Şimdi Ara

PLAYSTATION STORE KREDİ KARTI SORUNU - ANA KONU (35. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.131
Cevap
31
Favori
168.215
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3334353637
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Herkese selam olsun. Psn store maduru bir kardeşiniz olarak bu dertlerden muzdariptim.Sony ponyi aradım nokta virgül aynı şeyler.Sırf bu yüzden us psn açtım ondada turkçe altyazı malum yok.2013-2014 pan sezonum böyle geçti.Taki bir arkadaşımın anlattığı gübi yapınca sorunsuz alışveriş yapıyorum. Evet beyler kullandığım kart cepte teb duymuşunuzdur. Örneğin bf4 mü alacaksınız sakın ha bilgisayardan almaya çalışmayın. Önce bf4 dü sepete ekleyin sonra ödeme ekranına geçtiğinizde kart bilgileri kısmında örnek olarak veriyorum fenerbahçe mah. aziz başgan sok. gs apartmanı no:6/0 kadıköy istanbul ps4 de bu adresi şu şekilde yazalım FENERBAHCE MAHALLESI AZIZ BASGAN SOKAK sadece birinci kısmı doldurun 2-3 boş il ilçe KADIKOY ISTANBUL aynen böyle olmalı. Bankayı arayıp adres bilgilerini aldığımzda kısaltmalar falan oluyor kısaltma varsa uzun halini yazın örnekteki gibi.3d secure olmasından dolayı pc ve mobilden denemeyin direk ps4 üzerinden deneyin ben bu sekildr ekleyip siliyorum şuana kadar birkez bolle oldu oda bunları yapmayı ögrenmeden önceki dönemdir.bu yöntemi denemeyenler varsa denesin pcden uzak durun haa bu arada ceptetep kartım kredi kartı falan değil en para kartı gibi debit kart

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Arkadaşlar ben kartı ekliyorum kontrol amaçlı 0,59 tl çekilip iade ediliyor hiç bir sorun yok ama oyun almaya geçince 3d secure şifresi soruyor sms ile gelen kodu giriyorum ama hata veriyor 2 farklı bankayıda denedim aynı sorun oluyor. Konsol üzerinden almayı denememi söylemeyin çünkü ben yeni ps4 pro siparişi vereceğim elime cuma gibi geçer. Şuanda indirimde olan oyunları almak istiyorum indirim yarın son gün bu satın alma işlemini pc den yapabilen var mı?
  • Dün gece 20 kez falan denedim fakat malum hatayı verdi.Bu sabah bi umut yeni hesap açtım pc den adres bilgisi sordu girdim sonra ps4 e geçtim sepete ekledim kartı ekledim eklerken adres bilgilerini türkçe harf olmadan hesap oluşturdugumla aynı şekilde yazdım tek seferde aldım.Kartı bloke etmiyor demekki sony .
  • 3 yıldır bugüne kadar 3 farklı karttan ( Akbank, işbankası, Yapı kredi )2 ayrı konsoldan defalarca alışveriş yaptım. Bu zaman içinde kartların süresi doldu yenilendi filan hiç bir sorun çıkartmadı. Ekstrede yazan adresi birebir büyük harflerle Türkçe karakter olmadan yazıyorum. Mobil uygulamadan, pc üzerinden de sorunsuz alışveriş yaptığım çok oldu.

Umarım herkesin sorunu çözülür gerçekten çok uyuz bir durum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bkblt85

Arkadaşlar ben kartı ekliyorum kontrol amaçlı 0,59 tl çekilip iade ediliyor hiç bir sorun yok ama oyun almaya geçince 3d secure şifresi soruyor sms ile gelen kodu giriyorum ama hata veriyor 2 farklı bankayıda denedim aynı sorun oluyor. Konsol üzerinden almayı denememi söylemeyin çünkü ben yeni ps4 pro siparişi vereceğim elime cuma gibi geçer. Şuanda indirimde olan oyunları almak istiyorum indirim yarın son gün bu satın alma işlemini pc den yapabilen var mı?

Arkadaşlar daha önce çözüm aradığımı yazmıştım. Bir haftadır araştırıyorum denemediğim kart ve yöntem kalmadı bir türlü ne cüzdana para ekleyebildim nede oyun satın alabildim. Ama nette bulduğum linki sizlerle paylaşıyorum. Ben ilk gördüğümde hep aynı şeyler yine olmayacak dedim ama bu sefer ilk seferde cüzdana para ekledim ve pc üzerinden

Çözüm linki:https://www.meleklermekani.com/threads/sony-psn-plus-cuzdana-para-ekleme-sorunu-ve-kesin-cozumu.260931/

Arkadaşlar burda iki tane püf nokta var ben daha önce yapmamıştım. İlki il kısmını boş bırakmak özellikle vurgulamış boş bırakın diye nasıl yazdığının resmi var. İkinci de kart bilgilerinde ad soyad kısmını hepsi küçük harfle ve türkçe harf olmadan yazıyoruz. Artık tesadüf mü oldu sonra yine hata verirmi bilmiyorum ama ben ilk seferde cüzdana para yükledim. Ben bir çok yöntem denememe rağmen bir türlü yapamamıştım ama bu yöntem işe yaradı. Bu sorunu yaşayan arkadaşlar için umarım yardımcı olur

• Arkadaşlar yaklaşık 1 aydır aldığımdan beri sorun yaşıyordum hiç oyun alamadım. Buraya ve diğer konuya da zaman zaman yazdım durumu.

Sony müşteri hizmetleri durumu İngiltere'ye kadar iletmesine karşın çare bulamamış ve nerdeyse konsolu ikinci elde satışa çıkaracak noktaya gelmiştim.

3 gün önce yeni bir PS türkiye hesabı açtım . İlk ad soyad bilgileri , adres, kredi kartı bilgileri her şeyi eşit olacak şekilde ayarladım. Adres banka ile birebir . Gerçi bundan emin değilim finansbankta iletişim ve resmi adres olarak iki adresim var . Ben ekstrede yazanı girdim.

Her şey ingilizce olarak büyük harf yazdım. Ama bunların ben bir etkisi olduğuna inanmıyorum.

İlk seferde 200 tl cüzdana ekledim. 48 saat geçtikten sonra tekrar denedim ve 30 tl eklemeyi başardım. Şimdilik yeni hesap ile durumu aşmış oldum sanırım. Eski hesapta PS + kaldı malesef ücretsizleri o hesaba girip toplayacağım artık.

Bu arada farklı olarak şöyle bir şey oldu. Kartı ilk eklediğimde 0,10 gbp harcama denedi fakat banka onaylamadı mesajı geldi. Ardından ikinci bir mesaj geldi ve 0,10 harcama olduğunu ifade etti sony network için.

Burdaki farklılık önceki denemelerde eski hesapta olduğu gibi bu ters pos işlem gibi değildi.Yani çekim yapıp hemen arkasından iade yapmadı. 0,10 ücreti halen iade etmedi. Steamde de dikkat ederseniz yeni kartta 2 tl çeker ve yaklaşık 20 gün sonra iade eder.

Bende şimdilik durum böyle 230 cüzdan bakiyesi ile en azından black friday dönemi için hazırım..

Söylediklerimin bir kesinliği yok biliyorsunuz deneme yanılma sadece herkes farklı yolla çare bulabiliyor. Üstteki arkadaş küçük harf falan demiş mesela ben tam tersini yaptım.

Umarım herkes bir şekilde çözer gerçekten çekilecek çile değil çünkü Sony Türkiye konuyla ilgilenmiyor. @byvolcan @snakefatih

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi m-99 -- 18 Kasım 2017; 20:27:28 >

• m-99 M kullanıcısına yanıt
    Sorunu çözme ne sevindim

• snakefatih kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler epey baş ağrıttım ama konsolu ilk alışta bunu maruz kalmak da bana özgü bir şansızlık olsa gerek. Umarım uzun bir süre bu yeni hesapla giderim sorun yaşamadan.

Bir de işin bir diğer noktası alım yaptıktan sonra 2-3 gün kadar hiçbir şey almamak sanırım. Ama bundan emin değilim açıkcası.
    Senin mevzu biraz da sıfır lüx araba alıp benzin bulamamaya benzedi. Ps4 ilk çıktığında biz de ge nel olarak senin durumundaydık pek oyun yoktu. Bu kredi kartı olayını gerçek tr psn kurulana kadar çözemeyecekler. Şimdi belki ben sorunsuz oyun alıyorum yıllardır diyen olabilir ben de aynı durumdaydım birgün oyun alayım dedim her zaman çalışan kartı kabul etmedi sinir olmuştum bir daha o kartı kabul ettiremedim. Aynı kart steam de sorunsuz çalışıyordu. Sonra1nyeni kart talep ettim bir daha alabildim. Cidden büyük sorun. Psn efendinin keyfine kart çıkartıp duracak halimiz yok.

Komik gerçekten aslında olay kart da değil gibi. Konsol alıyorum aynı gün sıfır ps hesap açıp ps + üye oluyorum hemen ardından oyun alamıyorum kartlarımı kabul etmiyor vs.

1 aya yakın zaman geçiyor yeni ps hesap açıyorum aynı kartla sorunsuz para ekliyorum. Bunun sebebi paraların aktarıldığı hesapların ve sistemin tamamen ingiltere kökenli olmasından ileri geliyordur.

Sony gibi bir firma Türkçe altyazı vs oyunlarda hassasiyet gösterirken nasıl olur da bu konuda gerçek PS Türkiye açmaz hayret edilecek bir durum. Muhtemelen Sony Türkiye yöneten kişiler hesap verdikleri sorumlulara bu sorundan hiç söz etmiyordur.

Sony'nin en genel kademesine bir şekilde ulaşıp mail veya posta yoluyla bu konuyu anlatmak gerek bence. Bir organizasyon düzenleyip. Sony Japonya bu duruma müsamaha göstermez aslında.

İş ahlakı olan bir firma bence Sony Türkiye'de omuz üstünde baş bırakmazlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi m-99 -- 18 Kasım 2017; 22:53:57 >

Cevabı çok basit sistem ingiltere üzerinde olduğu için 300tl ye psn tr de sattığı bir oyundan Türkiye nin maliyesi ne 1tl vergi vermiyor fatura kesmiyor adam keriz mi buraya sistem kurup vergi ödesin bildiğim kadarıyla ingilterede de psn steam gibi dijital sistemlerden vergi alınmıyor. 0 vergi ile full kar oluyor. İşin vahim tarafı mustafa efendi kdv ötv ödüyor gibi oyun fiyatlarının yüksekliğini savunuyor hadi kutulu oyunu anladık (onun da ne koşullarla tr ye getirildiği ayrı bir konu) bari şu vergi vermediğin psn deki oyun 250 tl olmasın onu yap en azından.

Vergi olayı illa ki vardır hocam bence Google ve Youtube ile papaz oldu devlet o meseleler yüzünden adamlar sonra mecbur kabul etti. Vergi vermemek maksadıyla öyle bir yöntem izleyip bunca insana eziyet çektiriyorlarsa yazıklar olsun ne diyeyim.

Olay konsolu getirdik mi getirdik, sattık mı sattık. Kutulu oyunlar da var gerisi bizi ilgilendirmez noktasında gibi gözüküyor.

Herkes microsoft xbox a falan laf konuşuyor ama böyle sorunlar sanırım o tarafta yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi m-99 -- 18 Kasım 2017; 23:32:45 >
    Google ve youtube un kullanıcı sayısı yanında tr psn minicik kalır kulvarları da çok farklı onlar herkese hitap ediyor ama psn ps sahiplerine. Bir de onlar mecbur kaldılar şube açmaya hakaret videoları vs çok iş döndü o tarafta. Ms tarafı ps a göre daha stabil ve sorunsuz

• Burada yazılı, mesajlardaki yazılı bütün yolları denedim Ol-Mu-Yor..

Onca para boşa gitti yazıklar olsun Sony
  • http://community.eu.playstation.com/t5/Oyunlar-ve-A%C4%9F-Ba%C4%9Flant%C4%B1lar%C4%B1/PSN-Kredi-Kart%C4%B1-Hatas%C4%B1/m-p/25402534#M6029

Beyler çözümü buldum! Şimdi yapmanız gerekenleri adım adım anlatacağım.
    (Bu arada ben de 2 aydır alışveriş yapamıyorum. Önceki yorumlarıma bakarsanız en büyük mağdurlardan biri olduğumu görürsünüz.)
    Gelelim çözüme:
    1.ADIM: Playstation'ın mobile uygulamasından PSstore'u açalım. Orada en sağda account setting (hesap ayarları) e giriyoruz.
    "Kimlik" kısmına ad soyad Türkçe karakter kullanmadan giriyoruz.
    Örnek: Ahmet Yildirim
    2. ADIM: "Konum" kısmına kredi kart adresimizi Türkçe karakter kullanmadan giriyoruz.
    Önemli not: Bankayı arayıp 2 sefer kredi kart adresimi güncellememe rağmen bunu yapmamışlar. Tesadüfen maximum kart mobile uygulamasındaki profil bölümüne girdim ve orada adres bilgilerimin farklı olduğunu gördüm. Oradaki bilgilere göre giriyoruz. Bu çok önemli! Yine Türkçe karakter ve noktalama işareti kullanmıyoruz. Büyük harf kullanıyoruz.
    Örnek: 1. satır: BURCIN SK 25 1 ATASEHIR MAH
    il : ISTANBUL
    posta kodu: 34344 (not: adres uydurmadır. şablon olarak benimkiyle birebir aynı)
    3. ADIM: Sağ üstte hesap bölümündeki "cüzdan" a giriyoruz. Orada kredi kartı ekle diyoruz. İkamet adresimi kullanı işaretliyoruz. Kart numarası, son kullanma tarihi. güvenlik no giriyoruz. Kart sahibinin adı kısmına büyük harfle "sadece isim" giriyoruz. (soyad girmiyoruz)
    Örnek: kart sahibinin adı: AHMET Sonra onayla veya kaydeti tıklıyoruz. Kartınız eklenmiş oluyor. (bu arada cüzdan ayarları : ödeme sonrası şifre iste : hayır abonelik yenilemek ya da....: hayır şeklinde olacak)
    ŞİMDİ EN ÖNEMLİ KISMA GEÇİYORUM:
    Kredi kartınız eklenince Sony güvenlik amaçlı 0,50 kr luk bir provizyon kesiyor. Bu olayı ne banka ne de sony müsteri temsilcileri anlayamıyor ve anlatamıyor. Ben olayı forumdaki "zrtmn" arkadaşımız sayesinde çözdüm o da yazmış zaten.
    Kredi kartımızı ekleyince sony 0,50 kr provizyon kestiği için cüzdana para ekleyemiyoruz. Alışveriş yapamıyoruz.
    Ben kartı ekledikten sonra mobil şubeye girdim, alışveriş kısmında 0,50 kr un beklemede olduğunu gördüm.Psstore Londra kaynaklı olduğu için bu bekleme 3-4 gün sürüyor. Bu süre zarfında KARTINIZI HESABINIZDAN KALDIRMAYIN, YENİ KART EKLEMEYİN (yoksa yeniden provizyon koyar Sony) SADECE BEKLEYİN.
    Arada mobil şubenizdeki alışveriş bölümünden kontrol edebilirsiniz.
    BU 0.50 kr LUK BEKLEME SÜRESİ BİTİNCE CÜZDANA PARA ATABİLİRSİNİZ.
    Örneğin cüzdana 200 tl attınız. Sony bu 200 tl ye provizyon koyuyor yani beklemeye alıyor. Siz parayı zaten cüzdana attığınız için alışverişinizi yapabilirsiniz. AMA TEKRAR CÜZDANA PARA YÜKLEMEK İSTİYORSANIZ YİNE
    3-4 GÜN BEKLEMENİZ GEREKİYOR Kİ PROVİZYON SÜRESİ GEÇSİN. Provizyon bitince tekrar cüzdana para atabilirsiniz.
    Bu sorunu 2 aydır yaşadığım için uzun uzun yazdım. Umarım faydalı olur.Bu arada yakında (24 kasım galiba) black friday olacak büyük indirimler olyor. O zaman oyun ssatın almanızı tavsiye ederim şimdilik sadece cüzdana para atın. Ben de muhtemelen FIFA18 alacağım. İyi oynayan arkadaşlar eklesinler, kapışırız.
    İyi oyunlar...B)

• goku17 G kullanıcısına yanıt
    Ben bugun 200 tl attım cüzdana, bi sıkıntı olmadı onla psn+ aldım. Sonra gene bi 200 atim dedim, onlada oyun alırım diye. Şimdi izin vermiyor, ve adres bilgilerini değistirince 0.10 birşey çekiyor bankadan şimdi black friday olcak ben ama oyun almak için 3 gün beklicekmiyim eğer böyle saçma bi sistem yaptıysa sony yarın satarım konsolu.
  • Burada anlatılanlara istinaden ben de bir şansımı denemek istedim yine ama sonuç hüsran. Olmadı.

O bahsi geçen ufak miktar için beklemenize gerek yok. O kartın sisteme eklendiğinde gerçek olup olmadığını anlamak içindir ve anında ters işlemle geri iade edilir. Finansbank mesela onaylamadığına dair sms yollar. Enpara hareketlerinde de anında ters işlem görürsünüz.

İşlemler reddildiğinde, bankayı arayıp sordum. Reddedilen bir işlem göremiyorlar. Bu da sony tarafından para çekilmeye çalışılmadığı anlamına geliyor. Hala tam olarak nerede hata var, anlamış değilim.

• FIRST kullanıcısına yanıt
    Aynen öyle kardeş beklemen gerekiyor. Ben bankayı aradım onların yapabileceği bir şey yokmuş. Hatta iade muhabbeti falan 25 gün sürebilir dediler. Sen sadece alışverişini kontrol et. Bu beklemede uyarısı geçmişse yedine para ekleme yapabilirsin. Bu sürede kartını kaldırıp ekleme yapma. Yoksa yeniden provizyon kesecek ve bekleme süresi uzayacak. Sony'nin saçmalıkları işte
  • 2eu5 kullanıcısına yanıt
    kardeş ben 2 aydır uğraşıyorum denemediğim şey kalmadı. 5-6 farklı hesapla 4-5 farklı kredi kartıyla denedim. Sonunda bu şekilde yaptım. İşin olayı adres ve provizyon. Sende nasıl bir hata oluyor peki?
  • goku17 G kullanıcısına yanıt
    Hocam dün gece saat 23:00 civarı, pc den kart bilgilerini sildim. Adres büyük harflerle, kredi kartında kayıtlı ilk satırı girdimi Sonra saat 01:00 civarı ps4 de kart bilgilerimi ekledim ve mesaj geldi 0.10 alışveris vs diye. Saat 03.10 civarı ps4 den fifayı satın al dedim ve sıkıntısız direk aldı.
  • 
Sayfa: önceki 3334353637
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.