Şimdi Ara

''Play-Off'' değil, Kurtarma Operasyonu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
959
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • TFF futbolun katili olmaya devam ediyor.

Play-Off sistemi ile ligde 1. gelip 5.'ye 35 puan fark atmış takım 5. olabilecek.

Play-Off sistemi yayın gelirlerini arttırmak için yapılmışdı fakat herkes son 1 ay digiturk alacak.

1. ve 4. olan takım arasında 20 puan fark olması önemli değil, bu mu adelet?

Şaibe kalksın diye yapıldı ama ligde ilk 4'ü garantilemiş takım macları sallamayacak ve yedek ağırlıklı kadrolar ile çıkacak, buda kümeye oynayan takımlara ve play-off için mücadele eden takımlara karşı oynadıgında insanların kafasında soru işareti oluşturcak.

Ligde daha derbi yönetecek yürekde hakemler yokken play-off maclarını kim yönetecek?

...

Avrupada İspanya, İngiltere, İtalya, Fransa, Portekiz gibi büyük liglerin hiçbirinde play-off saçmalığı yokken TFF, bu ülkelerden futbolu daha iyi bildiği için bunu getirdi değil mi?

TFF'nin tek amacı bazı takımları kurtarmakdır, play-off getirdik bir daha kimse şike yapamaz diyerek bu yüzden kimseyi düşürmeyecektir ve olayların üstüne örtecektir.

• TFF'nin işi gücü Digiturk'u kurtarmak olmuş. Futbolu TFF değil Digiturk yönetiyor bu apaçık.
  • ben fanatik biri değilim, galatasaraylıyım ama fenerbahçe avrupara kazandığında hep sevindim bugüne kadar, az alkmar dan yenilen son dakika golüyle kaybedilen turda içim sızladı, sevillayı elediğimiz maç hayatımda futbol adına en büyük mutluluklarımdan birini yaşadım (sadece fenerbahçenin bir türk takımı olmasından dolayı değil, aynı zamanda sevillanın fenerbahçeyi yani türk takımını yani bizi aşağılamasından dolayı)

inanın fenerbahçe 10 yıl üst üste şampiyon olsa umrumda olmaz, çünkü fanatik değilim, futbolla yatıp futbolla kalkan biri değilim, birçok arkadaşım benim galatasaray taraftarı olduğuma inanmaz.

ama bu son gelişmeler artık benimde fanatikleşmeme neden oluyo, önce TFF başkanının "delillerin mahkemenin ceza vermesi için yeterli olması ama bizim ceza vermemiz için yeterli olacağı manasına gelmez" gibisinden akıllara durgunluk verici bir söze imza atması (evet bu söz araştırılmalıdırhttp://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=51754429 ) ve şimdide bu yüz yıldır konusu bile açılmayan bir play off uygulamasının üstelik bukadar sıkıntılı bir süreçte ortaya atılması.

ben yorum yapmıyorum, sadece iddianamenin hazırlanmasını bekliyorum. ama eğer o şifreli konuşmalar, o maçlardan önce yapılan para transferlerinin "dondurma parası o yauvvv ehehe" diye geçiştirilmesi, diğer kulüp başkanları ile yapılan görüşmelerin "kapıcıyla görüştüm, aidatı verdim" diye bildirilmesi gerçek ise ve bu konuşmaları alıp bir ay inceleyen federasyon çıkıp böylesine korkak ve koruyucu açıklamalar yapıyosa bundan sonra türk futbolu umrumda bile olmaz, asla izlemem artık, çünkü bunlar gerçekse türk futbolu zaten bitmiş demektir.

sadece bekliyorum, delillerin açıklanmasını bekliyorum...

• biz de öyle birader.
    şu deliller neymiş çok merak ediyoruz.
    devletin savcısına adaletine güvenip güvenemeyeceğimizi de göreceğiz.
  • İspanya, İngiltere, İtalya, Fransa de Portekizde bu sistemin olmamasının nedeni bu ülkelerin futbolu bilmemesidir.
    Bizim sistemde 1. takım 5. olabiliyor heyecana bak la.

Bence play-offa katılan kulüplerin söz konusu maçlara çıkabilmeleri için şike yapmama adına kurana el basma şartı getirilirse
    daha da güzel olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jaguar19 -- 23 Ağustos 2011; 12:39:58 >
  • bu sisteme destek veren varsa , ki bence sayısı çok azdır, onları, ola ki takımları sezonu 1. bitirip, play-off'ta 4.'lüğü düştüğünde görmek isterim. O zaman ortalığı ayağa kaldırmayacaklar mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: CΛRNIVΛLE

bu sisteme destek veren varsa , ki bence sayısı çok azdır, onları, ola ki takımları sezonu 1. bitirip, play-off'ta 4.'lüğü düştüğünde görmek isterim. O zaman ortalığı ayağa kaldırmayacaklar mı?

aynen.
  • quote:

Orijinalden alıntı: zurna

biz de öyle birader.
    şu deliller neymiş çok merak ediyoruz.
    devletin savcısına adaletine güvenip güvenemeyeceğimizi de göreceğiz.

bu konuda hemen hemen herkesin görmezden geldiği bi nokta var, burda ayrıntılı şekilde yazdım:http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=51754429

özet geçeyim; ben aziz yıldırımdan yada böyle çete suçlamalarıyla yagılanan diğerlerinden bahsetmiyorum. onların cezalarına modern hukuk kanunlarına göre karar verilir. ben federasyonun tutumundan bahsediyorum ki federasyonun alacağı kararların modern hukuk ile alakası yoktur, federasyonlar yada uefa şike soruşturmalarında takımlara yada işilere verecekleri kararları kendileri belirlerler. bu işin dünyadaki işleyişi böyledir.

yani benim bahsettiğim durumun devletin savcısıyla mavcısıyla uzaktan yakından hiçbir alakası yok, daha doğrusu 'olmamalı', ama federasyon başkanımız sağolsun illa mahkeme kararı diye tutturdu ki mahkeme suçlu bulsa bile biz bulmayabiliriz sözleri ayrı bi saçmalık.

birçok şeyi tartışabilirsiniz, birçok şeye itiraz edebilirsiniz, ama futbol içindeki cezaların ve şike cezalarının modern hukuk kanunları çerçevesinde verildiğini iddia edemezsiniz, bu böyle yapılmıyor, neden böyle yapılmadığını verdiğim linkte yazdım.

• eskiden normal avaraj sistemi vardı bikaç yıl önce ikili avaraj sistemine geçince bile lig sonunda bu ne biçim sistem saçma vs. gibi yorumlar çok olmuştu, şimdi böyle adaletsiz bi sistemi hangimiz benimseyecek bilemiyorum
  • Fenerbahçe çekilmekle tehtit edıyormus çok güldüm. bütün memleket ıstıyor düşmenizi zaten komik..

federasyonun fb yı dusurmeyecegını dusunuyorum.
    -15 puanla baslar fb o yuzden de fb gercekten kurarmak ıcın gelmıs bır sıstem bu
    Maa tam bır fıyaskosun
  • düne kadar: fenerbahçeyi düşürecek federasyonun allah belasını versin, bizi küme düşürerek bitirmeye çalışıyolar.

dünden sonra: fenerbahçeyi düşürmezlerse federasyonun allah belasını versin, bizi bilerek ligde tutup bizden faydalanacaklar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 01001101

düne kadar: fenerbahçeyi düşürecek federasyonun allah belasını versin, bizi küme düşürerek bitirmeye çalışıyolar.

dünden sonra: fenerbahçeyi düşürmezlerse federasyonun allah belasını versin, bizi bilerek ligde tutup bizden faydalanacaklar.

hocam sıkıntı,
    şl den azleden de ligde oynatanda bu fenerasyon.
    madem şike yaptık şl den alyorsun ligde neden oynatıyorsun.
    ligde oynatacaksın şl den neden azlediyorsun.
    kaldıki içerde dosyası olan 2 klübü cezayı göze alarak şl ve uefa ya gönderiyorsun.?
    bu ne perhiz bu ne lahana turşusu.

• quote:

Orijinalden alıntı: zurna

quote:

Orijinalden alıntı: 01001101

düne kadar: fenerbahçeyi düşürecek federasyonun allah belasını versin, bizi küme düşürerek bitirmeye çalışıyolar.

hocam sıkıntı,
    şl den azleden de ligde oynatanda bu fenerasyon.
    madem şike yaptık şl den alyorsun ligde neden oynatıyorsun.
    ligde oynatacaksın şl den neden azlediyorsun.
    kaldıki içerde dosyası olan 2 klübü cezayı göze alarak şl ve uefa ya gönderiyorsun.?
    bu ne perhiz bu ne lahana turşusu.

en doğrusu federasyon adam gibi zamanında kararını açıklayacaktı (diğer ülkelerde de olduğu gibi) bu dosyayı uzatmayacaktı, bu tartışmaların da hiçbiri yaşanmazdı. (gerçi daha ne tartışmalar yaşanırdı kimbilir ama enazından uefa girmezdi işin içine)

• Böyle bir sistem olamaz...
  • Bir Fenerbahçeli olarak düşmek istiyorum şahsen bu ligden Bu kadroyla zor zira.
  • tff susulsuzluge acayip yol ve alt yapi hazirlamis farkinda degil ama yasal yollu nasil
    soyleki
    ligin bitmesine 4/5 hafta var gruplara kalmayi garantiledin yat assagi alt ust durmuna bakarak iddada para kir nasilsa yenilmenin ve yenmenin bi bir manasi yok garantidesin
  • aslında playoff avrupada oynayanların işine geliyor biraz.şimdi bazı maçları seçip oynama lüksleri var nasıl olsa 4. bitirseler şampiyonluk şansları var... birilerine avantaj sağlayalım diye bir işlere girmişlerse ters tepebilir yani bir anlamda...
  • benim playoff tan anladığım.
    ya işi baştan sıkı tut ilk dördü garantile sonra ser.
    baştan ser sonra sık nasıl olsa ilk dört yetiyor.
    her iki ihtimalde sakat.
    işin tadı kaçıyor yavaş yavaş.

bu arada bu playof madem bizi kurtarmak için yapılmış birşeymiş. nasıl olacak o işler biri zahmet edip yazarsa sevinirim.
  • Federasyon rezil ! Utanmadan şikecilere yol yapıyorlar.

Sadece FB değil onu bu hale getiren sistem de suçludur. TFF'ye de ciddi bir ceza lazım
  • Konuyu açan doğru söylemiş mesela geçen sezon ts yi avrupaya yollamak için rezil oldu fedarasyon muhtemelen tazminatın babasını ödeyecek ama bu sistemle hala ümitlerinizi koruyacaksınız.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.