Şimdi Ara

PLAYSTATION STORE KREDİ KARTI SORUNU - ANA KONU (36. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.131
Cevap
31
Favori
168.029
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3435363738
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Banka veya kredi kartı bilgileri geçersiz diyor bende. Aylardır aynı şekilde alışveriş yapıyorum. Bilgiler de olması gerektiği gibi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sonunda basardim.

Sabahtan beri denedim. Olmadi. En sonunda yeni bir hesapla, adres kismina da adresimi yarim yamalak yazarak denedim. Sadece ilk satiri kullandim. Ve sehir bilgisini yazmadim. Enpara ile deneme yaptim.

Yine ayni hatayi aldim ama bu sefer hata kodu farkliydi. Sonra bankadan sms geldi. İslem reddedilmistir diye. Su ana kadar boyle bir sms almamistim. Oyun bedeli kadar tutar reddedilmis.

Bankayi aradim. Gun icinde fazla deneme yapmamdan dolayi bloke olmus. Talebimi aldilar. 2 saat sonra donus yaptilar hallettik diye. Hemen yine denedim, oyunu alabildim.

Adres yazim seklimi kaydedip yeniden kullanacagim. Bakalim ne olacak.

• Bilgisayardan ne yaptıysam olmadı
    adres değiştirdim kart değiştirdim sildim yeniden ekledim vb vb vb..

Telefona 3d secure geliyor ama hep ödeme hatası veriyordu.
    Son kez kart bilgilerini ekleyip PS4 üzerinden aldım anında çekti hatta 3d secure bile sormadı. Garip bu PSN sistemi hiç bir mantığı yok

Bu arada PS4ten çekince ekstrede farklı bir isim yazıyor Bilgisayardan psn sitesinden girince farklı bir isim yazıyor.
    Parayı dolar olarak çekiyorlar ayrıca.
  • aksoft kullanıcısına yanıt
    Evet bende dün Siteden yeni aldığım kartımla denedim kabul etmedi.Oysaki eski kartımla siteden alışveriş yapabiliyordum.Eve gidince yeni kartı ps4'ten ekledim 3d secure falan sormadan çekti parayı.Benden TL çekmiş ama.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hetşat -- 22 Kasım 2017; 10:45:1 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hetşat

Evet bende dün Siteden yeni aldığım kartımla denedim kabul etmedi.Oysaki eski kartımla siteden alışveriş yapabiliyordum.Eve gidince yeni kartı ps4'ten ekledim 3d secure falan sormadan çekti parayı.Benden TL çekmiş ama.

konsol üzerinden alınca 3d secure sormuyor
  • Black Friday indirimi demek ?

Harika güzel. Peki nasıl satın alacağız :D Geçen sene yaşamıştım bu sorunu => We've encountered an error while processing your order. Please try again later veya Hesabınıza şu anda para eklenemiyor. Lütfen daha sonra tekrar deneyin.

Çok değil sabah saat 9 gibi 200 tl hesaba para yükledim oyunun ücreti 289 ( Destiny2) Ama ne haddime 100 daha ekleyebilirmiyim hiç aşkolsun illa krizlere gireceğiz küfür edeceğiz , gene adres,noktalama, yok sanal yok ıvır zıvır..

Ben Bu İndirimii kaçırıp oyuna 400 tl verince o zaman SÖVECEĞİM şimdi değil :))

İşin ilginç tarafı security code geliyor yazıyorum kodu 3 haneli security code istiyor onuda yazıyorum gene telefona şifre geliyor DÖNgÜYE BAK :D Bu yeni oldu önceden yoktu , SONY SIKINTILARDA GELİŞMELER YAPMIŞ.

Kredi kartlarımla 1000 defa alışveriş yaptım Sony'den adres madres hikaye doğru ki sabah para attım hesaba yanlış olsa asıl atıyım muhterem , SONY desteği aramıyorum çünkü YEMİN EDERİM kart adres bilgileriniz kontrol edin tekrar deneyiniz diyeceğine eminim.

Peki nasip kısmet diyorum ki 24 saat bekleyeyim bakalım ne olacak ?
    Son 1 yılda bu pislik çözümle yeni gelişmeler varsa bidirin de sorunumu çözeyim. Kar attığım 120 tl ile kahveniz benden :))

Sony Sony Sony anladın sen..

• goku17 G kullanıcısına yanıt
    Söylediklerinde bazı doğruluk payları var ben de 1 ay boyunca yaşadım sorunu. Adres nasıl yazılacak vs bunlar hakkında net bir şey diyemem herkes random takılıyor ama

adres değiştirme isim değiştirme kart ekleme - değiştirme oyun satın alma gibi tüm işlemlerden sonra minumum 24 saat bekleyin ve öyle işlem yapın arkadaşlar.

Örnek : 10.10.2110 tarihinde oyun aldınız bitti . Bekleyin. 12.10.2110 tarihinde yeni işlem yapın. Provizyonda askıda kalma durumundan dolayı ve üst üste denemelerde sistem otomatik blok atıyor olmalı başka bir açıklaması olamaz.

Adres kısmına sallamasyon Amerika'daki bir restaurant adresini de girseniz sorun olmaz. Adres olayı falan hikaye. Sadece türkçe karakter hiçbir yerde olmasın.

Bir de cihazda ilk hesap oluştururken girdiğiniz ad soyad da ingilizce olsun onları da kontrol edin.
  • m-99 M kullanıcısına yanıt
    aynen dediginiz gibi burada onemli olan ardarda islem yapmamak. sinir bozucu fakat beklmekten baska care yok

• Arkadaşlar merhaba,

Daha önce kredi kartım ile sorunsuz alım yapabiliyordum fakat kredi kartımı kapattım.
    Migros tan alacağım, ininal kart ile sorunsuz alışveriş yapabilir miyim?
  • Sanırım ilk seferde sıkıntı yaşamazsın ard arda denersen kesin yaşarsın bak bundan adım kadar eminim yarın 24 saat dolsun olacakmı olmayacak mu bakalım bende yazacağım buraya büyük ihtimal olmayacakta

arkadaşlar olay adres ve provizyonda. sony ıskalamadan dolayı bloke falan koymuyor. Ps store tr Londra'nın sistemini kullanıyor. o sebeple de provizyon (bekleme) uzun sürüyor.
    size tavsiyem kartı ekledikten sonra kredi kartı mobile şubeden alışverişinizi kontrol edin. bekleme süresi geçince alışveriş yapın yada cüzdana para ekleyin. sonra yine provizyon olacak. 2. bir alışveriş için yine provizyonun bitmesini bekleyin. olay bu.
    Bu sayede birçok kişi alışveriş yaptı.
  • Barlasbltn kullanıcısına yanıt
    olay art arda yapmak ve beklemek değil kardeş sony nin banka arasındaki alışveriş provizyonu. o süre değişken olabilir. provizyonunu kontrol edeceksin. o bitince tekrar alışveriş yapabilirsin. provizyon da değişken olabiliyor bazen bir gün bazen 3 gün bu sony ile alakalı
  • seegoo kullanıcısına yanıt
    Sorun kartında değil kardeş çözümün burada:

http://community.eu.playstation.com/t5/Oyunlar-ve-A%C4%9F-Ba%C4%9Flant%C4%B1lar%C4%B1/PSN-Kredi-Kart%C4%B1-Hatas%C4%B1/m-p/25402534#M6029

Beyler çözümü buldum! Şimdi yapmanız gerekenleri adım adım anlatacağım.
    (Bu arada ben de 2 aydır alışveriş yapamıyorum. Önceki yorumlarıma bakarsanız en büyük mağdurlardan biri olduğumu görürsünüz.)
    Gelelim çözüme:
    1.ADIM: Playstation'ın mobile uygulamasından PSstore'u açalım. Orada en sağda account setting (hesap ayarları) e giriyoruz.
    "Kimlik" kısmına ad soyad Türkçe karakter kullanmadan giriyoruz.
    Örnek: Ahmet Yildirim
    2. ADIM: "Konum" kısmına kredi kart adresimizi Türkçe karakter kullanmadan giriyoruz.
    Önemli not: Bankayı arayıp 2 sefer kredi kart adresimi güncellememe rağmen bunu yapmamışlar. Tesadüfen maximum kart mobile uygulamasındaki profil bölümüne girdim ve orada adres bilgilerimin farklı olduğunu gördüm. Oradaki bilgilere göre giriyoruz. Bu çok önemli! Yine Türkçe karakter ve noktalama işareti kullanmıyoruz. Büyük harf kullanıyoruz.
    Örnek: 1. satır: BURCIN SK 25 1 ATASEHIR MAH
    il : ISTANBUL
    posta kodu: 34344 (not: adres uydurmadır. şablon olarak benimkiyle birebir aynı)
    3. ADIM: Sağ üstte hesap bölümündeki "cüzdan" a giriyoruz. Orada kredi kartı ekle diyoruz. İkamet adresimi kullanı işaretliyoruz. Kart numarası, son kullanma tarihi. güvenlik no giriyoruz. Kart sahibinin adı kısmına büyük harfle "sadece isim" giriyoruz. (soyad girmiyoruz)
    Örnek: kart sahibinin adı: AHMET Sonra onayla veya kaydeti tıklıyoruz. Kartınız eklenmiş oluyor. (bu arada cüzdan ayarları : ödeme sonrası şifre iste : hayır abonelik yenilemek ya da....: hayır şeklinde olacak)
    ŞİMDİ EN ÖNEMLİ KISMA GEÇİYORUM:
    Kredi kartınız eklenince Sony güvenlik amaçlı 0,50 kr luk bir provizyon kesiyor. Bu olayı ne banka ne de sony müsteri temsilcileri anlayamıyor ve anlatamıyor. Ben olayı forumdaki "zrtmn" arkadaşımız sayesinde çözdüm o da yazmış zaten.
    Kredi kartımızı ekleyince sony 0,50 kr provizyon kestiği için cüzdana para ekleyemiyoruz. Alışveriş yapamıyoruz.
    Ben kartı ekledikten sonra mobil şubeye girdim, alışveriş kısmında 0,50 kr un beklemede olduğunu gördüm.Psstore Londra kaynaklı olduğu için bu bekleme 3-4 gün sürüyor. Bu süre zarfında KARTINIZI HESABINIZDAN KALDIRMAYIN, YENİ KART EKLEMEYİN (yoksa yeniden provizyon koyar Sony) SADECE BEKLEYİN.
    Arada mobil şubenizdeki alışveriş bölümünden kontrol edebilirsiniz.
    BU 0.50 kr LUK BEKLEME SÜRESİ BİTİNCE CÜZDANA PARA ATABİLİRSİNİZ.
    Örneğin cüzdana 200 tl attınız. Sony bu 200 tl ye provizyon koyuyor yani beklemeye alıyor. Siz parayı zaten cüzdana attığınız için alışverişinizi yapabilirsiniz. AMA TEKRAR CÜZDANA PARA YÜKLEMEK İSTİYORSANIZ YİNE
    3-4 GÜN BEKLEMENİZ GEREKİYOR Kİ PROVİZYON SÜRESİ GEÇSİN. Provizyon bitince tekrar cüzdana para atabilirsiniz.
    Bu sorunu 2 aydır yaşadığım için uzun uzun yazdım. Umarım faydalı olur.Bu arada yakında (24 kasım galiba) black friday olacak büyük indirimler olyor. O zaman oyun ssatın almanızı tavsiye ederim şimdilik sadece cüzdana para atın. Ben de muhtemelen FIFA18 alacağım. İyi oynayan arkadaşlar eklesinler, kapışırız.
    İyi oyunlar...B)1 | | Bu mesaja 2 cevap geldi

• quote:

Orijinalden alıntı: goku17

arkadaşlar olay adres ve provizyonda. sony ıskalamadan dolayı bloke falan koymuyor. Ps store tr Londra'nın sistemini kullanıyor. o sebeple de provizyon (bekleme) uzun sürüyor.
    size tavsiyem kartı ekledikten sonra kredi kartı mobile şubeden alışverişinizi kontrol edin. bekleme süresi geçince alışveriş yapın yada cüzdana para ekleyin. sonra yine provizyon olacak. 2. bir alışveriş için yine provizyonun bitmesini bekleyin. olay bu.
    Bu sayede birçok kişi alışveriş yaptı.

Evet benim de bugün aklıma geldi nereden baksan 24 saattir hala provizyonda bende mobil bankacılıktan provizyonun onaylanmasını bekliyorum ki 48 saat bulabilir bence onaylanınca hemen deneyeceğim 24 saat beklemekten daha mantıklı geldi bu üst üste onaylanmayan provizyon olmasına izin vermiyor biri onaylancak sonra diğerini alacaksın falan bakalım bekleyip göreceğiz

• goku17 G kullanıcısına yanıt
    Goku17 bilgi için teşekkürler gayet mantıklı bir düşünce haklılık oranın çok yüksek bekleyip göreceğiz

• quote:

olay art arda yapmak ve beklemek değil kardeş sony nin banka arasındaki alışveriş provizyonu. o süre değişken olabilir. provizyonunu kontrol edeceksin. o bitince tekrar alışveriş yapabilirsin. provizyon da değişken olabiliyor bazen bir gün bazen 3 gün bu sony ile alakalı

Kısa bir sorum olacak.

21 Kasım da 0.50 provizyon kesilmiş hala beklemede

22 Kasım da 200 tl lik para yatırmışım o provizyon kalkmış.

Peki şu anda 100 tl daha atmayı deneyeyim mi ?

Sonucunda 0.50 provizyon varken 22 sinde 200 tl izin verdi.

Bilemedim

• quote:

Orijinalden alıntı: Barlasbltn

quote:

Kısa bir sorum olacak.

21 Kasım da 0.50 provizyon kesilmiş hala beklemede

22 Kasım da 200 tl lik para yatırmışım o provizyon kalkmış.

Peki şu anda 100 tl daha atmayı deneyeyim mi ?

Sonucunda 0.50 provizyon varken 22 sinde 200 tl izin verdi.

Bilemedim

deneyin atabilir
    normalde provizyon varken hata verir.yatması gerek hemen 0.50 nin o gün içinde
    en son alışverişimde 15 günde yattı provizyon.beklemedim tabii ki 15 gün.3 gün sonra provizyondaki para geri gelmeden alışveriş yapmayı denedim.aldı yine de oyunu.
    şans işi resmen.olacağı varsa olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nemanja Bjelica -- 24 Kasım 2017; 10:46:27 >

• Şöyle oldu.

Provizyonun biri kalkıp diğeri kalkmamıştı. Önceden 200 tl yüklediğim yani provizyonu kalkan işleme ait kredi kartı ile deneme yaptım gene hata verdi. Ama hala 0.50 var id provizyon.

Diğer bir kredi kartım tanımlıydı onla denedim kalan 87 tl bakiyeyi çeksin diye ondan direkt çekti.

Sanırım sadece provizyon ile ilgili bu lanet iş , çünkü şimdi alığımda ne provizyon var ne birşey

• Barlasbltn kullanıcısına yanıt
    Siz oyun alamıyor musunuz şimdi sorun nedir tam olarak ?
    Yok şu anda işlemi gerçekleştirdim. Belki dedim bundan sonra okuyanlar için bir bilgi olarak kalır. Kısaca süreç şöyle oldu,

Oyun Ücreti 284 tl

21.10 da hesaba 200 tl atmayı denedim atmadı. Telefona gelmeyen security code yüzünden ve provizyonda 0.50 görünüyordu

22.10 da Hesaba 200 tl attım. Ardından kombo yapayım dedim izin vermedi :D ve o da 205 tl olarak provizyonda kaldı. Dedim ben en iyisi bekleyeyim

24.10 da yani bugün 205 tl işlemi provizyondan kalktı ancak 21.10 da yapılan ıskalama provizyonu hala provizyonda dedim bir deneyeyim. Hop hata verdi 205 tl işlem yaptığım kartıma.

Ardından diğer tanımlı kredi kartım ile denedim onunla hiç işlem yapmamıştım ilave 84 tl çekti.

Yani sorun bence de sadece provizyonda , adres madres 24 saat 48 saat tamamen hikaye , peri masalı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Barlasbltn -- 24 Kasım 2017; 14:26:23 >
  • 
Sayfa: önceki 3435363738
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.