Şimdi Ara

Yanlış Plakaya Kaydedilen HGS Hakkında..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
9.530
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İstanbul'dan araç almıştım 1,5 ay önce. Noter geçici belge verdiği için, hiç bir yer hgs çıkartmadı. Aracın ruhsatı gerekliymiş. Ptt, Bankalar hiç biri vermedi. Yahu noter bunu verdi bana, aracın plakası da değişecek dedim. İşte siz kaçak geçin, daha sonra Ankara'dan çıkartın yeni plakaya. Şu an 34 plaka ama diyorum? Doğru dürüst bilgi yok. Geçelim gitsin dedim, geçtik bizde

Ankara'ya geldim, Kızılay'daki ptt görevlisi, ruhsat olmadan eski plakaya sadece isim soy isim olarak çıkarabileceğini söyledi. Daha sonra borç düşünce 06 plakaya geçiş yaptırırsınız dedi. Yahu siz yapıyorsunuz diğerleri niye yapmadı diye söylendim.. Neyse, bu ptt görevlisi arkadaşta, plakayı 34 yazacağına 06 yazmış.

Bende diyorum neden 1 aydan beri düşmüyor ceza

Hgs müşteri hizmetlerine mail attım. Baktım 1 haftadır cevapta yok. Müşteri hizmetlerini aradım, verdiği cevap: 15 gün içinde bakarlar, yanlış yazılan plakayı da düzeltirler ceza vs ödemezsiniz.

Sizce de öyle mi olur?

Ben 1 hafta dolmadan aldım hgs'yi. Ama yanlış plaka yazılmış. Ne zaman aldığım ortada hgs'yi. Bazı kişilerin aklına kurnazlık gelebilir bu konuda

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Stones -- 23 Mayıs 2013; 4:14:03 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Yanlış Plakaya Kaydedilen HGS Hakkında

Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) cihazına yanlış plakanın kaydedilmesi, yaygın bir problemdir. Bu durum, aşağıdaki sorunlara yol açabilir:

• HGS Plaka Yanlış Yazılmış: Plakanız HGS cihazına yanlış yazılmışsa, geçiş yaptığınızda yanlış plakayı okumasına ve geçiş ücretini doğru hesaba katmamasına neden olabilir.
    • HGS Yanlış Plaka Yükleme: HGS cihazınıza yanlış bir plaka yüklediyseniz, araç plakanızla eşleşmeyen bir HGS hesabına para yüklemiş olursunuz.
    • HGS Yanlış Geçiş Düzeltme: Yanlış plaka nedeniyle yapılan hatalı geçişleri düzeltmek için HGS müşteri hizmetleriyle iletişime geçmeniz gerekebilir.

HGS Yanlış Plaka Sorununu Çözme:

HGS cihazınıza yanlış bir plaka kaydedildiğini fark ederseniz, aşağıdaki adımları izleyerek sorunu çözebilirsiniz:

• HGS müşteri hizmetlerini arayın ve yanlış plakanın düzeltilmesini talep edin.
    • HGS bayisini ziyaret edin ve plakanızı güncelleyin.
    • HGS web sitesinden giriş yapın ve plaka bilgilerinizi kontrol edin.
    • Yanlış HGS hesabına para yüklediyseniz, müşteri hizmetleriyle iletişime geçerek düzeltme yapılmasını isteyin.

Bu adımları izleyerek, yanlış plaka nedeniyle oluşan HGS sorunlarını çözebilir ve sistemin doğru çalışmasını sağlayabilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Stones kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

Daha once forumda yazdıgın bır sorun benımde basıma geldi.

HGS ye yanlıs plaka yazılmıs 15 tane kacak geciş gozukuyor. bunla ılgılı bankadan bır yazıyı karayollarına faksladım ve maıl attım fakat ses yok.
    Sen nasıl cozdun bu sorunu? cezaları ıptal ettırebıldın mı?
    Bu arada alalı 23-24 gün oldu. 7 gün içindekiler iptal oluyor sanırım gerisi nolacak?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi izooo -- 14 Kasım 2013; 9:02:41 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: izooo

Merhaba,

Daha once forumda yazdıgın bır sorun benımde basıma geldi.

HGS ye yanlıs plaka yazılmıs 15 tane kacak geciş gozukuyor. bunla ılgılı bankadan bır yazıyı karayollarına faksladım ve maıl attım fakat ses yok.
    Sen nasıl cozdun bu sorunu? cezaları ıptal ettırebıldın mı?
    Bu arada alalı 23-24 gün oldu. 7 gün içindekiler iptal oluyor sanırım gerisi nolacak?

Selam,

Hgs müşteri hizmetlerine mail attım. Dedim ki, ptt'deki görevli arkadaş plakayı 06 yazacağına 34 yazmış. Olması gereken şu, yapmış olduğu şu diye.

Zaten yanlış yazdığı plaka da hgs'yi ne zaman aldığım tarih görülüyor. Ben cezanın düşmediğini görünce fark ettim dedim.

Kendileri cevap olarak; Belirtmiş olduğum plaka'dan borcun düştüğünü söylediler. Ancak ptt'den plakayı geri düzelttirin dediler.

Sizin yapacağınız işlem; Yanlış yazılan plakayı şimdiki plakanıza düzelttirin. Sonra mail atın. Görevli plakayı yanlış yazmış, borcun düşmediğini görünce anladım. Zaten hgs'yi aldığım tarih ortada, Şu an plakamı düzelttirdim, "eskisi şu; yenisi bu;" şeklinde mail atmalısınız.. Borcun düzelttirilen plakadan düşmesini isteyiniz.

Ya da düzelttirmeden de, durumu belirtebilirsiniz. Tıpkı benim verdiğim örnekteki gibi..

Cevap 15-20 gün içinde gelebilir yalnız mailden..

Hatta attığım mail örneğini yazayım.

quote:

Sayın yetkili, İstanbul'dan ikinci el araç aldığımda hgs'den kaçak geçmiştim. Fakat Ankara'ya geldiğimde, ptt görevlisinden İstanbul plakası olan araca hgs çıkartmak istediğimi söyledim ve çıkarttı.

Fakat 1 aydır yapılan sorgulamada borç düşmemiş görünüyordu.

TC kimlik no ile sitenize kayıt olduğumda görevlinin plakayı yanlış yazdığını gördüm.

Görevli: 06GG0731 yazmış plakayı.

Doğru olması gereken; 34GG0731 idi..

Aracım şu an Ankara plaka ancak plaka işleminden önce eski plakaya çıkarmıştım hgs'yi..

Yani normalde düşmesi gereken borç, görevlinin plakayı yanlış yazması sonucu düşmemiştir. Bu hatanın düzeltilmesini önemle rica ediyorum.

Aracın şimdiki plakası: *******

Bana gelen cevap;

quote:

Sayın İLGİLİ,

Güncelleme isteklerinizi PTT merkez ve işyerlerinden yapabilmektesiniz, ürününüzü bankadan almışsanız bankanızla görüşmelisiniz.Plakanızı güncelleyiniz şimdiki plakaya.

İlgili talebiniz alınmıştır , inceleme yapıldıktan sonra düzeltme işlemi gerçekleştirilmiştir,

HGS hesabınızla ilgili bakiye ve geçiş bilgilerine

ve HGS geçiş ihlal cezalarına,

hgsmusteri.ptt.gov.tr
    HGS Müşteri Hizmetleri Resmi İnternet Sitesi
    http://hgsmusteri.ptt.gov.tr

adlı internet sayfasından ulaşılabilmektedir.Belirtilen internet adresinden kullanıcı edinerek hesabınızla ilgili bilgilerinize ulaşabilirsiniz,

444 1 788 müşteri hizmetleri numarasınıda arayabilirsiniz

ilginiz için teşekkür ederiz.

Burada önemli husus şu; 34GG0731 plakası İstanbul'dan aldığım aracın plakası. Normalde ruhsat olmadan hgs çıkartmazlar. Kızılay Ptt çıkarttı nedense sadece isim soy isim üzerinden. Çünkü borç bu plakaya göründüğü için önce bu plakanın temize çıkması lazımdı. Fakat görevli yanlış yazmıştı plakayı 06 diye. Ben bunu belirttim. Mailde bunun düzeltildiğini söylediler.

Sonra 06GG0731 (yanlış yazılan plakayı) ptt'den gidip, şimdiki aracımın ruhsatını da götürüp, düzelttirdim. aktarma yaptık yani..
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Ben bankada dun gerekli plaka düzeltmesini yaptırdım.
    21 ekımden dune kadar 15 adet ceza gözüküyordu. dün plaka düzeltmesi yapılca son 1 hafta içersinde ki 7 adet ceza sistemden düşmüş hgs den çekilmiş.geriye 8 tane ceza kalıyor. Bu cezalar son 7 günü kapsamadığı için yaparlar mı şüpheliyim.
    bankadan hatayla ilgili imzali kaşeli ve imza sirkuleri olan bir yazı alıp karayollarına faksladım aynı zamanda mail de attım.
    senın cezalarda son 7 gunden daha eskı ceza var mıydı?
    Birde bu bankadan aldıgım yazıyı ve yazılacak dılekceyı kopru gırısıdekı karayollarına elden gıdıp vermek daha mı etkili olur acaba?
  • Benim cezalar 7 günden eski idi. Yani 9-10 güne filan girilmişti. Ben banka ile diğer işler ile uğraşmadım. Direkt hgs'ye mail attım. 15 gün içinde dönüş yapıldı.

Hatta telefon numaraları var, telefon edip sorun isterseniz..
  • Çok saol verdiğin bilgiler için bende bir sonuç alırsam buraya yazarım tekrar bu şekilde magdur olanlar için...
  • Merhaba

Bugun tekrar kontrol ettim plakayı butun cezalar silinmiş normal geçiş ücretleri alınmış.
    Karayolları 2 gün içersinde yanlışlığı düzeltti.
    Boyle bir olayla karşılacak arkadaslar sorunun hızlı cözülmesi için hem mail hemde fax yolu ile bankadan alacakları yazıyı yollasın.

Stones yardımalrın için sana da çok teşekür ederim. Umarım başka magdur duruma dusunenlere yardımımız dokunur
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Hgs yi başka plakaya aktarma
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Sevindim adınıza. Olayın başka sevindirici noktası ise yetkililerin ilgisi. Açıkçası beni bayağı uğraştıracaklarını zannediyordum. Hani, "Ödeyin cezanızı, bizi ilgilendirmez, zamanı geçirmişsiniz, kontrol etseydiniz vs" söylemlerinden mutlaka biri ile karşılaşacağımı sanıyordum.

Nitekim korktuğum başıma gelmedi. Siz de fazla zahmet etmeden halledebilmişsiniz. Gerek forumdan, gerek google aramalarından konuyu bulan bireyler istifade edecektir diye düşünüyorum.

İyi günler.
  • Ayni durum ben de var ancak odeyin diyorlar 500 tl caresizlikten kafayi yiyecegim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.