Şimdi Ara

PLAYSTATION VS XBOX TARTIŞMA KONUSU (6541. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: jymz___ , Castle Bravo Daha Az
2 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 16 Misafir (1 Mobil) - 16 Masaüstü2 Mobil
5 sn
131.599
Cevap
311
Favori
4.721.496
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
175 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
9. Sırada  bugün en iyi #6
Sayfa: önceki 65396540654165426543
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Nasıl genel kitleye hitap etmiyor:) yok artık. Steam puanını attım. Direk topluluk puanı zaten. Bence harikaydı.

[sizer]PLAYSTATION VS XBOX TARTIŞMA KONUSU[/sizer]

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Bonobo643 kullanıcısına yanıt

Konsollar hep F/P çözümleri olmuştur, geçmişten de hatırladığım kadarı ile PC'ler konsollar çıktıktan en geç bir sene içinde konsol donanımlarını alaşağı ediyordu. Konsol alırken peşinen bu parayla size donanım olarak ne vereceğine fit oluyorsunuz aslında. Grafik isteyen arkadaşlara tabii lafımız yok ama arada bu donanım hastalığına kurban edilmiş oyun anlayışına bizim gibi güzel oyunlar isteyen oyuncular da isyan edebiliyor.

Bugün bir Sony, bir MS Breath of the Wild ayarında oyun yapamışsa ve oyuncular bunu sorgulamıyorsa ortada bir sıkıntı vardır. Açıkçası sadece burada değil, yabancı forumlar da benzer muhabbetler var, millet oyunların kalitesi yerine çözünürlük ve fps'leri konuşuyor. Haliyle firmalar da çoğunluğun istediğini veriyor, aynı servis oyunlarında yaşadığımız konularda olduğu gibi.

Bu arada yediğimiz çilekleri Nvidia bize DLSS ile sanal olarak yediyor, gerçekte bir şey yediğimiz falan yok.[sizer]PLAYSTATION VS XBOX TARTIŞMA KONUSU[/sizer] 

• SolidRock kullanıcısına yanıt
    Donanım olayının zıvanadan çıkmasına birsey demiyorum gerek pc gerek mobil gerek konsolda durum bu şekilde ama bunların hepsi bir arz sonucu oluyor günün sonunda. Switch gibi cihazlara yapılacak oyunların maliyetlerinin bir Last of Us gibi ya da gta 5 gibi olması beklenemez ama 150m satmış switch varsa da karşısında 130m satmış ps4 70m satmış ps5 40m civarı satmış xbox sx serisi ve sayısı belli olmayan pc kitlesi var ( mobil kısma girmiyorum bile ) Nintendo burda bence küçük bir payda ile anca kendi kitlesi içinde kavrulup gidiyor. Açıkçası Nintendo oyunları güzel mi evet güzel ama ben o konsolda god of war ya da forza ne bileyim baldurs gate oynamak ister miyim? Nintendo oyunlarından daha çok isterim.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Persona_6 kullanıcısına yanıt
    Adamlar Xbox markasını para basma makinesine dönüştürdüler, konsol satışlarını kim sallar

x (formerly twitter)
    VGT Gaming News (@VGTGamingNews) on X
    https://x.com/vgtgamingnews/status/1884575610602705265?s=46

• Caped 117 Crusader kullanıcısına yanıt

O esnada genel merkezde hermen hulst

• cnbzkrt kullanıcısına yanıt
    2023 yazında steam deck aldıktan sonra. Gow, tlou pt1 oyunlarıyla kullanmaya çalışıyordum. Çünkü o oyunları biliyordum oraya yönleniyordum. Emulator kısmını coşturduktan sonra şimdi captain toad, link’s awekening oynamak beni daha çok cezbediyor. Türkiyede bir temsilcilik olmadığından nintendo pek bilinmiyor ve genel yorumlar uzaktan yorumlama olduğundan çok isabetli bulmuyorum o yorumları. Yarım asıra dayanan konsol oyunculuğunun kalbi şimdi sadece nintendo.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jymz___ -- 29 Ocak 2025; 16:14:14 >
  • jymz___ J kullanıcısına yanıt
    Zamanında resmi olarak satılıyordu Nintendo ülkede ama ne reklam ne pr çalışması yapıldı bilinsin, öğrenilsin diye sonra satış yok diye komple çekildiler ülkeden, niş ürün keyfi güzeldir ama yolu ana akım çizer her zaman

• Caped 117 Crusader kullanıcısına yanıt
    İşte bundan dolayı aldılar stüdyoları. Para basıyor adamlar. Zararına veya kafa kafaya donanım satışını kim sallar. En büyük yayıncı muhtemelen şu an. Third party olması da gayet doğal. Exc deyip sınırlı kitleye gideceğine her kesime ulaşıyorlar. Meyvelerini topluyorlar. Sorun burada Ms in kazancı değil. Sorun hala konsol vs si atılması:) o vs çoktan bitti. Yarın Sony de day1 çıkarmaya başlar oyunları diğer platforma. Çoğumuz kafa olarak eskide kaldık. Konsol olayı bitiyor

Türkiyede biraz sponsor üzerinden ilerliyor tanıtımlar. Çoğu içerik üreticilerin önüne ne kadar para atılırsa o tonda havlamaya meyilli olduğundan dünyayı türkiyeden yorumlamak hatalı. Türkiye sega ülkesiyken tanıdığımızın yazlığındaki üst düzey gelir sevilerine sahip ailelerin çocukların hepsi snes sahibiydi. Türkiye şartlarındaki en optimum formülü aramak çok normal ama türkiye şartlarına göre dünyayı yorumlamak hatadır

• Hortlak Fuat kullanıcısına yanıt

Zaten anlamıyorum lafları. Bu firmaların hepsinin tek bir ana amacı var. Para kazanmak. Demek kazanmış işte Microsoft da. Çok da umurundaydı adamların 3rd party şu bu. Böyle konsol kavgasını bir tek fanlar yapıyor. Firmaların hiçbirinin umurunda değildir. Parasını kazanıyorsa yoluna bakar. Nintendo hiçbir şekilde bu yollara girmiyor çünkü parasını kendi düzeninde fazlasıyla kazanıyor. Bunu yapamayan mecbur farklı yollar arıyor. Bu noktadan bakınca muhtemelen en problem yaşayan Sony. Pc'ye getir, sürekli gelir getirecek live service oyun peşinde koş şu bu deniyor bir şeyler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JePinkman -- 29 Ocak 2025; 16:41:53 >
  • Hortlak Fuat kullanıcısına yanıt
    Bitsin fark etmez ben oyuna istediğim gibi ulaşıyorsam yeter tüketici olarak, hissedar veya fanatik gibi düşünmeye lüzum yok bence

• JePinkman kullanıcısına yanıt
    Microsoft çok mantıklı bir hamle yaptı bence yayinci ve third party geliştirici konumuna kendini getirerek, donanım olur illaki sonuçta bir müşteri var öyle ya da böyle satılır ama her platformda olmak her pazarda pay sahibi olmak o direk win-win durumu ya. Bu nesilden itibaren ne kadar çok yayılan o kadar çok kazanacak gibi

Esas para oyundan geliyor bence de. Onlar da bunun peşine düşmüş demek ki. Dalga geçip duruyorlar burada ama.

• brnbry kullanıcısına yanıt

Abi bi dk, her şey yolunda olmasına rağmen 2 senede 2 CEO uçak yolculuklarından yoruldu diye değişmemiş miydi? Sen ne demek istiyorsun?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Max_Kolesne kullanıcısına yanıt

İç savaş varmış Sony'de. Japonlar amerikancılara karşı direniş halindeymiş.

Yoksa işler tıkırında konsol 150 milyar sattı en kötü exc 500 milyon satıyor biliyorsun.

Yalnız konsolu 150 milyon, oyunu 65 milyon satmış bir konsol niş değildir, bilakis oyun dünyasında belirleyicidir.

Switch'in başarısından sonra nasıl Steamdeck gibi cihazlar piyasada kendine yer bulduysa, oyunları da benzer şekilde diğer üreticiler tarafindan kabul görecektir, en yakın ornek Astrobot. Hatta Wii'nin başarılı oldugu dönemde Xbox'ın kinect, Playstation'ın move çıkartması gibi.

Türkiye'de az kullanılıyor olmasi bir cihazı niş yapmaz.

Değil zaten. Bizde konsol ve oyun deyince akla Playstation geliyor diye tüm dünya öyle sanılıyor. Öyle bir kitlesi var ki Nintendo'nun.

Niş ten kastım aslında bulunduğu donanım grubu olaraktı, el konsolu olarak başardığı başarı tek kelime ile müthiş başka bir firma böyle bir ürünle çıksaydı yapamazdı kesinlikle , ama dediğim gibi kendi kitlesi içinde kendileri kavruldugu için global ölçekte diğer konsol,pc ve mobile göre biraz daha bilenin sevenin alacağı oynayacağı konsol durumuna düşüyor, yoksa platforma ve oyunları lat etmiyorum ki bende switch alma arefesindeyim

• JePinkman kullanıcısına yanıt
    Hocam Switch 2'nin başarısına hiç bir firma kayıtsız kalamayacak. Önümüzdeki 3 yılı zaten Nintendo domine eder. Sony ve MS buna kayıtsız kalamaz. Yeni nesil konsollar çıkana kadar konsol pazarını Nintendo domine eder bence.

• adamin surata bakinca 3 yeni horizon oyununa yesil isik yaniyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 65396540654165426543
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.