Şimdi Ara

Playstation oyunların yüklenme süresi hakkında Önemli bir soru

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
429
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar buna bi çok kez şahit oldum ama sizinde fikirlerinizi almak istiyorum.Geçen gün arkadaşımın evine ps3 oynama gittim. The Elder Scrolls 4: Oblivion, La Noire ve Red Dead Redemption oyunlarını oynadım. Özellikle rdr ve oblivionda loading kısımlarında aşırı bir bekleme süresi olduğunu farkettim. Arkadaşım orjinal oyun kullanıyor. Daha sonra bir ps cafeye gittim ve oblivion ve rdr nin hdd ye yüklenmiş olduğunu gördüm ve hemen oynamaya başladım. Arada gerçektende bariz bir fark vardı. Özellikle kırılmış aletteki oyunlar çok daha akıcı (Fps düşüşü olmadığı) ayrıca loadingteki kısımlar çok daha hızlı geçtiğini farkettim. Orjinal oyun kullanıcısı arkadaşımda rdr de atla hızlı giderken fps düşmeleri yaşanıyordu ama kırılmış ps3 te böyle birşey zerre kadar olmadı. Acaba arkadaşım ps3 ündemi sorun var yoksa gerçekten normal ps3 ile kırılmış ps3 arasında böyle farklar varmı bunu merak ediyorum. Ama şöyle bir şeyde varki oyunlar hdd ye yüklendiğinde loading kısımlarının hızlı geçmesi ve fps düşüşünün olmaması mantıklı gibi, neyse yorumları size bırakıyorum :)

• Forumda JB konuşmak yasak
  • JB yaptırmayla ilgili konular yasak anlamlı bir konu.
  • GT5 de Hdd ye ön yükleme gibi bir olay var. onu yapınca daha hızlı açılıyor.

GTA4 de böyle birşey yok ve oyunda diğerlerine göre çok detay içerdiği için ekşın sahnelerinde takılma oluyor, bildiğin 2000model pc ye 2010da çıkan oyunu kurmuşsunda takıla takıla oynuyormuşsun gibi. GTA yı çok sevmeme rağmen oynamıyorum bu sorundan dolayı. Bekleme süresine gelirsek eğer, oyun açılırken bayağı ama bayağı bir bekletiyor sonrasında oyun içinde save atarken yada senaryo yuklerken cok bekletmiyor. Fakat dediğim gibi takılma sorunu var.

Bide Guitar Hero MetallicA 'da biraz bekliyorum cok aşırı bekleme söz konusu değil ama yinede bekletiyor. Özellikle Guitar Heroda beni kıl eden nokta, menuler arası geçiş yaparken bile loading ekranını beklemek oluyor.

Bunun dışında JB nedir bilmiyorum, birisi açılımını yazsın ve ayrıca kırılmış ps3 ile bana gelme, hoşlaşmıyorum kaçak göcek işlerden.

• Hoca arkadaşlar jb denince tepki veriyo buda gayet dogal ama sorunun cevabını kendin vermişsin zaten.hdd ye yüklenen oyunlar daha hızlı açılıyo loadingler kısa sürüyo. bende psnden indirdigim nfs hp oyununda bunu farkettim.cdli versiyonuyla psnden aldıgım versiyonda karşılaştırma yaptım fark baya var. sanırım hdd nin özelliginden kaynaklanıyor.
  • Hdd'ye yüklediğinde bluearyı okuma gibi bir sorun yok . O yüzden aradaki fark normal
  • Hdd okuma hızı blu ray okuyucudan daha üstün. Bu yüzden öyle bir durum mevcut.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Başlığı kilitleyeceğim ama yine de cevabını yazayım. PS3'de oyunların HDD'ye yüklenmemesi gibi bir durum söz konusu değildir. Özellikle Elder Scrolls, GTA, RDR gibi oyunlarda mutlaka HDD'ye yükleme yapılır ve önemli dosyalar HDD'ye atılır. Video dosyaları veya nadir kullanılacak dosyalar Blu-Ray'de bırakılır. Bu durumda, HDD'ye tamamen yüklenmiş bir oyunla orjinal oyunun arasındaki fark, öyle anlatıldığı gibi büyük değildir. FPS düşmesi falan söz konusu bile olamaz. Sadece yükleme ekranları birkaç saniye daha uzun olabilir veya haritada sektör geçişlerinde arka planda diskten yükleme yaptığı sırada yavaşlama olabilir. Ama bu yavaşlama rahatsız edici değildir, çoğu zaman da farkedilmez.

Bu tür konular genelde tartışmaya doğru gidiyor. Hatta mesajlardan bazılarını silmek zorunda kaldım. Bu yüzden başlığı kilitliyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.