< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
PLAYSTATION VS XBOX TARTIŞMA KONUSU (6501. sayfa)
-
-
Avowed steam topluluk sayfası herkese kapandı. Oyun tekrar ertelenecek iddiaları var.
-
Az önce Avowed resmi twitter adresi açıklama yaptı.
" Avowed'ın lansmanına resmi olarak bir ay kaldı " diye.Oyunun ertelendiği falan yok.
Oyuna woke karşıtlarının saldırısı var , o yüzden topluluk sekmesini kapatmış olabilirler.
-
xbox series s ve ps5 kullanıyorum.
tabi ki açık ara ps5 görüntü kalitesi, derinlik ve hdr açısından önde gidiyor. En basitinden ps5 te oyun oynarken daha büyük keyif alıyorum.
ancak series s ve ps5 donanımsal olarak çok farklı, aralarında fark bulunan makineler.
xbox series s teki beleş oyunları da kaçırmıyorum tabi ki :)
en son indiana jones bitirildi.
teşekkürler gamepass
-
Ben de zamanında gamepass için, ps5’in yanına s almıştım. Sonra 3 yıllık gamepass düşürünce, hafıza yetmediğinden ssd’sini aldım. Sonra s için amma gereksiz yatırım yaptım dedim x’e yükseltmiştim. Steam Deck alınca iki konsolun da pabucu dama atıldı. Ama her platformun bir avantajı var.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Aralarında live service olayına tek yakışacak oyun bu bence fena bir iş çıkmayabilir.
En azından pvp tarzında yapmasınlar Türkçe bir horizon online fena olmaz guerilla zamanında online oyun yapmis bir firma killzone serisi online olarak çok başarılıydı
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Avowed konsolda sadece 30 fps olarak çalışacakmış.
-
BG3'nin Türkçe olarak gelmesi ekibe saygımı kırk kat artırdı. Diğer firmaların hâlâ şov yapıp dil desteği eklememesi gerçekten üzücü. Türkçe dil desteğine alıştıktan sonra, özellikle RPG oyunlarında yabancı dilde oynamak adeta bir zulüm haline geliyor. Eğer Avowed’de dil desteği olmazsa, yüzüne bile bakmam.
Dil desteği vermeyen tüm oyunlara bir şey demiyorum, ancak bazı oyunlarda 15 dil seçeneği olurken Türkçe’nin olmaması artık kabul edilebilir değil. Bu tür oyunları tamamen eleme kararı aldım. Zaten yüksek fiyatlar ödüyoruz; buna rağmen Türkçe dil desteği sunmayanları desteklemem artık.
Sony’nin yıllardır Türkçe dil desteği sunması, en sevdiğim yönlerinden biri kimse laf etmesin adamlar ps3 zamanı dublaj yapıyorlardı.
İnşallah bu çizgilerini bozmazlar. Bu saatten sonra Türkçe dublaj, muhtemelen sadece PS6 çıkış dönemindeki çocuk oyunlarında gelir, ama altyazı desteği her oyunlarında devam etmeli.
-
Series X'te de mi 60 olmayacak acaba series S'i anlarımda. 30 fps olursa 60 eklenene kadar oynamam o zaman. Oyun hellblade 2 görselliğinde filanda değil sonuçta, 60 fps yi series s te bile verebilirlerdi belki.
Oyunlar satmıyor o yüzden türkçe gelmiyor diye bahane uyduruyorlar mesele satıp satmaması değil milyar dolar kazanan firmalar 10 15 bin dolar verip dil eklemiyor...
İkisi için de öyle söylemiş sanat yönetmeni. Fps single player oyun pek de gerek yok demiş. 60 eklemeyebilirler o yüzden.
ıgnAvowed Runs at 30fps on Xbox Series X and S, Obsidian Confirms - IGNhttps://www.ign.com/articles/avowed-runs-at-30fps-on-xbox-series-x-and-s-obsidian-confirms -
Battle.net'te Türkçe yazıyor deniyordu diğer platformlarda yazmasa da ama şu an orada da yazmıyor. Muhtemelen Türkçe desteği yok.
-
Dublaj işinin bittiğini eski ps türkiye elemanları söyledi. Altyazı bir süre devam edecek ama bir temsiliyet söz konusu olmadığından uzun süre için garanti diyemeyiz.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Xbox şaşırtmıyor
Vallahi almam! Az önce Türkçe dil desteği eklediği ve özel fiyatlandırma yaptığı için Sovereign Syndicate diye bir oyun aldım. Şu an onu oynuyorum ve bayağı başarılı buldum. Küçücük bir firma, metinler deseniz hiç de az değil. Steampunk bir RPG, 15-20 saatlik içerik sunuyor. Bu adamlar Türkiye’de en fazla 100-200 oyun satacaklarını bile bile Türkçe dil desteği eklediyse, gerisi yalandır.
Mesela, gelecek olan Kingdom Come’a bakın. Muhtemelen en uzun oyunlardan biri ama Türkçe geliyor. Direkt alacağım.
PC tarafında yama yapan gruplar var. En kötü ihtimalle makine çevirisi falan mevcut, ama konsollarda bu durum büyük bir sorun. O yüzden diyorum ya, Sony bu konuda gerçekten çok iyi. God of War gibi oyunlar Türkçe gelmese, bu kadar sevilmesi mümkün değildi. Xbox ise çok arada bir dil desteği sunuyor. Mesela Gears of War’da var ama Halo’da yok. RPG’lerin hiçbirinde yok. Halbuki Game Pass gibi bir sistem içinde Türkiye gayet büyük bir pazar ama bu konuda yanlış yapıyorlar.
;
store.steampowered.comSave 50% on Sovereign Syndicate on Steamhttps://store.steampowered.com/app/1674920/Sovereign_SyndicateOyuna bakmak isteyenler için koyuyorum yapımcıya soru kısmında konsol için sorduğumda PS ve Xbox planımız var demişti umarım yakın zamanda gelir konsollarada
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bati-Wan_Kenobi -- 19 Ocak 2025; 2:49:29 >
-
Evet kaldırmışlar görünüyordu battle.net üzerinde. Üstüne 30 fps de gelirse bunu iade ederim artık. Çok iyi bir oyun filan çıkarsa gamepass üzerinden konsolda bi denerim ya da el mahkum PC gamepass i tr yamalayıp oynayacağız. Bu tarz oyunlar kendi dilinde oynamayınca tat vermiyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shamster -- 19 Ocak 2025; 2:48:10 >
Live service merakı anladığım kadarıyla geliştirme maliyet ve sürelerini minimize edip uzun yıllar sürecek düzenli ve stabil bir gelir kapısı yaratma arzusundan geliyor. Bir kere tutarsa işin ucunda çok kazanım var. Yalnızca başta çok çaba ve kaynak sarfetmek gerekir. Gerisi kullanıcı geri bildirimi, oyun içi satın alımlar vs ile kolayca rayına oturur diye farz ediliyor. Kârın büyüklüğü kadar mümkün olduğunca risksiz ve sürekli olması da önemli. Live service gelişimi sayesinde elde edilebilecek daha sağlıklı bir EBITDA performansı ile bankalardan kredi almak da, mevcut borçları sırtlamak da kolaylaşır.
Bunlar önce şirket. Tüketiciye dair varsayımları belki yanlış olabilir ama önce kârlılığa bakacak ve görmek istediklerini görme eğilimiyle en kârlı olduğuna inandıkları modeli ve tüketici taleplerine dair düpedüz yanlış veya abartılı inançlar benimseyeceklerdir. Ama genel anlamda neden böyle davrandıklarını o sektörde hiçbir deneyimim bulunmasa da anlayabiliyorum. Yani en azından sanırım.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Ellerinde zaten destiny ve helldivers 2 yok mu hocam? Daha neyin live servisini yapacaklar?
Ayrıca işi bilen stüdyolarada yaptırmıyorlar, mevcut stüdyoları perişan ettiler bu yüzden
UE5 olduğu için zorlanıyorlar muhtemelen. Böyle demek yerine, single player zaten, fps zaten diye geçiştirmiş adam. Ki en iyi görünen UE5 oyunlarından sayılmaz. Bir Wukong seviyesine yakın değil gördüğüm gameplay videolarında. Kasım'da çıkan videolar. Tps tarafı eksik duruyor biraz. Animasyonlar falan bir tuhaf. Fps'ye odaklanmışlar gibi. Tabii arada 3 ay var toparlıyor olabilirler.
Bu arada epey bir linç girişimi var sanırım. Steam'de discussion tekrar açılmış woke içerikli post kaynıyor. Birkaç ay evvel sanat yönetmeni ırkçı paylaşımlar yapıyor diye gündem olmuştu. "Siyahiler her zaman önceliğimdir." gibi bir cümle kurmuştu sanırım. Bu oyun da Veilguard gibi tartışılacak herhalde.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JePinkman -- 19 Ocak 2025; 3:2:32 >
Yeterli gelmemiştir. Doğru olanı yapıyorlar demiyorum. Yorumum sadece naçizane bir gözlemdir. Yorumum yanlışsa da bu onların hata yapmasından bağımsızdır. O zaman yalnızca benim onların hatalarına dair sunduğum sebepler yanlıştır. Kendileri hala hata içerisindedirler.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X