Şimdi Ara

playstore G-Cash dolandırıcılığı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
1
Favori
6.273
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    İçinde kendiminde bulunduğu kalabalık bir grup insanın kullandığı tek şifreler bir şekilde ele geçirilmiş ve bu şekilde playstore sitesinden onbinlerce liralık g-cash alınmıştır. Şahıs ve şahıslar işlemi taksitli alışveriş ile yapmakta ve maalesef playstore sitesi alışverişleri sorgusuz sualsiz faturaya yansıtmaktadır. Sadece "şikayetvar.com.da" ulaşabildiğim şikayet sayısı 40'a yakın. Daha bu işin farkında olmayan ya da bu siteye yazamayan onlarca insan olduğunu düşünüyorum. TTnet'ten bu konu da açıklama beklemekle birlikte olayı savcılığa intikal ettirmek üzereyiz. Çok ucuza g-cash satan satan insanların nicklerini, e-postalarını veya direkt isimlerini özel mesajdan paylaşabilirseniz çok sevinirim. laystore oyun sitesinden oyun alıyorsanız ve tek şifre kullanıyorsanız lütfen dikkat edin. siz de bu işin kurbanı olmuş olabilirsiniz. Eğer bu tür şahıslardan da alışveriş yapıyorsanız lütfen 2. kez düşününüz. Saygılar.

https://www.sikayetvar.com/sikayet/detay/2710714

Eğer bu sitede "playstore habersiz alışveriş" tarzı arama yaparsanız şikayet konularına ulaşabilirsiniz.

• 50 kere uyarıyorum insanları almayın diye ama dinleyen kim
  • şeref yoksunları ya

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu olay buyudu iyice sikayetinizi yapin abi destekliyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: zildjiann

Arkadaşlar iyigeceler,
    İçinde kendiminde bulunduğu kalabalık bir grup insanın kullandığı tek şifreler bir şekilde ele geçirilmiş ve bu şekilde playstore sitesinden onbinlerce liralık g-cash alınmıştır. Şahıs ve şahıslar işlemi taksitli alışveriş ile yapmakta ve maalesef playstore sitesi alışverişleri sorgusuz sualsiz faturaya yansıtmaktadır. Sadece "şikayetvar.com.da" ulaşabildiğim şikayet sayısı 40'a yakın. Daha bu işin farkında olmayan ya da bu siteye yazamayan onlarca insan olduğunu düşünüyorum. TTnet'ten bu konu da açıklama beklemekle birlikte olayı savcılığa intikal ettirmek üzereyiz. Çok ucuza g-cash satan satan insanların nicklerini, e-postalarını veya direkt isimlerini özel mesajdan paylaşabilirseniz çok sevinirim. laystore oyun sitesinden oyun alıyorsanız ve tek şifre kullanıyorsanız lütfen dikkat edin. siz de bu işin kurbanı olmuş olabilirsiniz. Eğer bu tür şahıslardan da alışveriş yapıyorsanız lütfen 2. kez düşününüz. Saygılar.

https://www.sikayetvar.com/sikayet/detay/2710714

Eğer bu sitede "playstore habersiz alışveriş" tarzı arama yaparsanız şikayet konularına ulaşabilirsiniz.

Dostum bunu 1 ay once duymustum fatura gelir gelmez inan bakamadim. Butun tek sifresi olan insanlar risk dahilinde mi? Nasil ele gecirmisler hesaplari bir bilgin var mi. Ttneti arayip tek sifreyi iptal ettiricem yani emin olamazsam

• Benim bulabildiğim tek çözüm tek şifreyi iptal ettirmek oldu. Oyun oynayan oynamayan herkes risk altında bence çünkü ulaşabildiğim insanlar içinde yaşlı başlı insanlar var.

• güven kalmadı kimseye

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 23cool05 -- 12 Ekim 2014; 23:17:27 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • yeni olaydan haberim yoktu. Eskiden bende gcash satıyordum, coca cola kırmızı kasa üzerinden aldıklarımı. Kısacası herkes sorunlu diye bişey yok. Ama olaylar durulana kadar almayın derim bende.
  • kim ne derse desin superonline.
  • zildjiann kullanıcısına yanıt
    hocam bilgisayar kullanıyorsa biri bilinçli olmalı kullanmalı kullanmadıgı şeyi almamalı tek şifre dedğin sana bana verilen 3.şahıslara verilen bişi değil bunu yapan yakınlar tanıdıklar vs insanlar aslında bilgisayarını kullanan 3. şahıslar diyebilir akıllını kullanıcak insanlar öle bir kabiliyeti var
  • quote:

Orijinalden alıntı: ugur1238a

hocam bilgisayar kullanıyorsa biri bilinçli olmalı kullanmalı kullanmadıgı şeyi almamalı tek şifre dedğin sana bana verilen 3.şahıslara verilen bişi değil bunu yapan yakınlar tanıdıklar vs insanlar aslında bilgisayarını kullanan 3. şahıslar diyebilir akıllını kullanıcak insanlar öle bir kabiliyeti var

bana akıl vereceğinize hakkınızda açılan konuya bakın. Kodları ttnetten alıyorum demişsiniz, ttnetten alıp burada daha ucuza satarak ne kar elde ediyorsunuz merak ediyorum.

• ben bisi anlamadim bu olaydan yaw biri aciklayabilir mi?

• play store dan sadece beleş 1780 rp almıştım benide soymuşlarmıdır
  • Öncelikle geçmiş olsun. Aynı olay benim başıma dün geldi. Aynı süreçlerden geçtik. Ve aynı cevaplar ile karşı karşıyayız.
    sikayetvar.com adresinde onlarca kişinin şikayeti var.

Olay özetle 2 yol ile oluyor.
    1- TTNET tek şifre hesabınız mailiniz vasıtasıyla değiştiriliyor. Ardından adından da anlaşılacağı gibi bu tek şifre ile playstore.com hesabı aktifleştiriliyor. TTNET'in hiç bir şekilde sizin sisteme kayıtlı telefonunuza aktivasoyn kodu görmeyip, bu işlemleri yapan 3. şahsın playstore.com a tek sefere mahsus olmak kaydı ile başka bir cep nosu girmesine olanak sağlıyor. Ayrıca farkettiğim zaman ttnet tek şifre bilgilerimin güncellendiği mailin açılmamış olduğunu gördüm. Bazıları diyebilir unread /okunmamış yapabilir mailinden çıkarken ama 1998 den beri internet ve bilgisayar kullanan birisi olarak neyin nasıl olduğunu, nasıl güvenlik sağlamam gerektiğini takdir edersiniz fazlasıyla bilmem gerek. Anlattığım gibi hackera bir olan sunuyor zaten TTNET bu sistem vasıtasıyla. TTNET diyecek senin mailini patlatmışlar ben diyeceğim sizin sistemde açık var. Kim bulacak aramızı ?
    2- TTNET abonesi olduğunu birinin eğer tc kimlik numarasını biliyorsanız, bir mail adresi, bir tane telefon aracılığı ile bu kişi üzerine TTNET tek şifre oluşturabilir ve playstore.com sitesinden aylık 500 TL limite kadar oyun satın alabilirseniz. Bunu yapacak adam elbette proxy, vpn kullanıyordur, elbet kullanacağı cep telefonu ya çalıntı ya promoston sahipsiz hattır. Bu şıktan tam olarak emin değilim ama %80 bu yapılabiliyor.

Şikayetvar daki şikayet sahiplerinin şikayetleri altına bir facebook sayfası oluşturup birleşme çağrısı yaptım. Ama yorumlarım silindi. Forum yönetiminden ricam aşağıda vereceğim facebook sayfası linkinin kaldırılmamasıdır. Biz ne sanal şan şöhret peşindeyiz, ne ticari bir markanın tanıtımını yapıyoruz, ne de bu işten para kazanıyoruz. Sadece hakkımızı savunmaya çalışacağız. Takdir edersiniz ki birlikten kuvvet doğar.

Facebook sayfası yeni kuruldu ve ilk adım kendimce bu olsun istedim. Tüm mağdurları birleşmek adına davet ediyorum.

https://www.facebook.com/pages/TTNET-Ma%C4%9Fdurlar%C4%B1/298401500358244

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaleli81 -- 20 Kasım 2014; 4:25:53 >

• git savcılığa zaiyat dediğin gibi buukse garanti hapis cezasi alir ya da alirlar

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Suç ttnetin arkadaş nasıl böyle bir açığa müsade ederler.
    Böyle bir olay başına gelenin vah haline.. Hadi geldi diyelim napçaklar? Müşteri hizmetlerine mi başvurcaklar?
    Basit bir internet bağlantı sorununu yarım saatte anlamayan bize modemi aç kapa vb. şaka gibi önerilerde bulunan müşteri hizmetlerine mağdurlar dertlerini nasıl anlatabilir?
  • Ttnet iplememiş bile yalnız, genel de oraya cevap atmıyorlarmıydı?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar, kapatmış olduğum tek şifre üzerinden sanırım hala alışveriş yapılıyor. 1500 liralık alışveriş 2000 liraya çıkmış. Kafayı yiyecem.
  • Tüketici Mahkemesine başvurun derhal.

• quote:

Orijinalden alıntı: zildjiann

Arkadaşlar, kapatmış olduğum tek şifre üzerinden sanırım hala alışveriş yapılıyor. 1500 liralık alışveriş 2000 liraya çıkmış. Kafayı yiyecem.

oha ya 1500 tllik alışveriş mi yaptılar şifrenizle bide şifrenizi kapattıgınız halde 2 bine çıtkı bide yanı 2 bine full oyunmu almışlar hesabınızdan bu playstoreye fln guvenılmez ttnet de guvenlık denen bişey yok hem en dandık ınterneti verir hemde yuzlerce sorun en iyisi turksat internet oyun satın alcaksanda steam en güvenilir yerdir bana göre playstorelere para kaptırmayın bu arada geçmiş olsun 1.5 bin 2 bin az para deil savcılıga gidin gerekirse yani ödemeyin bence bu parayi
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.