Şimdi Ara

Piyasadaki en az yakan motor! (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
82
Cevap
0
Favori
4.052
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • DCI motor 1.5 105hp Privelege şirket aracı, Kocaeli İstanbul arası 90-110km hız ortalaması ile sakin sürüş ile yakaladığım değer,

Euro5 110'luk özellikle EDC ile 2.9 veya 3.1 verisi uzak değil...

bu arada bir güncelleme 14.03.2012 motorin litresi 4.00lira !
  • araçları az yaktırmak yerine, birlik olup başımızdakileri tahtından indirsek herşey daha güzel olacak...
  •  Piyasadaki en az yakan motor!

Piyasadaki en az yakan motor!
  • quote:

Orijinalden alıntı: Life Eternal

araçları az yaktırmak yerine, birlik olup başımızdakileri tahtından indirsek herşey daha güzel olacak...

• 1.6 HDI 110bg Son 10.000km'de araç bilgisayarı verisi karma tüketim 6,4 / Fabrika verisi 5,8
    1.4 HDI 70bg Son 10.000km'de araç bilgisayarı verisi karma tüketim 4,5 / Fabrika verisi 4
    1.0 ECO DOHC Easytronic eskiden 5,5-6 lt civarındaydı şimdi 7 ltyi buluyor / Fabrika verisi 5,2
  • hocam bosver dizel aracı sene sonuna kadar benzinle eşit olur demeyin sene sonu olmasada önümüzdeki sene ortalarında olur
  • quote:

Orijinalden alıntı: B.Avcı

quote:

Orijinalden alıntı: gurgenli

quote:

Orijinalden alıntı: B.Avcı

Şimdi kabaca hesapladım da, ben de 1.4 TDCi 68 HP 2006 model Fiesta ile şehiriçi 4.4 litre yakmışım yaklaşık.

İyi sallamışsın.Şehir içi herhalde otobandan çıkmadan oluyor sanırım.

Üslubuna dikkat et birader, babanın uşağı yok karşında.

Eylül civarı 10 liraya 60 km yol yapmıştım. Mazotu 3.75'ten hesaplarsak, 10/3.75=2.66 LT mazot eder.

2.66 litre 60 km

X litre 100 km

Az buçuk okuduysan içler dışlar çarpımı yap da gör sonucu.

10 tl ye 60 km yolla hesap nasıl yapıldı ? Ayrıca o kadar az yakıtla da saglıklı bir ölçüm yapılamaz.

Ölçüm nasıl yapılır ,öncelikle onu anlatayım.

Öncelikle depoyu pompa atana kadar fulleyin.Km yi sıfırlayın.Sonra yarım depo gezdikten sonra tekrar pompa atana kadar doldurun.

Bu dolumda ne kadar km ile kaç lt yaktıgına bakın.Ondan sonra orantı kurun.10 tl yakıt ile olacak iş mi bu...

Bu ölçümü de 2-3 kez tekrarlayın.

Daha sonra şehir içi şehir dışı karışık mı ona biz karar verelim.Neye gore karışık, kime göre ?
    Bunun için de km yi sıfırlarken ortalma hızı da sıfırlayın.Depoyu doldurdugunuzda ortalama hıza bakın.Ortalama hız size fikir verir.

Mesela 15-20 km/s ortalama hız yogun şehir içi trafik demektir.
    20-30 km /s yogun ama bazen çevre yolları da kullanılmış demektir.
    30-50 km hız genelde çevre yolları kullanılmış demektir.
    50 ve üzeri şehir içinie neredeyse hiç girilmemiş demektir.

Bunlara gore olcup o zaman yorum yapın.

Kendi verilerimi yazayım 22km/s ort hız ile 5.9 lt
    27 km ortalama hız ile 5,4 lt
    50 km ortalama hız ile 4,6 lt yakmışım.

Hepsi de kış şartlarında.

• Geçenlerde arkadaşın yeni kasa c3'ünü aldım Antalya-Saklıkent'e çıktık 5 kişi.(1800 metre) Araba 1.4 dizel. Arabada hiç mazot yoktu. 40tl lik mazot aldım. Gösterge 300km gösterdi. Şok oldum. Arabayı 2000 devirin altında kullandım hep max 90 la gittim.(ortalama 65) Kalan km 340 a kadar çıktı. Dağa çıkmaya başlayınca yavaş yavaş düştü sonra inerken geri yükseldi. toplamda 310 km yapmışım(şehiriçi şehirdışı karışık) arabayı verdiğimde hala 20km gösteriyordu. Hayatımda gördüğüm en az yakan araba diyebilirim. Ortalama 3,4 civarına tekabül ediyor bu durumda
  • quote:

Orijinalden alıntı: MegaLeader

Geçenlerde arkadaşın yeni kasa c3'ünü aldım Antalya-Saklıkent'e çıktık 5 kişi.(1800 metre) Araba 1.4 dizel. Arabada hiç mazot yoktu. 40tl lik mazot aldım. Gösterge 300km gösterdi. Şok oldum. Arabayı 2000 devirin altında kullandım hep max 90 la gittim.(ortalama 65) Kalan km 340 a kadar çıktı. Dağa çıkmaya başlayınca yavaş yavaş düştü sonra inerken geri yükseldi. toplamda 310 km yapmışım(şehiriçi şehirdışı karışık) arabayı verdiğimde hala 20km gösteriyordu. Hayatımda gördüğüm en az yakan araba diyebilirim. Ortalama 3,4 civarına tekabül ediyor bu durumda

Boşuna soylemiyoruz hocam 😃 yakıt konusunda fazlasıyla rahat ettiriyor insanı.

• Clio II ve Clio III HB çok az yakıyor genelde kağıt üzerindeki veriler aldatıcıdır.Özellikle VW lerin yakıt verielri de beygirleri de yalandır .Fakat ilginçtir ki Clio HB ler ekonomik kullnımda kağıt üzerindeki verilerden de daha az yakıyor normal kullanımda verilerle birebir...yani yakmıyor kokluyor deyimi clio HB için sanki...fakat bende Clio RS vardı km de 600 yakıyordu
  • Ne oldu, mazota zam gelince herkez fransız oldu.Dün yerden yere vuruyodunuz ya fransızları ... Ne ön yargılı insanlarız millet olarak.

Ekonomik motor olarak lanse edildiği gibiyse bluemotion (wv), ama tecrübeyle sabit 1.4 HDI ve 1.6HDI'ler geçen seneye kadar en ekonomiktiler, bu sene yeni çıkan motorlar ne oldu bilemem.
  • 1.3 multijet performansı iyi bir motor değildir. Bu motora sahip Astra , Linea kullandım. Ama mantık belli ; zaten bu motor ekonomi motoru. Performans motoru değil. Bu motordan performans bekleyip motora demediğini bırakmayanları anlamıyorum. Motorun hacmi ortada , vergisi ortada , yakıtı ortada. Bu motora sahip aracı alacaksınız , şehiriçinde sakin , uzun yolda 90 sabit kullanacaksınız max.ekonomi yapacaksınız. 1.3mj motor alıp milletle kapışmaya , ani çıkışlar sollamalar yapmaya çalışıp sonra da motora çamur atıyorsunuz. Gidin 1.6 veya 2.0 dizel alın o zaman.

Yeni nesil TDI hiç kullanmadım. 1.2TDI daha ekonomiktir belkide. PSA grup'un 1.4 HDI (TDCi) motorlarının da kullananlar gayet ekonomik olduğunu söylemekteler. Kendi tecrübelerime dayanarak 1.3 multijet motoru oldukça ekonomik buluyorum. 1.5 dCi ve 1.5 - 1.6 CRDi motorlar da ekonomik ancak bu motorlar 1.3 multijet ile kıyaslanamaz derecede performanslılar. Örneğin 1.6 CRDi motor şehiriçinde gerçekten biraz fazla yakıyor. 7-8 lt görebilirsiniz şehiriçinde. Ancak şehirlerarası 90-120 arası normal kullanımda 5 litreden fazla yakmadı.

Yakıt/performans ortalaması olarak 1.5 dCi motoru ideal buluyorum. Şehiriçi ve şehirdışı yakıtının performansına oranlarıyla diğer motorlardan gerçekten daha başarılı. Hyundai ve Kia'nın kullandığı koreli CRDi motor da kullandığım en performanslı motordu. Ancak dediğim gibi şehiriçinde dCi kadar başarılı bir yakıt tüketimine sahip değil.

• En ekonomik motor Smart'taki 0.8CDI Turbodizel motor. Şehir içi 3.5lt..
  • quote:

Orijinalden alıntı: JasoNBuraK

En ekonomik motor Smart'taki 0.8CDI Turbodizel motor. Şehir içi 3.5lt..

şehir dışı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: elcas

quote:

şehir dışı ?

3.2 lt. Bir de örnek ilan koyalım..

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-smart-smart-for-two-0-8-diesel-21000tl-77891987/detay#

• quote:

quote:

quote:

şehir dışı ?

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-smart-smart-for-two-0-8-diesel-21000tl-77891987/detay#

Hersey iyi güzel de oyuncak gibi be abi. Kendime yakıştıramam hiç valla 😃

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: K.B.R.O

quote:

quote:

quote:

şehir dışı ?

Hersey iyi güzel de oyuncak gibi be abi. Kendime yakıştıramam hiç valla &#55357;&#56835;

3.5 lt yaktıktan sonra her türlü binerim valla..

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

şehir dışı ?

Hersey iyi güzel de oyuncak gibi be abi. Kendime yakıştıramam hiç valla &#55357;&#56835;

şehir içi bir yerden başka bir yere gitmek için ideal. dolmuşa binmekten ekonomik sonuçta. yavaş da gitsen dolmuştan hızlı ulaşırsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elcas -- 15 Mart 2012; 23:59:10 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

şehir dışı ?

Hersey iyi güzel de oyuncak gibi be abi. Kendime yakıştıramam hiç valla ��

yeni e-hdi c3 ler şehiriçi 3.6 lt yakıyor.

• punto 2005 1.3 multijet ile
    70 km ortalama ile 3.5 litre mazot yakiyorum (yol bilgisayari göstergesi)
    km ye 15 kurus
    100 km ye 15 lira
    mazotu v power Gtl alıyorum
    4.3 litresi
    3.3 e düşen arkadaş varmış
    1750 maksimum tork
    1800 devir 5. viteste sürüyorum

bazı grande puntolarda sehirdisi 3.5 litre 100 km de standart fabrika verisi (muhtemelen 90 km hiz saatte)
    sehirdisi 5.2

1.3 puntom ise
    3.9 litre sehirdisi muhtemelen 90 km/h ile
    5.6 şehiriçi

bazi peugeot 206 larin fabrika verisi şöyle
    3.6 sehirdisi (x design modeli)
    bazıları 3.8

mitsubishi colt 3.7 sanırım
    citroen c3 de az yakiyor

1.3 un vergi avantaji 3.6 yakanla arasini kapatmasini sağlıyor
    1.3 ideal bence tasarrufcular için
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.