Şimdi Ara

plazma alicam cildirmak uzereyim lutfen yardim (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
2.894
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orjinalden alıntı: msaltik

quote:

Orjinalden alıntı: Akseaus

Pioneer 5080XA'nın 7,000 YTL olduğunu sanan arkadaşlar, internette gördüğünüz fiyatlarla diğer arkadaşları da yanıltmayın. Bu tv 5,750 YTL civarına bulunabiliyor. Biraz araştırma soruşturma yeter. Bizim topiğe bir uğrayın derim.

Bir not daha, bence 8. jenerasyon Pio'ları diğer plazma ve LCD'lerle karşılaştırmayın. Arada siklet farkı var.

Selamlar.

merhaba Akseaus, ben o tv'yi piyasada bi yere sordum (panasonic araştırmam sırasında) 8000 YTL dedi bana. sonra nette bi bakayım dedi 7000 civarında 1-2 fiyat gördüm. senin dediğin fiyata mutlaka vardır. en azında peşin falan bastırırsan alırsın. ama bu bahsettiğimiz olay bi yerden sonra pazarlığa falan giriyo ve bahsettiğin gibi araştırmaya. 42PV70F'ün peşin fiyatı 3700ken, 3050/10 taksit olarak aldık dayıma. aynı şey her zmn olabilir.

bu arada 5080'in siyah performansı gerçekten iyi. yalnız 50PV7F, 50PV70F bunların da siyah performansın iyi bence. saygılar

Sevgili msaltik,

Sanırım sen Trabzon'da yaşıyordun. Büyük şehirler alternatifler konusunda daha avantajlı. 8,000-7,000 YTL gibi verilen fiyatlar astronomik. Kimse sakın bu fiyatlara almasın. Ben 1.5 ay kadar önce peşin 5,750 YTL'ye aldım. 4280XA'ların fiyatı da 3,700 YTL civarı. Almak isteyen arkadaşlara bu fiyatlar için Pio topiğinde yardımcı olabiliriz.

Sadece 5080'in değil bütün 8. jenerasyon plazmaların siyah performansı çok iyi. 10G Panny'lerin ve Samsung Q91-92 serilerinin de siyahları iyi. Pio kadar değil ama iyi. Aradaki fark sadece siyah farkı değil. En önemli unsur görüntü işlemcidir. Pio bu konuda özellikle 1 numaradır. Bir de herkesin göz ardı ettiği bir unsur da, Pio'nun en az sorun çıkaran plazma markası oluşudur. Yani alındığı günkü performansı kadar tvnin sonraındaki sorunsuzluğu da dikkate alınmalıdır.

Söylediğim fiyatlara rağmen Panny ve Sammylerden hala pahalı bir marka Pio. Ama bu yurtdışında, avrupa ve amerikada da böyle. Fiyat/performans konuları görecelidir. Bütçenize ve detaylara verdiğiniz öneme bağlı olarak karar değişir mutlaka. Bana göre fiyat/performans'ta performans daha önemli olabilir, başkasına göre fiyat tarafı daha önemlidir. Bunların katsayıları görecelidir.

Hayırlı seçimler.

• even Trabzon'dayım görüp inceleme ve fiyat bulma şansı çok az size göre. ben de ztn burdan almayı düşünmüyorum. PV70F için de 4200'e varan fiyatlar varmış. 4580 internet sitelerinde var ztn. 5080'e göre yine en az 1200YTL lük bir fark var. benim kendi görüşüm aradaki farkın benim işime yaramayacağı. 1200YTL'nin bende kalması daha önemli şu an için. dediğin gibi şu aşamada bana ekonomiklik daha çok yarıyor. ama 5080 ile ilgili bir kampanyaya rastlarsam mutlaka değelendiririm. marka bağımlılığını sevmem. mantıklı da değil ztn. işime hangisi gelirse o. evimde Philips markasını birçok ürünü var ama tv işinde hiç bakmıyorum artık. fiyat ve kampanya konularında yardımcı olursanız sevinirim tabii ki.
  • 507XA 5.500 YTL'ye taksitle Ankara Blu'dan alınır.
    http://www.blu.com.tr/store.asp?do=ara#
    Pahalı denirse, bence Samsung 50Q91-92 alınabilir. İstanbul Bilişim'den 3.500 YTL bulmayan fiyatla peşin alırsanız, 1.500 YTL de size Blu-ray için kalır. Bence Panasonic ile aradaki 1.000 YTL'den fazla farkı verecek ayrıcalğı yok. 100 Hz ve 1080p önemli olsa da 1.000 YTL çok fazla. Görüntüye o kadar yansımaz. Bende Panasonic 42PV70 olduğu için böyle rahat konuşuyorum.
    Bu bütçeye;
    1- Pioneer 507XA
    2- Samsung 50Q91-92
    öneririm.
  • sevgili arkadaslar herkese cok cok tesekkurler yazilan her cevaptan farkli seyler ogrendim

son 2 gundur bir cok yer gezdim tum modelleri gozlerimle gordum inceledim

siralama soyle

1- pioner 5080 super renkler siyah cok guzel cok dogal

fiyat 5750 pesin puan 10 ustunden 9.5

2-3
    pana pv70 ve LG 50pc51

ikiside cok yakin pananin dunya kalitesi var ama ben LG den de cok etkilendim cok net ve guzeldi

pana 5200 pesinde %10 indirim 10 ustunden 8
    LG 5000 pesinde %10 indirim 10 ustunden 7.8

4- samsung 50q91h normalen bunun lg den daha iyi olmasi gerek okuduklarim oyle diyor ama gozum beni yaniltmis olabilri bilemiyorum

fiyat 4600 200 milyon indirim ceki 10 ustunden 7

ses sistemi olarakta samsung TX35 1 milyar

sonuc olarak

her sabah pasif flora icmeye devam ederekten sali gunu bu isi bitirecgim
    cunku okuduk sonra yani
    fiyatlar dusecek lazer tv gelecek plazmanin sorunlari gibi seyler
    almaktan vazgecip bekleme karari da almak gayet mumkun

bu yuzden size 3 sey sorup yorumlarinizi rica edecegim

simdi 5080 nin pesin fiyati ile digerlerinin pesin fiyati arasinda 1300 fark var

EGER BEN DIGITURK+ ALMAYI DUSUNMUYORSAM COGUNLUKLAR DIGITURK SINAMA KANALLARI VE INTERNETTDEN INDIRDIGIM DVD DIVX XVID VE DIGER GELISEN TEKNOLIJLERI TEKIP EDECEKSEM

( normalde haftaa 2-3 internettden indirdigim filimleri degisik formatlarda izliyorum ve dvd playerim de uyduruk birsey philips vardi super diye aldik ama kopya dvd leri ve benim cektiklerimi gostermiyordu bizde onu kapiciya verdik 50 milyonluk dvd player aldik :) simdi herseyi izliyoruz :)

ARADA BIR LAPTOP DAN OYUN FILAN OYNIYAAKSAM AGE OF EMPIRE GIBI DIYELIM KI HAFTADA 2-3

1300 FARKI VERMEK DEGERMI CUNKU AYNI SONUCU ALACAKSAM 5080 disida SES SISTEMI BELESE GELIYOR

YOK EGER SIMDI ALAMASSIN AMA 1-2 SENE SONRA HERSEY HD OLACAK O ZAMAN ALACAKSIN DERSENIZ BENDE 2 SENE SONRA LAZER TV ALRIRIM LG YI DE AKVARYUMUN YANINA KORUM BALIKLAR SEYREDER DERIM :)

benim aklimi karistiran soru bu
    simdi

1- 5080 i alayimmi almiyacaksam hangi modeli alayimpana
    pv70 kontrass 10000/1 ve LG 50pc51 kontrass 15000/1 cok seyfarkedermi?

2- en iyi ses sitemini nasil bulurum ne alayim hangi marka
    3- 5080 disinda diger markalarda en iyi fiyati nerede bulurum * 5080 icin burdan bir arkadaslar konusuyoruz

yazacaklariniz icin cok cok tesekkur ederim

iyi gunler

not:
    http://www.plasmatvbuyingguide.com/plasmatv/top10.html

cok iyi bir kaynak site

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zzzzz67 -- 6 Ocak 2008; 23:22:15 >

• Uzunca bir süredir yabancı siteleri ve kullanıcı görüşlerini izleyen. Yeni 50" plasma alan biri olarak, en uygun fiyatta en iyi performansı Samsung 50Q91-92'den alacağına inanıyorum. Pioneer dışında diğerleri değmez. LG ise performansta Samsung'a bana göre yaklaşmıyor bile.
    Bu plasmayı en uygun 3.450 YTL peşin fiyatla alacağınız Site İstanbul Bilişim'dir.
    Bu plasmayla kullanacağınız paket sinema sistemi ise Samsung olursa tek kumandayla kullanma şansı olacaktır. Bu konuda önereceğim model, sizin seçtiğiniz değil Samsung HT-TX250'dir. Sizin seçtiğiniz modelde, metal aksamda distorsion fazla gibi geldi bana.
    http://www.anadoluelektronik.com.tr/urun_detay.php?prodID=331
    Bu konuda araştırma yaptığım için söylüyorum. Son derece estetik ve ev için yeterli bir paket sistem. Fiyatı peşinde 1.050 YTL'ye kadar veriyorlar. Piyasada 1.150 YTL taksitle bulabilirsiniz.
    Böylece toplam maliyet 5.000 YTL olur.
    Tabi seçenek Panasonic 50PV70 olursa, Panasonic SC-PT850 çok iyi bir paket sistem.
    http://www.panasonic.com.tr/urunler/SC-PT850
    Hatta Samsung'tan daha fazla beğendim ama estetik ve kullanım kolaylığı bakımından Samsung üzerinde duruyorum. Sesi çok daha güçlü, 720p, 1080i ve p seçebilme özelliği ise önemli. USB bağlantısı ile ipod'dan çok güzel yararlanabiliyorsunuz. Birçok ayrıcalıkları var. İnceleyip, bakın. Fiyatı 1.000 YTL peşin. Taksitle 1.100 YTL'ye bulursunuz.

• özellikle SD yayınlarda LG pioneer dan sonra performans açısından bence en iyisidir. Satış yerlerindeki görüntüler tamamen aldatıcı satıcılar genelde cihazların ayarlarını bilmiyorlar dinamik modda ve uygun ayarları ayarlamadan kullanıcıya cihazları sergiliyorlar... mesela evimdeki uydu yayınlarındaki performansı hiçbir satıcının mekanında göremedim bazen satıştaki cihazlara bakınca "acaba ben başka bir televizyon mu aldım ?" diye kendi kendime soruyorum. LG ile ilgili belkide tek düşünülmesi gereken mesele osilatör sesi kimine göre bu ses sinir bozucu ve rahatsız edici, kimine göre çok az ve rahatsız edici değil (benim içinde öyle) yapabiliyorsanız eğer mümkünse ses olayını kendinize göre gözlemleyin "beni rahatsız eder" diyorsanız LG almayın sizin için takıntı konusu olacaksa bence samsung alın ama kesinlikle LG PC51/52 serisi özellikle SD yayınlarda Samsung C/Q91 serisinden daha iyi.... mesela Samsung ların top sorunsalı bence LG nin ses olayından çooook daha takıntı yapılması gereken bir performans eksikliğidir. Ayrıca "samsung plazma" topiğinde kullanıcıların sorunlarını/yorumlarının iyi irdelemekte fayda var (gölgelenme...vs) Alacağınız Plazma Şimdiden Hayırlı olsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yusuftaner -- 7 Ocak 2008; 8:45:14 >

• arkadaslar benim durum giderek ciddilesiyor :(

aksam ruyamda plazmadan yapilmis doner yiyordum :)

plazmayi alip yatiriyorlar sonra doneri uzun uzun kesip plazmanin uzerine sariyorlar

sen de oturup biraz doner biraz plazma yiyerekten plazma doneri bitiriyorsun

:)

anliyacaginiz benim durum vahimlesiyor bilginize

tez yorumlari alayim yarin bu isi bitiricem yoksa .....

saglicakla kalin
  • quote:

Orjinalden alıntı: zzzzz67

arkadaslar benim durum giderek ciddilesiyor :(

aksam ruyamda plazmadan yapilmis doner yiyordum :)

plazmayi alip yatiriyorlar sonra doneri uzun uzun kesip plazmanin uzerine sariyorlar

sen de oturup biraz doner biraz plazma yiyerekten plazma doneri bitiriyorsun

:)

anliyacaginiz benim durum vahimlesiyor bilginize

tez yorumlari alayim yarin bu isi bitiricem yoksa .....

saglicakla kalin

hocam bu süreci max keyifli hale getirmeye çalış gerisi yalan

peşinden atlı kovalamıyorsa, sakin sakin geze geze bak karar ver
  • Ben de aynı dertten muzdarip biri olarak dün akşam mutat teknosa ziyaretlerimden birini gerçekleştirdim. İnanılmaz belki ama(!!!) çok ilgili bir arkadaşa denk geldim. (Adı Utku'ydu. Kibarlığı, ilgisi, konuya hakimiyeti olarak buraya ismini koyma gereği hissettim.) Normalde bende Panasonic'çi olarak PY serisini ve Samsung LCD F86 serisini seyrediyordum. Sonrasında bana LG PC 51 ve 52 plazmaları seyrettirdi. Yayın-kablo vb. sorunlar konu dışı olmak kaydıyla kesinlikle LG görüntüleri Panasonic'ten iyiydi.Çünkü;

Panasonic üstündeki yayın logosu ve altyazılarda titreme-gölge yapıyor LG ise gayet berraktı. Belki PZ serisi farklıdır.(Aynı sorunu başka yerdeki görüntülerde de görmüştüm.) Bu konuda bilgisi olan varsa lütfen anlatsın bunun sebebi nedir?

Ayrıca LG'nin hiç duymadığım bir özelliğinden bahsetti. Yayın kanal logosu sabit görüntüler zamanla ekran yanıklarına sebep olduğundan, LG pikselllerini değiştirerek-döndürerek bunun üstesinden gelmiş. Yine bunun üstüne fikirleriniz varsa lütfen paylaşır mısınız?

Son olarak eğer oyun oynayacaksan, çok da oynuyorsan LCD düşünmen gerekir. Bunda da bence en iyi görüntü Philips'in 79.. veya 97.. serilerini düşün.

• piksel kaydırma özelliği LG de "orbiter" özelliğinin kullanılmasıyla aktif hale getiriliyor , ama sanırım diğer markalarda da benzer software uygulamaları mevcut ismi orbiter değildir de belki başka bir isimle bu piksel kaydırmayı yapıyorlar diye biliyorum... Panasonic deki titreme ve gölgelenme olayı TV nin açık olması gereken bir özelliğinin kapalı olmasından veya kapalı olması gereken bir özelliğinin izlediğiniz yerde kapalı olmasından dolayı olması muhtemel...LG 42pc51 kullanıyor ve çok memnun olmama rağmen söylüyorum kanımca bariz titreme ve gölgelenme büyük ihtimalle ayarlarla alakalıdır..
    quote:

Orjinalden alıntı: trevanian000

Ben de aynı dertten muzdarip biri olarak dün akşam mutat teknosa ziyaretlerimden birini gerçekleştirdim. İnanılmaz belki ama(!!!) çok ilgili bir arkadaşa denk geldim. (Adı Utku'ydu. Kibarlığı, ilgisi, konuya hakimiyeti olarak buraya ismini koyma gereği hissettim.) Normalde bende Panasonic'çi olarak PY serisini ve Samsung LCD F86 serisini seyrediyordum. Sonrasında bana LG PC 51 ve 52 plazmaları seyrettirdi. Yayın-kablo vb. sorunlar konu dışı olmak kaydıyla kesinlikle LG görüntüleri Panasonic'ten iyiydi.Çünkü;

Panasonic üstündeki yayın logosu ve altyazılarda titreme-gölge yapıyor LG ise gayet berraktı. Belki PZ serisi farklıdır.(Aynı sorunu başka yerdeki görüntülerde de görmüştüm.) Bu konuda bilgisi olan varsa lütfen anlatsın bunun sebebi nedir?

Ayrıca LG'nin hiç duymadığım bir özelliğinden bahsetti. Yayın kanal logosu sabit görüntüler zamanla ekran yanıklarına sebep olduğundan, LG pikselllerini değiştirerek-döndürerek bunun üstesinden gelmiş. Yine bunun üstüne fikirleriniz varsa lütfen paylaşır mısınız?

Son olarak eğer oyun oynayacaksan, çok da oynuyorsan LCD düşünmen gerekir. Bunda da bence en iyi görüntü Philips'in 79.. veya 97.. serilerini düşün.

• Sn.z67

Günümüz panel dünyasında artık bazı kriterler değişti,şöyleki,salt şu marka iyidire doğru gidilmiştir.....
    Yada artık "marka" satın alınıyor,çünkü her markanın bir çok ciddi alıcı grubu oluşmuştur,dolayısıyla bazı
    insanları kessen,o markayı değiştirmez!!!

Marka derken ve konumuz burada PDP ise,zaten bir elin beş parmağını geçmeyen üretici vardır!!!
    Pio,Sammy,Panny,LG ve Philips(daha fazla vardır ama bunlar Türkiye de yoktur)

1-50" alman şart değildir,neden ısrarla 50",mesela 42" pekala olabilir!!

2-Senin gördüğüm kadarıyla HD ile işin olmadığına göre FULLHD gerekmez(boşa para bağlamış olursun!)

3-SD haricinde hiç bir şey izlemeyeceğine göre(ben öyle anladım,yalnış ise düzelt lütfen) elin PDP ye gider senin!!

4-Ben marka olarak PDP de ısrarla Pio derim(bu benim şahsi görüşümdür,kimisi bunu kabul etmeyebilir buda zaten
    beni ilgilendirmez,ama birisi sorarsa Pio derim!ayrıca 4 senedir bu işleri çok ciddi olarak izleyen,USA da bile kalıp
    bunları inceleyen birisi olarak,deneyimlerim neticesinde Pio diyorum,ancak diğerleri kötümü yada alınmazmı??elbette
    hepsi iyidir,ama yukarıda yazdım bu işte "marka" çok önemli bir imajdır,üstelik bu markalar dandik v.s filan değil
    bu işin "Babası" olan üreticilerdir!!

5-Matsushita nın yada LPL(LGPhilips)nin veya Samsung un PDP durumlarını anlatsam sayfalar yetmez!!ama NEC i anlatırsam
    kafan iyice karışır dostum..........

7/8/9Gen.panel diye kafayı takmayınız lütfen,zaten her seri biraz daha ileriye gidiyor,dolayısıyla bugün ne varsa onu alacaksınız...
    Salt panel Gen.de bir işe yaramıyor(özellikle PDP de) ama LCD olsa daha farklı durumu vardır.....
    Sizin çıplak gözle gördüğünüz görüntüler "Göz-Beyin" uyumundan dolayı(daha doğrusu bilinçaltı şartlanma neticesinde) zaten sizi hep
    yanıltır!!!!!!!bunada fazla kafayı takmayınız lütfen...
    -----------------
    Sn.z67 sonuç olarak benim sana tavsiyem Pioneer in 428XD si çok güzel uyar,bunun için Allah razı olsun Pio bölümünden başta
    Aks Hoca ve diğer arkadaşlar vede özellikle Osedan Hoca sana yardımcı olurlar,boşuna kafanı yorma
    Ayrıca aceleyede gerek yok,kovalayan filan yok kimseyi,millette bir aceleciliktir gidiyor,kaçan bir şey varmış gibi!!

Selamlar

• quote:

Orjinalden alıntı: trevanian000

Ben de aynı dertten muzdarip biri olarak dün akşam mutat teknosa ziyaretlerimden birini gerçekleştirdim. İnanılmaz belki ama(!!!) çok ilgili bir arkadaşa denk geldim. (Adı Utku'ydu. Kibarlığı, ilgisi, konuya hakimiyeti olarak buraya ismini koyma gereği hissettim.) Normalde bende Panasonic'çi olarak PY serisini ve Samsung LCD F86 serisini seyrediyordum. Sonrasında bana LG PC 51 ve 52 plazmaları seyrettirdi. Yayın-kablo vb. sorunlar konu dışı olmak kaydıyla kesinlikle LG görüntüleri Panasonic'ten iyiydi.Çünkü;

5 ay önce daha pc51 ler piyasaya yeni çıktığı zaman bende verdiği görüntüye bayılmış, her ne kadar panasonic pv70 almaya gittiysemde LG50PC51 alıp çıkmıştım.
    Bence bu tv panasonic kalitesine yakın, c-q 91 den daha performanslı. 15.000/1 Kontrast ve 100 hz tazelemesiyle fark yaratıyor.
    PC bağlantısı 10 numara.
    Şimdi HD-Rip furyasına kapıldık, işte 5 ay olmuş sinemanın önünden geçmedik :)

ps3 le coşuyor alet...

Alacak olan arkadaşlara gönül rahatlığıyla tavsiye ederim. Ancak, bu ebatta bir panel alırsanız, divx, vcd vs. bunları unutun, hd-rip indirip izleyin.
    Çok farklı...

• Bildiğim kadarıyla bu 42" ve 50" olan plasmaların hemen hepsi 100hz değilmi?
  • quote:

Orjinalden alıntı: labrodorit

Bildiğim kadarıyla bu 42" ve 50" olan plasmaların hemen hepsi 100hz değilmi?

değil malesef...
    satınalma aşamasında önemli bir etken bence 100 yada 120 hz olması
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.