Bildirim
Plakaya Yazılan Ceza
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
Arkadaşlar biraz önce gelirler vergi dairesine girebildim orda cezam görünmüyor ama pol.tr de cezam fahri müfettişin adıyla birlikte mevcut.. ben motorlu taşıtlar veergi dairesine giderekmi öğrenebilirm bu cezanın ne olduğunu yoksa adrese gelmesinimi beklemeliyim.. adres ler biraz karışık durumda da -
tam olarak nereden baktın acaba? -
www.......pol.tr benwww.izmir.pol.tr den baktım arkadaşım
.... yere hangi şehirdeysen yazabilirsin
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi n2oforce -- 18 Şubat 2007; 22:04:10 > -
arkadaşım aracı 2.el mi aldın eğer öyle bir durum varsa bunlar sana yazılan cezalar olmayabilir aracın önceki sahibine yazılmıştır -
Ceza makbuzu iadeli taahhütlü sana ulaştırılacak. Makbuz gelince kontrol et, fahri müfettiş kaşesi vardır zaten büyük ihtimalle. Sadece plaka yazılmış ise tebliğ tarihi itibariyle 15 gün içerisinde itiraz et. Aracın marka ve rengi de belirtilmiş ise (ve de seninki ile tutuyorsa) yapabilecek birşeyin yok. Vergi dairesinin yolunu tutmak gerekecek. -
aracın marka ve rengi yazılınca itiraz edemiyormuyuz? -
quote:
Orjinalden alıntı: monodoks
aracın marka ve rengi yazılınca itiraz edemiyormuyuz?
Edebilirsiniz tabi ki. Ama itiraz ne şekilde sonuçlanır muamma. Cezaya itiraz etmek de birşey yok. Binlerce itiraz başvurusu kabul ediliyor. Büyük çoğunluğu yine elini cebine götürüyor.
İtiraza mantıklı bir sebep göstermek gerek. Fahri müfettişin kestiği makbuzda aracın rengi, markası, tipi gibi hususlar yazılmamış ise itirazın lehte sonuçlanması büyük olası. Aracın rengi ve tipi belirtilmemiş ise, "plaka yanlış yazılmış" itirazı mantıklı bulunur, dikkate alınır. Diğer itirazlar "yok ben kırmızı da geçmedim, sarı yanıyordu..., yok sol şeridi işgal etmedim, araç solluyordum... vb." inkardan öteye gitmez.
-
quote:
Orjinalden alıntı: cavus78
quote:
Orjinalden alıntı: monodoks
aracın marka ve rengi yazılınca itiraz edemiyormuyuz?
Edebilirsiniz tabi ki. Ama itiraz ne şekilde sonuçlanır muamma. Cezaya itiraz etmek de birşey yok. Binlerce itiraz başvurusu kabul ediliyor. Büyük çoğunluğu yine elini cebine götürüyor.
İtiraza mantıklı bir sebep göstermek gerek. Fahri müfettişin kestiği makbuzda aracın rengi, markası, tipi gibi hususlar yazılmamış ise itirazın lehte sonuçlanması büyük olası. Aracın rengi ve tipi belirtilmemiş ise, "plaka yanlış yazılmış" itirazı mantıklı bulunur, dikkate alınır. Diğer itirazlar "yok ben kırmızı da geçmedim, sarı yanıyordu..., yok sol şeridi işgal etmedim, araç solluyordum... vb." inkardan öteye gitmez.
yeni durumda "cezayı yazan ispat etmek zorundadır" . fahri müfettişin elinde fotoğraf ehliyet nuamraıs vs yoksa ceza iptal ettirilebilir.. saygılar
-
fahri müfettiş cezasına itiraz etseniz de bir faydası olmuyor diye biliyorum -
PLaka benim eski sahibin filan değil.. fahri müfettiş bayan adıda yazıyar makbuz numarasının yanında.. daha elime ulaşmadı... Tahmin ettiğim bir bayan var eğer o ise ne için ceza yazdığını biliyorum ve kesinlikle itiraz edicem çünkü kendisi haksız... ah mahkemelerle uğraşcak vaktim olsa ben ona bi dava açıcam ama işte ne para vermek istemem nede vakit ayırmak... -
olay neydi ki abi? -
Otobanda sakince yoluma devam ediyorum hızım 80 yada 90 eminim daha fazla değildi önümde bir araba ben en sol şeritteyim ve benden de yavaş selktör yaptım yok bi daha yaptım yok... bu arada gerçekten de rahatsız etmemek için aralıklı yaptım baktım 2 tane bayan muhabbet ediyo bende inat ettim geçmedim sağından bastım bikere kornaya çekildi kenara muhabbet ediyo ahla tam yanına geldim bağrınmaya başladı açtım camı dedim ne oldu hanfendi görürsün sen filan dedi ben hay dedim senin an.. ba.. nı die başladım.. başkada araçla hiçbir şeyim olmadı bneim hatırladığım kadaryıla çünkü kullanmıyorum babamın aracı kullanıyorum.. sonuçta hiç bir suçum yok ama görecez bakalım belkide bilmeden başka yerde bir hatam oldu yazdı fahri müfettiş ama o ise sinirden ölürüm herhalde Bekliyorum işte hangi maddeden yazıldı ceza..
-
arkadaşlar bemimeski aracıma plakaya yazmışlardı. ama araba tam devir olurken sonra devir oldu plaka da iptal tabii ki.. ne olacak şimdi o ceza..o arada verdi dairesininde haberi olmadı devir yapıldı. ceza kagıdında benim adım var plaka kayıtlarından ama plaka artık yok araç satıldı. Bu aracın borcunu benim adıma çıkarabilirlermi? -
Otobanda en sol şeritte 80-90 km hızla gidilmez. Sol şerit sürat şeritidir. Fahri müfettiş size ceza yazarken, aynı sol şeriti düşük hızda işgal ettiği için kendisi de cezayı haketmiş.
quote:
Orjinalden alıntı: n2oforce
Otobanda sakince yoluma devam ediyorum hızım 80 yada 90 eminim daha fazla değildi önümde bir araba ben en sol şeritteyim ve benden de yavaş selktör yaptım yok bi daha yaptım yok... bu arada gerçekten de rahatsız etmemek için aralıklı yaptım baktım 2 tane bayan muhabbet ediyo bende inat ettim geçmedim sağından bastım bikere kornaya çekildi kenara muhabbet ediyo ahla tam yanına geldim bağrınmaya başladı açtım camı dedim ne oldu hanfendi görürsün sen filan dedi ben hay dedim senin an.. ba.. nı die başladım.. başkada araçla hiçbir şeyim olmadı bneim hatırladığım kadaryıla çünkü kullanmıyorum babamın aracı kullanıyorum.. sonuçta hiç bir suçum yok ama görecez bakalım belkide bilmeden başka yerde bir hatam oldu yazdı fahri müfettiş ama o ise sinirden ölürüm herhalde Bekliyorum işte hangi maddeden yazıldı ceza..
-
quote:
Orjinalden alıntı: yutuna
Otobanda en sol şeritte 80-90 km hızla gidilmez. Sol şerit sürat şeritidir. Fahri müfettiş size ceza yazarken, aynı sol şeriti düşük hızda işgal ettiği için kendisi de cezayı haketmiş.
quote:
Bu fahri müfettiş zımbırtısını da kim çıkardı ya, hadi polis polistir de sıradan insanlara niye yetki veriliyor, en az ceset torbası kadar saçma bi uygulama...
Örneğin bi polis aracı ters yöne girse belki işi vardır diye çekilip yol verirsin, ama sivil bir araç ters yola girerse ben yol vermem üstelik çıkışırım, karşımdaki de fahri müfettişse kendisi suçlu olduğu halde bana aklına gelen her cezayı yazar, nolcak şimdi? Nerde adalet?
-
Bana ceza yazamaz çünkü ben onu geçip hızlanacağım sürekli arkasında değildim yani arkadan geldim hızım limitlerin altındaydı yavaşladım yavaşladım hızım 80 e 90 düştü ondan sonra uyardım o yüzden hızım 80 90 km civarı dedim yanlış anlaşılma olmasın.. sonuç olarak asıl hatayı yapan kendisi oluyor bu durumda..
quote:
Orjinalden alıntı: yutuna
quote:
-
Ya bugun Kızılayda sol şeritte giderken polisin biri bana dur dur diye hareketler yaptı arkamda araba falan vardı bende bastım gectim.Adam arkamdan parmagını falan salladı sana soracam der gibi ama ben gülerek kactım
Ne yapabilir bu adam bana?En fazla 52ytl ceza mı Sucumda buyuk ihtimalle ışıklarda kalkmamdı. -
ya bu iş cok sakat..internete herzaman yansımıyo cezalar..yani orada cezam yok diye rahat etmeyin..vergi dairesinde en son 500 mılyon para bayıldım. -
Arkadaşlar yeni bir gelişme oldu uzun zamandır 0 bir araç almak istiyordum kendime ve sonunda pederin araba satılmadan sadece benimki satılarak alınacak.. Şİmdi durum şöyle bu ceza hernekadar plaka üzerine kesilsede sonuçta benim adıma gelecek yanılıyormuyum _? yani daha vergi dairesinde de görünmüyor bizzat gittim.. satarken bana bir sorun teşkil etmicek ve ben bunu daha sonra şahsım adıma ödeyeceğim değilmi_? yanılıyormuyum_?
Benzer içerikler
- park halinde fren pedalı neden sertleşir
- honda civic benzin/lpg yorumları
- dsg ıslak kavrama hangi modellerde var
- 10 yıllık lastik kullanılır mı
- anahtarsız çalıştırmada dikkat edilmesi gerekenler
- togg batarya kapasitesi
- corolla gr
- passat pro
- yeni skoda octavia
- byd hangi modelleri getirecek
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X