Ürün sandığımdan çok daha geç bir sürede elime ulaştı. İki ay gibi bir sürede geldi. Ve inceleme yerine oyuna daldığım için yorum yazmayı unuttum . Kablonun Wii girişi de vardır, ancak Wii'm olmadığı için denemedim. (Bu siteden aldığım diğer ürünler çok daha erken elime ulaştı, merak eden arkadaşlara duyurulur).
Kablo bu sarı havalı zarfta geldi ve diğer siparişlerim gibi kutusuzdu. Ama gayet sağlam. Bu da sistemim. Acer V223HQ monitörümde sadece VGA girişi vardır. Paketten bir de ses için kablo çıkıyor. Bununla kırmızı ve beyaz RCA uçları hoparlörünüze uygun hale getirebilirsiniz. Ses kalitesi gayet iyidir.
İkinci fotoğraftaki küçük çeviriciyi kablomuzun VGA ucuna taktıktan sonra monitörümüze bağlıyoruz. Yalnız buradaki en büyük ve can alıcı sorun şu: Ben ilk bağlantıyı yaptığımda "INPUT NOT SUPPORTED" uyarısı aldım monitörde. Büyük bir hayal kırıklığının ardından, sıkıcı ve bir o kadar hırslı bir çabayla:
1) Bu elimizdeki kablonun RCA girişlerindeki yeşil uçlu olanı(video için) 37 ekran televizyona kompozit girişten bağladım. Görüntü ayarlarından aşağıdaki ayarı yapıp(Component/D-Terminal) 30 sn dolmadan televizyondan çıkarıp VGA ucuyla monitöre bağladım. Eğer PS3 menüsünü ezbere biliyorsanız böyle bir atraksiyona gerek duymayacaksınız. 2) Ardından 720p görüntü ayarını seçtikten sonra ilerleyip ses ayarını da uygun olan seçeneği seçtikten sonra rahat bir 'Oh!' çektim..
Ve artık PlayStation3'ümüz sadece VGA girişi bulunan monitörümüzde daha yüksek çözünürlükte kullanıma hazırdır. Kablonun kullanımdaki en büyük sorunu ise, zaman zaman ekranı iki saniyeliğine de olsa karartması. Bu benim için çok sorun olmuyor ama sizin için ne derece sinir bozucu olur bilemem...
Şu an için tek oyunum FIFA 09
Makinenin hassaslığından netliği yakalayamadım. En az 1,5 metre uzaklıktan rahatlıkla oynayabilirsiniz. Herkese iyi forumlar...
Belki alakasız olacak ama elimde PS2 var bunu monitöre veya laptopa bağlayabilir miyim?
quote:
Orijinalden alıntı: wizQ
Belki alakasız olacak ama elimde PS2 var bunu monitöre veya laptopa bağlayabilir miyim?
A/V girişleri aynı olduğu için bağlayabilirsiniz, ancak denemedim.
forumdaki arkadaşlar hdcp özelliginin olması gerekiyo diyodu vga dan baglarken..sizin monitörde var mı hdcp özelligi ? (hd kablo ile baglandıgında deniliyodu)
HDCP özelliği olmayan monitörler için gereken bir kablo bu zaten. Benim monitörüm HDCP desteklemiyor.
Güzel ineleme olmuş xbox için ise direkt bu ürünü kullanabiliyoruz sanırım,ps3 ve wii için iyi bir ürün seninkisi