Kesinlikle öyle tempolu aksiyonu bol oyunlarda rahatsızlık veriyor. Ayrıca birinci şahıs kamera açısına sahip oyunlarda da hiç çekilmiyor şahsen. En son PS4 Pro'da Prey'i oynadım 30 FPS. Tempolu oynanış olmadığı halde 15-20 dk'dan sonra baş ağrısı yapıyordu ben de katlanamıyorum. |
PLAYSTATION VS XBOX TARTIŞMA KONUSU (6711. sayfa)

-
-
Oyun bana göre değil ama eastergamertv den 30 bölüm izlemişim ve
O yıllarda bile grafikler enfes gözüküyordu
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Problem yok, estağfurullah.
Ben yanlış anlamış olabilirim. RE7 ile beraber'den kasıt RE7'den itibaren'miş iyi götürüyorlar ifadesiyle birlikte. Halbuki RE7 ile beraber RE3 kötü gibi algılamıştım. 😅😂
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
30 fps konsepti artık tamamen yok olmalı. Bir sürü para talep edip 30 fps oyun oynatmak nedir. Switch 2 de dahil buna.
-
30 FPS den kötüsü 1080p geyming bence ya.4k 30 'u (tabi güzel upscaled olacak) her türlü tercih ederim 1080 60'a
Tabi bazı oyunlarda 30 hiç olacak gibi değil.İşte o zaman Konsoldan soğuyorsun.İki mod da tatmin etmiyor çünkü
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bonobo643 -- 4 Mart 2025; 1:31:51 >
İkisi de kötü. 1080p çöp gibi geliyor gözüme 4K monitöre alıştıktan sonra. Bana fast paced oyunlarda 60 bile kasıyor görünüyor. Kamerayı hızlı hareket edince özellikle hissediliyor.
-
Nasıl ki sinemada 24 kare sektör standardı ise oyun konsolları tarafında da 30 FPS sektör standartı. Yıllardır konsol oyuncularının değişmeyen kaderi gibi oldu.
Oyun geliştiricileri grafik kalitesini ön planda tutması sebebiyle AAA oyunlarda hala 30 FPS akıcılığı göz ardı edemiyorlar Yeni nesilde de bol bol 30 FPS oyunlar görmeye devam edeceğiz diye düşünüyorum.
Ayrıca önceki nesilde filizlenen 4K furyası da oyun konsollarının şirazesini kaydırdı bu da var tabi.
-
Öyle diyorsun da, dediğine bakılırsa hayatında hiç Nintendo da tecrübe etmemişsin. Benim kızdığım noktalar bunlar. Hatta genel olarak söyleyeyim, bu konudakilerin çoğu da böyle. Nintendo'nun ne olduğunu, hatta adını bile bilmiyorlardı. Nitendo Switch çıktıktan sonra Nintendo diye bir firma olduğunu öğrendiler. Mario'yu falan da atari oyunu sanıyorlardı. Çoğu kişi bilmeden ve full tecrübesizce yorumlar yapıyor. Ben şimdi Nintendo bilmeyen adamla nasıl oyun konuşayım ki? Yine bugün mesela Sega Master System ile Alex Kidd oynadım. Bu tayfaya sorsak Alex Kidd'e de mi gözüm kanadı diyecek? Aşırı çocukça... Mad Max, Outlast eskiyse, Alex Kidd taş devrinden kalma o zaman.
-
Yav dostum ben oyun oynamaya Amiga 500, Commodore 64 döneminde başladım.Elimden Sega Mega Drive,Saturn,Super Nintendo,PS1,PS3,PS4,PS5,PSP - Xbox 36,Series X geçti.Eski oyunlar şahane ama bunları iyi koşullarda oynayabilmek lazım artık.Herşey zamanında güzel.Remstared'lar Remake 'ler bunun için var.Bak Series X aldığımda tüm Halo Serisini Master Chief Collection sayesinde baştan oynadım pırıl pırıl 60 FPS.Yani yeterince eski oyunlar mutlaka elden geçirilip oyunculara iyi hâliyle sunulmalı.Sony'nin bu nesildeki Remake/Remastared fantazisi gibi birşeyden bahsetmiyorum.
Konsol oyuncuları PC'ciler ile tartışırken nedense nostalji modu açıp grafik, FPS, çözünürlük önemli değil diyorlar sonra Pro'ya geçiş yapıp büyük paralar ile OLED'ler çekiyorlar.E hani önemli değildi görüntü işi,kalsaydınız PS5'te diyorum ben de..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bonobo643 -- 4 Mart 2025; 2:0:9 >
75/1 kasedi
River Raid
Jungle hunt
Wizard of war
Cobra
Ah be
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yerel oyun kulübü -- 4 Mart 2025; 2:1:30 >
Olmuyor abi şimdi.Plus ile Syphon Filter 'lar geldi bi oynayayım dedim,yok...Kontroller zaten başka dünya olmuş.Bunlar anca modernize edilirse oynanabilir.
Diablo 2 Resurrection aldım bu yeni nesil konsollara yükseltilen.Yok olmuyor.Inventory'de boğuldum.Quality of Life falan hak getire.Zamanında belki 5000 saat oyun bu..Remake lazımmış Remastared yapmışlar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bonobo643 -- 4 Mart 2025; 2:11:34 >
2. oyunu hiç beğenmedim ama ilk oyun ve Whistleblower ek paketi oynanmalı. Bildiğimiz yürüme simülasyonu tarzında tek düze bir oynanış var ama psikolojik olarak epey ürpertici senaryosu da hiç fena değil
-
Evet bende zamanında MAME32 ile denedim
Aynı tadı vermiyor
Gal's panic i bilirsin 😂😂
Aman hocam Yanarız ahaha
Aynen
Sakın
Muhabbetin bana hiç geçmiyor. Hep insanların tercihleri üzerinden laf atmalar, sataşmalar var. Hoşuma gitmiyor. İçten değil bence. Bir insan karşı tarafı rahatsız etme odaklı gidiyorsa onun sonundan güzel bir şey çıkmaz. Bir de herkesi kendi tercihlerindeki gibi sanıyorsun. Bu kadar konsol kullanan aptal da, başkaları daha zeki gibi... Full yanlış yol. İnsanların PC'yi sevmeyebileceği aklının ucundan geçmiyor. Ben PC'deki optimize olmamış stuttering fest'lerine yakalandığım zaman kimse beni zorla PC'de oyun oynatamaz mesela. Veya bozukluklar, windows'tan ayar yapmalar, livatuner'lar, options'taki grafik ayarları, onları teker teker denemek falan. Sevmiyorum, iğrenç geliyor. Alt+F4'ü çakar oyunu silerim. Hoşlanmıyorum. Konsoldaki oyunun başından sonuna kadar olan standart optimizasyon, oynama ve akıcılık garantisi bana daha güzel geliyor. Gidiyorsun PC'de olumlu şeyler arıyorsun, olumsuz yanlarını ise hiç söylemeden gizlemeye çalışıyorsun. PC ile ilgili olumsuz şeyler olduğunda PC ile dalga geçtiğini hiç görmedim ben senin. Boşu boşuna PC konuşuyoruz, yine dönüp dolaşıp PC'yi kanıtlama çabasına girmişsin. Sen PC'de oyna, beni ikna edemezsin. Sevmediğim, hoşlanmadığım bir şeyde beni ikna edemezsin. Kişilerin sözleriyle sürekli fikrim değişmez benim. Grafik fetişi tarzı şeyler Nintendo'da yok mesela. Tamamen oyun odaklı. İnsanlara Nintendo oyunu oynamayın mı diyeceksin?
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X