Şimdi Ara

plazma alicam cildirmak uzereyim lutfen yardim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
2.894
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • sevgili arkadaslar 5000 civarinda bir butcem var

bir plazma almaya karar verdim

yaklasik 1 aydir lcd plazma mi
    hangi marka hangi model kafayi yemek uzereyim
    okuugum seyler de japonca gibi geliyor
    cogunu anlamiyorum

ben size nelere ihtiyacim oldugunu soyleyim ve lutfen yardimci olun

internettden indirdigim Dvd divx filimleri seyretme istiyorum en buyuk hobim yakalsik 500 filim var

digiturk var ama mac filan pek alakam yok

pc oyunlari oynamayi severim

evim 127 ya uygun sanirim o 50inc oluyor

tv yi koyacagim oda aydinlik camlar filan var

ben arastirdim once

LG 50pc52 yi almaya karar verdim sonra baska bir satici

yok somsung ps50c91h al bunda 15000/1 kontrast var dedi 1 hafta onu almaya calsitim

sonra baska satici madem 5 milyari gozden cikarttin

panasonic 50pv70al dedi odullu plazma dedi haydaaaaaaaaaaaaa yine kafa karisti tabi

ben artik biktim sormaktan aradaki tek fark
    samsungun 15000/1 kontras olmasi anladigim kadari ile

bu onemlimidir

ARKADASLAR BUTUN TEKLIFLERE VE YORUMLARA ACIGIM
    BANA DIYIN KI
    SUNU AL GIDIP ALAYIM VEYA YOURM YAPIN SU 3 MODEL HAKKINDA

HA BIRDE SES DUZENI ICIN DE YARDIMCI OLURSANIZ COK SEVINECEGIM

simdiden yardin eden butun arkadaslara sonsuz tesekkurler

not:
    3 sey aklimi karistiriyor

1- kontrast 10000/1 15000/1 ne kadar farkeder
    2- full hd almak akillicami yayini olmayan bir ozellige para vermek ne kadar gercekci
    3- oyun oynayabilmek ve bilgisayari baglamak isityorum farkli ozellikler mi aramak gerek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zzzzz67 -- 5 Ocak 2008; 13:20:34 >

• PIONEER topiğine 5000 liram var de yardımcı olurlar
    kolaylıklar gelsin...
  • quote:

Orijinalden alıntı: kantarcio

PIONEER topiğine 5000 liram var de yardımcı olurlar
    kolaylıklar gelsin...
    haydaaaaaaaaa simdi de pioneer cikti :)
    neyse ben kasindim ok onda da bakalim
    bu gidisle 100uncu yas gunumde alirim plazmayi :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: zzzzz67

Alıntıları Göster
    5000'im olsa hiç düşünmez 50PV70F alırdım. nette 4500 liraya bile var. üstüne de bir HD player çakardım.

yada 5000i peşin verip gerisini de uygun taksitlendirip 50PY70F alırdım. 10 yıl plazma falan bakmazdım.

AMA NE OLURSA OLSUN. KENDİ GÖZÜNLE GÖRMEDEN BAŞKALARINI DİNLEYERK ALMA SAKIN

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi msaltik -- 5 Ocak 2008; 12:47:24 >
  • ARKADAŞIM MADEM 5000 YTL GÖZDEN ÇIKARDIN BENİM TAVSİYEM PANASONİC ÇÜNKÜ BENDE BAYA ARAŞTIRDIM PLZMA MODELLERİNİ.
    YURDIŞI VE YURT İÇİNDE ALINACAK İKİ PLAZMA MARKASI VAR.
    1.PANASONİC
    2.PIONEER
    PANASONİC DEKİ KARARIM EN SON NESİL PANEL KULLANDIĞI İÇİN OLDU.YANİ 10. NESİL PANEL KULLANIYOR.ZATEN
    VERİLEN ÖDÜLLERE BAKTIĞIMIZDA PANASONİC EN İYİ TEKNOLOJİ,PIONEER İSE TASARIM ÖDÜLÜ ALIYOR
    YANİ EN İYİ FİLM ÖDÜLÜ OSCARI PANASONİC
    EN İYİ MAKYAJ OSCARI PIONEER :) DİYEBİLİRİZ

NEDEN PANASONİC
    1-PANEL KALİTESİ 10G PANEL
    2-İŞLEMCİ KALİTESİ
    3-KURŞUN KULLANILMADIĞI İÇİN DAHA HAFİF VE RADYASYON MİKTARI MİNUMUM SEVİYEDE
    4-CİHAZDA FAN DEĞİL PC'LERDE OLDUĞU GİBİ SOĞUTUCU KULLANILDIĞI İÇİN SESSİZ ÇALIŞIR
    5-İŞLEMCİ KALİTESİNDEN DOLAYI LOGO YANMASI OLMADIĞINI ÖĞRENDİM

SEN BİLİRSİN AMA ÜRÜNLERİ ELEKTRONİK MAĞAZALARDA AYNI KABLOLARLA KARŞILAŞTIRDIĞIMDA PANASONİC KESİNLİKLE
    DAHA İYİ DERİM.

FİYATA GELİNCE EN UYGUN FİYATI İSTANBUL BİLİŞİMDE BULDUM.GARANTİSİ FALAN OLMAZ DEDİLER.ONLARA SORDUĞUMDA
    GARANTİ BELGESİ,FATURASI VE TÜRKİYE ÇAPINDA YAYGIN SERVİS AĞI VE EN ÖNEMLİSİ YERİNDE GARANTİSİ OLMASI DOLAYISIYLA
    BENİ İKNA ETTİLER.YALNIZ BEN 42" BİR CİHAZ ALICAM.
    SANA TAVSİYE EDİCEM SERİ PZ SERİSİ BİRAZ DAHA PAHALI AMA DÜNYANIN EN İYİSİ DİYEBİLİRİM.Bİ KERE ALINIYOR ABİ DEĞER BENCE

YARDIMCI OLABİLDİYSEM SEVİNİRİM.
    quote:

Orjinalden alıntı: zzzzz67

sevgili arkadaslar 5000 civarinda bir butcem var

cogunu anlamiyorum

internettden indirdigim Dvd divx filimleri seyretme istiyorum en buyuk hobim yakalsik 500 filim var

ben arastirdim once

yok somsung ps50c91h al bunda 15000/1 kontrast var dedi 1 hafta onu almaya calsitim

panasonic 50pv70al dedi odullu plazma dedi haydaaaaaaaaaaaaa yine kafa karisti tabi

bu onemlimidir

BANA DIYIN KI

• quote:

Orijinalden alıntı: zzzzz67

Alıntıları Göster
    poineer 5080 ve bulabilirsen panasonic 50PZ700 modellerine bak iyi pazarlık et. neticede para sende.
    bunlar olmazsa pana 50PY70 de olur..
    ama pv serisine inme paranın karşılığını fazla bulamazsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EcheLoN_ -- 5 Ocak 2008; 12:54:59 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: EcheLoN_

poineer 5080 ve bulabilirsen panasonic 50PZ700 modellerine bak iyi pazarlık et. neticede para sende.
    bunlar olmazsa pana 50PY70 de olur..
    ama pv serisine inme paranın karşılığını fazla bulamazsın.

Alıntıları Göster
    plazma tv nin kralı panasonic hiç başkalarıyla uğraşma panasonic a geç sonra keyfini sürmeye bak...

benim bildiğim kadarıyla plazmanın en büyük ve teknolojik üreticisi panasonic....

diğer üreticiler de panasonicten malzeme aıyor diye biliyorum....

• quote:

Orijinalden alıntı: alroy

plazma tv nin kralı panasonic hiç başkalarıyla uğraşma panasonic a geç sonra keyfini sürmeye bak...

benim bildiğim kadarıyla plazmanın en büyük ve teknolojik üreticisi panasonic....

Alıntıları Göster
    Böyle sorunca herkes birşey söylüyor insanın kafası daha da karışıyor. Ben sana net konuşayım.

1.Plazma Tv'nin kralı panasonic falan değil Pioneer bu 2x2=4 bunu herkes bilir.
    2.Pc'de oyun kaç saat oynayacaksın tv'den fazla oyun oynarım diyorsan plazma değil lcd almalısın.
    3. 2.soruya hayır günde en fazla 1-2 saat dediğini düşünerek; 5000ytl ye pioneer kuro yeni serisi 50" 508 modeli bulamazsın biraz daha çıkman gerekir.Eğer çıkabilirsen şu anda alınabilecek en iyi plazmadır.
    4.5000 ytl yi aşamam dersen . Pioneerdan sonra samsung ve panasonic gelir ki şuan samsung biraz daha önde . Samsungun yani sammy nin 50" en iyi modeli 50q91h ki senin bütçene uyuyor. O da çok iyi bir plazma pişman olmazsın asla.

Sonuç: 2.soruya en fazla 1-2 saat dediğini düşünerek bütçeyi arttırabilirsen pio 508 , yok daha fazla çıkamam dersen samsung 50q91h. İkisinde de pişman olmazsın.

Kolay gelsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: alroy

Alıntıları Göster
    Fiyat/performans olarak bir çok marka ve model alınabilir elbette.
    Ancak pioneer kalite olarak ilk sırada yer alır.
    Bir arkadaş son panel kullandığı için pana aldım demiş.
    Evet iki ay önce pio 8.nesil ürününü çıkartmadan önce pananın g10 paneli daha iyi siyah seviyesine sahipti.
    Ama ne daha iyi işlemci ne de daha iyi görüntü kalitesine değil.
    Ben de 2 ay önce pana pv70, samsung 42q91 ve pio4270xa arasında bir iki değerlendirme yaptım ve samsungu aldım.
    Samsung bu 3 ürün içerisinde en geniş ve fazla sayıda girişe sahip.
    En yüksek kontrast oranına sahip.
    Görüntüde flulaşma olmadan en iyi parlaklık değerine sahip.
    Ve siyahlar konusunda en az pana kadar siyah.
    Sd başarısı panadan daha iyi.
    Dönebilen ayakda önemli bence.

Sonuç olarak plazmada bu işin bir numarası pioneerdir.
    Sonrasında diğerleri gelir.
    Ve en başta da belirttiğim üzre fiyat/performans arayan birisi için elbette samsungta, panasonic de olabilir.Her iki üründe sizi hiç ama hiç üzmez.

• quote:

Orijinalden alıntı: kemuco

Böyle sorunca herkes birşey söylüyor insanın kafası daha da karışıyor. Ben sana net konuşayım.

2.Pc'de oyun kaç saat oynayacaksın tv'den fazla oyun oynarım diyorsan plazma değil lcd almalısın.
    3. 2.soruya hayır günde en fazla 1-2 saat dediğini düşünerek; 5000ytl ye pioneer kuro yeni serisi 50" 508 modeli bulamazsın biraz daha çıkman gerekir.Eğer çıkabilirsen şu anda alınabilecek en iyi plazmadır.
    4.5000 ytl yi aşamam dersen . Pioneerdan sonra samsung ve panasonic gelir ki şuan samsung biraz daha önde . Samsungun yani sammy nin 50" en iyi modeli 50q91h ki senin bütçene uyuyor. O da çok iyi bir plazma pişman olmazsın asla.

Sonuç: 2.soruya en fazla 1-2 saat dediğini düşünerek bütçeyi arttırabilirsen pio 508 , yok daha fazla çıkamam dersen samsung 50q91h. İkisinde de pişman olmazsın.

Kolay gelsin.

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: kemuco

Kolay gelsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: dimağ

quote:

Orjinalden alıntı: kemuco

Kolay gelsin.

Alıntıları Göster
    O parayla cok guzel 127 ekran Full HD plazma alirsiniz.

http://www.istanbulbilisim.com.tr/SAMSUNG_PS-50P96FD-PLAZMA-TV,3166.html

• quote:

Orijinalden alıntı: bilgeolun

O parayla cok guzel 127 ekran Full HD plazma alirsiniz.

http://www.istanbulbilisim.com.tr/SAMSUNG_PS-50P96FD-PLAZMA-TV,3166.html

Alıntıları Göster
    tamam alırda dvd divx seyretmek için full hd plazma almak ne kadar mantıklı? Adı full olunca bir artısı olmuyor.Önemli olan ihtiyaca uygun malı seçmek değil mi

• quote:

tamam alırda dvd divx seyretmek için full hd plazma almak ne kadar mantıklı? Adı full olunca bir artısı olmuyor.Önemli olan ihtiyaca uygun malı seçmek değil mi

Alıntıları Göster
    ARKADAŞIM BEN DE ÇOK UZUN süre araştırdım,

Bu işin doktoru panasonic ve pioneer,

ancak burn in olayında panasonic bir adım önde gibi,

ben panasonic aldım ve gerçekten çok memnunum,

kimseye bir şey sormana gerek yok bence

panasonicin 50" modllerini bir yerde yan yana izle ve kararını ver,

benim sana tavsiyem de 50pv70'tir hatta 50pv7 bile yeterli, 8000:1 kontrastı var ben kontrastı %50 de kullanıyorum, bir de çok iyi dvd player ve uydu alıcısı alıp ara bağlantıları da en kalitei kablolardan yaparsan tadına doyum olmaz,

hiç zaman kaybetme ve bir an evvel tadını çıkarmaya başla

• quote:

Orijinalden alıntı: erman72

ARKADAŞIM BEN DE ÇOK UZUN süre araştırdım,

Bu işin doktoru panasonic ve pioneer,

ancak burn in olayında panasonic bir adım önde gibi,

ben panasonic aldım ve gerçekten çok memnunum,

kimseye bir şey sormana gerek yok bence

panasonicin 50" modllerini bir yerde yan yana izle ve kararını ver,

benim sana tavsiyem de 50pv70'tir hatta 50pv7 bile yeterli, 8000:1 kontrastı var ben kontrastı %50 de kullanıyorum, bir de çok iyi dvd player ve uydu alıcısı alıp ara bağlantıları da en kalitei kablolardan yaparsan tadına doyum olmaz,

hiç zaman kaybetme ve bir an evvel tadını çıkarmaya başla

Alıntıları Göster
    burn-in de panasonic bir adım önde derken daha çok burn in olur mu demeye çalışıyorsunuz? Çünkü pio yeni jenerasyonu burn in yapana madalya veriyorlar.

Ayrıca panasonic 50pv7 de vga çıkışı yok(50pv70de var mı bilmiyorum). hdmi dan bağlasanız bile görüntü kötü oluyor. hdmi-dvi da görüntü ekrana tam oturmama sorunları var. Bilginize. yani pc bağlayacaksanız ki ilerde hd dvd ve bluray ripleri izlemek isteyceksinizdir çünkü divxler artık yetersiz kalacak panasonic de sorunlar var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kemuco -- 5 Ocak 2008; 20:39:18 >

• quote:

burn-in de panasonic bir adım önde derken daha çok burn in olur mu demeye çalışıyorsunuz? Çünkü pio yeni jenerasyonu burn in yapana madalya veriyorlar.

Ayrıca panasonic 50pv7 de vga çıkışı yok(50pv70de var mı bilmiyorum). hdmi dan bağlasanız bile görüntü kötü oluyor. hdmi-dvi da görüntü ekrana tam oturmama sorunları var. Bilginize. yani pc bağlayacaksanız ki ilerde hd dvd ve bluray ripleri izlemek isteyceksinizdir çünkü divxler artık yetersiz kalacak panasonic de sorunlar var.

Alıntıları Göster
    Arkadaşım bende aynı tvler arasında kalmıştım bugun medimarkta gidip inceledim.Öncelikle panasoniclerden bahsedeyim.

PV70F ve PY70F yanyanaydı.Farkı y modelinin renkler daha canlı insan yüzü fakat bence v modeli daha net.
    Arasında iki kata yakın fiyat farkı var.Birde hdmi 1.3 olayı varmış y li modelde.

Bence değmez farka pazartesi getirecekler pv70f yi alacağım.4600 ytl fiyatı var.

Samsungu 50" q91i de gördüm.Bana pana daha güzel geldi.Bildiğim kadarıyla 10000e1 den sonra kontrast da çok fark etmiyormuş.Tasarımı daha hoş geldi bana panasonicin.

Birde kaleci degajında sorun oluyor falan diyorlardı o yüzden benim için panasonic öne çıktı.

Umarım yardımcı olabilmişimdir.

• quote:

Orijinalden alıntı: labrodorit

Arkadaşım bende aynı tvler arasında kalmıştım bugun medimarkta gidip inceledim.Öncelikle panasoniclerden bahsedeyim.

PV70F ve PY70F yanyanaydı.Farkı y modelinin renkler daha canlı insan yüzü fakat bence v modeli daha net.
    Arasında iki kata yakın fiyat farkı var.Birde hdmi 1.3 olayı varmış y li modelde.

Bence değmez farka pazartesi getirecekler pv70f yi alacağım.4600 ytl fiyatı var.

Samsungu 50" q91i de gördüm.Bana pana daha güzel geldi.Bildiğim kadarıyla 10000e1 den sonra kontrast da çok fark etmiyormuş.Tasarımı daha hoş geldi bana panasonicin.

Birde kaleci degajında sorun oluyor falan diyorlardı o yüzden benim için panasonic öne çıktı.

Umarım yardımcı olabilmişimdir.

Alıntıları Göster
    bende HDMI üzerinden PS3 bağlı pio gördüm 4270 bişe bişe ve 427xa modeli. 1280*??? çöz. dosya oynatıyodu ve görüntüleri beğenmedim hiç. eğer PV7F hakikaten HDMI üzerinden PC bağlantısında bile kötüyse ben olsam yine panasonic alırdım. en azından aynı paraya 50" almış olurdum. pio'nun tv'leri gereğinden pahalı. sadece pio'nun 5080 diye bir modeli vardı. harika görüntüsü vardı. siyahlar muhteşemdi ağzım açık kaldı ama onun da fiyatı 7000YTLnin üstünde yanılmıyorsam. o kadar da para vermeye gerek yok. 50PV70F fazla fazla memnun edecektir. 7Fye ise denemedim ama haksızlık yapıldığını düşünüyorum. neden ve nasıl kötü olacağını anlamıyorum. ama deneyemedim işte. bi denesem...

• quote:

Orijinalden alıntı: msaltik

bende HDMI üzerinden PS3 bağlı pio gördüm 4270 bişe bişe ve 427xa modeli. 1280*??? çöz. dosya oynatıyodu ve görüntüleri beğenmedim hiç. eğer PV7F hakikaten HDMI üzerinden PC bağlantısında bile kötüyse ben olsam yine panasonic alırdım. en azından aynı paraya 50" almış olurdum. pio'nun tv'leri gereğinden pahalı. sadece pio'nun 5080 diye bir modeli vardı. harika görüntüsü vardı. siyahlar muhteşemdi ağzım açık kaldı ama onun da fiyatı 7000YTLnin üstünde yanılmıyorsam. o kadar da para vermeye gerek yok. 50PV70F fazla fazla memnun edecektir. 7Fye ise denemedim ama haksızlık yapıldığını düşünüyorum. neden ve nasıl kötü olacağını anlamıyorum. ama deneyemedim işte. bi denesem...

Alıntıları Göster
    Pioneer ı Türkiye ye getiren Digiciom a mail attım 1080P 50" Kuro ne zaman Türkiye ye gelecek diye (PDP-LX5080D). Sound And Vision dergisi bu modelin Amerikadaki versiyonu ile En iyi LCD olduğunu söylenen Samsung un LED li versiyonunu test etmiş (http://www.soundandvisionmag.com/features/779/plasma-vs-lcd-round-ii.html) ve gelmiş geçmiş en iyi flat TV felan demişlerdi. Digicom ise - hiç bir şekilde aklıma ve mantığıma sığmıyor- bu modeli kesinlikle getirmeyi planlamadıklarını söyledi.

Ben 50 inch Pioneer PDP-508XD (1,365 x 768) 7 küsür bin YTL vereceğime İstanbul Bilişim gibi bir firmadan 5 küsür YTL ye 1080P olan 50PY700 veya 50PZ700 ü tercih ederim. Aynı fiyat segmentinde olsa kesinlike 1080P 50 inch Kuro ama hem Türkiye de yok hemde olsa bile 720P yi yaklalık 7000 e satan bir firma onu herhalda 10000YTL ye satardı.

Bence 5000 YTL civarında en iyi çözüm Pana nın 50PY700 veya 50PZ700 ü.

• quote:

Orijinalden alıntı: serkan_koyun

Pioneer ı Türkiye ye getiren Digiciom a mail attım 1080P 50" Kuro ne zaman Türkiye ye gelecek diye (PDP-LX5080D). Sound And Vision dergisi bu modelin Amerikadaki versiyonu ile En iyi LCD olduğunu söylenen Samsung un LED li versiyonunu test etmiş (http://www.soundandvisionmag.com/features/779/plasma-vs-lcd-round-ii.html) ve gelmiş geçmiş en iyi flat TV felan demişlerdi. Digicom ise - hiç bir şekilde aklıma ve mantığıma sığmıyor- bu modeli kesinlikle getirmeyi planlamadıklarını söyledi.

Ben 50 inch Pioneer PDP-508XD (1,365 x 768) 7 küsür bin YTL vereceğime İstanbul Bilişim gibi bir firmadan 5 küsür YTL ye 1080P olan 50PY700 veya 50PZ700 ü tercih ederim. Aynı fiyat segmentinde olsa kesinlike 1080P 50 inch Kuro ama hem Türkiye de yok hemde olsa bile 720P yi yaklalık 7000 e satan bir firma onu herhalda 10000YTL ye satardı.

Bence 5000 YTL civarında en iyi çözüm Pana nın 50PY700 veya 50PZ700 ü.

Alıntıları Göster
    Pioneer 5080XA'nın 7,000 YTL olduğunu sanan arkadaşlar, internette gördüğünüz fiyatlarla diğer arkadaşları da yanıltmayın. Bu tv 5,750 YTL civarına bulunabiliyor. Biraz araştırma soruşturma yeter. Bizim topiğe bir uğrayın derim.

Bir not daha, bence 8. jenerasyon Pio'ları diğer plazma ve LCD'lerle karşılaştırmayın. Arada siklet farkı var.

Selamlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: Akseaus

Pioneer 5080XA'nın 7,000 YTL olduğunu sanan arkadaşlar, internette gördüğünüz fiyatlarla diğer arkadaşları da yanıltmayın. Bu tv 5,750 YTL civarına bulunabiliyor. Biraz araştırma soruşturma yeter. Bizim topiğe bir uğrayın derim.

Bir not daha, bence 8. jenerasyon Pio'ları diğer plazma ve LCD'lerle karşılaştırmayın. Arada siklet farkı var.

Selamlar.

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: Akseaus

Selamlar.

merhaba Akseaus, ben o tv'yi piyasada bi yere sordum (panasonic araştırmam sırasında) 8000 YTL dedi bana. sonra nette bi bakayım dedi 7000 civarında 1-2 fiyat gördüm. senin dediğin fiyata mutlaka vardır. en azında peşin falan bastırırsan alırsın. ama bu bahsettiğimiz olay bi yerden sonra pazarlığa falan giriyo ve bahsettiğin gibi araştırmaya. 42PV70F'ün peşin fiyatı 3700ken, 3050/10 taksit olarak aldık dayıma. aynı şey her zmn olabilir.

bu arada 5080'in siyah performansı gerçekten iyi. yalnız 50PV7F, 50PV70F bunların da siyah performansın iyi bence. saygılar

• plazma alacaksan panasonic tek seçim (fiyat/performans )
    lcd alacaksan philips 47pfl 7642 (fiyat/performans/servis)

quote:

Orjinalden alıntı: zzzzz67

sevgili arkadaslar 5000 civarinda bir butcem var

cogunu anlamiyorum

ben arastirdim once

bu onemlimidir

BANA DIYIN KI

not:
    3 sey aklimi karistiriyor

1- kontrast 10000/1 15000/1 ne kadar farkeder
    2- full hd almak akillicami yayini olmayan bir ozellige para vermek ne kadar gercekci
    3- oyun oynayabilmek ve bilgisayari baglamak isityorum farkli ozellikler mi aramak gerek

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.