Şimdi Ara

Playstation varken Xbox alınır mı? (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
975
Cevap
6
Favori
53.447
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Alınır Gayette güzel alınır bende Xbox one X de var Ps4 pro da . Gerçekten yerine göre geçiş yapıyorum . Live hizmeti gerçekten muazzam

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aylık verilen oyunları karşılaştırman yeterli,Sony lider olmaya devam edecek gibi..

• Ben hala Enis'in bir zamanlar söylediği şeyi bekliyorum. Şimdi söyleyince bilim kurgu gibi gelen ama çoktan yapılmış olan ama Sony tarafından ortadan kaybedilen sistem. Yani oyunları sistem kurmadan internetten kiralık sunuculardan oynamak. O zaman bu Xbox PC PS kavgası bitecek çuval dolusu para ve zaman ve ekipman zaiyatı da ortadan kalkacak, umuyorum. Bu yüzden oyun konsolu, sistemine para yatırmıyorum. Gelecek bir gün elbet gelecek. Ha, steam üzerinden çok ucuza düşen oyunları oynuyorum ama sistem kasanlar için sestem yenilemeyi boş verdim o işin sonu yaş. Paralar balya balya gidiyor. Hiç bir eğlencenin bu LasVegas kumarhanesi pahalılığına erişen oyun sektörüne akıtılmasını makul bulmuyorum.

• DiyarDilimPırasa kullanıcısına yanıt
    Ninja Gaiden Black'in çıkışı dün gibi aklımda.O zaman yeri göğü inletmişti.O oyunu oynamak için şehirde tek xbox barındıran oyun salonunun kapısını az aşındırmadım.Ama bitirmek şöyle dursun,ilk bölümleri bile geçememiştim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: -Dark Poison-

Ninja Gaiden Black'in çıkışı dün gibi aklımda.O zaman yeri göğü inletmişti.O oyunu oynamak için şehirde tek xbox barındıran oyun salonunun kapısını az aşındırmadım.Ama bitirmek şöyle dursun,ilk bölümleri bile geçememiştim.
    Zor oyun cidden. Dark souls sevenlere şidettle tavsiye etmek lazım. Şöyle üç nija ortaya alıp sogan dograr gibi dogradı mı xbox da az degilmiş denir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    Mikro ödemeler alınmıyor mu sanıyorsunuz Herkes fakir değil malesef. Zaten herkes almıyor ama alan çok fazla alıyor. Öyle 3 5 liralık denemelik almıyorlar oyun parasinın katlarcasını gömen azınlıkta olsa da çok fazla kişi var. Mikro ödemelerden çok ciddi para kaldırıyorlar. Ayrıca evet konsol tercihini ex oyunlara göre yapar çoğunluk. Ex oyunu kaldirirsaniz zaten ps in başka pek bir avantajı kalmıyor. xbox deli gibi satardi ex oyun muhabbeti olmasa.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nkvelioglu -- 1 Mayıs 2018; 12:44:51 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: nkvelioglu

Mikro ödemeler alınmıyor mu sanıyorsunuz Herkes fakir değil malesef. Zaten herkes almıyor ama alan çok fazla alıyor. Öyle 3 5 liralık denemelik almıyorlar oyun parasinın katlarcasını gömen azınlıkta olsa da çok fazla kişi var. Mikro ödemelerden çok ciddi para kaldırıyorlar. Ayrıca evet konsol tercihini ex oyunlara göre yapar çoğunluk. Ex oyunu kaldirirsaniz zaten ps in başka pek bir avantajı kalmıyor. xbox deli gibi satardi ex oyun muhabbeti olmasa.
    Güzel carpıtıyorsunuz ya da okudugunuzu anlamıyorsunuz. Mikro ödemeler satılıyor ki oyuncular alıyor diyen biri neredeyse dogru düzgün mikro ödeme olmayan hikaye bazlı oyunlar için konsol alıyor öyle mi? Birincisine inanıyorsan zaten ikincisine inanmaman lazım.

• Türkiye'de Xbox mı alınır yahu.

• quote:

Orijinalden alıntı: -Dark Poison-

O ekip napıyor ya? Orayı burayı kesince Team Ninja sembolleri belirirdi keşke bu E3'te yeni Ninja Gaiden ya da IP duyursalar, mekanikleri çok hoştu, komboları öğrenmek için çalıda çırpıda antrenman yaptırıyodu oyun

Bence siz dediğimi anlamaya çalışın. Çelişen bir durum yok. Ben diyorum ki oyunlardaki mikro ödemelere para gömenler çoğunluk değil zaten. Ama gömeni çok gömüyor. İkisi farklı kitleler. Tabii ki bazıları iki kitleye de dahil olabilir veya hiçbirine dahil olmayabilir ama genellersek böyle. Zaten mikro ödemelere para gömecek adamlar exclusive oyunları niye oynamak istemesinler onların başları kel mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nkvelioglu -- 1 Mayıs 2018; 13:51:21 >
  • Playstation
    +özel oyunlar ki bunlar sıradan oyunlar değil ortalama oyunlardan daha kaliteli. +kendi oyunlarına Türkçe dublaj ve altyazı desteği vermesi
    + xbox a göre nispeten daha ucuz
    +2.el oyun piyasası olması

Xbox tarafı
    +performans
    +game pass ve ea access

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Bence siz dediğimi anlamaya çalışın. Çelişen bir durum yok. Ben diyorum ki oyunlardaki mikro ödemelere para gömenler çoğunluk değil zaten. Ama gömeni çok gömüyor. İkisi farklı kitleler. Tabii ki bazıları iki kitleye de dahil olabilir veya hiçbirine dahil olmayabilir ama genellersek böyle. Zaten mikro ödemelere para gömecek adamlar exclusive oyunları niye oynamak istemesinler onların başları kel mi?
    Düşünce kendi içinde tutarlı olmalı. 75 milyon satan bir konsolun özel oyunları için alınıyor ise minumum 40 milyon satmalı. Hani elden ele gezen ve dijital alan ya da ikinci el alanı 35 milyon farz edelim. Gerçekte ne kadar satıyor? 7? 10? God of war 10 milyonu geçmiş sanırım ama pek inanamadım diyen de Enis Kirazoglu benim bildigim.

Buna karşın Battlefront, cod, destiny..vb oyunların mikrolar olsugu halde ne kadar sattıgını biliyoruz. Ex oyunların 50-60 saat maximum oynanıp rafa kaldırıldıgını, çogunlugun online oyunlarla daha fazla zaman harcadıgını kabul etmek lazım. Mikro alanların da azınlık olup bastıgını düşünmüyorum. Aksine Enis bey'e katılıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DiyarDilimPırasa -- 1 Mayıs 2018; 14:27:8 >

3. parti oyunların ne kadar sattıklarını biliyorsunuz evet. Ama Xbox, PC, PS4 toplamı olarak ne kadar sattıklarını biliyorsunuz. Tek bir konsoldaki satışları genelde açıklamıyorlar açıkladıklarında da zaten dediğimle tutarlı rakamlar çıkıyor. Zaten herkes her oyunu alacak diye bir şey yok. Ayrıca kardeşlik 2. el vs gibi olaylar yüzünden veya sonra ucuza alanlar gibi faktörleri işin içine katınca gayet de mantıklı bu rakamlar.
    ben ps4'ü bloodborne için aldım ama her exc oyunu alacağım diye bir şey yok. çıkan exc oyunların yarısını oynamadım.
  • quote:

3. parti oyunların ne kadar sattıklarını biliyorsunuz evet. Ama Xbox, PC, PS4 toplamı olarak ne kadar sattıklarını biliyorsunuz. Tek bir konsoldaki satışları genelde açıklamıyorlar açıkladıklarında da zaten dediğimle tutarlı rakamlar çıkıyor. Zaten herkes her oyunu alacak diye bir şey yok. Ayrıca kardeşlik 2. el vs gibi olaylar yüzünden veya sonra ucuza alanlar gibi faktörleri işin içine katınca gayet de mantıklı bu rakamlar.
    Siz inanmak istediğiniz ezbere inanıyorsunuz. Dünya değişti. Özel oyunlar sadece birer marka tescili. Mesut Bey'in dediği gibi sadece tek online oyun ile 4-5 sene vakit geçiren var. İşin ilginç yanı kendi kitlesi içinde bile büyük bir kitleye erişemiyor Playstation'un en çok beklenen oyunu. Nasıl oluyor da konsol alınmasında ana etken oluyor bu hali ile, asıl sorgulanması gereken durum bu. İkinci eli..vs yazacağınızı bildiğimden dedim zaten hadi 35 milyon da diğer yollarla edinip oyunu oynasın. Niye 10 milyonu bile geçemiyor ya da zor geçiyor 75 milyonluk bir kitlede? Pil Spencer çıkıp diyebiliyor satılmıyor bu oyunlar. Ea, Actv. aptal mı para kazanabilecekleri tavuğu kesinler?

Ben kendim single oyuncuyum ve çoğunluğun tutumu yüzünden single oyunlarda bile loot box gördüğümüze inanıyorum sizin aksinize. Azınlık oyun içi alım yapıyor olsa bu kadar ilerisine zaten teşebbüs edemezler.

• quote:

Orijinalden alıntı: kollaps

ben ps4'ü bloodborne için aldım ama her exc oyunu alacağım diye bir şey yok. çıkan exc oyunların yarısını oynamadım.
    Dünya böyle değil işte. Benim söylemim bu. Dünya bizim gibi 300 birim vermiyor bir oyuna. 60 dolar, 60 euro. Yıllardır böyle. Fakat online alt yapının gelişmesi ile oyuncu profilleri değişti. Paylaşım tuşu xbox ve ps4'te boşuna yok. Yoksa ben de zaten single oyuncuyum. Gears of War oynayayım diye xbox, Blodborne oynayayım diye ps4 alırım.
    parasından değil istesem alır oynar satarım, ben de online oyun oynuyorum 2 sene boyunca deli gibi destiny oynadım. ps4'te sadece exc oyun yok sonuçta. tamamen casual oyuncuysam, yılda 1-2 oyun dışında oyun oynamayacaksam xbox düşünebilirim evet böyle çok oyuncu var ama diğer türlü insan da fazla. zaten şu an bile ps4 xbox'tan 2 kat fazla satıyor bu da bir gösterge. ps4 bir nintendo değil ki olayı sadece exc oyunlar olsun, exc işin kaymağı. bir tane bile ilgimi çeken özel oyunu olsa xbox alır diğer üçüncü parti oyunları da onda oynardım. ha şu an xbox'a gamepass sisteminden dolayı aklım kaymaya başladı o ayrı. bu da insanları çekebilecek bir sistem ama daha gelişmesi lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kollaps -- 1 Mayıs 2018; 14:33:41 >
  • kollaps kullanıcısına yanıt
    Gamepass + Ea Access ile cihazi alayim ucuza saglam bir kutuphanem olsun her oyuna akayim her turu deneyeyim diyenler icin acikca rakipsiz.

Birde herkes exclusive takmis ama one x ile pro arasinda 1 playstation kadar guc farki var 4k oyun deneyimi konusunda xbox tarafinin su an ezici bir ustunlugu olduguda dusunulebilir.

Bugun Nintendo nasil piyasada tutunuyorsa ps4 proda ayni sekilde tutunuyor one x karsisinda...

• quote:

Orijinalden alıntı: kollaps

parasından değil istesem alır oynar satarım, ben de online oyun oynuyorum 2 sene boyunca deli gibi destiny oynadım. ps4'te sadece exc oyun yok sonuçta. tamamen casual oyuncuysam, yılda 1-2 oyun dışında oyun oynamayacaksam xbox düşünebilirim evet böyle çok oyuncu var ama diğer türlü insan da fazla. zaten şu an bile ps4 xbox'tan 2 kat fazla satıyor bu da bir gösterge. ps4 bir nintendo değil ki olayı sadece exc oyunlar olsun, exc işin kaymağı. bir tane bile ilgimi çeken özel oyunu olsa xbox alır diğer üçüncü parti oyunları da onda oynardım. ha şu an xbox'a gamepass sisteminden dolayı aklım kaymaya başladı o ayrı. bu da insanları çekebilecek bir sistem ama daha gelişmesi lazım.
    Xbox'un az satmasının nedeni akılsızca yaptıkları tanıtım. Xbox tanıtım sırasında ne yaptı hatırlıyor musun? İkinci el oyun piyasasını bitirmeye yönelik bir hamle yaptı. Aldıgın cd makinene tanımlandıktan sonra başka makinede çalışmayacaktı. Sony hatta bunla alay edip; "nasıl oyunu paylaşırsınız." tarzında bir video çekti. Videoda bir cd'yi bir yönetici elinden diğerine veriyor ve "işte böyle" diyordu. Daha da kötüsü oyun bekleyen insanlara nasıl bir tv makinesi satıcaklarını tanıttılar. Makinenin ismi bile bu maksatla verildi. All in One- Xbox One. Tabi böyle bir başlangıçla kitleni kaybedersin. ANgry Joe vardır. Xbox Fanıyım der. İzlemedi isen bir bakmanı öneririm. Nasıl bagırıp çağırıyordu o cd mevzusunda. Yani fanlarının bile belli bir bölümünü kendilerinden uzaklaştırdılar. Phill Spencer boşuna atanmadı.

Fİyat mevzusuna gelirsek, orada online oynayan adamın çok düşüneceği bir şey değil 60 birim. Demek istediğim bu. ELbette burada da biz alabiliriz durumumuz var ise ama durumumuz olsa bile 10 kere düşündüğümüz bir gerçek fabrikatör değil isek.

• valla klasik konsol oyuncusu hangi oyunları oynayacağına bakar, verilen hizmete aboneliklere avantajlara bakar. oyun konusunda ps4 önde, hizmet konusunda gamepass vs gibi sistemlerle xbox önde. en güçlü makina, teraflops vs diye sayıklayan, fps sayan, 4x zoom yapıp grafik karşılaştıran bir kesim de var doğru, microsoft bu kesime de oynayabilir. orda da şöyle bir şey var bugün en güçlü diye one x alırsın 2 sene sonra ps5 çıkar.
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.