Şimdi Ara

YPbPr - YCbCr farkı nedir ? (RESİMLİ)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
0
Favori
38.274
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

YPbPr = YUV = Component

1- üçü de aynı mı?

2- YPbPr - YCbCr farkı nedir ? aynı girişten farklı kabloları mı ifade eder ?

• Yapay Zekanın Yanıtı

YPbPr ve YCbCr Arasındaki Fark

Giriş

YPbPr ve YCbCr, televizyonlarda ve diğer video cihazlarında kullanılan iki renk uzay modelidir. Her iki model de bir görüntüyü bileşenlerine ayırır ve bunları ayrı sinyaller olarak iletir. Ancak aralarında bazı önemli farklılıklar vardır.

YPbPr Nedir?

YPbPr, "Parlaklık, Kırmızı Farkı, Mavi Farkı" anlamına gelen bir kısaltmadır. Bu model, bir görüntüyü üç bileşene ayırır: parlaklık (Y), kırmızı fark (Pb) ve mavi fark (Pr). Parlaklık bileşeni, görüntünün gri tonlamasını temsil ederken, kırmızı fark ve mavi fark bileşenleri renk bilgilerini temsil eder.

YCbCr Nedir?

YCbCr, "Parlaklık, Mavi Farkı, Kırmızı Farkı" anlamına gelen bir kısaltmadır. Bu model de YPbPr'ye benzer şekilde bir görüntüyü üç bileşene ayırır: parlaklık (Y), mavi fark (Cb) ve kırmızı fark (Cr). Fark, kırmızı fark ve mavi fark bileşenlerinin sırasının YPbPr'den farklı olmasıdır.

Farklılıklar

YPbPr ve YCbCr arasındaki temel fark, kırmızı fark ve mavi fark bileşenlerinin sırasındadır. Bu, iki modelin renk uzaylarını farklı kılar. YPbPr, kırmızı fark bileşenini mavi fark bileşeninden önce yerleştirirken, YCbCr bunun tersini yapar.

Ek olarak, YCbCr modeli genellikle dijital video uygulamalarında kullanılırken, YPbPr analog video uygulamalarında daha yaygındır.

Kullanım Alanları

YPbPr ve YCbCr, çeşitli video uygulamalarında kullanılır. YPbPr, bileşen video olarak da bilinir ve yüksek kaliteli analog video sinyallerini iletmek için kullanılır. YCbCr ise dijital video uygulamalarında kullanılır ve DVD'ler, Blu-ray diskler ve dijital yayın gibi formatlarda bulunur.

Sonuç

YPbPr ve YCbCr, bir görüntüyü bileşenlerine ayırmak için kullanılan iki renk uzay modelidir. Her iki modelin de kendine özgü avantajları ve dezavantajları vardır. YPbPr analog video uygulamaları için daha yaygın olarak kullanılırken, YCbCr dijital video uygulamalarında kullanılır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • yok mu hiç cevap ! :(
  • quote:

Orijinalden alıntı: iski

yok mu hiç cevap ! :(
    Evet aynıdır

• quote:

yok mu hiç cevap ! :(
    bu çıkışları compenent kabloyla kullanıyoruz.
    bu çıkışlara farklı bir bağlantı duymadım.
    siz ycbcr olarak'ta bir bağlantı şekli olabileceğini düşünüyorsunuz sanırım.
    varsa bile compenent bağlantıdan iyi değildir,gerek yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: görece

bu çıkışları compenent kabloyla kullanıyoruz.
    bu çıkışlara farklı bir bağlantı duymadım.
    siz ycbcr olarak'ta bir bağlantı şekli olabileceğini düşünüyorsunuz sanırım.
    varsa bile compenent bağlantıdan iyi değildir,gerek yok.

Alıntıları Göster
    önemli olan kaynak ve hedef cihazların gönderdiği ve aldığı sinyaldir

Y/Pb/Pr olursa garanti olur çünkü o zaman progressiv sinyal taşıyabilir demektir

neyi neye bağlayacağını söylersen daha çok yardımcı oluruz

• quote:

Orijinalden alıntı: sadays

önemli olan kaynak ve hedef cihazların gönderdiği ve aldığı sinyaldir

Y/Pb/Pr olursa garanti olur çünkü o zaman progressiv sinyal taşıyabilir demektir

neyi neye bağlayacağını söylersen daha çok yardımcı oluruz

Alıntıları Göster
    eğer sorduğun kablosu farklı mı ise hayır aynı kablodur
  • quote:

eğer sorduğun kablosu farklı mı ise hayır aynı kablodur

Alıntıları Göster
    arkadaşlar cevaplar için teşekkürler
    peki şu resimde yer alan 3 farklı component ne oluyor ?
    bunda peki kablo mu farklı ?
    interlaced comp. yüksek kalite verirken; progressive comp. çok yüksek kalite veriyor!

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    SPDIF nedir?
    18 yıl önce açıldı
    sRGB mi DCR mı ?
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

arkadaşlar cevaplar için teşekkürler
    peki şu resimde yer alan 3 farklı component ne oluyor ?
    bunda peki kablo mu farklı ?
    interlaced comp. yüksek kalite verirken; progressive comp. çok yüksek kalite veriyor!

Alıntıları Göster
    kablo aynı progressiv her zaman interlaced görüntüden daha kalitelidir sen bunları boşver önemli olan kaynak cihazın progressiv scan yapabilmesi

• quote:

kablo aynı progressiv her zaman interlaced görüntüden daha kalitelidir sen bunları boşver önemli olan kaynak cihazın progressiv scan yapabilmesi

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: sadays

hocalar ve öğrencileri...

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: sadays

hocalar ve öğrencileri...

Alıntıları Göster
    estağfirullah elbette teknik olarak daha iyi bilen arkadaşlar vardır ben pratik olarak çözüme odaklanırım

• quote:

estağfirullah elbette teknik olarak daha iyi bilen arkadaşlar vardır ben pratik olarak çözüme odaklanırım

Alıntıları Göster
    Sadays hocam,
    Sony 32U3000 LCD'ye uydu,DVD Player ve 5.1 özelliği olan Kenwood Deck sistemimi bağlamak istiyorum. Eski TVmi sadece uydudan tek kablo ile anten çıkışına bağladığım için şimdi geniş bir kablolama bilmecesine düşmüş durumdayım.Elimde mevcut olan kablo bulunmadığından,önerileriniz doğrultusunda satın alacağım.(Bulunduğum şehirde Teknosa,Bimeks,Mediamarkt... gibi mağazalar mevcut.)
    Cihazların en iyi kalitede sinyal alabilmesi için hangi şekilde ve hangi tür kablolama yapabileceğim hakkında bilgi verirseniz çok memnun olurum.

Cihazların bağlantı jakları şu şekilde:

UYDU ALICISI: KAON KSC 511
    -2 adet 20 pin scart (Birisinde :VCR, Diğerinde :TV yazıyor.)
    -Siyah jak ( 0/12V 50mA yazıyor.)
    -Sarı jak (Video yazıyor.)
    -Kırmızı jak (Audio-R yazıyor.)
    -Beyaz jak (Audio-L yazıyor.)

LCD TV : SONY 32U3000
    -2 adet HDMI (Hiçbir cihazımda bu çıkış olmadığı için bu özelliği kullanamıyorum.)
    -2 adet 21 pin Scart (Birisinin üzerinde yazan SMARTLİNK'in anlamı nedir?)
    -1 adet PC girişi
    -Yeşil jak (Y yazıyor.)
    -Mavi jak (Pb/Cb yazıyor.)
    -Kırmızı jak (Pr/Cr yazıyor.)
    -Kullanım kitapçığında Hi-Fi ses cihazı yazan ve üzerindeki simgede yuvarlak içine doğru giren ok bulunan kırmızı(R)-beyaz(L) jak (Bunlara direk hoparlör bağlantısı yapılabilir mi?)
    -Kullanım kitapçığında Hi-Fi ses cihazı yazan ve üzerindeki simgede yuvarlak dışına doğru giden ok bulunan kırmızı(R)-beyaz(L) jak
    -YPbPr jaklarının altında bulunan Kırmız(R) ve Beyaz(L) jak. (Bunlarda da yuvarlak içine doğru giren ok simgesi var.)

TV Panelinin yan tarafında ise:
    -S girişi
    -Sarı jak (Mono yazıyor.)
    -Kırmızı jak (R yazıyor.)
    -Beyaz jak (L yazıyor.)
    -Kulaklık jakı.

DVD PLAYER :VOXLİNE DVD 933
    -YPbPr jakları
    -Sarı jak (Video yazıyor)
    -Siyah jak (Coaxial yazıyor)
    -S video
    -Optical
    -Ayrıca 5.1 Ch audio out yazan 6 adet jak.(Bunlara direk hoparlör bağlantısı yapılabilir mi?)

DECK SİSTEM : KENWOOD A58 Stereo Amplifier.
    Bu sistemi hemen bağlamasam bile (Yeterli hoparlörüm olmadığından) ileride ev sinema sistemi kurmayı düşündüğüm için sistemi toparlayıncaya kadar idare etmek istiyorum.

-3 Adet sarı jak (Visual yazıyor,ne için kullanıldığını açıklar mısınız?)
    -1 adet sarı jak ( Visual monitör yazıyor)
    -MD-DAT kısmında ''Play in'' yazan, kırmızı R- beyaz L jak
    -MD-DAT kısmında ''Ref Out'' yazan ,kırmızı R- beyaz L jak
    -AV AUX IN kısmında ,kırmızı R- beyaz L jak
    -VIDEO PLAY IN kısmında, kırmızı R- beyaz L jak
    -REC OUT kısmında ,kırmızı R- beyaz L jak
    -PHONO IN kısmında, kırmızı R- beyaz L jak
    -SURROUND SPEAKERS kısmında ,kırmızı R- beyaz L jak
    -CENTER SPEAKERS kısmında, kırmızı R- beyaz L jak
    -SUPER WOOFER PRE-OUT yazan jak

Daha önce okuduğum yazılarınızda; HDMI'den sonra en iyi bağlantının komponent (sanırım Yeşil+Mavi+Kırmızı) bağlantı olduğunu ve Profigold kabloların çok kaliteli görüntü verdiğini yazdığınızı hatırlıyorum.Uydu bağlantısında YPbPr çıkışlar olmadığı için galiba sadece DVD playerde komponent bağlantı yapabileceğim.Ya da uydudan TV bağlantısı için bir ucu skart,diğer ucu komponent kablo mu kullanmam gerekir?

Biraz uzun ve karışık oldu galiba ama acemiliğimi mazur görün,yardımlarınızı bekliyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: abici94

Sadays hocam,
    Sony 32U3000 LCD'ye uydu,DVD Player ve 5.1 özelliği olan Kenwood Deck sistemimi bağlamak istiyorum. Eski TVmi sadece uydudan tek kablo ile anten çıkışına bağladığım için şimdi geniş bir kablolama bilmecesine düşmüş durumdayım.Elimde mevcut olan kablo bulunmadığından,önerileriniz doğrultusunda satın alacağım.(Bulunduğum şehirde Teknosa,Bimeks,Mediamarkt... gibi mağazalar mevcut.)
    Cihazların en iyi kalitede sinyal alabilmesi için hangi şekilde ve hangi tür kablolama yapabileceğim hakkında bilgi verirseniz çok memnun olurum.

Cihazların bağlantı jakları şu şekilde:

UYDU ALICISI: KAON KSC 511
    -2 adet 20 pin scart (Birisinde :VCR, Diğerinde :TV yazıyor.)
    -Siyah jak ( 0/12V 50mA yazıyor.)
    -Sarı jak (Video yazıyor.)
    -Kırmızı jak (Audio-R yazıyor.)
    -Beyaz jak (Audio-L yazıyor.)

LCD TV : SONY 32U3000
    -2 adet HDMI (Hiçbir cihazımda bu çıkış olmadığı için bu özelliği kullanamıyorum.)
    -2 adet 21 pin Scart (Birisinin üzerinde yazan SMARTLİNK'in anlamı nedir?)
    -1 adet PC girişi
    -Yeşil jak (Y yazıyor.)
    -Mavi jak (Pb/Cb yazıyor.)
    -Kırmızı jak (Pr/Cr yazıyor.)
    -Kullanım kitapçığında Hi-Fi ses cihazı yazan ve üzerindeki simgede yuvarlak içine doğru giren ok bulunan kırmızı(R)-beyaz(L) jak (Bunlara direk hoparlör bağlantısı yapılabilir mi?)
    -Kullanım kitapçığında Hi-Fi ses cihazı yazan ve üzerindeki simgede yuvarlak dışına doğru giden ok bulunan kırmızı(R)-beyaz(L) jak
    -YPbPr jaklarının altında bulunan Kırmız(R) ve Beyaz(L) jak. (Bunlarda da yuvarlak içine doğru giren ok simgesi var.)

TV Panelinin yan tarafında ise:
    -S girişi
    -Sarı jak (Mono yazıyor.)
    -Kırmızı jak (R yazıyor.)
    -Beyaz jak (L yazıyor.)
    -Kulaklık jakı.

DVD PLAYER :VOXLİNE DVD 933
    -YPbPr jakları
    -Sarı jak (Video yazıyor)
    -Siyah jak (Coaxial yazıyor)
    -S video
    -Optical
    -Ayrıca 5.1 Ch audio out yazan 6 adet jak.(Bunlara direk hoparlör bağlantısı yapılabilir mi?)

DECK SİSTEM : KENWOOD A58 Stereo Amplifier.
    Bu sistemi hemen bağlamasam bile (Yeterli hoparlörüm olmadığından) ileride ev sinema sistemi kurmayı düşündüğüm için sistemi toparlayıncaya kadar idare etmek istiyorum.

-3 Adet sarı jak (Visual yazıyor,ne için kullanıldığını açıklar mısınız?)
    -1 adet sarı jak ( Visual monitör yazıyor)
    -MD-DAT kısmında ''Play in'' yazan, kırmızı R- beyaz L jak
    -MD-DAT kısmında ''Ref Out'' yazan ,kırmızı R- beyaz L jak
    -AV AUX IN kısmında ,kırmızı R- beyaz L jak
    -VIDEO PLAY IN kısmında, kırmızı R- beyaz L jak
    -REC OUT kısmında ,kırmızı R- beyaz L jak
    -PHONO IN kısmında, kırmızı R- beyaz L jak
    -SURROUND SPEAKERS kısmında ,kırmızı R- beyaz L jak
    -CENTER SPEAKERS kısmında, kırmızı R- beyaz L jak
    -SUPER WOOFER PRE-OUT yazan jak

Daha önce okuduğum yazılarınızda; HDMI'den sonra en iyi bağlantının komponent (sanırım Yeşil+Mavi+Kırmızı) bağlantı olduğunu ve Profigold kabloların çok kaliteli görüntü verdiğini yazdığınızı hatırlıyorum.Uydu bağlantısında YPbPr çıkışlar olmadığı için galiba sadece DVD playerde komponent bağlantı yapabileceğim.Ya da uydudan TV bağlantısı için bir ucu skart,diğer ucu komponent kablo mu kullanmam gerekir?

Biraz uzun ve karışık oldu galiba ama acemiliğimi mazur görün,yardımlarınızı bekliyorum.

Alıntıları Göster
    kaonların scarttan komponent desteği yok benim bildiğim mümkünse tvnin rgb scart olan girişine (sonylerde dairemsi elipsten dışarı doğru okla sembolize edilir rgb scartlar) iyi bir scart kablo ile bağlayın mesela profigold pgv7000

dvd playeri komponent bağlayacaksınız evet profigold pgv3300

uyduyu ve playeri ses sistemine digital bağlama şansınız yok sanırım amfiniz analog stereo ve belki dolby prologic sorround bir amfiye benziyor

5.1 analog çıkışından amfini center ve sorroundlarına bağlantı yapacak ve 5.1 ses almayı deneyeceksiniz aşina olduğum bir amfi değil dolby digital ses alıp alamayacağınızı bilmem yine uydunun analog ses çıkışından kırmızı beyaz kablo ile aux-ine gireceksiniz ve stereo ses alacaksınız (uydu receiverdan direkt kenwooda gideceksiniz araya tvyi katmayın ses olarak)

profigoldlar p.m. attım %25 indirimli benim bir arkadaş satıyor

pgv7000 30 euro
    pgv 3300 50 euro

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sadays -- 18 Nisan 2008; 22:51:40 >

• quote:

kaonların scarttan komponent desteği yok benim bildiğim mümkünse tvnin rgb scart olan girişine (sonylerde dairemsi elipsten dışarı doğru okla sembolize edilir rgb scartlar) iyi bir scart kablo ile bağlayın mesela profigold pgv7000

dvd playeri komponent bağlayacaksınız evet profigold pgv3300

uyduyu ve playeri ses sistemine digital bağlama şansınız yok sanırım amfiniz analog stereo ve belki dolby prologic sorround bir amfiye benziyor

5.1 analog çıkışından amfini center ve sorroundlarına bağlantı yapacak ve 5.1 ses almayı deneyeceksiniz aşina olduğum bir amfi değil dolby digital ses alıp alamayacağınızı bilmem yine uydunun analog ses çıkışından kırmızı beyaz kablo ile aux-ine gireceksiniz ve stereo ses alacaksınız (uydu receiverdan direkt kenwooda gideceksiniz araya tvyi katmayın ses olarak)

profigoldlar p.m. attım %25 indirimli benim bir arkadaş satıyor

pgv7000 30 euro
    pgv 3300 50 euro

Alıntıları Göster
    sadays, ilginiz için teşekkür ederim.

Müzik setim,tahmin ettiğiniz gibi Dolby Pro Logic özellikli ve yaklaşık 10-12 senelik.

Hafta sonu daha önce almış ve hiç kullanmamış olduğum (Forumda sık sık övgülere konu olmuştu,ben de birgün lazım olur diye almıştım.) Monster Video1 scart kablosunu Tv ye taktım.Görüntü ve seste fark edilecek biçimde iyileşme oldu. Monster böyle ise Profigold nasıldır şimdiden merak etmeye başladım.
    İlk fırsatta mesajınızdaki bahsi geçen yere uğramayı düşünüyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: abici94

sadays, ilginiz için teşekkür ederim.

Müzik setim,tahmin ettiğiniz gibi Dolby Pro Logic özellikli ve yaklaşık 10-12 senelik.

Hafta sonu daha önce almış ve hiç kullanmamış olduğum (Forumda sık sık övgülere konu olmuştu,ben de birgün lazım olur diye almıştım.) Monster Video1 scart kablosunu Tv ye taktım.Görüntü ve seste fark edilecek biçimde iyileşme oldu. Monster böyle ise Profigold nasıldır şimdiden merak etmeye başladım.
    İlk fırsatta mesajınızdaki bahsi geçen yere uğramayı düşünüyorum.

Alıntıları Göster
    receiver ımı lcd tv ye YUV kablo ile bağladım ses sistemim yok sanırım bu kablo ses aktarmıyor sesi tv ye nasıl aktaracam

• quote:

Orijinalden alıntı: bilgetn

receiver ımı lcd tv ye YUV kablo ile bağladım ses sistemim yok sanırım bu kablo ses aktarmıyor sesi tv ye nasıl aktaracam

Alıntıları Göster
    YUV çıkışlarının yanında ek olarak stereo(2xRCA çıkış) ses çıkışları vardır,RCA-RCA kablo ile tv'de YUV için atanmış ses girişlerine bağlıyabilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: n1ghtfall

YUV çıkışlarının yanında ek olarak stereo(2xRCA çıkış) ses çıkışları vardır,RCA-RCA kablo ile tv'de YUV için atanmış ses girişlerine bağlıyabilirsin.

Alıntıları Göster
    Arkadaslar compenent de cihazlar arasında uyumsuzluk olabilirmi, soyleki;

Progresif cıkıslı philips dvd player var bunu compenent girisi olan panasonic 32pd30f tv ye baglıyorum goruntuyu alamıyorum aynı sekilde info dvd recorderdanda goruntu alamıyorum fakat wii y compenentden bagladıgım zaman alıyorum bu nasıl olabilir
  • quote:

Orijinalden alıntı: noyancelebi

Arkadaslar compenent de cihazlar arasında uyumsuzluk olabilirmi, soyleki;

Progresif cıkıslı philips dvd player var bunu compenent girisi olan panasonic 32pd30f tv ye baglıyorum goruntuyu alamıyorum aynı sekilde info dvd recorderdanda goruntu alamıyorum fakat wii y compenentden bagladıgım zaman alıyorum bu nasıl olabilir

Alıntıları Göster
    burada isimlendirme ile ilgili genel olarak yapılan bir yanlış sözkonusu

YPbPr' (Pr'ın sonunda tırnak işareti yazılması gerekiyor) , analog component video işaretidir.

Y : Parlaklık
    Pb : Mavi - Parlaklık
    Pr : Kırmızı - Parlaklık

RGB'deki gibi yeşil sinyal ayrıca gönderilmiyor, parlaklık, kırmızı ve mavi işaretlerden elde ediliyor.

Y'CbCr ise temel olarak aynı şey ama sinyal henüz dijitalken yapılan isimlendirme bu. JPEG, MPEG vs bir görüntü içinde Y'CbCr'dan bahsedebiliriz ama Y'CbCr diye bir sinyal aktarma standardı fiziksel olarak yok. (scart, rca jack vs vs ) Sadece soyut olarak varolan, encoding,decoding ve saklama esnasında RGB yerine kullanılan bir renk uzayı.

• quote:

Orijinalden alıntı: SBK

burada isimlendirme ile ilgili genel olarak yapılan bir yanlış sözkonusu

YPbPr' (Pr'ın sonunda tırnak işareti yazılması gerekiyor) , analog component video işaretidir.

Y : Parlaklık
    Pb : Mavi - Parlaklık
    Pr : Kırmızı - Parlaklık

RGB'deki gibi yeşil sinyal ayrıca gönderilmiyor, parlaklık, kırmızı ve mavi işaretlerden elde ediliyor.

Y'CbCr ise temel olarak aynı şey ama sinyal henüz dijitalken yapılan isimlendirme bu. JPEG, MPEG vs bir görüntü içinde Y'CbCr'dan bahsedebiliriz ama Y'CbCr diye bir sinyal aktarma standardı fiziksel olarak yok. (scart, rca jack vs vs ) Sadece soyut olarak varolan, encoding,decoding ve saklama esnasında RGB yerine kullanılan bir renk uzayı.

Alıntıları Göster
    dvd playerımı hdmi ile bağlayınca iki seçenek var..bu sefer RGB mi yoksa Ycbcr mi seçmemi soruyor..zaten digital bi bağlantı değil mi..nasıl bi fark olabilir?

yani bu rgb ile yuv arasındaki temel fark ne..ikisde red green blue değil mi?

• Media playerların genelinde video ve r\l ses cıkısı var (koaksiyel). benim sıkıntım ise; 2007 de aldığım lg bir sinema sistemi var.bunda hdmi ve optik giriş yok. sadece koaksiyel 5+1 girişi var. birde epson tw 450 projeksiyon almak istiyorum. öyle bir media player amak istiyorum ki 5+1 ses çıkışını ses sisteminden alabileyim. tabiki koaksiyel üzerinden. görüntüyü ise hdmi dan direk projeksiyona yapacagım. son olarak bu playerlar üerinde ypbpr bunlar 5+1 i destekliyor mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: unsal1309

Media playerların genelinde video ve r\l ses cıkısı var (koaksiyel). benim sıkıntım ise; 2007 de aldığım lg bir sinema sistemi var.bunda hdmi ve optik giriş yok. sadece koaksiyel 5+1 girişi var. birde epson tw 450 projeksiyon almak istiyorum. öyle bir media player amak istiyorum ki 5+1 ses çıkışını ses sisteminden alabileyim. tabiki koaksiyel üzerinden. görüntüyü ise hdmi dan direk projeksiyona yapacagım. son olarak bu playerlar üerinde ypbpr bunlar 5+1 i destekliyor mu?
    Beyler konuyu hortlatmış oldum kusura bakmayın.

Ben PCmi hdmi kablo ile HD TV me bağladım NVDIA ayarlarda renk dormat ayarında RGM ya da Ypbpr ayarları var. Bu ayarların altındaki not ta ise şu yazmakta:

Eğer doğru bağlantıyı seçmez iseniz siyah pure(saf) bir siyah olarak gözükmez.

Bu tarz bağlantı siyahları düzgün ve tok alabilmem için hangi renk formatını seçmeliyim???

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.