|
PLAYSTATİON 5 İÇİN TV TAVSİYESİ. (117. sayfa)

-
-
Modern OLED'ler, sıradan yayınlarda da saatlerce kullanılabilir. Statik yayınlarda parlaklık düşürülür. Yıllarca sorunsuz gider.
Tabi kullanım ömrünü öyle yayınlar için tüketmek doğru gelmiyor. Onlar için ikinci bir TV bulundurmak iyi olur.
-------------
Modern dediklerim: LG'de Evo serisi. Samsung'ta en az 2. Gen QD-OLED'ler ve WOLED olanlar.
LG'den örneklendirirsek: İlk nesil bir C7 ile şu anki G4 arasında, ömür ve dayanım 3 kat artmıştır. G5'teki Tandem ise, MLA olmadan da G4'ün üzerine koyacak.
Mesela Rtings'teki LG CX ve Evo G1'in burn-in sonucuna bakın. Arada uçurum var. Bunun üzerine, C7'de piksellerin CX'ten küçük olmasını ve G3 sonrasındaki MLA - Tandem vb geçişleri düşününce, 3 kat gibi farklar beklenebilir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 22 Şubat 2025; 11:15:38 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Phillips pus8909 aldım, bir kaç gündür ürünü kullanıyorum gerek görüntü kalitesi gerek oyun performansı beni oldukca tatmin etti, ışıklandırma bonusu oldu, oyuna + bir görsel güzellik katıyor.
Gördüğüm ve takip ettigim kadarıyla burada sadece pahalı ve üst düzey tvler öneriliyor olmuş benim gibi bütçesi kısıtlı arkadaş varsa öneririm. 23000 e aldım ben.
Bir önceki televizyonum LG C2 oled bu arada, ona rağmen tatmin etti görüntü performans.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KarambaKarambita* -- 21 Şubat 2025; 15:0:26 >
nereden aldınız hocam
vatan bilgisayardan aldım gece indirimiyle
-
Kafanı karıştırma arkadaşım
-
Oledlerin çoğunda kremsi, grimsi,
yani beyazı beyaz verememe sorunu var.
C855 vs G4 karşılaştırılmalarında bunu bolca gördüm. Mağazada B4 panelde de.
Galiba teknolojisi gereği marka farketmeksizin bu sorun var.
kardeşimdeki 14 inchlik samsung 10ultrada biraz daha iyi.
zira benim s23 ultrada da aynı olay barizvar beyazlarda.
Sony yine "abartılı fiyatlı" bu sorunu yenmiş bir model yaptıysa Onu bilmiyorum.
Ben 65c855 aldım ekimde 54bin tl ye.
Iki gün önce karla beraber güneş de çıkınca dışarıda,
televizyon parlaklığını 100'e çıkarmak zorunda kaldı salonda. herhalde oled olsa perdeleri sıkı sıkı kapatmamız ve tv yi bufflamamız lazımdı.
Tercih yapılırken ne tip izlemee yapılacak o önemli de, salonun ne kadar ışık aldığı bile önemli, kimse ona dikkat etmiyor.
EDit: marka olarak genelleme yapmayı sevmiyorum, mesela Asusun harika PC anakartları oldugu gibi çöpleri de var model bazında ;
siyahbeyaz yerine renkli philips TV evimize geldiğinde (yıl:1985) çok heyecanlanmıştım.
ama şimdi kendi panelini kendi üretemeyen markalara soğuk bakıyorum. sony istisna olabilir ama o fiyatalarla hiçbir zaman yaklaşmadım yanına. ( her ne kadar Vestel lcd tv fabrikasında çalışma geçmişim olsa da)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gimmeluck -- 24 Şubat 2025; 16:30:49 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
senin övdüğün oled in daha çok şikayeti var hocam buralara bakacaksak
Su an tcl turkiye grubunda tek bir sikayet yok tcl de. Surekli güncelleme geliyor ve sorunlar çözülüyor. Bu oled kullanıcılarınin önümüzdeki yıl içerisinde anlamalarını surekli gorecegiz.
tcl satıcısın galiba 😅 hayırlı işlerin olsun 🙋🏻♂️
Hayatinda hic tcl bayisi gördün mü? Yada teknoloji marketlerde tcl satan bir eleman gördün mü? Niye boş boş konuşuyorsun. Burada samsung satıcısı ve onun 20 civari sahte hesabin edge led tv leri insanlara önerip satis yapmasının önüne geçmeye çalışıyorum. Sana da hayırlı işler.
Ben hiç Lg tavsiye etmiyorumki öveyim arkadaşım
O arkadaş normal kullanım için Tv bakıyor.
Senin önerdiğin Tv'de uygulama yüklenmiyor diye bas bas bağırmışlar!.
Tavsiye ederek aldırıp uygulama yükleyemezse sorun yaşarsa çözeceksen işini buyur tavsiye et
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pocemonmutlu -- 24 Şubat 2025; 18:42:29 > -
tcl güzellemesi yapan arkadaş ben doğruları söyleyince engellemiş beni 🤣 tcl de şikayet yokmuş vs.. şikayet siteleri öyle demiyor ama özellikle servisleri büyük sıkıntı. Satıcı değilim diyor ama lg / samsung dururken bir insan niye tcl savunur güzellemesini yapar bilemedim 🤔 arkadaşın zaten üslubu seviyesi ortada...
ben kimseye tv tavsiye etmedim hocam karıştırdınız sanırım
O zaman tavsiye edenlere diyelim
-
Hocam yalnız birisi Philips 8909'un 55 inç'ine dair şikayetler. Diğeri ise, bütün LG OLED'lerin, Mart 2022'den beriki şikayetleri. (En azından, o başlıkla açılanların diyelim.)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 24 Şubat 2025; 19:10:27 >
Bende arkadaşa forumda Tcl'in bir Lcd modelini önerdim.
Oled kullanmaya başladıktan sonra kademe kademe Lcd önermeyi kestim.
Ben iyi bir görüntü izliyorsam herkes iyilere sahip olsun isterim (bütçesi dahilinde tabi) ama bu Tcl değil, iyi hangisiyse o yada onlar.
O arkadaşın bütçesi kısıtlı ve çıkabildiği rakam 30k. Gönlünde de Tcl olduğunuda hissettim
Mantık olarak F/P ürünü Tcl çıkıyor haliyle. Yoksa 30k'ya aynı sınıftaki Tv'lerden iyide değil kötüde. Tek artısı Google Tv barındırması ve normal kullanıcı için pek sorun çıkartacağını düşünmediğim için almasını önerdim.
Tcl servisi yokmu yok işte, ben bulup bulup yaşayanların videosunu da koyup bilgilendiriyorum forumda zaten.
https://forum.donanimhaber.com/tv-tavsiyeleri-ana-konu--98334172-4734#160782505
Ama bu sorun Tcl almayacağı kullanmayacağı anlamına gelmez.
Eninde sonunda arızalan Tv ya tamir edilecektir yapamıyorlarsa değişecektir.
Tek sorun bu sürecin sancılı geçeceğidir.
Bana hangi Tv diye tavsiye isteyene Oled öneriyorum ama Lg değil, beklentisine göre
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pocemonmutlu -- 24 Şubat 2025; 20:16:6 >
-
o önemli değil hocam hangi marka model ürün açarsanız illaki şikayet vardır hatasız kusursuz ürün yok. Ben sadece alınan bir tv üzerine yapılan olumsuz yorum için yazdım o mesajı herkes g4 veya s90d alacak diye bir şey yokki. birisi philips tv almış memnun kalmış deneyimini paylaşmış diğeri gelmiş kötülemiş bence hoş bir davranış değil tepkim onaydı..
Ben bir ürün kötülemedim arkadaşım olayı farklı yerlere çekme lütfen!.
Öneren arkadaş Ps5 için kullanıyor ve Tv amacına hizmet ediyorki önermiş.
Bahsi geçen arkadaşla konuştum Pc veya Konsol kullanmayacağını belirtti.
Geriye ne kalıyor? uygulama vs. içerikler yükleyip kullanmak.
Araştırdım ve böyle sorunlar yaşayan insanların şikayetlerini okuyunca kafasını karıştırmamasını önerdim.
Diğer başlıklardaki yazışmalarımızı okumadığın için önceki olayları haliyle bilmiyorsun kötülediğimi düşünmüşsün ne diyeyim
https://forum.donanimhaber.com/tv-tavsiyeleri-ana-konu--98334172-4735#160787868
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pocemonmutlu -- 24 Şubat 2025; 20:8:1 >
-
Lg'yi bilmem'de ikinci satırı okuyunca az daha inanıyordum sözlerine'ki sonra aklıma C845 ile S90C yan yana çektiğim videolar geldi
Bir tanesini koyayım bari
S90C içinde pembemsi görünüyor dersin şimdi eminim
İlerde inşallah yeni nesil Oledlerden birine sahip olursun kardeşim
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X