Şimdi Ara

PlayStation 5 | TV, MONİTÖR, KULAKLIK TAVSİYE [Ana Konu] (19. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.131
Cevap
60
Favori
70.026
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ByScarface1905

Hdmi 2.1 bulamadığım için ya 2k görüntü verecek ya da 1080p görüntü verecek modellere bakıyorum şu durumda.
  • 120fps konsolda nasıl sizce deneyimleyen arkadaşlar vardır. Uzun zaman 60 fps oynayıp 120 ye geçince çok fark ettimi? Özeliikle first person shooter oyunlarında.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Bizim oğlan çok bastırınca 144 hertz monitor aldım, orada CoD BOCW oynuyor 120 fps'de. Vallahi artık gözlerimiz mi seçemiyor, gözler mi bozuldu bilemiyorum ben 120 fps ile 60 arasındaki farkı anlayamıyorum. 30'dan, 60'a çok ciddi bir fark var ama ötesi benim sınırlarımın dışında demek ki? Hatta TV'nin de 1080p'de 120 fps desteği var, büyük ekranda da bu farkı anlayamadım ben, sanırım kişisel bir şey ama her halukarda gereksiz bir şey olduğunu düşünüyorum...

• Senin gözlerde sorun olabilir hocam veya oyunu 120 fps'de oynamıyor olabilirsiniz. Aradaki farkı anlamamak imkansız.

• 120 fps'de oynuyoruz, monitorün fps sayacı var. Ben açıkçası farkı pek anlayamıyorum, online multiplayer oyunlar için önemli olabilir ama benim gibi singleplayer oyunlarda vakit geçirenler için gereksiz bir özellik. Şahsen mevcut grafik gücün fps dayatması ile kare hızına harcanması yerine, daha kaliteli grafikler görmek isterim, hatta 30 fps'e bile okeyim...

• Teşekkürler bilgi için, monitörde oynamayı seviyorum ama ps5 i fullhd monitörde kullanıyorum, grafiksel olarak yeni nesil oyunlarda buna rağmen kalite göze çarpıyor. 4k monitör düşünüyorum ama hdmi2.1 li modeller çıkarda alınabilir fiyat seviyelerinde olurlarsa beklesemmi diye düşünüyorum çünkü online oyun oynuyorum ve 120fps çok fark ederim diye düşünüyorum. Yoksa 4k60fps bir monitör alıp geçicem. Neyse teşekkürler bilgi için, değerlendireceğim.

• Hocam benim oğlan 120 fps için çok önemli benim için diyor, bakış açısı ve haklı kendi açısından. Eğer online multiplayer oyunlar oynuyorsanız 144 hertz 1080p monitorlere bakın, fiyatları hem makul, hem de gayet iyiler. 4K için de TV düşünürsünüz...

• Evet 144hz1080p monitörler fiyat olarak uygun, belkide 2k monitörde olabilir. 2k144hz monitörlerin bazıları hdmi 2.0 desteği olanlar sanırım 4k sinyal kabul ediyor onu 2k ya downscale ediyor. Grafiksel tatmin edebilir. Fps oyunlarda fullhd modu, single player oyunlarda 4k modu kullanılabilir. Gelecekte 2k desteğide gelirse ama oyunlarda desteklemesi lazım tabi kullanılır. çok bilinmeyenli denklem biraz ama uğraşmadan düşünmeden bir şey başarılmıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Miraclescape -- 20 Mayıs 2021; 15:11:40 >
  • PlayStation 5'in 2K desteği yok o yüzden 4K'dan, 2K'ya downscale yapmıyor, onu yerine 1080p modunda oynuyorsunuz, monitor bu görüntüyü kendisi 2K'ya upscale ediyor.

PC pazarında bile Steam istatistiklerine göre oyuncuların yüzde 2 gibi çok küçük bir kısmı bu çözünürlükte monitör kullanıyor. Sony şu ana kadar bu çözünürlüğe destek vereceğim demedi, bakarız anlamında bir açıklama oldu.

1080p'de gayet yeterli, eğer multi oyu lar için alacaksanız. Zaten çoğu 120 fps destekli PS5 oyunu bildiğim kadarı ile bu çözünürlükte, tabii yine siz yine de araştırın.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Benim bildiğim hatta burada da konuşulan hdmi 2.0 bağlantısı olan 2k monitörlerde ps5 de 2160p seçeneği seçilebiliyor yani monitör ve ps5 4k sinyali kabul ediyor, monitör 4k sinyali downscale ediyor 2k ya.

• Hocam çocuk haklı. :) Oyunu izleyen kişinin 60-120yi ayırt etmesi biraz daha zor, 30-60 farkı gibi bariz olmaz. Çok daha keskin bir gözle bakmayı gerektirir. Ama oynayan kişi inanılmaz hisseder özellikle mouse hareketlerindeki yumuşaklık farkını

• azos A kullanıcısına yanıt

Hocam adam 18 yaşında, vallahi haklı olmasa da, haklı çıkıyor her durumda.

Ben şunu kabul ediyorum benim farkına varmam veya varmamam önemli değil, kesinlikle arada bir fark var. Ancak profesyonel düzeyde veya bu işi aşırı seven kişiler dışında bu 144 hertz, 240 hertz monitor işleri bana pazarlama stratejisi olarak geliyor. Bunu daha hızlı cevap veriyor diye mekanik klavye ve dpi yüksek mouse'larda da yapıyorlar. Zaten dikkat edin tamamı bir paket halinde sunuluyor oyuncuya. Sanki oyun oynamak isteyen herkes için bunlar vazgeçilmez özelliklermiş gibi, eleştiriyorsam da, bundan dolayı eleştiriyorum...

• Anil.K kullanıcısına yanıt
    1197₺ su an ki fiyatiyla Arctis 1 Wireless öneririm, Ps5 3D Tempest Audio teknolojisi ile uyumludur..
    akakce.com
    SteelSeries Arctis 1 Wireless USB-C Mikronlu Oyuncu Kulaklığı Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
    https://www.akakce.com/kulaklik/en-ucuz-steelseries-arctis-1-wireless-usb-c-mikronlu-oyuncu-kulakligi-fiyati,552361733.html

steelseries
    Arctis 1 Kablosuz Oyuncu Kulaklığı
    https://tr.steelseries.com/gaming-headsets/arctis-1-wireless

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2F4BE4979 -- 20 Mayıs 2021; 21:10:42 >

• ByScarface1905 kullanıcısına yanıt

Ps5 için 4k 144Hz monitör almanın bir anlamı yok. Hem hdmi 2.1 monitörler çok pahalı olacak. 4k'dan downsampling yapan 1440p monitör alabilirsiniz ama fps oyunlarında yeni nesilde büyük ihtimal 1080p-120fps ve 4k-60fps olacak. Eğer 120fps oynamak isterseniz bu sefer görüntü 1080p'den upscale edilecek ve iyi bir görüntü olmayacak. Yeni nesilde 2k monitör işi sıkıntı o yüzden. Hele ps5 kullananlar hiç bulaşmasın bence. Sony daha 2k desteği bile getirmedi. Monitörün ne kadar iyi sampling yapacağı da belirsiz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tommy Shelby -- 20 Mayıs 2021; 20:32:28 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hrt_c kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler

• Tommy Shelby kullanıcısına yanıt
    PlayStation 5 | TV, MONİTÖR, KULAKLIK TAVSİYE [Ana Konu]
    Bunu almayı düşünüyorum ama duruma göre bakalım.

• Selamlar PS5 i Samsung 55NU8000 ile kullanıyorum. Samsung tv kullananların PS5 için ayarları nasıl acaba?

• Ps5 için monitör alacağım ama araştırdıkça daha çok kafam karışıyor.panel olarak ips yada VA panelde karar kıldım ama malum PS4 2k desteklemiyor sizce 1080p 144 hz bir monitör mü yoksa 4k 60fps bir monitör mü almalıyım.yada ilerde destek gelmesi ihtimaline karşı 2k mı tercih etmeliyim ? 4k manitörde 60 FPS'yi sıtabil alabilir miyim.kullananan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • https://www.epey.com/monitor/monster-aryond-a32-v1-1.html

Aryond A32 V1.1 bu mönitörde karar kıldım gibi ps5 ile uyumlu mu kulanan varsa deneyimlerini paylaşırsa sevinirim

• 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.