Bakıyorumda hepimiz teknolojinin son ürünü olan mp3ler,Ipodlar.v.s v.s dinliyoruz.Acaba benim gibi eskiye dönen 45lik 33lük Taş plak dinleyen var mı? Ve hatta alt başlık olarak Pikaplar ve Plaklar diye bir bölüm açılamaz mı?
Issız adamın yan etkileri
teşhis
Siz bi plak alın dinleyinde ondan sonra karar verirsiniz
Hiç dinleyemedim ama dinlemek çok istiyorum.Bizim ülkede bitmiş bir teknoloji ama sesin natürelliği açısından en iyi medyaymış diye biliyorum.Benim merakımın ıssız ve ya ıslı adamlarla alakası yok.'70li yılların müziklerine merak duyan herkes plak dinlemeyi ister.
Yurtdışında hala plak basılıyor,artık her yeni albümü CD,DVD ve plak olarak çıkartıyorlar.Kaset olayı bitti.Bizde ise kolaycana pikap falan bulmak zor ve pahalı...Gavurlar laserli pikaplara geçtiler,çizilmiş pikaplara bile minimum zarar vererek okuyorlarmış.
5-6 yaşlarımdaydım, dolaptan hallice bir pioneer müzik sistemimiz vardı , üzerindeki pikapın ne işe yaradığını bilmeden kurcalardım ve ev ahalisi ''aman cihaza birşey olmasın'' diye beni sistemin 2 metre yanına yaklaştırmazlardı. birkaç yıl sonra ihtiyaçtan (ya da benim yüzümden) satmıştı babam, İmkanım olursa o sistemi yeniden alıp evin baş köşesine koyardım.
quote:
Orjinalden alıntı: Ɛnslaved ...
Yurtdışında hala plak basılıyor,artık her yeni albümü CD,DVD ve plak olarak çıkartıyorlar.Kaset olayı bitti.Bizde ise kolaycana pikap falan bulmak zor ve pahalı...Gavurlar laserli pikaplara geçtiler,çizilmiş pikaplara bile minimum zarar vererek okuyorlarmış.
Hocam iyi söylüyorsun, doğru söylüyorsun da günümüzde basılan plakların eskisi gibi olmadığı söyleniyor. Eskiden şarkıcı şarkıyı söylediğinde direk olarak kaydediliyordu. Hatta sırf şarkının bir yerini yanlış söyledi/yanlış çaldı diye aynı şarkıyı ta en başından 15-20 kere söyledikleri oluyormuş.
Oysa şimdi dijital ortamda mastering edildikten sonra kaydediliyor. Yani aşağı yukarı CD ile eşdeğer, sonuçta işlenmiş ve kayıplı müzik durumuna geçiyor.
Bizim evde vaktinde neler varmış neler. Öğrendikten sonra babamla kavga ettim o kıymetli plaklar atılır mı diye! Şimdi "Deniz Kızı Eftalya" diye bi plak var, ama oynatıcı yok. Keşke olsa da en azından bi kere ben de dinlemiş olsam diyorum...
Plaklar sıkıştırılmış ses olmadığın ses kaliteleri açısından süperdir,dinlediğinizde ayrı bi zevk verir.Geçende Zeki Mürenin 33lük plağını aldım tek kelimeyle süper.Sanki olayın tam içindeymişsiniz hissi veriyor.Eğer imkanınız varsa şiddetle tavsiye ederim almanızı
Bende hiç dinlemedim açıkçası çok merak ediyorum. plak çalan cafe bar varmı?
Elvis Presley'in (bkz:) plağı vardı,sürekli dinlerdim.Küçüklüğümden dolayı oynaya oynaya çizikler içinde bırakmıştım güzelim plağı.Plağı takıyordum, pikabın iğnesini üzerine koyuyordum rastgele herhangi bir bölgeye sonra elimle hızlı bir şekilde çeviriyordum, müziğin ritmiyle oynuyordum diyebiliriz (bkz:).Set kapalıyken aynı şeyi yapınca müziğin iğneden de geldiğinin farkına varmıştım ve iğneden gelen sesle dinlemeye başladım.Küçüklük işte...Plağın zevki gerçekten farklıdır ama teknolojiyi de suçlayamayız(bkz:).
En yakın arkadasımın 600 den fazla plagı var o bulastırdı beni de hastalık oldu. Bir plak için neler yapılmaz
Önceden (küçükken) dayımın hiphop ,jazz ve motown plaklarından oluşan bir plak arşivi vardı...Ben plakları çocukken tanımıştım ve keyfinide o dönem çıkartabildim. Şimdi pikabım yok maalesef çok almayı düşündüm ama henüz alamadım. Türkiye'de plak kültürüde olmadığından bu tür zevkin türü biraz maaliyetli çıkıyor. Benim tarzımın plaklarınıda buralarda bulmak kolay değil. İkinci el plakların olduğu yerlerden birinde geçen gün gezerken içim gitti hatta hepsini kucaklayıp götüresim geldi ....
quote:
Orjinalden alıntı: AppendiX
Issız adamın yan etkileri
ıssız adam filmini izledim izlediğime deydimi deymedi salone ne ümitlerle girdim sadece para verdiğim için filmi tamamladım çok abartmışlar tamamen +18 bir film bence başka bir özelliği yok bir tek anlamazdın şarkısı ................
yan etkiye gelince öyle bişey yok bence
bilgisayarımda Dual HS 135 Pikap ile kayıt yapılan 5000 in üzerinde plak kaydım var bunlardan birkaç tanesini dinleseniz bu şekliyle bile inanın şimdiki yapılan müzikleri birdaha dinlemezsiniz.
veya bu pikap ile bir şarkı bile dinleseniz arada ki yalın farkı hissedersiniz...............
hep isterim plaktan şarkı dinlemek
yanına bi ufak
quote:
Orjinalden alıntı: Rajeesh
hep isterim plaktan şarkı dinlemek
yanına bi ufak
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme