Fahri müfettiş araç durdurup, ehliyet ruhsat isteyip ceza makbuzu kesmez, kesemez. Onun araç durdurmaya yetkisi yoktur. Dolayısıyla fahri müfettiş makbuzlarında ehliyet numarası olmaz. Fahri müfettiş atamanın mantığı, halkın içerisine bir nevi ajan yerleştirip gerekli yetkilerin de verilerek suç işleyenleri cezalandırmaktır. Fahri müfettiş bir kolluk kuvveti değildir ki benim aracımı durdurup evraklarımı kontrol etsin. Kamu personeli de değildir. Fotoğraf olayı ise pratikte kullanılamayacak bir sistem. Bir müfettişin trafikte kırmızı da geçen bir aracı görmesi 2-3 saniye sürer. Adam boynunda fotoğraf makinesi asılı halde dolaşsa yine de yetişip çekemez. Kaldı ki şerit ihlali yapan bir aracı fotoğrafla nasıl suçlayabiliriz? Kameraya çekmez lazım. Zaten park ihlaline fahriler ceza yazmıyor. Trafikte hareket halindeki ihlallere yazıyorlar.
Sözün özü, bir fahri müfettiş ceza makbuzunda ihlal maddesi, plaka no ve araca ait fiziki bilgi varsa cezaya itiraz bir mana ifade etmiyor. Ben denedim, sonuç mafiş. Suç maddesinde bir hata varsa veya fiziki bilgi yanlışsa ya da yoksa itiraz geçerli kılınıp iptal işlemi yapılıyor. Bir ihtimal de şu; ceza tarihinde ve saatinde bir belge ile aracın başka bir ilde olduğunu ispatlayabilmek. Yakıt faturası, park fişi vs...
Kolay gelsin...
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme