konuya dönersek pitbull yasaklanması en güzeli

• istediğiniz kadar eğitin sokakta bu kadar güçlü bir hayvanı dolaştırmaya ne hakkınız var. eğer piybul serbest olacaksa sokaklarda ak 47 lerle gezebilelim durduk yere saldırmaz evcil ak 47 bu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: waltran

istediğiniz kadar eğitin sokakta bu kadar güçlü bir hayvanı dolaştırmaya ne hakkınız var. eğer piybul serbest olacaksa sokaklarda ak 47 lerle gezebilelim durduk yere saldırmaz evcil ak 47 bu.

evet ak47 durduk yere saldırmaz ama psikopatın eline geçince o zaman sorun olur işte pitbull da böyle kimde olduğu önemli.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.