Şimdi Ara

playstore G-Cash dolandırıcılığı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
1
Favori
6.273
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • 3 senedir ttnetliyim onca tivibu kullanırım tek şifremin mailini başka hiç bir yere girmem ne face ne başka sosyal ağ.

Haliyle bilen yoktur patlatan da.

Siz siz olun tek şifrenizin bağlı olduğu maili her gün kullandığınız mail yapmayın.
  • Arkadaşlar şimdi lütfen bilenler açık anlatsın

Bu şifreyi çalmak yada yeni bi şifre oluşturup kullanmak için neler bilinmeli?

Ben hatırlıyorumda tek şifre için en azından

Adsl nu
    TC kimlik nu istiyordu. Eğer biri sizin tek şifrenizi patlatabiliyorsa kesin banka hesaplarına girebilmesi lazım,

Bence hiç üyelik açmamış kullanıcılar çok riskaltında.

Mesela benim playstore var ama ne bilim tc tek şifre Adsl nu gibi bilgileri birine vereceğimi hiiiiç düşünmüyorum. Çünkü ttnet aşırı dandik ve arkadaşın 1500 gittiği halde hala daha işlem yapılmış. Ayıptır yazıktır

Kesinlikle tüketici mahkemesi

Ayrıca tek şifre nasıl çalınır anlamıyorum lütfen bu şifre için gerekli bilgilerinizi ortadan kaldırın. Eksik birşeyler varsa arkadaşlar yazsın.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • mahkemeye basvur dostum daha da buyur bu bi de temiz dayak lazım bunlara

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çözüm olarak kesin birşey öneremiyorum daha önce başıma gelse veya nasıl yapıldığını anlasam yardımcı olabilirdim.

Biraz araştırma yaptım.https://onlineislemmerkezi.ttnet.com.tr adresine giriş yapıp tek şifre belirleyerek Faturaya üst sınır belirleyebiliyorsun.
     playstore G-Cash dolandırıcılığı

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: zildjiann

Arkadaşlar iyigeceler,
    İçinde kendiminde bulunduğu kalabalık bir grup insanın kullandığı tek şifreler bir şekilde ele geçirilmiş ve bu şekilde playstore sitesinden onbinlerce liralık g-cash alınmıştır. Şahıs ve şahıslar işlemi taksitli alışveriş ile yapmakta ve maalesef playstore sitesi alışverişleri sorgusuz sualsiz faturaya yansıtmaktadır. Sadece "şikayetvar.com.da" ulaşabildiğim şikayet sayısı 40'a yakın. Daha bu işin farkında olmayan ya da bu siteye yazamayan onlarca insan olduğunu düşünüyorum. TTnet'ten bu konu da açıklama beklemekle birlikte olayı savcılığa intikal ettirmek üzereyiz. Çok ucuza g-cash satan satan insanların nicklerini, e-postalarını veya direkt isimlerini özel mesajdan paylaşabilirseniz çok sevinirim. laystore oyun sitesinden oyun alıyorsanız ve tek şifre kullanıyorsanız lütfen dikkat edin. siz de bu işin kurbanı olmuş olabilirsiniz. Eğer bu tür şahıslardan da alışveriş yapıyorsanız lütfen 2. kez düşününüz. Saygılar.

https://www.sikayetvar.com/sikayet/detay/2710714

Eğer bu sitede "playstore habersiz alışveriş" tarzı arama yaparsanız şikayet konularına ulaşabilirsiniz.

sonuçlandımı

• benimde hesabım var orda önlem gibi bişey alabiliyo muyuz geçen sene ordan gta 4 mount blade warband , wfas , napoleonic wars aldım suan şifresini ben bile bilmiyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: AlphaStrike

benimde hesabım var orda önlem gibi bişey alabiliyo muyuz geçen sene ordan gta 4 mount blade warband , wfas , napoleonic wars aldım suan şifresini ben bile bilmiyorum

elinizdeyse başka firmaya gein
  • Suan ttnet interneti kullanmiyorum ev telefonu da yok

• quote:

Orijinalden alıntı: Un4Given35

quote:

Arkadaşlar iyigeceler,
    İçinde kendiminde bulunduğu kalabalık bir grup insanın kullandığı tek şifreler bir şekilde ele geçirilmiş ve bu şekilde playstore sitesinden onbinlerce liralık g-cash alınmıştır. Şahıs ve şahıslar işlemi taksitli alışveriş ile yapmakta ve maalesef playstore sitesi alışverişleri sorgusuz sualsiz faturaya yansıtmaktadır. Sadece "şikayetvar.com.da" ulaşabildiğim şikayet sayısı 40'a yakın. Daha bu işin farkında olmayan ya da bu siteye yazamayan onlarca insan olduğunu düşünüyorum. TTnet'ten bu konu da açıklama beklemekle birlikte olayı savcılığa intikal ettirmek üzereyiz. Çok ucuza g-cash satan satan insanların nicklerini, e-postalarını veya direkt isimlerini özel mesajdan paylaşabilirseniz çok sevinirim. laystore oyun sitesinden oyun alıyorsanız ve tek şifre kullanıyorsanız lütfen dikkat edin. siz de bu işin kurbanı olmuş olabilirsiniz. Eğer bu tür şahıslardan da alışveriş yapıyorsanız lütfen 2. kez düşününüz. Saygılar.

Eğer bu sitede "playstore habersiz alışveriş" tarzı arama yaparsanız şikayet konularına ulaşabilirsiniz.

sonuçlandımı

TTnet'net bir sonuç çıkmadı. Bimer'e yaptığım şikayet sonrası Emniyette ifade verdim,dosya savcılığa sevk edildi. Playstore hesabından alışveriş yapılan başka bir arkadaşa kendisine ait olmayan ama aktivasyon şifrelerinin gönderildiği telefon numarası bildirilmiş. Dava açmaya hazırlanıyor.

• Vay be geçmiş olsun

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Un4Given35

quote:

Arkadaşlar iyigeceler,

sonuçlandımı

TTnet'net bir sonuç çıkmadı. Bimer'e yaptığım şikayet sonrası Emniyette ifade verdim,dosya savcılığa sevk edildi. Playstore hesabından alışveriş yapılan başka bir arkadaşa kendisine ait olmayan ama aktivasyon şifrelerinin gönderildiği telefon numarası bildirilmiş. Dava açmaya hazırlanıyor.

bizede öyle verdiler numaralaarı babam uzatmadı 250 tl olunca ama bunda verdik kasayı felan alıp götürdülermi

• Bizim kayıtlı e posta adresimizin sifresine ulasabiliyorlarmi yoksa sadece TTNET tek şifreye mi ulasiyorlar

• Neyse ki telefon ile sms ugulamasına geçtiler. Dün benim de başıma geldi. Telefonuma gelen mesajda playstoredan oyun alındığı yazılmış ve onay kodunu vermişler. Playstora giriş yaptım , neyse ki sms olayından dolayı satın alamamışlar. Hemen şifremi değiştirdim ve müşteri hizmetlerine durumu aktardım.

Öncelikle şunu söylemeliyim ;

Şifremi 1 seneden fazla süredir kullanıyorum ve hiç sorun yaşamamıştım.
    Tek bilgisayardan giriş yapıyorum ve bir tek ben kullanıyorum.
    Şifremi benden başka kimse bilmiyor.
    Mailime gelen resmi mail bile lsa açma alışkanlığım hiç yok.

Bu durumda bence ttnet veya playstore sistemindeki bir açıktan dolayı birileri şifreleri ele geçirdi. Geçen haftalarda ttnet adı ile gelen mailleri açmayın , şifreler alınıyor diğe medyada haberler çıktı. Bence ttnet veya playstore bu güvenlik açığını ve şifrelerin alındığını farketti ve sorumluluktan kurtulmak için medyaya böyle bir haber sızdırdı.

• Ben de yaklaşık 700 liralık bir kazık yedim 3 4 ay once..az once ttnet müşteri hizmetlerindeki arkadaşa internette savcılıktan sonuç çıkmadığını yaziyorlar dedim o da bana çoğu kişinin hakli olduğunun anlasildigini ve paralarinin iade edildigini soyledi..dedigine gore savci buluyormus..bakalim bende biraz ümitlendim gidip şikayet edecem..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-9CE21D1C4 -- 17 Mart 2016; 16:35:09 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ikaya_219

Ben de yaklaşık 700 liralık bir kazık yedim 3 4 ay once..az once ttnet müşteri hizmetlerindeki arkadaşa internette savcılıktan sonuç çıkmadığını yaziyorlar dedim o da bana çoğu kişinin hakli olduğunun anlasildigini ve paralarinin iade edildigini soyledi..dedigine gore savci buluyormus..bakalim bende biraz ümitlendim gidip şikayet edecem..

Gecmiş olsun hocam.Umarım çözersin olayı.
  • arkadaşlar aynı durum benim başıma da geldi. ham savcılığa hem de tüketici hakem heyetine başvurdum, hakem heyeti zararımın karşılanmasına hükmetti. bence hakkınızı sonuna kadar arayın. ttnet nasıl olsa çoğu hakkını aramaz gözüyle bakıyor.

hakem heyetine bir dilekçeyle başvurmanız yetiyor. durumu anlaşılır bir şekilde anlatın. hatta internette benzer mağduriyetler yaşayanların yazılarını bulup dilekçenize ekleyin.

ttnetin yanına kar kalmasın diye gördüğüm her playstore dolandrıcılığının altına bu mesajı yazıyorum. mutlaka hakkınızı arayın bu şerefsizliği ttnetin yanına bırakmayın
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.