Şimdi Ara

Piyasadaki en iyi laptop soğutucusu nedir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
4.646
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ben laptopuma coolmaster soğutucu fan aldım. Çok memnun değilim. Değiştirmeyi düşünüyorum.

Tavsiyeleriniz varmı?

Edit: Zalman NC-3000 Aldım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aydolan -- 16 Kasım 2010; 10:01:33 >

• Zalman notebook soğutmada çok güzel ürünlere sahip. Forumdaki yorumlara ve kişisel fikrime göre en aranan, kaliteli soğutmayı sağlıyor.
  • Hocam peki tavsiye edebileceğin bir modeli varmı?

Birden çok fanlı mı iyi yoksa tek fanlı laptop soğutucularımı iyi?
  • Notebook boyutlarınıza göre bir seçim yapmanız gerekli. Önerimi buna göre yapmam daha sağlıklı olur.

Fan konusunda ise ızgaralara hava girebilmesi önemli çünkü hava ızgaralarının bulunduğu yerler soğutma ihtiyacının ön planda bulunduğu kısımlar. Zaten notebook soğutma gövdeleri malzeme olarak kaliteli olursa, fanların oluşturduğu soğutmayı notebook gövdesine pasif bir şekilde aktarabiliyor.

Ayrıca, notebook soğutucuları soğutma özelliklerin dışında ek usb portları ve fan hızlarını kontrol edebileceğiniz ayar düğmeleri de koyuyorlar. Böylece ses ve fan hızını da ayarlayabiliyorsunuz.
  • COOLER MASTER JOHNLONE 15.4" kullanıyorum. Laptopum 15.4 inç. Dediğin ek usb portu var ama mouse bile kaldırmıyor takınca.

Hem fanı daha güçlü soğutması iyi hemde 4 tane usb portu olan hepsinede harici hdd mouse vb. şeyler takığımda kaldırabileceği birşey arıyorum.
  • Usb portun mouse çalıştırmamasının nedenini bilmiyorum. Genelde 2 adet Usb port ile geliyor modeller. Benim önereceğim model şu olacaktır. Fanı kontrol edebilir, gerek duymadığınıza (mesela kışın) kapatıp sadece pasif soğutma olarak kullanabilirsiniz.

http://www.vatanbilgisayar.com/zalman-zm-nc1000-zm-nc1000-notebook-sogutucusu-siyah/productdetails.aspx?I_ID=28343

Farklı renk seçenekleri de var bu soğutucunun.
  • Sağol hocam. Baktımda sen nc1000 önermişsin birde NC2000 varmış. Ne farkları var sence?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    hangi laptop daha iyi
    3 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Aradaki fark boyut. Örneğin NC1000 15.4"e kadar laptoplar için, 2000 modeli ise 20"e kadar kullanılabiliyor. Her ikisi de alabileceğin en iyi laptop soğutucularından. Özellikle malzeme kalitesi üst seviyede, oldukça kullanışlılar. Tavsiye ederim.
  • Sağol hocam türkiyeye geçince %80 alıcam bundan.
  • @solidblue nun söylediği zalman ın o modeli baya esaslı bi soğutucu zaten.
  • Sağol hocam.

20 inçlik modeli alsam 15.4 lük laptop için aşırı olurmu?

Şuan kullandığım COOLER MASTER JOHNLONE 15.4" 2. usb girişine mouse taktımmı bir süre sonra iletim kesiliyor tekrar tak çıkar yapınca mouse çalışmaya devam ediyor. Yani usb portları iyi değil. Bu zalmanda aynı problem olurmu? NC3000 diye bir modelinde 3 port var. 3 port olması çok işime gelirde. Kesinlikle ve kesinlikle soğutma performası 1.sırada.
    Yani NS1000 mi NS3000 mi?

http://www.vatanbilgisayar.com/zalman-zm-nc3000-zm-nc3000-notebook-sogutucusu-siyah-(3-port-usb)/productdetails.aspx?I_ID=46879#divDigerResimler

• quote:

Orijinalden alıntı: Aydolan

Sağol hocam.

20 inçlik modeli alsam 15.4 lük laptop için aşırı olurmu?

Şuan kullandığım COOLER MASTER JOHNLONE 15.4" 2. usb girişine mouse taktımmı bir süre sonra iletim kesiliyor tekrar tak çıkar yapınca mouse çalışmaya devam ediyor. Yani usb portları iyi değil. Bu zalmanda aynı problem olurmu? NC3000 diye bir modelinde 3 port var. 3 port olması çok işime gelirde. Kesinlikle ve kesinlikle soğutma performası 1.sırada.
    Yani NS1000 mi NS3000 mi?

http://www.vatanbilgisayar.com/zalman-zm-nc3000-zm-nc3000-notebook-sogutucusu-siyah-(3-port-usb)/productdetails.aspx?I_ID=46879#divDigerResimler

Sorun olacağını sanmıyorum. usb girişleri arkada oluğundan nc3000 i tercih ederdim kablo karmaşası oluşmaz

• 20" olanı kullanabilirsin tabi, bence daha iyi olur hatta. NS3000 alabilirsin.
  • Laptop un altında ısınan yerlere hava vermeli ve delik olan yerlerden içeri hava vermeli bence, yoksa alakasız bir yere hava üfleyen soğutucu pek verimli olmayacaktır diye düşünüyorum...
  • Imzamdaki ZALMAN incelemesine bakiniz, kendi incelememdir.

Yardimci olabilecegini dusunuyorum.
  • İnceledim. Çok güzel ve profesyönelce olmuş. Baya bilgilendim. Ben NS-2000 veya NS-3000 almayı düşünüyorum. NS-2000 de usb portları ayrı ayrıymış galiba. Ona bir bakıcam. NS-3000 de ise 3 tane usb port var. Ben logitech g-35 kulaklık alıcam. Oda usb çıkışlı. 2tane mouse,wireless anteni ve harici harddisk kullandığımdan. Toplamda 7 tane usb port lazım olacak bana. Sırf o yüzden NS-3000 ne yöneliyorum ama bütün portlarını kullanacağımdan güç kaybı veyatta kullandığım eşyalarda performans kaybı yaşarmıyım bilmiyorum. O kafamı çok karıştırıyor. Çünkü şuan coolermaster fan kullanıyorum. 2.porta mouse taktımmı kopmalar yaşıyorum. Zalmanda böyle bir sıkıntı olurmu bir düşüncen var mı?
  • Daha büyük olursa laptopu istediğin yere koyarak (modellere göre ısınan elemanların yerleşimi farklı olabiliyor) kendine göre ayarlayabilirsin, örneğin işlemciyi fan üstüne denk getirerek vb. O yüzden büyük önerdim.
    USB çoklama konusunda; aslında biraz riskli iş zira çoklayıcı kaliteli olmayınca bahsettiğin kopmaları yaşarsın. Zalman her üründe kalite sunduğu için sorun olacağını zannetmiyorum.
  • Onur hoca sen 2. portu kullanıyormusun?
  • quote:

Orijinalden alıntı: solidblue

Usb portun mouse çalıştırmamasının nedenini bilmiyorum. Genelde 2 adet Usb port ile geliyor modeller. Benim önereceğim model şu olacaktır. Fanı kontrol edebilir, gerek duymadığınıza (mesela kışın) kapatıp sadece pasif soğutma olarak kullanabilirsiniz.

http://www.vatanbilgisayar.com/zalman-zm-nc1000-zm-nc1000-notebook-sogutucusu-siyah/productdetails.aspx?I_ID=28343

Farklı renk seçenekleri de var bu soğutucunun.

Linkteki ürünü ablamın notebooku için almıstım o günden sonra dahada şikayet etmedi söylediğine göre hiç bi sorun cıkmamıs.

• 15inçlik laptopuma. Zalman NC3000 aldım. 1.dakikadan soğutması dikaktimi çekti. Öyle göründüğü gibi çokta büyük değil. Bir ara incelemesini yapıp paylaşırım.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.