Birkaç gündür playstationı bilgisayar monitörümden oynuyorum Monitörü yeni almıştım fakat hoparlörlü olmadığı için ses çıkışı alamıyorum Modeli : Samsung P2370.. Playstationdada optik çıkış olduğu için ona uyumlu herhangi bir kulaklığım veya hoparlörüm yok ses sistemim eski Creative Inspire 6.1 Benim aklıma şöyle birşey geldi ekran kartım HDMI çıkışlı Ati 5870.. Eğer ben playstationı hdmi kablosu ile ekran kartına bağlasam bu şekilde bilgisayar üzerinden sesi hoparlörlere aktarırmı ? Bir saçma bir fikir sanırım ama belki deneyen vardır.. Birde diğer merak ettiğim Monitör çözünürlüğüm 1920x1080 Fakat hdmi çıkışı yok. Playstationı HDMI dan DVi ile bağlıyorum. Görüntü kalitesinde bir fark olurmu ? HDMI dan HDMI bağlanan monitörlerde dahamı iyi sonuç verir?
ilginç mesajım bulunsun.
ekran kartındaki hdmı giriş değil çıkış.. o nedenle bağlayamaman lazım... eğer bu dediğin olsaydı laptop'lara da bağlanabilirdi ps3..
Hdmi-DVI adaptör ile aldığınız görüntüde kalite anlamında bir fark olmaz merak etmeyin.
Sesi nasıl alacağınıza gelince öncelikle anakartınız/ses kartınız üzerinde "optical in" girişi bulunup bulunmadığına bakmanız gerekiyor. 3 yada 4 pin olarak anakart üzerinde bulunabilir. Optik giriş braketi temin edip bu girişe bağlarsınız ve ps3-pc-analog ses sistemi konfigürasyonu ile ses alabilirsiniz.
Ses almak için Ps3'ün yanında gelen sarı beyaz kırmızı uçlu (kompozit) kablonun beyaz ve kırmızı uçlarını herhangi bir tv'ye, ses sistemine veya eski bir müzik setine bağlayabilirsin. Elektronikçiden alacağın ufak bir aparat ile ses sisteminin girişi uygun olmasa bile bağlantıyı yapabilirsin.
quote:
Orijinalden alıntı: BiLir.Kisi
Ses almak için Ps3'ün yanında gelen sarı beyaz kırmızı uçlu (kompozit) kablonun beyaz ve kırmızı uçlarını herhangi bir tv'ye, ses sistemine veya eski bir müzik setine bağlayabilirsin. Elektronikçiden alacağın ufak bir aparat ile ses sisteminin girişi uygun olmasa bile bağlantıyı yapabilirsin.
En doğrusu bu şekilde olur.
ses için ps3 un ıcınden cıkan av multi out kablosunu ucu dişidir erkek olan 5+1 in sadece 1tanesi destekler ancak 2tl ye satılan kucuk bır cogaltıcylla 4+1e kadar coagaltabılırsın ki fazlasıyla yeter ben suan oyle kullanıyorum 2tl ye halletim ses olayını
quote:
Orijinalden alıntı: BERGX
ses için ps3 un ıcınden cıkan av multi out kablosunu ucu dişidir erkek olan 5+1 in sadece 1tanesi destekler ancak 2tl ye satılan kucuk bır cogaltıcylla 4+1e kadar coagaltabılırsın ki fazlasıyla yeter ben suan oyle kullanıyorum 2tl ye halletim ses olayını
Peki bu çoğaltıcıyı nerden bulabilirim ? Biraz araştırdım 5.1 sistemin 3 jack kablosunun giriceği ve Playstationdanda çıkan Multi AV kablosunun kırmızı ve beyaz olan kablolarının giriceği bir dönüştürücü var fakat sanırım bu şekilde 2.1 olarak kullanılıyormuş ses sistemi ?
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme