Şimdi Ara

PLAYSTATION VS XBOX TARTIŞMA KONUSU (6697. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: KenanK89 , jymz___ Daha Az
2 Kayıtlı Üye ve 11 Misafir (4 Mobil) - 9 Masaüstü4 Mobil
5 sn
133.996
Cevap
313
Favori
4.805.945
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
178 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
3. Sırada  bugün en iyi #1
Sayfa: önceki 66956696669766986699
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Benim hakkında hiçbir attığın tutmuyor başkan bence vazgeç, önyargılarını aşabilirsen listeye bir daha bak. Sonra yine konuşuruz ama aşabilirsen

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sp!deR kullanıcısına yanıt

Indiana jones iste o kadar liste 👍🏻 o da uncharted a rakip olmaya çalışan bir ip ama çok yolu var.

• Venomstr kullanıcısına yanıt

2024 koydum adil karşılaştırma olsun diye. Mükemmel bir liste yapmışsın. Gamepass savunan arkadaşlardan karşı liste beklerim ama geleceğini hiç sanmıyorum.

• Shingo Yabuki kullanıcısına yanıt

Plus kataloğunda kapı gibi Uncharted'ın direkt kendisi var. Demons Souls var, Bloodborne var, God of War + GOW Ragnarok var, Last of Us var  

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Venomstr -- 28 Şubat 2025; 13:45:33 >
  • MisterX06 kullanıcısına yanıt
    Plus fena değil ama gamepass 3.partileri ilk gün vermekte oldukça iyi veya küçük yapımcılardan güzel oyunlar çıkabiliyor plus listesi güzel ama eski hepsi geçen nesil PS4 kullanan biri için çok bir şey yok açıkçası listede.
    Yılda 1-2 tane 3.parti one day verse yeter aslında kendi oyunlarının gelmesini beklemiyorum zaten

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Gamepass kataloğu;

-Stalker 2 (D1)

-Indiana Jones (D1)

-Avowed (D1)

-South of Midnight (D1)

-Doom (D1)

-Atomfall (D1)

-Expedition 33 (D1)

Plus kataloğu;

-tlou remastered

-tlou left behind

-tlou part 1

-tlou part 2

-tlou part 2 60 fps patch

-tlou part 2 remastered

-tlou part 2 remastered ps5 pro çöphanced

-tlou digital artbook

-tlou ultra premium murid's choice edition

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brnbry -- 28 Şubat 2025; 13:47:1 >
  • Dragon Age The Veilguard, Dying Light 2, Dead Island 2, Star Wars Jedi Survivor, God of War Ragnarok... Bunlar herhalde paralel evrende verildi? PS Plus bazılarının korkulu rüyası gibi. İlk çıktığında çok korkmuşlardı PS Plus'tan, PS Now'dan. PS Plus'ın içindeki oyunları yazdığımızda kaçıyorlardı hemen  Plus'daki oyunları yazmaya çekiniyorlar, adlarını bile telaffuz edemiyorlar. Plus'ta şunlar şunlar var de, hemen topuk  

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Venomstr -- 28 Şubat 2025; 13:51:30 >
    Hocam güzeller ama dragon age hariç yeni oyunlar değiller dead island 2 gamepassa çok daha erken gelmişti 3.partide Sony çok daha sağlam bağlantılara sahip en azından yılda bir tane day one ne bileyim square enix veya sega tarzı firmanın oyununu verebilir bence.
    Kendi oyunlarını getirmesin eğer kalite cidden düşecek diyorlarsa ona katılıyorum bu servisle oyun yaparken bütçeden kesiliyor kaliteli çıkacaksa tam para verip alırız ama 3.parti day one olayını bir tık arttırmayı hedeflese iyi olur

• Oyun meselesi tamamıyla kişisel zevk meselesi ama tartışma noktasında ortaya objektif bir kriter koyacaksanız, PS Plus ile servise eklenen oyunların metacritic'leri Gamepass'e eklenenlerden daha fazladır. Oturup tek tek bakmadım ama son seneye kadar MS tarafından çıkartılan oyunlar genel olarak metacritic sarısı düzeyindeydi.

Bir diğer mesele de day one meselesi, bu da bence yanlış değerlendiriliyor. Bir tarafta aylık 20 dolarlık bir servis var, karşısında ise daha uygun fiyatlı bir sistem. Gamepass ultimate almayan oyuncular oyunlar çıktıktan ortalama bir sene sonra bu oyunlara ulaşıyor.

Belki zamanında ucuza aldığınız gamepass ultimate aboneliğiniz devam ediyor olabilir ama bu da bitince güncel fiyattan alacağınız bu hizmet o zaman karşılaştırma yapılırken bu kadar torpilli değerlendirilmeyecektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SolidRock -- 28 Şubat 2025; 13:56:9 >
  • Bati-Wan_Kenobi kullanıcısına yanıt

Algıda seçilik yapıp PS Plus'daki oyunları görmezden gelmek ata sporu gibi bir şey. Bence insanlar korkmadan PS Plus'ın içindeki oyunları yazabilmeli. Xbox fanlarının en çok çekindiği şey. PS Plus'ın içindeki oyunları yazamıyorlar. Dying Light 2 nereye kaçtı mesela? Her ay AAA oyunlar ekleniyor. Üstelik PS Plus'ta Essential olayı var. Xbox Gold'u kaldırdı, hiç bedava oyun vermiyor. Essential ile verilenler ise senin oluyor. 5 sene sonra üyelik yenile, hop kütüphanende. Kalıcı...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Venomstr -- 28 Şubat 2025; 14:0:13 >
  • brnbry kullanıcısına yanıt
    geek
    PS Plus Extra: Şubat 2025 Oyunlarının Tam Listesi - Geek
    https://geek.com.tr/liste/ps-plus-extra-oyunlari/
    O olay çok saçma zaten 360 ve one oyunları veriyordu hiç yoktan dediğim gibi bence plus hele sıradan kullanıcı için harika bir sistem ancak 3.partiye bir tık daha ağırlık verirlerse çok daha fazla üye çekebilirler muhtemelen benim beklentim yakında Çinli firmalarla kurdukları ortaklıklar sayesinde bir tık daha fazla day one oyun görebiliriz.

Yakında belki xbox üstüne para verip oyunlarını yayınlatır philden beklenir

• Ps plus ilk kez sony ekosistemine girecekler için muazzam bir kütüphane ve kesinlikle değerlendirmeye tabidir. Ama düzenli ps kullanıcıları için pek bir olayı kalmıyor. Denildiği gibi birinci parti day one beklenemez. Maliyetlerden kaynaklı gelmemesi anlaşılır. Zaten sony fanboyları oyunları alır ve suyunu sıkar. Servise gelmesi eski kullanıcılar için bir anlamı olmaz. Bence de üçüncü parti oyunlarla az daha zengin day one katalog yapmaları gerekiyor. Spider-Man ve Horizon gibi remaster satmak için servisten çıkan birinci parti oyunlar da mevcut. Büyük ihtimal aynısını Days Gone’da da yapacaklardır. Gamepass kadar diri bir katalog asla değil. Sony zaten başlarda gönülsüz girmişti bu servise. Rekabet durumu kalmayınca iyice saldı.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • jymz___ kullanıcısına yanıt

Buna hiç katılmıyorum. Bu dediğini yapabilmek için Plus kataloğundaki bütün oyunları bitirmek lazım. Üstelik kendi parayla aldığın oyunlar da var. Hangi birini bitireceksin? Yetişmez bile. Her ay sürekli AAA oyun eklendiğini de düşünürsen, bu oyunları oynamaya kalksak yetiştiremezsin bile.

Çoğunluğun ps geçmişi olduğu için Türkiye'de, zaten bunların hepsini oynadık bunları oynamadık ondan bunlar daha cazip algısı var. Ama playstation'ın verdiği 3. parti oyunlar da çok kaliteli. Tek bir sıkıntısı var biraz geç geliyor bazı oyunlar. Ama uzaktan bakıldığında net olarak gözüküyor kimin daha iyi oldu 3. partide de. Birinci parti ise tamamen son 2 aylık mevzu. Öncesi yine yok. Halbuki gamepass cogu insan 5 yıldır falan üye. Ben misal 5 yıllık gamepass üyesiyim. 5 yılda 5 tane first party ip ivermiş mi say bakalım. Verdiği forza cod , indiana stalker. bu.

• SolidRock kullanıcısına yanıt

Ps plus asla indirim yapmadı yeni üyelere %25 harici ama gp defalarca 1 dolardan sattı üyeliğini, hem de pc ye bile gelen bir sistem, o kadar geniş bir ekosisteme erişebiliyor. Ona rağmen beğenilmiyor demekki...

Hocam day one verilenlerden bahsediyoruz. Bende iki konsol olduğundan aylar belki sene öncesinden diğer sistemden oynamış olduğumdan psn girmesi radarımın dışında kalıyor. Mesela ilk psn’de iyi kötü stray verilmişti. Ps sahipleri day one indirip denediler. Sonrasında bu seviyede day one göremedim açıkçası. Burada xbox’ın gerisinde profil görülmek istenmeyebilir ve söylemler bu çerçevede sürdürlöeye çalışılanilir ama her ps kullanıcısı day one üçüncü parti ilgi çekici bir oyuna kendi iç dünyasında hayır demez.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Bati-Wan_Kenobi kullanıcısına yanıt

Tabi ki Gamepass ile 3.parti oyunlara verdiği destek konusunda iyi iş çıkarıyor Microsoft. Spesifik bir örnek olacak mesela futbol menajerlik oyunları ve Total War serisi oyunların müptelası olan vakini tek bir oyuna adayan aşırı düşkün insanlar var ve bu oyunlar yıllardır yayınlandığı ilk gün Gamepass'e ekleniyor çok büyük bir avantaj.

Tamamen objektif yorum yapayım. PS plus'a 10 üzerinden 3 verdim. Gamepass'te 8-9/10 eder herhalde. Listedeki oyunların çoğu gamepass'e çok daha önceki tarihlerde geldi zaten. Bir tek dragon age'i vermişler, o da yakında EA Play'e gelir zaten, ki oynamaya değer bir oyun mu tartışılır.

2025 içinde şimdiden yorumumu yapayım. Doom dark ages tek başına tüm sene ps plus'a ekleyecekleri oyunları tokatlar.

İndirimlerin sebebi adamların aboneye ihtiyaçlarının olması, bir türlü tutturamadılar, tutturamayacaklar da. Nasıl şimdi konsol olarak havlu attılarsa, bir zaman gelecek gamepass için de havlu atacaklar. 2-3 yıldır ben de bu servise aboneyim ama bitirdiğim oyun sayısı 4-5 tanedir, servisteki eski oyunların alayını zamanında bitirmiştik.

Sonuç olarak servislerin başarısı hem abone sayılarına, hem de hangi platformun daha fazla tercih edildiğine bakılarak ölçülür. Kişisel bazda sevdiğiniz oyunlar neredeyse, o servis sizin için daha anlamlıdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SolidRock -- 28 Şubat 2025; 14:37:13 >
  • 
Sayfa: önceki 66956696669766986699
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.