Şimdi Ara

Plastik Far Temizliği (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
212
Cevap
17
Favori
253.284
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kuzenimin aldığı 2000 model clio aracında farları vasat haldeydi ve yeni almayı düşündüğünü söyleyince bende parlatma fikrini söyledim. Erdem boyadan ilgili ürünleri paket alarak aşağıda görünenleri yaptık. İlk uygulamamız olmasına rağmen gayette iyi oldu gibi..

Plastik Far Temizliği
    Plastik Far Temizliği
    Plastik Far Temizliği
    Plastik Far Temizliği

• quote:

Orijinalden alıntı: D.berkay

Her fara dediğiniz zimparalar ile uygulama yapamazsınız yapsanizda kalıcı olmaz. Ne kadar süredir yaptığınızı bilemiyorum ancak far yüzeyi yeterince duzelmezse uygulamanin ömrü çok kısa oluyor..

Haklısınız her araca aynı uygulamayı yapmıyoruz farklı zımparalar da kullanıyoruz
  • quote:

Orijinalden alıntı: CarM///

quote:

Her fara dediğiniz zimparalar ile uygulama yapamazsınız yapsanizda kalıcı olmaz. Ne kadar süredir yaptığınızı bilemiyorum ancak far yüzeyi yeterince duzelmezse uygulamanin ömrü çok kısa oluyor..

Haklısınız her araca aynı uygulamayı yapmıyoruz farklı zımparalar da kullanıyoruz

Hocam yanlış anlamazsanız bir eleştride bulunmak isterim.

Aşağıdaki fotoğrafı facebook sayfanızda gördüm. Uygulama sonrası çekmişsiniz.. Flaşsız çekince sorun yok tabi ancak flaş patlayınca yüzeydeki kusurlar ortaya çıkmış.

Plastik Far Temizliği

Yukarda başka birinide eleştirmiştim kızmıştı kendisi,..

Ancak aşağıdaki fotoğraflara bakarsanız sonucun nasıl olması gerektiği konusunda fikir sahibi olabilirsiniz.. Birde yukarıda yaptığınız iş tanımınızda mantık hatası var onu da belirtmek isterim. "3 farklı aşındırıcı ile doldurulur" demişsiniz. Aşındırıcıların özellikleri dolgu yapmadan yüzeyi düzeltmektir. Dolgu yapan ürünler glaze dediğimiz tarzda olan ürünlerdir.

Örnek uygulama..

Öncesi;

Plastik Far Temizliği

Plastik Far Temizliği

Plastik Far Temizliği

Plastik Far Temizliği

Sonrası;

Plastik Far Temizliği

Plastik Far Temizliği

Plastik Far Temizliği

Plastik Far Temizliği

Zımp

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: CarM///

quote:

Hocam yanlış anlamazsanız bir eleştride bulunmak isterim.

Aşağıdaki fotoğrafı facebook sayfanızda gördüm. Uygulama sonrası çekmişsiniz.. Flaşsız çekince sorun yok tabi ancak flaş patlayınca yüzeydeki kusurlar ortaya çıkmış.

Plastik Far Temizliği

Yukarda başka birinide eleştirmiştim kızmıştı kendisi,..

Ancak aşağıdaki fotoğraflara bakarsanız sonucun nasıl olması gerektiği konusunda fikir sahibi olabilirsiniz.. Birde yukarıda yaptığınız iş tanımınızda mantık hatası var onu da belirtmek isterim. "3 farklı aşındırıcı ile doldurulur" demişsiniz. Aşındırıcıların özellikleri dolgu yapmadan yüzeyi düzeltmektir. Dolgu yapan ürünler glaze dediğimiz tarzda olan ürünlerdir.

Örnek uygulama..

Öncesi;

Plastik Far Temizliği

Plastik Far Temizliği

Plastik Far Temizliği

Plastik Far Temizliği

Sonrası;

Plastik Far Temizliği

Plastik Far Temizliği

Plastik Far Temizliği

Plastik Far Temizliği

Zımp

Anlayamadım berkay arkadaş şimdi burda olay birbirimizin hatasını web sayfalarından face sayfalarından bularak burda konuşmaksa bu bizim mantalitemize aykırı bişey ama sen beninim çalışma sitemim bu diyorsan ona diyecek bişeyim yok

• ayrıca arkadaşlarımız işlem tamamlanmadan çektikleri bir fotoyu sayfaya koymuşlar reklam istersen yapalım varsa senin eksiklerinde
  • Hocam ben veya biz diye bir olay yok. Gördüğümü söyledim. Sonuçta beş yıldır far temizliği yapıyorum ve sanayide ve o kadar alakasız yerlerde bu işi yapanları gördüm ki insanları bilinçlendirmeye çalışıyorum fırsat oldukça. Bence sizde benim yaptığım yorumu olumlu bir eleştiri olarak görün. Bunun başkasının eksikliğini bulmakla alakası yok kesinlikle çok yanlış düşünüyorsunuz. Aynı şeyi bende yapmış olsam ve uygulamamda hata olsa mutlaka bunu birinin bana söylemesini veya gostermesini isterim..

Ben insanları hiç bir zaman kotulemem veya yaptıkları işlere dil uzatmam sadce yapıcı eleştiri yapmaya çalışıyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Hocam ben veya biz diye bir olay yok. Gördüğümü söyledim. Sonuçta beş yıldır far temizliği yapıyorum ve sanayide ve o kadar alakasız yerlerde bu işi yapanları gördüm ki insanları bilinçlendirmeye çalışıyorum fırsat oldukça. Bence sizde benim yaptığım yorumu olumlu bir eleştiri olarak görün. Bunun başkasının eksikliğini bulmakla alakası yok kesinlikle çok yanlış düşünüyorsunuz. Aynı şeyi bende yapmış olsam ve uygulamamda hata olsa mutlaka bunu birinin bana söylemesini veya gostermesini isterim..

Ben insanları hiç bir zaman kotulemem veya yaptıkları işlere dil uzatmam sadce yapıcı eleştiri yapmaya çalışıyorum.

+1
    hocam size sonuna kadar katılıyorum.. ama bizim milletimizin hepsi ustadır hiç kimse olumsuz eleştiriye gelemez.. sizin yaptığınız işlemler gayet hoşuma gitti.. siz işinizi adam gibi yaptığınız sürece kazanan her zaman siz olursunuz merak etmeyin.. eleştirinizi de yapın. sizin gibi insanlara ihtiyacımız var.. sananiye gidince acaba hangisine kazıklanayım diye sıkıntıya giriyorum.. çünkü çoğu usta usta değil.. bildiğin kasap

• quote:

Plastik Far Temizliği

Sonrası;

Plastik Far Temizliği

Bu gerçek değil aracın farını direk değiştirmişler burada hatta ikisi aynı araç bile değil.. bu uygulamnada bu kadar başarı elde edemiyosunuz ,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Momo-Oz -- 14 Kasım 2012; 14:34:08 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Momo-Oz

quote:

Plastik Far Temizliği

Sonrası;

Plastik Far Temizliği

Bu gerçek değil aracın farını direk değiştirmişler burada hatta ikisi aynı araç bile değil.. bu uygulamnada bu kadar başarı elde edemiyosunuz ,

Hocam uygulamayı bizzat ben yaptım :) Yorumunuzu da iltifat olarak kabul ediyorum :) Sağolun.. Uygulama hakkında supheleriniz var ise ; aşağıdaki linkten uygulamanın tamaminin konusuna ulaşabilirsiniz.

http://www.forumboyakoruma.com/showthread.php?1021-Nissan-Micra-Far-Yenileme-The-Masterpiece

• quote:

Orijinalden alıntı: poyraz5561

quote:

Hocam ben veya biz diye bir olay yok. Gördüğümü söyledim. Sonuçta beş yıldır far temizliği yapıyorum ve sanayide ve o kadar alakasız yerlerde bu işi yapanları gördüm ki insanları bilinçlendirmeye çalışıyorum fırsat oldukça. Bence sizde benim yaptığım yorumu olumlu bir eleştiri olarak görün. Bunun başkasının eksikliğini bulmakla alakası yok kesinlikle çok yanlış düşünüyorsunuz. Aynı şeyi bende yapmış olsam ve uygulamamda hata olsa mutlaka bunu birinin bana söylemesini veya gostermesini isterim..

+1
    hocam size sonuna kadar katılıyorum.. ama bizim milletimizin hepsi ustadır hiç kimse olumsuz eleştiriye gelemez.. sizin yaptığınız işlemler gayet hoşuma gitti.. siz işinizi adam gibi yaptığınız sürece kazanan her zaman siz olursunuz merak etmeyin.. eleştirinizi de yapın. sizin gibi insanlara ihtiyacımız var.. sananiye gidince acaba hangisine kazıklanayım diye sıkıntıya giriyorum.. çünkü çoğu usta usta değil.. bildiğin kasap

Hocam çok teşekkür ederim guzel yorumunuz ve desteginiz için. enim kalite anlayışım ve çalışma şeklim tamamen bu şekilde.. En iyisini yaparım hakkimida alırım. Kalitesiz ve baştan savma is yapıp ucuza yapmaktansa hiç yapmamayı tercih ederim kesinlikle.. Umarım herkes bu bilinci kabullenebilir..

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Momo-Oz

quote:

Plastik Far Temizliği

Sonrası;

Plastik Far Temizliği

Hocam uygulamayı bizzat ben yaptım :) Yorumunuzu da iltifat olarak kabul ediyorum :) Sağolun.. Uygulama hakkında supheleriniz var ise ; aşağıdaki linkten uygulamanın tamaminin konusuna ulaşabilirsiniz.

http://www.forumboyakoruma.com/showthread.php?1021-Nissan-Micra-Far-Yenileme-The-Masterpiece

hocam bu işte püh nokta nedir. ben samsundayım. kendi arabama uygulamak istiyorum.. sağ farda lekeler oluştu camda.. arabam seat toledo 2001.. far camı şeffaf, cam değil.. plastik karışımı birşey.. en çok merak ettiğim bu parlaklığını ne kadar koruyor peki.. 1 sene koruyor mu? teşekkürler..

• Hocam püf nokta diye net bişey yok. Kullanılan malzemelerin kalitesi ve en önemlisi işçilik çok önemli. Eğer kendi araciniza uygulacaksaniz tavsiyem çok asindirici bir zimpara (orn. 400-600 ) kullanmayın. Max. 800grit ile baslayip farin her yeri eşit derecede matlasana kadar devam edin uygulamaya.. Sırasıyla tüm zimparalari kullanarak uygulamayı tamamlayin. Her sırada ne kadar uzun sure çalışırsanız o kadar iyi sonuç alırsınız.

• quote:

Hocam püf nokta diye net bişey yok. Kullanılan malzemelerin kalitesi ve en önemlisi işçilik çok önemli. Eğer kendi araciniza uygulacaksaniz tavsiyem çok asindirici bir zimpara (orn. 400-600 ) kullanmayın. Max. 800grit ile baslayip farin her yeri eşit derecede matlasana kadar devam edin uygulamaya.. Sırasıyla tüm zimparalari kullanarak uygulamayı tamamlayin. Her sırada ne kadar uzun sure çalışırsanız o kadar iyi sonuç alırsınız.

hocam el becerim vardır böyle işlerde.. arabanın elekttronik mekanik baya yerini söküp takıp kendi yağımda modifiye işleri yaptım ama bu konuda en çok merak ettiğim bu işlem ne kadar gidiyor yani 2-3 ay sonra farlar kirlenmesin.. sol farım mesela tertemiz 11 senedir o şekil yani.. 1 sene sonra tekrar aynı oluyormuş bu işlemi yapınca diyorlar ne kadar doğru bilmiyorum.. burdaki püf noktanın farı zımpara yaptıktan sonra koruyucu cilanın çok iyi atılmasıdır. yada çok daha uzun koruyucu bir cila var mıdır.. varsa nedir?? ben farı parlatıp transparan folyo kaplayayım diyorum ama sonra baktım transparan şeffaf folyo ışığı çok kırıyor.. cam filminin şeffaf olanı ışığı kırmıyor ama onuda farlara uygulamak mesele.. olmaz malesef... teşekkürler hocam şimdiden..

• Ben korumak için aquartz veya gtechniq nano teknolojik kaplama kullanıyorum. En uzun ömür o şekilde sağlanıyor. Eğer iyi bakarsanız 2-3 sene gider ama ozenmezseniz de bir kaç ay içinde eski hali gibi olmasa da matlasir farlar. Boya koruyucu ürünleri farlariniza uygulayabilirsiniz. FK1000P waxi aylık olarak uygularsaniz uzun bir sure sorun yaşamadan kullanabilirsiniz..

• quote:

Ben korumak için aquartz veya gtechniq nano teknolojik kaplama kullanıyorum. En uzun ömür o şekilde sağlanıyor. Eğer iyi bakarsanız 2-3 sene gider ama ozenmezseniz de bir kaç ay içinde eski hali gibi olmasa da matlasir farlar. Boya koruyucu ürünleri farlariniza uygulayabilirsiniz. FK1000P waxi aylık olarak uygularsaniz uzun bir sure sorun yaşamadan kullanabilirsiniz..

hocam nerden bulabilirim bu malzemeleri.. malzeme listesini tam olarak yazar mısınız size zahmet.. ben liste halinde gidip tedarik edeyim onları... çok teşekkürler...
  • 2 gün önce ben arabama cıkma far almışdım. mfarları parlatayım dedim boyacı arkadaş, önce zımpara ve daha sonra pastayla cila yaptı far sıfırdan farksız oldu. arkadaşın dedigi vernik atsaydı cam gibi oluyormuş, benim vaktim yoktu, bu yeterli geldi bana. arkadaşın numarası05428103629[simage][/simage]

Plastik Far Temizliği
  • araçların arka farları genelde ucuzdur , miladını doldurmuşsa çöpe atıp yenisini alın derim
  • 2000 lik zımparalanmış hali ve mutlu son...
    Plastik Far TemizliğiPlastik Far Temizliği

• quote:

Orijinalden alıntı: capreolus

Plastik far camları zamanla kirlenmesinden dolayı kötü bir görüntü oluşturuyorlar. Bazı arkadaşlar bu sorunu farlarını değiştirirek çözüyorlar. Yakın bir arkadaşım tutturdu bu yüzden farımı değiştircem diye. Bizde tanıdıklara sorduk, camını temizlet gitsin ne uğraşıyonuz dediler nasıl olacak dedik, basit dediler. Büyük şehirlerde bu işi çok güzel bir şeklide temizlik yolu ile çözen yerler varmış. Arkadaşın arabasının farını izmir de 1.sanayi sitesinde Atatürk Stadının karşısında Newcar diye bir yıkmacı var oraya yaptırdık çok güzel oldu. Böyle bir sorunu olan arkadaşlar varsa bu tür profesyonel yerleri tavsiye ederim. Adamlar işlerini çok iyi yapıyor ;)

plastik far

• Diş macunu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IORI -- 31 Mayıs 2013; 23:52:46 >

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.