Şimdi Ara

PLAYSTATION VS XBOX TARTIŞMA KONUSU (6433. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: dexter342 , Fearless_tr Daha Az
2 Kayıtlı Üye ve 6 Misafir - 8 Masaüstü
5 sn
128.713
Cevap
303
Favori
4.617.604
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
172 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
27. Sırada  bugün en iyi #1
Sayfa: önceki 64316432643364346435
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Playstation 3 devrinde şıkmış 5.versiyonunun satış ve online oynanma değerlerine bakınca Grand Theft Auto modern bir çılgınlık gibi. Gerçek bir furya, tam anlamıyla bir kültürel meta statüsünde. Bence oyun dünyasındaki her şey gümler patlar; bir bu GTA patlamaz. Oyun dünyası/endüstrisi bir galaksiyse Rockstar Games bu galaksinin süper masif merkezi karadeliği. Oyun kurucusu. Tartışmasız hükümdarı.

< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • Ori'de saatlerdir tıkanmış durumdayım. Şu taş kemikten köprüleri hala geçemiyorum ve suyun içinde zıplayamıyor a hızlanma yapamıyorum ve bundan dolayı kritik noktaları aşamadığım için öylece kalakaldım. Yardımcı olabilecek olan var mı?
    [sizer]PLAYSTATION VS XBOX TARTIŞMA KONUSU[/sizer]
  • Mit40 kullanıcısına yanıt

Separate Ways'ı oynadın mı bilmem ama pişman olmazsın. Ada'nın 4 Remake'deki tam hikayesi. 4 Remake'in DLC olarak satılan ikinci kampanyası. Orada Ada Pesanta (U3), Wesker, Luis ve Amber etrafında dönen kendisine ait tam teşekküllü bir hikayeye sahip. Hatta Leon ABD başkanının kızı Ashley'i kurtarmaya çalışırken esas olan bitene sadece alet edilen katalizör bir karakter, esas "ana hikaye" Ada'nın kampanyasında dönüyor. Leon'un kampanyasında resmen ağır işçi gibi temizlik yapıyoruz; akıl almaz sayıda mutant ve zombi katlediyoruz, anahtar vs bulmak için bir o tarafa, bir öbür tarafa gidiyoruz - bir noktada oyun bilhassa nicelik tarafından iyicene bastırdığı için bu süreçte insanın imanı gevriyor. Ada'nın kampanyasında ise iyicene cilalanmış oynanış ve bölüm tasarımıyla hikayeyi keyifle taşıyoruz. Ana hikayeyi daha zor modda gene deneyeyim dedim ama uçan kaçan, genelde Leon'un takıldığı engellere takılmayan Ada'nın kampanyasından sonra gerçekten ağır işçilik gibi geldi. 😅

Spoiler,

mesajı görmek için tıklayın.
    Ada söz konusu oldu mu Leon'un tek taraflı "av köpekliği" ama Separate Ways ile tamamen kırılmış. Bu sefer Ada kendi hikayesinde çaktırmadan Leon'un kırık kalbini kazanmaya çalışıyor ama Leon'u gene kullandığı için onu gene bozuyor; Leon da buna karşılık Ada'yı sonunda "ayrı yollardan gideceğiz" diye bozuyor. Ada'nın karakter gelişimi sayesinde sonunda Wesker'a ihanetini göremiyor. Ada gene cool bad girl ama bu sefer kendisine trajik ve daha insani bir yön vermişler ve peşine bir stalker biyosilah takıp kendisini enfekte ederek gerilim öğesi yüklemişler. Aslında Ada'nın oyunu olarak Separate Ways gerçekten çok iyi. Yalnızca Leon ile bir yerlerde eksik kalan RE 4 Remaster'ı resmen tamamlıyor; nirvanasına ulaştırıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Glasscannon

Mavişler kadın nedir unuttu. En son bunu güzel buluyorlar işte durum o kadar vahim.
    Gördüğü kadınlar: Ağır Yaşamlar Aloy, Trans Mary Jane, Yarmagül Abby…
    Xbox da farklı değil. Playstation'a en azından Stellar Blade, FF7 Rebirth geldi bu oyunlarda güzel karakterler var.

Xbox tarafında güzel kadın hatırlamıyorum

• Songbird0 kullanıcısına yanıt

Batı diyarlarında güzellik nedir bilen kalmadı...[sizer]PLAYSTATION VS XBOX TARTIŞMA KONUSU[/sizer] 

Sadece dış görünüş değil hepsi erkek gibi davranıyor...

Bende güçlü kadın ile ilgili şunu söylemek istiyorum. Güçlü kadın erkek gibi kadın demek değildir. Son dönemde sıklıkla batı medyasında rastlıyorum. Erkek gibi görünen, erkek gibi davranan, son dönemde kaslı hiçbir çekiciliği olmayan mutant karakterler oluşturmaya başladılar. Bir erkeğe kadın skini giydirmekle güçlü kadın elde efemezsiniz. Güçlü kadın, kadın - dişi özelliklerinden arınmış kadın değildir.

Bu konuda Japon oyunlarını daha çok seviyorum mesela Nier Automata'da yaratılan kadın karakter hem kadın, hem güzel, hem estetik hemde güçlü. Batıda ise genelde kadınlıktan soyutlamaya calışıyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 23 Aralık 2024; 19:53:23 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Periah

Batı diyarlarında güzellik nedir bilen kalmadı...[sizer]PLAYSTATION VS XBOX TARTIŞMA KONUSU[/sizer] 

Sadece dış görünüş değil hepsi erkek gibi davranıyor...

Bende güçlü kadın ile ilgili şunu söylemek istiyorum. Güçlü kadın erkek gibi kadın demek değildir. Son dönemde sıklıkla batı medyasında rastlıyorum. Erkek gibi görünen, erkek gibi davranan, son dönemde kaslı hiçbir çekiciliği olmayan mutant karakterler oluşturmaya başladılar. Bir erkeğe kadın skini giydirmekle güçlü kadın elde efemezsiniz. Güçlü kadın, kadın - dişi özelliklerinden arınmış kadın değildir.

Bu konuda Japon oyunlarını daha çok seviyorum mesela Nier Automata'da yaratılan kadın karakter hem kadın, hem güzel, hem estetik hemde güçlü. Batıda ise genelde kadınlıktan soyutlamaya calışıyorlar.

Yakında bitecek bu trend

Çoğu pandemi zamanı yani woke kültürünün en ateşli zamanlarında başladı bu oyunlara, filmlere vs

Bütün projeleri bir bir batıyor

• quote:

Orijinalden alıntı: Caped 117 Crusader

bu oyun goty alsın kendimi bir yıl çizerim

tek şansın gta 6 ile aynı yıl çıkması olur , yoksa 1 yıl görüşemiyecez Caped[sizer]PLAYSTATION VS XBOX TARTIŞMA KONUSU[/sizer] 

• indiana jones sözde goty astro copy'i tokatlıyor [sizer]PLAYSTATION VS XBOX TARTIŞMA KONUSU[/sizer] 

• Caped 117 Crusader kullanıcısına yanıt
    Gerçekten çok güzel bir oyun olmuş ama tek sıkıntım çok hızlı ilerlemişim şu anda Şangay bölümündeyim çok fazla yan görev yapmadım ama şu sand trap görevi var ya çözümüne bakmasam hayatta geçemezdim

Eylülde çıkan oyunla 2 hafta önce çıkan oyunu karşılaştırdığının farkında mısın acaba? [sizer]PLAYSTATION VS XBOX TARTIŞMA KONUSU[/sizer] 

Bu arada son 6 yıl 3 goty, sırada Intergalactic var [sizer]PLAYSTATION VS XBOX TARTIŞMA KONUSU[/sizer] 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Persona_6 -- 23 Aralık 2024; 20:29:9 >

• Hortlak Fuat kullanıcısına yanıt

Keşke diğer kadının tipine saçına takan ortadoğu zihniyetliler de böyle bir iddia koysa da onlarada bir bye bye çeksek. [sizer]PLAYSTATION VS XBOX TARTIŞMA KONUSU[/sizer] 

• Game of the Year

• Songbird0 kullanıcısına yanıt
    En üstteki HAYRİYE bomba ya:) Indy de ki fena değil bence orta:)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hortlak Fuat

En üstteki HAYRİYE bomba ya:) Indy de ki fena değil bence orta:)
    Intergalactic'teki kızı da bunların yanına koy ve düşün rüyanda bunlar peşliyor seni. Altıma s.çarak uyanırım
  • jymz___ J kullanıcısına yanıt

Beklentiler kişiye göre değişiyor. Ben ise, bu nesilde PC defterini kapatıp tamamen konsola geçtim. (2021'de RTX 3080'li bir PC'den geçmiştim).

Konsollar, PS5'ten itibaren bana yetmeye başladı. Ayrıca, artık PC'yle uğraşmaya değecek türde oyunların gelmemesi etkili oldu. (En başta Battlefield'ın bitmesi.)

FSR konusunda, FSR 2.0 PS5'e 2.5 yıl önce çıkmıştı. AI tabanlı FSR ise, PSSR ismiyle PC'den önce PS5 Pro'ya geldi. PC tarafına birkaç ay sonra FSR 4 ismiyle çıkacak.

Tabi gerek, FSR'ın tam Nvidia DLSS kadar başarılı olmaması, gerekse frame gen'in PS5'te pek kullanılamaması bir eksiklik oldu. Ancak geçen nesildeki, oyunları en iyi ihtimalle 1080 - 30 oynatan, tablet işlemcili ve notebok harddisk'li PS4'ten kötü durumda değil.

Bu nesilde yaşanan olaylar, konsolların 30 FPS'yi bırakma sancısı[sizer]PLAYSTATION VS XBOX TARTIŞMA KONUSU[/sizer]  Bazı yapımcıların 30-60 dayatması sorun oluyor. Zaten o tür yapımcılar PC'ye de oyunları stutter vb sorunlarla çıkartıyor.

Düz PS5'in durumunu, 60 perf modu değil de, 40 FPS moduna göre değerlendirirseniz, geçen nesilden dönemine göre bir farkı olmadığını göreceksiniz.

(Ki Perf modunda iyi çözünürlük verdiği GoW R ve Horizon FW gibi oyunlar oldu. Hatta Gow R 80 FPS'ydi. Ve piyasaya çıkan son büyük AAA oyun da oydu.)

Objektif bakarsak, bu nesilde PC'ye geçmek için tek tartışılmaz gerekçe, oyun fiyatı ve torrent olanağı olabilir. O da, benim açımdan sorun değil. Zira satın almaya değecek az oyun çıkıyor. Çoğu Plus'a veya indirimlere beklenecek kalitede. O esnada da, sorunlar patch'le düzelmiş oluyor[sizer]PLAYSTATION VS XBOX TARTIŞMA KONUSU[/sizer] 

Şu an, bir sonraki satın alacağım en yakın oyun GTA 6. Onun da, konsoldan sonra PC'ye gelmesi 1 yılı bulabilir. O 1 yılda, bu konu altında, bol bol "tam sürümünü bekliyoruz" esprisi yapılırken, bir yandan spoiler yememek için dikkat edecekler[sizer]PLAYSTATION VS XBOX TARTIŞMA KONUSU[/sizer]  PC'ye çıktığında da, nerdeyse PS6 duyurulmuş olur.

• ucubelerin esiri olmadı çok şükür

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Caped 117 Crusader -- 23 Aralık 2024; 22:25:17 >

• MrChame kullanıcısına yanıt
    Aynen öyle çok güzeldi dünyası

Ayılıp bayıldığın çöpün kadınları [sizer]PLAYSTATION VS XBOX TARTIŞMA KONUSU[/sizer] [sizer]PLAYSTATION VS XBOX TARTIŞMA KONUSU[/sizer]  only on çöpbox

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Persona_6 -- 23 Aralık 2024; 22:40:18 >

• fandomwire
    Intergalactic: The Heretic Prophet Is Bound to Meet Concord’s Fate and Even Trent Reznor’s Scoring Can’t Save It
    https://fandomwire.com/intergalactic-the-heretic-prophet-is-bound-to-meet-concords-fate-and-even-trent-reznors-scoring-cant-save-it/#google_vignette

Yukarıdaki linkte yazanlara sadece buradakilerin tepkisini merak ettim. ND'nin tanıtılan gelecek yeni oyununda doyuma ulaşmış ve aşırı kalabalıklaşmış bilimkurgu türünün (sci-fi genre) kapsamında yeni bir şey sunulmadığı ve bunun oyunun başarısızlığına yol açacağı iddia ediliyor.

Özellikle aşağıdaki mesajımı yazarken ben de ND'nin gelecek yapımının bize taze bir şey sunmaktansa majör bilimkurgu başlıklarından daha çok gönderme niteliğinde toplama yaptığı/bu anlamda eklektik olduğu izlenimi edinmiştim.

https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/160284364

Yukarıdaki linkteki yazar kadar iddialı değilim - Concord gerçek bir fiyasko niteliğindeydi - ama ben de bu girişime pek olumlu bakmıyorum. İtici karakter ve itici sosyal mesaj problemleri bir tarafa çirkin karakterin ötesinde ve ilgili karakterle pekiştirilen - bir kusur insanı başka kusurlara karşı daha hassas kılabilir veya başka konularda daha sert yorumlara itebilir - başka problemler doğabilir. Bu şirket esasında kaliteli iş yapıyor ama bildiğim kadarıyla daha önce hiçbir uzay oyunu yapmadılar. Gerçekten büyük bir kumar oynuyorlar. Muhtemelen oyun yapım konusundaki teknik yetkinlik ve becerilerine güveniyorlar ama tek başına üstün teknolojinin veya tekniğin kurtarmaya yetmediği örnekler mevcut. Bu oyun sanıyorum ki düpedüz patlamayacak ama bekledikleri pazar performansının çok altında seyredecek ve konsensüs şeklinde genel beğeni almış bir oyun olmaktan çok oyuncuları bölecek.

Yılın Oyunu ödülünü bile alır ama oyuncuların yarısının nefret edeceği veya bilimkurgu uzay gömleği giydirilmiş bir Last of Us 2 eh işte diye anacağı, çok basit yanlış tercihler ve genel orijinallik eksikliği sonucu oyun pazarında hedeflenenin veya potansiyelinin belki de milyonlarca dolar altında kazanan bir oyun sektördeki en büyük ödülü alsa kaç yazar bilmem. Bu oyundan çok kof kokular geliyor. Zaten sev(e)meyen yine sevmez ve muhtemelen ödülünü de hak etmediğini iddia eder. Bu çok yapmacık bir başarı olur.

• 
Sayfa: önceki 64316432643364346435
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.