Şimdi Ara

Piyasadaki en iyi araba yarışı hangisi:: sizce (5. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
96
Cevap
0
Favori
25.950
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • arkadaşlar carbon ve tdu arcade oyunlardır yani bakkal oyunu diyebiliriz carbon tam bakkal oyunuda araba çeşitliliği kamera vs. azcık çekiyo simülasyon tarafına.carbon veya tdu da lastik deformasyonu varmı acaba ? ya da siz gerçekte 300 le hangi virajı dönebilirsiniz ? size lfs yi öneriyorum.demoda xrt adlı araçta blackwood pistinde türkiyede benim gibi yarışan 2 kişi vardır.biri oyunu bıraktı zaten.tanırlar beni genelde adım max torque.rekorum 1.23.69

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vesgatex -- 26 Eylül 2007; 17:03:49 >
  • Tdu Cm Dirth
  • Konu eski gibi gözüküyor ama bence konu başlığı halen güncel.
    Tabii, "en iyi araba yarışı hangisi" sorusuna herkesin vereceği cevap farklı olabilir. Bu da normal. Şahsen ben araba yarışını simülasyon olarak oynamak0 istemem. Ama yine de, hiç değilse bir ölçüde gerçekçiliğe dikkat edilmesini isterim. Mesela NFS Most Wanted'da, aniden ortaya çıkıp tüm hızları ile size kafadan dalan polis jiplerinin hiçbir gerçekçiliği yok. Böyle bir şey olamaz. Zorluk yaratmak adına bu tür saçmalıklar yapmamak gerekir. Tabii bir oyundan çok fazla gerçekçilik de bekleyemezsiniz. O zaman gidip arabanızla gerçek yarış yaparsınız. Demek ki çok0 gerçekçilik beklemek de doğru değil. Neticede, hasar alma olayı abartıldığı takdirde, bir kaza yaptığınızda yarışta tamamen geriye düşersiniz ki, bu da çok sinir bozucu olur.
    O halde, bir yarış oyunundan beklenmesi gereken şey benim açımdan bir ölçüde gerçekçi, ama daha çok da eğlenceli olmasıdır. NFS most wanted, bazı yarışları ile eğlenceli idi mesela ama, draglar ve polis görevleri çoğu zaman işkence gibiydi. En ufak bir hatada yakalanıp aynı göreve tekrar tekrar başlamak işkence değil de nedir? Bu nedenle NFS most wantedi pek fazla sevmedim açıkçası.Şimdiki gençler bilmezler ama, NFS özellikle de NDS2 ve NFS 3(Hot Pursuit) ile efsane oldu ve sevildi, daha sonra da bu şöhretin kaymağını yemek için mokunu çıkardılar.
    Açıkçası ben piyasada pek benim sevebileceğim türden bir yarış oyunu olduğunu sanmıyorum. Sizin için en iyi araba yarışı h8anıgisidir, onu da bilemem tabii.

• quote:

Orijinalden alıntı: HerhangiBiriyim

Konu eski gibi gözüküyor ama bence konu başlığı halen güncel.
    Tabii, "en iyi araba yarışı hangisi" sorusuna herkesin vereceği cevap farklı olabilir. Bu da normal. Şahsen ben araba yarışını simülasyon olarak oynamak0 istemem. Ama yine de, hiç değilse bir ölçüde gerçekçiliğe dikkat edilmesini isterim. Mesela NFS Most Wanted'da, aniden ortaya çıkıp tüm hızları ile size kafadan dalan polis jiplerinin hiçbir gerçekçiliği yok. Böyle bir şey olamaz. Zorluk yaratmak adına bu tür saçmalıklar yapmamak gerekir. Tabii bir oyundan çok fazla gerçekçilik de bekleyemezsiniz. O zaman gidip arabanızla gerçek yarış yaparsınız. Demek ki çok0 gerçekçilik beklemek de doğru değil. Neticede, hasar alma olayı abartıldığı takdirde, bir kaza yaptığınızda yarışta tamamen geriye düşersiniz ki, bu da çok sinir bozucu olur.
    O halde, bir yarış oyunundan beklenmesi gereken şey benim açımdan bir ölçüde gerçekçi, ama daha çok da eğlenceli olmasıdır. NFS most wanted, bazı yarışları ile eğlenceli idi mesela ama, draglar ve polis görevleri çoğu zaman işkence gibiydi. En ufak bir hatada yakalanıp aynı göreve tekrar tekrar başlamak işkence değil de nedir? Bu nedenle NFS most wantedi pek fazla sevmedim açıkçası.Şimdiki gençler bilmezler ama, NFS özellikle de NDS2 ve NFS 3(Hot Pursuit) ile efsane oldu ve sevildi, daha sonra da bu şöhretin kaymağını yemek için mokunu çıkardılar.
    Açıkçası ben piyasada pek benim sevebileceğim türden bir yarış oyunu olduğunu sanmıyorum. Sizin için en iyi araba yarışı h8anıgisidir, onu da bilemem tabii.

Konu eskimi 5 yıl geçmiş neredeyse eski ne kelime yav sağlam hort

• quote:

Orijinalden alıntı: SpyM3GTR

quote:

Konu eskimi 5 yıl geçmiş neredeyse eski ne kelime yav sağlam hort

Konu eski ama soru eski değil. Halen, "en iyi araba yarışı hangisi?" diye sorabiliriz, değil mi ama?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HerhangiBiriyim -- 14 Ağustos 2012; 0:34:53 >

• 5 sene öncede tdu idi bence hala da tdu
  • bence nfs tabi bakalım test drive unlimited yüklenip oynuyucam ona göre durum değişebilir
  • Race Driver Grid
  • F1 2011 şu an itibariyle en eli ayağı düzgün oyun. Tabi yeterli mi asla değil..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Single player oynayacak çok oyun var ama online yarış oyunu kıtlığı çekiyorum.
    2009 öncesi araba yarışlarını online çok katılım olmadığı için eliyorum.
    Nfs World u eledim çünkü boost fiyatlarını yükseltti. Nfs Run da modifiye seçeneği yok, eledim.
    Iracing pahalı, eledim. F1 oyunu güzel gibi o da tarzım değil.
    TDU 2 ve Flatout 3 berbat.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DHzgn -- 18 Ağustos 2012; 22:43:42 >
  • Tabii, en iyi oyun hangisi derken, daha önce dediğim gibi bir araba yarışından ne beklediğinize bağlı.
    Şahsen son zamanlarda sadece NFS Most Wanted oynamıştım ve beğenmedim.
    Neden beğenmedim?
    Bir defa sıcak takip olayı çok abartılmış. "Heyecan" olsun, ilgi çeksin diye son yıllarda bu polis kovalamacası moda oldu. Ama bunun yarış ile ilgisi yok. Hele hem polis kovalarken hem de yarışmak kadar saçma bir şey olamaz. Bana göre finali de berbattı.
    Araba yarışında esas olan nedir, önce ona bakalım. Hızınızı iyi ayarlayabilmek, bir viraja girerken hızınızı virajın yapısına göre doğru ayarlayabilmek, virajdan hızlanarak çıkabimek filan. Mesela Formula yarışlarında da yarışı kazanmayı hem aracın gücü, dayanıklılığı ve hem de sürücünün virajlardaki ustalığı belirler. Öyle değil mi?
    NFS Most Wanted'da ise çok keskin bir viraja 300 kilometrelik hızla girip çarpıp kolayca dönmek var. 300 kilometre hızla bir yere çarpacaksınız ama yine de bir şey olmadan virajı dönüp yarışa devam edebileceksiniz öyle mi? Ya da 300 kilometre hızla bir arabaya kafadan toslayıp yolunuza devam edebileceksiniz, öyle mi?
    Tamam, abartılı gerçekçilik beklemiyorum ama bu kadar saçmalık da olmaz yani. Bu oyunları sevenler daha çok grafik için ve tam da böyle saçma sapan şeylerden dolayı seviyorlar. Çarp ama yoluna devam et. Çarpışan oto mu, araba yarışı mı?
    Tabii bence bir oyunda en önemli şeylerden biri, klavye tuşları ile dönüşleri sorun yaşamadan yapabilmenizdir. Bu çok önemli. Yani birebir direksiyon gibi dönüş yapabilmenizdir. Tuşa birazcık bastığınızda ne fazla dönmeli ne de çok az dönmeli. Kısacası tuşlar bir direksiyon olayına çok iyi uyarlanmış olmalı. Dragları saymazsak NFS'de bu olay fena değil.
    Dediğim gibi, gerçekçilik duygusunun kaybolduğu yarış oyunlarını pek sevmiyorum, grafikleri ne kadar iyi olursa olsun fark etmez. Ayrıca mesela, bugüne kadar çok iyi kar yağışı ve karlı zeminde tekerlerin kayma olayı doğru yapılmış mıdır? NFS most wanted'da mesela, yağmur yağması herhangi bir kayma olayına yol açmıyor. Ha yağmur yağmış, ha yağmamış sürüş değişmiyor. O zaman yağış olayı sadece görüntüde kalıyor ki, işte çağa çoluk da bunu seviyor.
    Sokak yarışlarını fazla doğru bulmuyorum. Çünkü normalde yayaların olması gereken yollarda o hızlarda yüzlerce yayaya çarparsınız ve bu yüzden yaya koymuyorlar. Diğer arabalarla da durum çarpışan oto gibi oluyor. Bu mudur yani bir yarış oyunu? Yarış dediğin pistte yapılır arkadaş. F1 yarışları pistlerde yapılmıyor mu? Sokakta mı yapılıyor? Bir yarış oyunun hikâyesi olabilir ama ille de hikâyesi olması, "alırım anahtarını" demek gerekmiyor. Bunun yaratacağı aptalca tatmine odaklı sokak yarışlarını pek sevmiyorum.
    Eğer derdimi anlayabildiyseniz ne tür yarışları sevebileceğimi de anlamışsınızdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HerhangiBiriyim -- 19 Ağustos 2012; 22:20:35 >

• quote:

Katılmıyorum.Siz gerçekçilik olayını jipin kafadan dalma olarak mı algılıyorsunuz ?

Gerçekçilik derken siz ne demişsinmiz ? jiplerin kafadan dalması.polislerin aniden ortaya çıkması ? biz gerçekçilik derken bunları kastetmiyoruz.

"OTOMOBİLİN YOL ÜZERİNDE VERDİĞİ GERÇEKÇİ TEPKİLER"den bahsediyoruz polisin ordan çıkıp çıkmaması bizi ilgilendirmiyor. gerçekçilik derken olayımız bu bizim.

Bir otomobil saatte 300 km hızla giderken 45 derecelik bir viraj dönemez.bir otomobil saatte 200km hızla giderken esp olmadığı müddetçe iki - üç şerit öteye manevra yapamaz kontrolü kaybeder.
    frene basınca durma mesafesi vardır.c sınıfı bir otomobilin 100km hızla fren mesafesi ortalama 36-38 metredir.ama most wantedda maşallah puntoyu alıyoruz (ki punto b sınıfı bir araç ) frene basınca 10 mtrede duruyor araba 140 la giderken.

işte biz bunlarlara gerçekçilik diyoruz.arabanın verdiği tepkiler.

"anlatabildim mi? "

• quote:

Orijinalden alıntı: This Time

Katılmıyorum.Siz gerçekçilik olayını jipin kafadan dalma olarak mı algılıyorsunuz ?

Gerçekçilik derken siz ne demişsinmiz ? jiplerin kafadan dalması.polislerin aniden ortaya çıkması ? biz gerçekçilik derken bunları kastetmiyoruz.

"OTOMOBİLİN YOL ÜZERİNDE VERDİĞİ GERÇEKÇİ TEPKİLER"den bahsediyoruz polisin ordan çıkıp çıkmaması bizi ilgilendirmiyor. gerçekçilik derken olayımız bu bizim.

Bir otomobil saatte 300 km hızla giderken 45 derecelik bir viraj dönemez.bir otomobil saatte 200km hızla giderken esp olmadığı müddetçe iki - üç şerit öteye manevra yapamaz kontrolü kaybeder.
    frene basınca durma mesafesi vardır.c sınıfı bir otomobilin 100km hızla fren mesafesi ortalama 36-38 metredir.ama most wantedda maşallah puntoyu alıyoruz (ki punto b sınıfı bir araç ) frene basınca 10 mtrede duruyor araba 140 la giderken.

"anlatabildim mi? "

"Biz" derken yüksek uzmanlar kurulu gibi bir şeyi mi kastettin acaba?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: This Time

"anlatabildim mi? "

"Biz" derken yüksek uzmanlar kurulu gibi bir şeyi mi kastettin acaba?

Hayır.

Biz " Simulasyon Severler"i kastettim.

• This Time haklı. BMW M3 Challenge oyununda bu böyle...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DHzgn -- 20 Ağustos 2012; 16:43:59 >
  • NFS Pro Street diyip bombayı bırakıp kaçıyorum.
    Şaka bir yana NFS nin ilk simülasyon öğelerini barındıran oyunu ve bana çok hoş geldi, müzikleri de gayet insanı havaya sokuyor. Neyini beğenmediniz anlamadım. Araba hasarı zaten başlı başına süper birşey, sonunda yarış dışı kalabiliyoruz. Ayrıca modifiye seçenekleri artmış ve neredeyse tüm parçalara tuning uygulayabilyoruz. Ne yalan söyliyim NFS kurgusuna daha özen gösterse bu oyun efsane olurdu.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.