Şimdi Ara

PLAYSTATİON 5 İÇİN TV TAVSİYESİ. (118. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2.375
Cevap
100
Favori
216.980
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 115116117118119
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bunları göndermiştin zaten hocam bunların hepsini beraber incelemiştim.
    Hatta Ben de sana örnekler göndermiştim
    (siyah at beyaz at meselesi daha garip konuydu )

özellikle LG g4'te bile bunu gördüğüme şaşırmıştım Ama sonra Ay görüntüsü karşılaştırması göndermiştim foruma hatırlarsan, ayın beyazlığı ama görüntünün beyazlığı, parlaklığına rağmen ayın üstündeki tümseklerin netliği, detay kaybolmaması.
    Sonra s23 ultra'da o beyazlığı göremeyince emin oldum.. bana c855'i göstermeden O ay görüntüsünü s23 Ultra da gösterselerdi ne güzel beyaz normal görüntü derdim ama yan yana koyunca beyazı tvde gördüm.

Beyazlardan daha büyük problem de parlaklık.

Bulutsuz günlerde,
    3500nit lik TV , gündüz vakti benim salonda auto 70-80den fazla yapmak zorunda kalıyorsa parlaklığı ,
    Oledleri düşünemiyorum bile, o parlaklığı zorladı diyelim, ömürleri de kısalır muhtemelen.

Gündüz vakti YouTube'da müzik açtım avr+kule ses sistemim var. Gündüz vakti belki 2000 net parlaklıkla görüntünün yarısı sabit ve hiç değişmeyen bir ekranla 3 saat müzik çalmışım.
    Oledle olsa Aklımın yarısı orada olacak Bunu böyle yapmamam lazım şunu şöyle yapmamam lazım diye düşüneceğim , zaten kafalarımız dolu böyle aklımda tutmam gereken bir külfetim Olsun istemem.

Özetle,
    Bu dezavantajlar; beyazlar, parlaklık, ömür, daha pahalı olması ,yanar mı vs
    karşılığında,

açılı bakıştan ödün verdim (hoş bunu döner altlıkla çözdüm+ ev kalabalık değil ), bir de
    siyahlardan ödün verdim. ( yine hoş miniled 855 o konuda gerçekten YouTube incelemelerindeki gibi başarılı )

2-3 yıl önce oledlerin daha 2-3 yılı var oturması için diyordum, ama sanırım bi 2-3 yılı daha var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gimmeluck -- 24 Şubat 2025; 22:18:49 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• gimmeluck kullanıcısına yanıt

13 sene önce kullandığım Samsung Es8000 kaç bin nitti acaba?.

Çünkü yıllarca salonda gündüz gece yaz kış harika bir görüntü izledik, hiç bir zaman salona güneş girdi Tv'yi göremiyoruz demezdik.

Yoksa bu Tv pazarı değerlerde hilecilikmi yapıyor 10000 watt P.M.P.O gibi  

Annem yıllar önce pazardan teyp almıştı hiç unutmam, 10000w pmpo rms yazıyor ama teyp 2 elim kadar 

Valla ne diyeyim şimdi bilemiyorum ama şu an kullandığımız 95C'yi 25 seviye parlaklıkta kullanıyoruz.

Çok rahat günlük güneşlikte de izliyoruz, göremiyoruz diye şikayetimiz yok.

Hep dünyamızı fotoğraflarda ve videolarda düz tepsi olarak görüyorum. Şimdi dünya düzmü yuvarlakmı  

• pocemonmutlu kullanıcısına yanıt
    13 yıl önce ? o modeli tanımam ama,
    tam da benim lcd fabrikasında çalıştığım zamanlar. CCFL her zaman daha güçlüydü, talihsiz örnek olmuş bence..
    energy cpmsumption sıkıntısı hariç. zaten contrastlar çöptü o yüzden..
    CCFL neydi, Lede geçiş nasıl neden yapıldı biz rusyada ki lcd fabrikasını (vestel)neden kapattıkkk..nerden başlasam zor hocam, nette bilgi bir miktar var ama dağınık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gimmeluck -- 24 Şubat 2025; 23:4:26 >

Öyle deme 1.000.000:1 Kontrast vardı  

Vestel o zamanlar Tv'lerine kaç milyok kontrast koyardı?  

o bol kese kontrast ledlerle iyice ünlü oldu.
    yepyeni teknoloji gibi CCFL ye doymuş pazarı yeniden canlandırmak için edge ledleri ka...kladık piyasaya

Yıllarca bu Lcd pazarı fena düdüklüyor bizi yeminle  

• PlayStation ile Philips 55OLED809 kullanan var mı? Bir süredir bu oled tv'yi almayı düşünüyorum. Başka tavsiyelerde olursa değerlendirebilirim.

• jack_sparrow_82 J kullanıcısına yanıt

Oled-ex isminde bir Lg'nin geliştirdiği bir panel kullanıyor.

Hiç bu paneli araştırmadım.

"OLED EX, geleneksel OLED üretimine göre daha parlak, daha verimli ve daha kararlı paneller sunan LG Display tarafından geliştirilen bir yan üründür. OLED EX'i benzersiz kılan şey, OLED ekranların performansını artıran bir hidrojen izotopu olan döteryum kullanımıdır."

Youtube incelemelerine model kıyaslamalarına bakmak, yabancı Forumlardan kullanıcıların fikir ve deneyimlerine bakmak lazım.

Bir kaç ay önce 909 modelin incelemesini izlemiştim. Oyunlarda G4 yanında karanlık kalıyordu.

Bir izle az çok fikir edinebilirsin  

TecTracks HDyoutube
    ☕️ Meine Kaffeekasse. Vielen Dank an Alle 😇: https://www.tipeeestream.com/tectracks-hd/donation (Auch außerhalb von Streams möglich) Mit dem Philips OLED909 haben wir den Oberklasse-OLED-TV 2024 aus dem Hause TP Vision gestestet. Mit einem MLA+-OLED-Panel und Dolby Vision Gaming mit bis zu 144 Hz will er den Kampf um den besten OLED-TV 2024 gewinnen. Nur? Kann er das auch? Kapitel: 00:00-01:31 Einleitung 01:32-02:57 Technische Daten 02:58-04:17 Verarbeitung 04:18-04:54 Die Fernbedienung 04:55-05:32 Das Ambilight 05:33-06:29 Das Betriebssystem 06:30-07:11 Bildqualität: Vorwort! 07:12-08:17 NearBlack, BlackCrush, Details in dunklen Bildbereichen 08:18-08:39 Reflexionen 08:40-14:11 HDR-Spitzenhelligkeit 14:12-15:34 HDR Tone Mapping 15:35-16:22 ASBL 16:23-16:57 SDR Helligkeit 16:58-20:57 Farbqualität, Warmweiß & Color-Banding 20:58-21:22 Upscaler 21:23-22:06 Zwischenbildberechnung 22:07-22:28 Vertikales Banding 22:29-26:50 Gaming 26:51-27:25 Audio 27:26-32:44 Fazit & Outro ___ ★ Support ★ ► 2. Kanal: https://www.youtube.com/channel/UCB2FSCteOCqK5aX0F7ZwdMg ► Amazon: https://amzn.to/4bfkca3 * ► Mitglied werden: https://www.youtube.com/channel/UCqtu5Xbtp9BLEZBCEmLrCrA/join ___ ★ Social Media ★ ► Twitter: https://twitter.com/tectrackshd ► Discord: https://discord.gg/ypndPKS ___ *Amazon Affiliatelink | Bei diesem Link handelt es sich um einen Amazon-Partnerlink. Wenn ihr über diesen Link einkauft, erhalte ich eine kleine Provision, ohne (!) das für Euch zusätzliche Kosten entstehen. :) Somit würdet ihr mich ein wenig unterstützen und habt zusätzlich keine Nachteile. :) Vielen Dank! :) Impressum: IT-NiS Systemhaus Inhaltlich Verantwortlicher: Markus Niesen Harlandstraße 17 37574 Einbeck
    https://www.youtube.com/watch?list=PLCdqxh6Nuvu5ij5_1APbTyw_GQlRF0TQT&v=os2fs6R4FOU&feature=youtu.be

Bilgilendirme için teşekkürler, LG G4 modelleri sanırım 65 inch'den başlıyor ve 65 inch oled tv'ler bütçemi aşıyor. 55 inch'lik bir model bakıyorum. Bu saatten sonra led lcd'lere falan bakmak istemiyorum ama ne yapacağımı da bilmiyorum. Evdeki plazma tv 17 yıllık oldu, yakında yeter artık diyebilir  

Rica ederim  

Plazmadan sonra ancak Oled mutlu eder, etmediği yerlerde olabilir tabi.

Ama Lcd panel alırsanız Plazmayı mumla ararsınız yada tekrar kurar kullanmaya devam edersiniz  

Bütçeniz 55" için ise F/PP, yani Money=Peak Performance 55S90C önerebilirim  

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pocemonmutlu -- 26 Şubat 2025; 17:54:8 >
    Şimdi aklıma geldi, yazlıkta seneler önce aldığım bir tane lcd tv vardı, philips 5507 serisi olması lazım. İstanbul da evde 42 ve 50 inch pioneer kuro 8.gen plazma tv var. Artık bu tv'ler bayağı eskidi ve bende kaşıntılar başladı 😂
    55 ve 65 inch oled tvler arasında çok ciddi fiyat farkı var, ayrıca 65 inch tv'ye geçersem salonda tv ünitemde de değişiklik yapmak zorundayım ve masraflar katlanaçcak. En iyisi 65 inch oled tv parasına 42 ve 55 inch olmak üzere iki tane oled tv almak diye düşünüyorum.

Buda bir tercih tabiki  

Ama mutlaka bütçeniz doğrultusunda izleme mesafenize göre ölçülerde Tv bakın.

Bir buçuk metre mesafeden 85" 98" boyutlarda da Tv kullanılmaz.

Objeyi takip edeyim derken muhabbet kuşu gibi kafa gelir gider  

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pocemonmutlu -- 26 Şubat 2025; 18:34:53 >
  • KarambaKarambita* kullanıcısına yanıt
    50 İnç olanı aldınız öyle değil mi hocam ?
    50 İnç olanı hakkında yurtdisinda da yorumlar çok iyi 55 olanda bir tık olumsuz yorumlar mevcut

• Merhabalar herkese iyi forumlar, tv yenileme arefesindeyim. Boyut olarak 55 inch arıyorum. 70% genel kullanım %30 ps5 ağırlıklı kullanacağım.Şimdilik Tlc c755 modelini düşünüyorum, bütçeyi bir miktar daha arttırabilirim. Tavsiyelerinizi bekliyorum.

• Merhabalar

Ps5 için tv düşünüyorum.

65qn85d için yorumunuz nedir? Veyahut başka tavsiyeniz var mıdır?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • f0ril kullanıcısına yanıt

Alacağınız en güzel tv c755 dir.Bu gece vatanda indirim var. Hatta 75c755 cok iyi fiyat

• Akustik34 kullanıcısına yanıt

QN85D çok iyi bir TV. Hem F/P, hem de bütün kritik özelliklere sahip: Full-Array, VA Panel, 1000 nit parlaklık, Quantum Dot ve 120 Hz & VRR

Yine de, fiyat ve kampanya durumuna göre LG B4, LG C4 ve Samsung S90D'yi de düşünün derim. OLED kalitesi başkadır.

2025 modeller yaklaşırken, bu modellere kampanya gelebilir.

• Castle Bravo kullanıcısına yanıt

Aslında qn90d düşünüyordum lakin bütçeyi sarsıyor diye bakmak istemedim. Aralarında da çok uçurum farklar yoktur diye tahmin ediyorum.

• QN90D'nin farkları:

- 160 zone -> 720 zone

- 1000 nit -> 2000 nit max parlaklık

- Yarı-parlak ekran -> parlak ekran

- 120 Hz -> 144 Hz

Teknik anlamda QN90D'nin ciddi farkı olsa da, bu farkların etkisi izlenen içeriğe ve beklentilere bağlı. QN85D zaten belli bir seviyede olduğu için, hissedilen fark sınırlı olur.

Ayrıca, QN90D fiyatına, Samsung S90D ve LG C4 OLED bulunuyor.

• Aslında ikilem içinde kaldım. Yola önce qn90d ile çıktım. Sonra aralarında pek fark hissedilmez düşüncesiyle qn85d modeli de olur dedim.

Dün gece de 65Q80D modeli gözüme çarptı.

Kullanım amacı normal kanallar, Netflix ve PS5...

Acaba q80d modeli de 120 hz mi?

• 
Sayfa: önceki 115116117118119
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.